Bezienswaardigheden AmerikaBlog

De drukst bezochte Nationale Parken van Amerika in 2021.

Drukst bezochte Nationale Parken van Amerika in 2021. Al meer dan een decennium lang staan de Great Smoky Mountains, de Grand Canyon en Rocky Mountain National Park bovenaan de lijst van meest populaire Nationale Parken in de Verenigde Staten. In 2021 bleek dit, zelfs tijdens corona (pandemie), niet veel anders te zijn.

Er zijn in totaal 423 Nationale Parken in Amerika. Waarvan er 63 officieel de naam ‘National Park’ voeren.

Amerika beschikt over prachtige Nationale Parken, verspreid over het hele land, waarvan enkele tot de mooiste ter wereld behoren. Want de diversiteit van de natuur in Amerika is enorm, omdat elk Nationale Park zijn eigen schoonheden en bijzondere kenmerken heeft.

In totaal zijn er maar liefst 423 Nationale Parken in Amerika. Waarvan er 63 officieel de naam ‘National Park’ voeren. Het aantal 423 zijn dus niet alleen Nationale Parken, maar bijvoorbeeld ook monumenten zoals het Witte Huis en het Vrijheidsbeeld.

 

Campers Tenzing Travel

Laatste update: 25 januari 2022.

 

 

Drukst bezochte Nationale Parken van Amerika in 2021.

Zo bezochte in 2021 maar liefst meer dan 237 miljoen mensen de Nationale Parken van Amerika. Dat is het derde-hoogste aantal bezoekers in meer dan een eeuw tijd.

De Department of the Interior visitation numbers heeft op 27 februari 2020 een lijst uitgebracht van de drukst bezochte Nationale Parken van Amerika in 2019. En deze lijst laat zien dat in 2019 de Great Smoky Mountains 12,5 miljoen bezoekers ontving.

Het aantal 12,5 miljoen bezoekers is twee keer meer bezoekers dan dat bijvoorbeeld de Grand Canyon kreeg. Want de Grand Canyon kreeg namelijk 5.970.000 bezoekers in 2019 en kwam hiermee op een tweede plaats.

In totaal heeft het National Park System in 2019 327.500.000 bezoekers ontvangen en dit betekent een 2,9 procent toename sinds 2018.

327.500.000 bezoekers is het op twee na hoogste aantal bezoekers sinds 1904. Want alleen het jaar 2016 – 2017 kwam hier namelijk nog boven. In dit jaar vierde NPS namelijk haar honderdjarig bestaan.

Nationale Parken. Bezoekers.
1 Great Smoky Mountains National Park 12.5 miljoen
2 Grand Canyon National Park 5.9   miljoen
3 Rocky Mountain National Park 4.7   miljoen
4 Zion National Park 4.5   miljoen
5 Yosemite National Park 4.5   miljoen
6 Yellowstone National Park 4      miljoen
7 Acadia National Park 3.4   miljoen
8 Grand Teton National Park 3.4   miljoen
9 Olympic National Park 3.2   miljoen
10 Glacier National Park 3      miljoen

 

 

Waarom de Great Smoky Mountains wederom op nummer 1 staat.

Na een bezoek aan de Great Smoky Mountains in 2016 is het voor ons makkelijk te begrijpen wat mensen zo trekt aan de Great Smoky Mountains. Ten eerste ligt dit fraaie Nationale Park op de grens van North Carolina en Tennessee, een prachtig gebied. En ten tweede vonden wij de Great Smoky Mountains verrassend mooi.

Verder vind je in de Great Smoky Mountains maar liefst 1367 kilometer aan wandelpaden en dit geeft bezoekers de kans om bijvoorbeeld het hele jaar door de regio en het wildlife, in het park, te ontdekken.

Tel hierbij op dat het National Park gratis is te bezoeken en dat het op ‘slechts’ drie-uur rijden van grote steden ligt, zoals bijvoorbeeld Atlanta, Charlotte en Nashville. En het nabijgelegen stadje Gatlinburg is dé aangewezen plek om een overnachting te boeken.

Een aantal van de bekendste bezienswaardigheden in de Great Smoky Mountains zijn:

  • Cades Cove Road
  • Roaring Fork Motor Nature Trail
  • Charlies Bunion Trail
  • Deel van de Appalachian Trail

–> Uitgebreide informatie over de Great Smoky Mountains.

nationale-parken-amerika-great-smokey-mountains

 

Overige druk bezochte Nationale Parken in Amerika.

Gelukkig staan een aantal van onze favoriete Nationale Parken in Amerika ook op de lijst. Zo bleef Zion National Park op een vierde plaats staan met 4.490.000 bezoekers. Terwijl Yosemite National Park Yellowstone naar de zesde plaats stootte en hierdoor zelf op een vijfde plaats terecht kwam.

Gelukkig wist Yosemite National Park in 2019 te herstellen van het aantal dalende bezoekers in 2018. Want het dalende aantal bezoekers van Yosemite National Park, in 2018 viel namelijk te wijten aan de bosbranden in Noord-Californië.

Van de top tien zijn de Great Smoky Mountains en Zion National Park de grootste stijgers in de lijst. Het aantal bezoekers in beide Parken stijgt namelijk met 25 procent ten opzichte van de afgelopen 20 jaar.

–> Uitgebreide informatie over onze favoriete National Parken in Amerika.

 

 

Een Nationaal Park in Amerika bezoeken.

Een groot deel van de Nationale Parken in de Verenigde Staten bevindt zich in het westen. Waardoor een reis naar het westen van Amerika erg populair is onder reizigers.

Als je bijvoorbeeld een National Park in Amerika bezoekt, wees er dan maar op voorbereid dat je entreegeld moet betalen. De prijzen liggen zo ongeveer tussen $10 en $35 voor één auto/camper met inzittenden. De entreebewijzen zijn meerdere dagen geldig, maar dit kan ook weer per Park variëren.

Echter wil jij tijdens je reis in Amerika meerdere Parken bezoeken? Dan is het voordeliger om een Nationale parkpas -America the Beautiful pass- te kopen.

Stel, je bezoekt meerdere Nationale Parken in Amerika. Dan betaal je bijvoorbeeld voor de Grand Canyon $35 entreegeld. Voor Bryce Canyon $35 en voor Zion National Park betaal je $35. In totaal ben je voor het bezoeken van de Nationale Parken $105 kwijt.

Koop je de Nationale parkpas Amerika (America the Beautiful pass) dan ben je dus met $80 goedkoper uit.

–> Uitgebreide informatie over America the Beautiful pass.

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> De mooiste Nationale & State Parken van Amerika vind je hier.

–> Wat kost een rondreis door Amerika?

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

–> Zo vind je goedkope vliegtickets naar de Verenigde Staten.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar de Nationale Parken aanbieden. Of neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button