BlogDaytona BeachTips

Daytona Beach: Op dit strand mag je auto rijden.

Het is een spectaculaire ervaring om in Daytona Beach over het strand te rijden met je auto. Voor sommige reizigers is het zelfs een bucketlist-dingetje om een keer met de auto over het strand te cruisen. Als je deze ervaring wilt opdoen, dan zou ik dit doen in het zonnige Florida in Daytona Beach. Spectaculairder krijg je het niet.

Wil jij met je auto over het prachtige, 60 kilometer lange en 150 meter brede, witte zandstrand van Daytona Beach cruisen, neem hier dan de tijd voor, want over het strand rijden met je auto in Daytona Beach is namelijk niet gratis. Je betaalt $20 per auto, per dag, om toegang tot het strand van Daytona Beach te krijgen.

Bezoek je het strand van Daytona Beach met je auto? Wees je er dan ook van bewust dat je niet overal met je auto over het strand mag crossen. Hier zijn namelijk bepaalde stranden (gebieden) voor aangewezen. Waar je met je auto over het strand van Daytona Beach rijdt en hoe je daar komt, leggen we in dit artikel uit.

Reizen naar Florida

Slenteren over Miami Beach, alligators spotten in de Everglades en met Mickey op de foto in Orlando. Florida heeft het allemaal.

Daytona Beach: Over deze stranden mag je met je auto rijden.

Daytona Beach wordt om verschillende redenen het ‘beroemdste strand van de wereld’ genoemd, maar Daytona Beach is vooral bekend vanwege de 60 kilometer lange, witte zandstranden die in 1902 de eerste auto- en motorraces verwelkomden.

Bij Daytona International Speedway, razen auto’s met grote snelheden voorbij, maar op het strand van Daytona Beach tuffen auto’s graag langzaam (maximaal 16 kilometer per uur) in de aangewezen gebieden, als het getij het toelaat, over het strand.

1. Gratis parkeren bij Daytona Beach.

Kan ik gratis parkeren bij Daytona Beach? Ja, er zijn tientallen gratis openbare parkeerplaatsen bij Daytona Beach, die goed staan aangegeven, maar mocht je in een parkeergarage willen parkeren dan is Ocean Center Parking een goede optie. Deze parkeergarage bevindt zich bij Ocean Walk Shoppes en recht tegenover Main Street Pier. 

Adres Ocean Center Parking: 401-411 Auditorium Blvd, Daytona Beach, FL 32118, Verenigde Staten.

Tip: Bij het Andy Romano Beachfront Park mag je ook gratis parkeren. De parkeerplekken zijn direct aan het strand.

Adres Andy Romano Beachfront Park: 839 S Atlantic Ave, Ormond Beach, FL 32176, Verenigde Staten.

2. Parkeren met je auto op het strand van Daytona Beach.

Waar mag ik met mijn auto over het strand rijden bij Daytona Beach? De aangewezen parkeerplaatsen en ingangen bij het strand zijn goed aangegeven. Over het strand rijden met de auto kan van 1 mei tot en met 31 oktober van 8:00 uur tot 19:00 uur.

Van 1 november tot 30 april mag je (als het getij het toelaat) één uur na zonsopgang tot één uur voor zonsondergang met de auto over strand rijden. 

Als je op het strand parkeert, kun je parkeren in de gebieden ten westen van Ponce de Leon Inlet en ten oosten van Ponce de Leon Inlet. Zorg ervoor dat je loodrecht op de kustlijn parkeert en plaats om veiligheidsredenen jezelf, stoelen of parasols niet tussen de auto’s in.

Kaart Daytona Beach.

Via Onderstaande straten kun je met de auto het strand van Daytona Beach bereiken:

 • Emilia Ave
 • Van Avenue Park
 • El Portal Ave
 • Florida Shores Blvd
 • Minerva Ave
 • University Blvd
 • Williams Ave
 • Cardinal Drive
 • 27th Ave
 • Third Ave
 • Flagler Ave
 • Crawford Road
 • Beachway Ave

3. Invalide parkeerplaatsen bij Daytona Beach.

Voor degenen die hulp nodig hebben, zijn er gratis strandrolstoelen beschikbaar. De strandrolstoelen zijn te verkrijgen bij één van de vier lifeguard stations op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Auto’s met een invalidenkaart krijgen gratis toegang tot het strand van Daytona Beach. Als je ervoor kiest om te parkeren bij een van de gehandicapten parkeerplaatsen op het strand (zie bovenstaande kaart), bevatten deze een hellingen om op het strand te komen.

Strandstoelen en parasols huren bij Daytona Beach.

Ben je eenmaal op het strand van Daytona Beach, dan wil je natuurlijk lekker zitten. Er zijn genoeg standjes die strandspullen verkopen of verhuren. Strandstoelen, parasols, surfplanken, bodyboards en bijvoorbeeld scooters zijn op verschillende plekken te huur. De stands staan verspreid over het 60 kilometer lange strand van Daytona.

Bij de Ocean Walk Shops, winkels bij de Daytona Beach Boardwalk, kun je strandstoelen, strandballen, surfboards en bijvoorbeeld ook zwemkleding kopen.

Adres Ocean Walk Shops: 250 N Atlantic Ave, Daytona Beach, FL 32118, Verenigde Staten.

Als je honger krijgt tijdens je verblijf op het strand, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om iets te kopen en te snacken. Langs het strand zijn tal van winkeltjes waar je lekker eten, snacks en drankjes koopt. Ook staan er verschillende ijscowagens langs het strand opgesteld.

Regels. Met je auto over het strand in Daytona Beach.

Het strand van Daytona Beach is 24/7 toegankelijk voor voetgangers en rijden op het strand met de auto is alleen mogelijk in specifieke gebieden (afhankelijk van het weer en de getijden) van zonsopgang tot zonsondergang. Verder zijn er nog een aantal regels waar je je aan dient te houden op het strand.

 • Alcohol en wegwerpbekers zijn verboden op het strand.
 • Gooi vuilnis weg in de vuilnisbakken die over het hele strand staan ​​opgesteld. 
 • Ouders dienen minderjarige kinderen in het water te begeleiden, zelfs als ze kunnen zwemmen. 
 • Zwem altijd voor een bemande badmeestertoren. 
 • Gooi het as van de BBQ op een juiste manier weg zodra deze is afgekoeld.
 • Zorg ervoor dat je de auto niet parkeert in gebieden met zacht zand of op vegetatie.
 • Rijd met de auto op het strand van Daytona Beach niet harder dan 16 kilometer per uur. Laat tijdens het rijden de koplampen aan en de ramen open.
Daytona Beach, Florida.

Daytona Beach App.

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen rondom het strand van Daytona Beach? Download dan de gratis Volusia Daytona Beach app. De app wordt gratis aangeboden door Volusia County Beach Safety en geeft updates over de status van de stranden, de hoeveelheid voertuigen die zich op het strand begeven, maar ook andere nuttige informatie, zoals bijvoorbeeld welke strandwachttorens zijn bemand en wat de strandcondities zijn.

Bezienswaardigheden Daytona Beach.

De bezienswaardigheden van Daytona Beach. Ze liegen er niet om. Niet alleen met je auto rijden over het strand van Daytona Beach is leuk om te doen, er zijn nog veel meer leuke dingen om te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Daytona International Speedway of het Surfside Historic District met zijn winkels, galeries, antiekwinkels en restaurants.

Bezoek ook de Daytona Beach pier, de Downtown Farmer’s Market of het Ponce de Leon Inlet Lighthouse & Museum. Denk niet dat je Daytona Beach in een uurtje hebt gezien. Neem er de tijd voor. Vanaf Orlando bereik je Daytona Beach in ongeveer een uurtje.

Ook leuk om te lezen over Florida.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button