BlogJoshua Tree National ParkNationale Parken

De mooiste bezienswaardigheden van Joshua Tree | Dit zijn ze!

Joshua Tree National Park en de schitterende bezienswaardigheden liggen in het zuiden van de staat Californië, net ten oosten van het gebied tussen Los Angeles en San Diego. Vanuit Los Angeles rijd je in ongeveer 2 uur naar Joshua Tree National Park en vanuit San Diego doe je er een kleine 2,5 uur over.

Joshua Tree is een soort cactus die zijn naam kreeg vanuit de bijbel. De takken van deze bomen lijken op de armen van een bijbels figuur, de profeet Joshua.

Wanneer iemand een rondreis in west Amerika maakt, willen ze de bezienswaardigheden van Joshua Tree nog wel eens overslaan omdat ze vanuit Los Angeles via de Highway One direct naar San Francisco rijden of doorsteken naar Las Vegas. Maar eigenlijk is een bezoek aan Joshua Tree gewoon een must tijdens je rondreis door west Amerika.

Vlieg je op Los Angeles bezoek dan Joshua Tree en rijd vervolgens door naar de Grand Canyon. Vanaf daar kun je naar Monument Valley, Moab, Bryce Canyon, Zion National Park, Las Vegas, Death Valley, Yosemite National Park, San Francisco en wederom terug naar Los Angeles. Nou, dan heb je de belangrijkste highlights van west Amerika in een keer te pakken hoor!

Natuurlijk moet je keuzes maken tijdens je reis in Amerika want je kunt immers niet alles zien! Maar wanneer je in de middag in Joshua Tree aankomt, hier een overnachting boekt en de volgende ochtend ook nog een paar mooie bezienswaardigheden meepakt dan heb je Joshua Tree toch mooi in een dag gezien!

Campers Tenzing Travel

 

Joshua Tree National Park.

Joshua Tree National park en de bezienswaardigheden ligt boven de stad Palm Springs en vanaf daar verandert het landschap in een woestijn vol met rotsen, massieve granietblokken en stekelige bomen. Die bomen zijn de Joshua Trees, een soort cactus die zijn naam kreeg vanuit de bijbel. De takken van deze bomen lijken namelijk op de armen van een bijbels figuur, de profeet Joshua. En vandaar de naam Joshua Tree National Park.

Er zijn twee delen in Joshua Tree: de lager gelegen Sonora woestijn en de hoger gelegen Mojave Woestijn. Het hoger gelegen Mojave woestijn gebied is een landschap vol met reusachtige granietblokken. Dit gebied is dan ook een favoriete plek voor veel bergbeklimmers.

Wist je trouwens dat de grootste Joshua Trees ongeveer 12 meter hoog zijn en bijna 900 jaar oud. De Joshua Tree vormt hierdoor een belangrijke schakel in het ecosysteem.

De plant biedt bijvoorbeeld onderdak aan talrijke vogels, zoogdieren, insecten en hagedissen. Vanwege het gebrek aan water in Joshua Tree zijn hier geen zeer lange wandelingen mogelijk, maar korte wandelingen naar de bezienswaardigheden in deze wildernis zijn daarentegen wel erg populair.

 

Joshua Tree National Park entree & kosten.

Je kunt de bezienswaardigheden van Joshua Tree National Park bereiken door de drie entrees die in het park aanwezig zijn.

Cottonwood Visitor Center ligt bij de zuidelijke ingang.

Oasis Vistor Center bij de oostingang.

Joshua Tree Vistor Center bij de westelijke ingang.

De west ingang wordt vaak gezien als de hoofdingang.

De drie visiteer centers worden met elkaar verbonden door twee verharde wegen die door het park lopen. Tussen de westelijke en noordelijke ingangen vind je de 40 kilometer lange Park Boulevard. Aan deze weg liggen veel kampeerterreinen, wandelroutes en een aantal bekende bezienswaardigheden van het park.

Voor toegang tot dit park wordt een entreeprijs gevraagd. Kijk voor een actueel overzicht van de prijzen op de officiële website van Joshua Tree.

 

Tip |

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de handige America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas kost ongeveer 80 dollar en geeft gedurende 1 jaar toegang tot ruim tweeduizend nationale parken in Amerika. De pas is geldig voor alle inzittenden van een personenauto of camper. 

De America the Beautiful Pass kun je voor ongeveer 40 euro ook kopen op Marktplaats. 

joshua-tree-bezienswaardigheden-cactus

 

Camping Joshua Tree National Park.

De Campings in Joshua Tree zijn in het voor- en najaar meestal snel volgeboekt dus wees er snel bij. Vanaf half februari tot half Mei en vanaf oktober kan het erg druk zijn op de campings in Joshua Tree.

Houdt er rekening mee dat tijdens deze periode alles snel volgeboekt is. Veel Amerikanen bezoeken het park namelijk tijdens deze periode omdat de temperaturen dan zeer aangenaam zijn.

Om dus je kansen te vergroten om een camping te bemachtigen in Joshua Tree en teleurstellingen te voorkomen, reserveer tijdig! Kun je geen overnachting vinden in het park? Geen probleem, er zijn voldoende campings te vinden net buiten het park en er zijn voldoende hotels aanwezig om te overnachten.

Tijdens de rustige zomermaanden, voor veel Amerikanen is het dan veel te warm om in het park te overnachten, geldt de regel wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Er zijn dus géén reserveringen nodig voor de zomer periode.

Kijk goed op de officiële website van Joshua Tree want er zijn zelfs campings, die door de hitte, tijdens de zomerperiode sluiten.

De belangrijkste campings die je kunt reserveren zijn:

De belangrijkste campings wie het eerst komt, het eerst maalt tijdens de zomerperiode zijn:

joshua-tree-camping-campground

 

Overnachten buiten Joshua Tree National Park.

Wil je nu niet in het park overnachten dan zijn er voldoende gelegenheden om net buiten het park een hotel te boeken. Veel mensen kiezen ervoor om een overnachting te boeken in een van de schitterende hotels in Palm Springs

De prijzen van de hotels kunnen hier nog wel eens behoorlijk oplopen wanneer je niet tijdig boekt. Je kunt ook overnachten in het stadje Twentynine Palms. De hotels zijn hier vaak net iets beter geprijsd dan in Palm Springs, maar het stadje is zeker niet minder leuk.Booking.com

 

Joshua Tree bezienswaardigheden.

 

1. Hidden Valley

Ongeveer vijftien kilometer na de westingang van Joshua Tree is er aan de rechterkant een zijweg naar rechts. Deze weg brengt je naar het startpunt van de Hidden Valley Nature Trail. Dit is veruit de populairste trail van Joshua Tree.

Het pad leidt je naar een rotsachtige vallei waar zich volgens verhalen, vroeger dieven van vee schuilhielden. Het rondje is niet moeilijk en is slechts een mijl. Je kunt hier schitterende ronde, oranje rotspartijen spotten.

joshua-tree-national-park-hidden-valley

 

2. Keys View

Via de Park Boulevard kom je bij een afslag naar Keys View. Toeristen vinden dit vaak het mooiste punt van Joshua Tree. Het uitzichtpunt ligt op de top van de Little San Bernardino Mountains en biedt een schitterend panoramisch uitzicht.

Op heldere dagen kun je zelfs Mexico zien. De beruchte San Andreas breuklijn is vanaf Keys View goed te zien. Probeer de bezienswaardigheid Keys View in Josua Tree tijdens zonsopkomst of tijdens zonsondergang te zien. Je krijgt dan werkelijk een schitterend schouwspel van kleuren te zien.

joshua-tree-bezienswaardigheden-keys-view

 

3. Barker Dam

De bezienswaardigheid Barker Dam in Joshua Tree werd rond het jaar 1900 aangelegd als waterbron voor vee en mijnwerkers. Op deze plek kun je natuur en wildlife van dichtbij aanschouwen, waaronder woestijnschapen die in dit deel van Amerika veel voorkomen.

De Barker Dam trail is een wandeling van ongeveer 2 kilometer en je komt langs enkele goede klimplekken en rotsen met oude rotstekeningen.

 

4. Skull Rock

Een plek, langs de Park Boulevard, waar veel mensen een stop maken is bij Skull Rock. Regendruppels verzamelde zich in een ver verleden in kleine holtes van deze rots en sleten het graniet van de rots uit.

Naarmate de rots meer afsleet ontstonden er twee uitgeholde oogkassen en begon de rots op een schedel te lijken. Je kunt hier ook een schitterende wandeling maken van ongeveer een uur. Dit is een leuke bezienswaardigheid in Joshua Tree en het is leuk om hier een stop te maken.

joshua-tree-bezienswaardigheden-skull-rock

 

5. Geology Tour Road

Heb je iets meer tijd te besteden in Joshua Tree overweeg dan eens om de Geology Tour Road te rijden. Deze zandweg is ongeveer 18 mijl lang en kun je alleen met een 4×4 rijden. Kijk even goed bij de voorwaarden van je huurauto of je ook daadwerkelijk met je huurauto op off road wegen mag rijden.

Deze weg gaat dwars door de woestijn en brengt je langs bijzondere rotsformaties en geologische bezienswaardigheden.

geology-tour-road-joshua-tree-bezienswaardigheden

 

6. Cottonwood Spring

Cottonwood Spring Oasis is het best bewaarde geheim van Joshua Tree. De bron bij Cottonwood is gevormd door een aardbeving en was jarenlang in gebruik door indianen. Zij lieten aardewerken potten achter in en rond de bron. Later stopten bij de bron ook goudzoekers en mijnwerkers voor water. Restanten van een goudverwerkingsfabriek zijn ook te vinden bij de bron.

Een korte wandeltocht naar de bezienswaardigheid Cottonwood Wash in Joshua Tree brengt je naar een drooggevallen waterval. Maar tijdens een natte periode vind je hier zeldzame padden, wildlife en klettert het water van de waterval hard naar benden.

Ook dikhoornschapen komen in de vroege uurtjes naar de waterval om zich heerlijk te wassen.

joshua-tree-bezienswaardigheden-cottonwood-spring

 

7. Black Rock Canyon

In de noordwesthoek van Joshua Tree National Park ligt Black Rock Canyon. Overnacht je bij de Black Rock Campground dan vind je hier een mooie wandeling van twee kilometer lang, het Hi-View Nature Trail.

Je kunt een documentatiegids over de omgeving  ophalen in het Nature Center. De gids beschrijft de vegetatie die je bij het wandelen van de tocht ziet.

joshua-tree-bezienswaardigheden-black-rock-canyon

 

8. Cholla Cactus Garden

Zoals je wellicht al kunt vermoeden dankt de Cholla Cactus Garden haar naam aan de vele stekelige cactussen. Je vindt hier een kort wandelpad en informatie over de locatie wordt met nummers en bordjes aangegeven.

De wandeling is erg kort dus je hoeft niet veel tijd uit te trekken voor de wandeling, maar het is absoluut de moeite waard om hier even te stoppen en een rondje te lopen.

Cholla-Garden-bezienswaardigheden-Joshua-Tree

 

Tips Joshua Tree National Park.

 

  • In het park van Joshua Tree is geen water te vinden. Neem dus voldoende water mee tijdens je bezoek aan het park.
  • Wil je overnachten in het park dan is er nergens elektriciteit te vinden. Wees je hiervan bewust tijdens je kampeertrip en neem bijvoorbeeld een zaklamp mee.
  • Er zijn geen lantaarnpalen in het park. Wil je niet in het donker rijden dan zul je het park niet te laat moeten verlaten.
  • Wanneer je denkt ergens te stoppen voor een heerlijke lunch, kom je ook bedrogen uit. In het park is geen restaurant te vinden. Neem een lunch of tussendoortje mee, anders wordt het in de woestijn op een houtje bijten.
  • Wil je de bezienswaardigheden van Joshua Tree bezoeken? In het park zijn geen hotels aanwezig. Ben je niet met een camper of tent op pad, dan kun je net buiten het park een hotel reserveren. Tips voor leuke hotels? Zie boven.
  • Wil je even naar huis bellen om aan te geven dat de bomen werkelijk schitterend zijn in Joshua Tree? Gaat niet gebeuren. Het thuisfront zal echt even moeten wachten op die schitterende foto’s want in het park heb je bijna tot geen bereik met je telefoon.
  • Er zijn wel toiletten aanwezig in Joshua Tree, dat dan gelukkig weer wel :-), maar deze kun je niet doortrekken.
  • De temperaturen kunnen hoog oplopen in het park. Wijk niet te ver van de wandelpaden af. Er zijn hierdoor zelfs Nederlanders gestorven in Joshua Tree National Park. Ga serieus om met het advies van de visitors centers. Neem altijd voldoende water mee, draag beschermende kleding en dwaal niet te ver af.

 

Wandelen in Yoshua Tree National Park.

Al de bezienswaardigheden gezien en wil je een wandeling maken in Joshua Tree dan kun je je lol op. Er zijn in het park bijvoorbeeld meer dan 30 uitgestippelde wandelingen voor je beschikbaar. Wij hebben helaas niet de tijd genomen om de meeste wandelingen uit te proberen.

En ik moet helaas bekennen dat iedereen die dag alles maar veel te warm vond of zelfs niet eens even uit de auto wilde komen (tieners ;-))! We hebben gelukkig wel de Cholla Cactus Garden loop gelopen. Cottonwood Spring bewandelt en een heel klein stukje van Skull Rock gelopen.

–> Dit zijn de mooiste wandelingen van Joshua Tree National Park.

Trails Trailhead Location Distance Time
Bajada South of Cottonwood Visitor Center 0.25 mile (0.4 km) 15-20 minutes
Barker Dam Barker Dam parking area 1.1 miles (1.8 km) 1 hour
Cap Rock Cap Rock parking area 0.4 mils (0.6 km) 30-45 minutes
Cholla Cactus Garden 20 miles (32 km) north of Cottonwood Visitor Center 0.25 mile (0.4 km) 15-30 minutes
Cottonwood Spring 1 mile (1.5 km) east of Cottonwood Visitor Center 0.1 mile (0.2 km) 10 minutes
Discovery Trail Skull Rock parking area 0.7 mile (1.1 km) 30-45 minutes
Hidden Valley Hidden Valley picnic area 1 mile (1.6 km) 1 hour
Hi-View Northwest of Black Rock Campground 1.3 miles (2.1 km) 1.5 hours
Indian Cove West end of Indian Cove Campground 0.6 miles (1 km) 30-45 minutes
Keys View Keys View 0.25 miles (0.4 km) 30 minutes
Oasis of Mara Oasis Visitor Center, Twentynine Palms 0.5 mile (0.8 km) 30-45 minutes
Ryan Ranch Ryan Ranch trailhead 1 mile (1.6 km) 1 hour
Skull Rock Skull Rock parking area 1.7 miles (2.7 km) 1-2 hours

 

Joshua Tree National Park weer & Klimaat.

Zoals ik al aangaf ligt Joshua Tree National Park en de bezienswaardigheden in een woestijn gebied. Bereid je dus maar voor op warme temperaturen wanneer je dit park bezoekt.

Het park is gelegen in een gebied met een warm steppeklimaat. In dit soort gebieden is er te weinig neerslag voor boomgroei en kunnen permanente rivieren geen oorsprong hebben.

De onderstaande klimaatgegevens zijn gebaseerd op weergegevens over een periode van dertig jaar.

Gemiddelde gemiddelde
maximum minimum
temperatuur temperatuur
januari 17 -1
februari 19 1
maart 22 3
april 25 7
mei 30 11
juni 34 16
juli 37 20
augustus 36 20
september 33 17
oktober 27 11
november 20 4
december 16 0

 

Beste reistijd voor Joshua Tree.

De beste reistijd om Joshua Tree National Park en de bezienswaardigheden te bezoeken is in het voor- en najaar.

Tijdens deze periode vind je aangename temperaturen in het park en is er amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur gemeten in Joshua Tree National Park is 37 graden en de laagste temperaturen vind je in de maand december dan is het ongeveer 16 graden.

Tijdens de zomerperiode kun je ook goed reizen naar Joshua Tree National Park, maar houdt gewoon rekening met de hoge temperaturen. Maak tijdens de ochtend of in de avond een wandeling in het park. Neem voldoende water mee en ook dan is de zomer een aangename reistijd voor een bezoekje aan het park.

 

Conclusie Joshua Tree National Park.

Zoals je kunt lezen is het eigenlijk zonde om Joshua Tree en zijn bezienswaardigheden over te slaan tijdens je rondreis in het westen van Amerika. Het blijft een avontuur op zich om te wandelen en rond te rijden in dit National Park met zijn schitterende Trees en de eindeloze vlaktes van de woestijn.

Natuurlijk moet je keuzes maken, maar wanneer je vanuit Los Angeles, San Diego of de Grand Canyon vertrekt, kun je makkelijk Joshua Tree toevoegen aan je reis. Al is het maar voor een dag. Het gaat je absoluut niet tegenvallen en met bovenstaande tips ga je al en heel eind komen tijdens je reis.

Veel plezier met de wuivende trees van Joshua Tree National Park.

bezienswaardigheden-joshua-tree-national-park

 

Ook leuk om te lezen over Amerika. 

In mijn blogpost National Parken van Amerika vind je nog veel meer informatie over de bekendste National Parken van dit schitterende land.

Ook de bezienswaardigheden van Yosemite National Park en de bezienswaardigheden van de Grand Canyon komen hier bijvoorbeeld uitgebreid aan bod.

Ben je op zoek naar de beste Amerika reisspecialisten voor een heerlijke vakantie in Amerika? Dan vind je hier de beste Amerika deals op een rij.

–> Dit zijn de 15 mooiste national parken van Amerika.

–> Dit zie en doe je in het superleuke Palm Springs. 

–> Dit zijn de 50 mooiste bezienswaardigheden van Californië.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

 

Reizen Amerika

 

Voor al onze reizen naar Amerika maak ik altijd gebruik van de zelfde websites. Neem een kijkje bij een van mijn favoriete websites van Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button