BlogKings Canyon National ParkSequoia National ParkTips

De leukste wandelingen in Sequoia en Kings Canyon. Dit zijn ze!

Bezoek je Sequoia en Kings Canyon National Park, dan is het aan te raden om in een van deze twee bijzondere parken een wandeling te maken. De wandelpaden in beide parken nemen je mee langs de meest prachtige en ruige natuur. De paden variëren van kort, gemakkelijk, geasfalteerd tot lang en steil.

Heb je genoeg tijd? Pak dan alvast je wandelschoenen maar in, want er zijn genoeg wandelingen in Sequoia en Kings Canyon National Park waaruit je kunt kiezen. Niet voor niets noemde de beroemde natuuronderzoeker John Muir, Sequoia en Kings Canyon National Park ‘Yosemite in het klein’. Dat zegt al genoeg over beide parken.

Sequoia en Kings Canyon zijn twee afzonderlijke parken, maar worden beheerd als één National Park. De bekendste wandeling van Sequoia is de Big Trees Trail en de de mooiste wandeling van Kings Canyon is de Zumwalt Meadow Loop. Buiten deze twee wandelingen zijn er natuurlijk nog veel meer wandelingen te maken in Sequoia en Kings Canyon. Wandel je mee?

Bestel nu het National Park Magazine.

Het USA Roadtrip Fan National Park Magazine is een aanvulling op je droomreis naar Amerika. Het magazine geeft je namelijk een exclusieve kijk in de mooiste Nationale Parken van de Verenigde Staten.

Wandelingen Sequoia- en Kings Canyon National Park.

Veel reizigers weten waarschijnlijk dat je in Sequoia National Park de grootste boom ter wereld ziet – The General Sherman Tree – maar veel mensen beseffen niet, dat er nog duizenden andere enorme bomen zijn. Je kunt namelijk dagen ronddwalen tussen de bomen of de diepe canyons van Kings Canyon. Daarom de belangrijkste wandelingen van Sequoia en Kings Canyon op een rij.

De mooiste wandelingen van Sequoia.

1. General Sherman Trail – De grootste boom ter wereld. 

Afstand: 1,9 kilometer
Tijd: 20 minuten tot een uur
Trailhead: Sherman Tree Trail 

Dit is misschien wel één van de meest populaire wandelingen in Sequoia National Park en terecht, want je moet toch ooit de grootste boom ter wereld hebben gezien? Je begint met een kleine afdaling op een breed, geasfalteerd pad en al snel zie je ‘de generaal’ opdoemen. Een korte wandeling die ook makkelijk met kleine kinderen te maken is.

Voor uitgebreide informatie over de General Sherman Tree verwijs ik je naar het artikel over de grooste boom ter wereld.

2. North Grove Trail 

Afstand: 2,4 kilometer (rondje)
Tijd: 1 uur, heen en terug 
Trailhead: General Grant Tree parkeerplaats 

Deze korte wandeling in Sequoia geeft zicht op grote mammoetbomen en ponderosa dennen in een rustige bosrijke omgeving. De wandeling begint bij Grant Grove Tree, maar al snel kom je in het rustigere gedeelte North Grove aan, waar minder toeristen zijn en je van een adembenemend uitzicht geniet.

In de winter zijn de bomen bedekt met sneeuw, maar het wandelpad is duidelijk aangegeven en tijdens elk seizoen bereikbaar. Je kunt deze wandeling combineren met de Dead Giant Loop en in totaal wandel je dan 5 kilometer langs gigantisch grote bomen.

3. Moro Rock. 

Afstand: 1 kilometer
Tijd: 40 minuten
Trailhead: Moro Rock parkeerplaats

Moro Rock is een granieten koepel vlak bij Generals Highway in de buurt van Giant Forest. Als je goed kijkt, zie je rotsklimmers die zich vastklampen aan de scheuren en kieren van Moro Rock. Voor diegenen die de rots op een “normale manier” willen beklimmen is er een trap van 400 treden, ongeveer 2 kilometer vanaf de parkeerplaats, waarmee je naar de top klimt.

De beloning: een spectaculair uitzicht op de westelijke helft van Sequoia National Park en de Great Western Divide.

4. Hazelwood Nature Trail.

Afstand: 1,6 kilometer
Tijd: 1 uur, heen en terug 
Trailhead: Begint bij Trail Center in de buurt van het Giant Forest Museum 

Deze aangename Sequoia-wandelervaring voert je langs glooiende hellingen met gigantische sequoia’s. Trailside-exposities vertellen over historische figuren die hebben geholpen om deze parken te maken tot wat ze zijn.

5. Tokopah Falls Trail.

Afstand: 5,5 kilometer
Tijd: 2 tot 3 uur, heen en terug 
Trailhead: Log Bridge bij Lodgepole Campground 

Het wandelpad naar Tokopah Falls is een gemakkelijke wandeling langs de Marble Fork van de Kaweah River. Tokopah Falls is 365 meter hoog en het meest indrukwekkend in de lente en vroege zomer.

6. Congress Trail.

Afstand: 3,2 kilometer
Tijd: 1 tot 2 uur, heen en terug 
Trailhead: General Sherman Tree, vlak bij Generals Highway 

Dit populaire, verharde Sequoia-wandelpad loopt dwars door het hart van de Giant Sequoia Grove en is perfect voor bezoekers die Sequoia National Park voor het eerst bezoeken.

Sequoia National Park.

De mooiste wandelingen van Kings Canyon National Park.

1. Zumwalt Meadow Loop 

Afstand: 3 kilmeter
Tijd: 1 tot 1,5 uur 
Trailhead: Zumwalt Meadow-parkeerplaats

Een kilometer ten westen van Roads End vind je Zumwalt Meadows Loop. Zumwalt Meadow Loop kan het beste in de vroege ochtend gewandeld worden. De kans om wildlife te spotten, is dan ook het grootst. Een houten vlonder, wandelpad omcirkelt een beeldschone Sierra-weide. Terwijl je langs de Kings River loopt, sieren de torenhoge granieten North Dome en Grand Sentinel de lucht.

2. Big Stump Trail 

Afstand: 3,2 kilometer
Tijd: 1 uur 
Trailhead: Naast de ingang van de Highway 180. 

Een van de minder bereisde wandelpaden in Kings Canyon National Park, maar daarom niet minder leuk, is het Big Stump-wandelpad. Bij dit wandelpad zie je veel grote boomstronken. Twee leuke bezienswaardigheden langs het pad zijn de Mark Twain Tree, een gigantische stronk waar je op kunt klimmen via een kleine ladder, en de Sawed Tree, een sequoia-boom die een enorm litteken heeft van een zaag, maar volkomen gezond is.

3. Redwood Canyon Trail – Hart Tree Loop 

Afstand: 11 kilometer, heen en terug
Tijd: 4 uur, heen en terug
Trailhead: Redwood Saddle-parkeerplaats

De Hart Tree Loop is een ander minder bereisd wandelpad in Redwood Canyon, dat het grootste sequoia bos in het park bevat. Om bij de trailhead te komen, rijd je vanuit Grant Grove naar het zuiden over de Generals Highway en sla je rechtsaf bij Quail Flat een onverharde weg op.

Het Redwood Saddle-parkeerterrein ligt ongeveer 1,6 kilometer verderop. Het Hart Tree Loop-wandelpad gaat langs een oude houtkap site uit de 19e eeuw, langs Hart Meadow en Fallen Goliath, en door Tunnel Tree, een uitgeholde gigantische sequoia.

Ongeveer halverwege de wandeling bereik je een pad dat leidt naar de Hart Tree, de grootste boom in het bos. De wandeling is relatief eenvoudig en biedt onderweg tal van prachtige vergezichten.

4. Big Baldy Trail 

Afstand: 7 kilometer, heen- en terugreis 
Tijd: 2 uur 
Trailhead: Parkeerplaats op Generals Highway, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Grant Grove 

Het wandelpad naar de top van Big Baldy wordt beschouwd als een matige moeilijkheidsgraad. Het wandelpad wisselt af tussen met bos en graniet bedekte gebieden en bereikt uiteindelijk een hoogte van 2500 meter met adembenemende panoramische uitzichten.

Degenen die nog verder willen wandelen, kunnen nog ongeveer 800 meter verder lopen om een ​​prachtig uitzicht te krijgen op Chimney Rock.

5. Mist Falls Trail 

Afstand: 15 kilometer, heen en terug 
Tijd: 3 tot 5 uur heen en terug 
Trailhead: Roads End Wilderness

Deze wandeling langs de rivier in Kings Canyon heeft een natuurlijke granieten trap, die uiteindelijk leidt naar Mist Falls, donderend in de late lente en vroege zomer, en nog steeds indrukwekkend in de herfst. Een pittige wandeling in Kings Canyon met afwisselende landschappen. Vertrekpunt: parkeerplaats bij Kanawyers.

Het nabijgelegen Yosemite National Park.

Natuurlijk mag een bezoek aan het nabijgelegen Yosemite National Park niet ontbreken tijdens je reis in Amerika. Als je van natuurgeweld houdt, kun je in Yosemite je lol op. Het park is ruig en een prachtig natuurverschijnsel. Wat je zoal in Yosemite tegenkomt zijn bijvoorbeeld: watervallen, gletsjers, iconische rotswanden en hoge sequoia bomen.

Om je reis naar Yosemite tot een succes te maken heeft USA Roadtrip Fan een magazine over Yosemite uitgebracht. Een digitale reisgids waarin de allerbeste Yosemite National Park tips verzameld zijn. Het magazine geeft je inzicht in de geschiedenis van Yosemite tot aan het regelen van praktische zaken. Van wildlife spotten, glamping tot prachtige wandelroutes, wegen en spectaculaire uitkijkpunten. Deze Yosemite National Park reisgids is een absolute aanvulling op je reis.

Half Dome Yosemite
Half Dome, Yosemite National Park.

Ook leuk om te lezen over Californië.

–> Deze bezienswaardigheden in Yosemite National Park mag je niet missen.

–> Bodie Ghost Town. Dé leukste spookstad van Amerika en Californië.

–> Vanaf deze uitzichtpunten heb je een spectaculair uitzicht op de Half Dome in Yosemite.

–> Pas op! Dit zijn gevaarlijke wijken in San Diego.

–> Beverly Hills Los Angeles: 11x super bezienswaardigheden.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button