Bezienswaardigheden AmerikaBlogCuster State ParkNationale ParkenTips

Custer State Park. De bizons ‘vliegen’ hier om je oren.

Als je van plan bent om Mount Rushmore te bezoeken, overweeg dan ook eens om langs de bezienswaardigheden van Custer State Park langs te gaan. Dit State Park ligt in het heuvelachtig landschap van de Black Hills in South Dakota, tussen Badlands National Park en Mount Rushmore.

Custer State Park een verborgen parel midden in South Dakota.

Custer State Park heeft een afmeting van ongeveer 287 km² en is daarmee een van de grootse State Parks van de Verenigde Staten. In het park kun je verschillende routes rijden en prachtige wandelingen maken. Van Cathedral Spires tot Little Devils Tower en Sylvan Lake.

Wandelen is hier overigens niet de enige bezigheid, want het park stikt van het wildlife. Er lopen kuddes bizons rond (meer dan 1400 bizons) en aan de kant van de weg wandelen coyotes. Niet het eerste waar je misschien aan denkt, maar in het park lopen ook ezels die je uitgebreid mag aaien. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Custer State Park in South Dakota.

 

national-park-magazine-Amerika

 

Custer State Park, South Dakota.

Als je op zoek bent naar leuke bezienswaardigheden in de buurt van Mount Rushmore, dan is dit State Park een uitkomst. Ga vanuit Mount Rushmore of Rapid City via Highway 16A naar Norbeck Overlook. Daar krijg je een schitterend uitzicht op de vier presidenten van Mount Rushmore en de Black Hills van South Dakota.

De Norbeck Overlook is een leuke stop op weg naar Custer State Park. Highway 16A gaat vervolgens over in Needles Highway, die al kronkelend door (rots)tunnels gaat. Geniet van het uitzicht tot je bij het ‘Welcome to Custer State Park’ bord komt.

In het park zijn verschillende wegen aanwezig. De volgende de drie scenic drives mag je eigenlijk niet missen tijdens je bezoek:

  • Iron Mountain Road
  • Needles Highway
  • Wildlife Loop Road

 

Visitor Center Custer State Park.

Er zijn twee Visitor Centers in Custer State Park. Het Peter Norbeck Visitor Center ligt bij de oostelijke ingang aan Highway 16A. Dit bezoekerscentrum geeft informatie over het park, de geologie en de historie van Black Hills.

Het Wildlife Station Visitor Center vind je aan de Wildlife Loop Road en is van begin mei tot en met eind september dagelijks geopend. Bij dit bezoekerscentrum weten Rangers je precies te vertellen op welke locatie de bizon-kuddes zich bevinden.

Het is zeker de moeite waard om eens rond te kijken in een van de twee bezoekerscentra. Bekijk vooral de film die wordt verteld door Kevin Costner.

Adres: Custer State Park, 13329 US Highway 16A, Custer, SD 57730
Openingstijden: 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.
Toegangsprijs: $ 20 per voertuig (geldig voor 1 week).
Visitor Center: dagelijks geopend van 8.00 – 18.00 uur (8.00 – 16.30 uur in de winter).

 

Hotels en campings bij Custer State Park.

Als je in het park wilt overnachten, dan heb je voldoende opties. Er zijn namelijk vier hotels en negen verschillende campings. Ook is het mogelijk om in Rapid City (de dichtstbijzijnde stad) te overnachten, want dan bezoek je Mount Rushmore en dit State Park gewoon tijdens een dagtrip.

Vind een accommodatie in Rapid City.

 

 

Scenic Drives Custer State Park.

Heb je niet veel tijd tijdens je bezoek aan het park, dan raad ik je aan om één of meerdere Scenic Drives te rijden. Het is dé perfecte manier om het park en het wildlife te ontdekken. Tijdens een rit over onderstaande wegen kom je gegarandeerd wildlife tegen. Zoveel zelfs dat het lijkt alsof de bizons je hier ‘om de oren vliegen’.

 

1. Custer State Park Wildlife Loop.

De Custer State Park Wildlife Loop is een weg van ongeveer 29 kilometer die dwars door het park loopt. Volgens kenners is dit een van de beste plekken in de Verenigde Staten om bizons te spotten. Maar tijdens je rit kun je ook gaffelbokken, ezels, herten, elanden, prairie dogs en eagles zien.

Het is belangrijk om hier langzaam en voorzichtig te rijden om dieren zo veel mogelijk de ruimte te geven. De rit duurt ongeveer één tot twee uur, afhankelijk van hoeveel foto’s je neemt.

Deze weg is een uitkomst om wildlife, dat je normaal alleen van veraf spot, van dichtbij te zien. Alleen al om de bizon is deze weg de moeite waard. Het landschap is prachtig en je bent continu bezig om dieren te spotten.

Ook kun je onderweg ezels tegenkomen. Dit verwacht je niet snel in een State Park, maar er zijn er meer dan voldoende aanwezig. Wij moesten heel langzaam met onze auto om 10 ezels heen rijden, die ons met smekende ogen aankeken. Er zijn reizigers die de ezels aaien, maar dat hebben wij maar niet gedaan.

Deze prachtige eenrichtingsweg begint bij het bezoekerscentrum. Een tip is om vroeg of juist wat later op de dag de weg te rijden, omdat dieren dan een stuk actiever zijn.

wildlife-loop- custer-state-park

2. Needles Highway Scenic Drive.

De Needles Highway Scenic Drive is een mooie weg van ongeveer 23 kilometer lang. De weg is onderdeel van State Route 87 en brengt je langs sparren- en dennenbossen, omgeven door weilanden en prachtige naald-achtige granieten rotsen (vandaar de naam). Het duurt ongeveer één uur om deze weg te rijden.

Afgezien van de prachtige uitzichten, kun je tijdens de rit ook meerdere haarspeldbochten en tunnels verwachten, waardoor het een avontuurlijk ritje wordt. Zorg ervoor dat je een paar keer stopt om van het uitzicht te genieten.

Als je van plan bent Cathedral Spires of Black Elk Peak te bezoeken, dan heb je geen andere keus dan deze prachtige weg te volgen. De noordwestelijke ingang van Needles highway grenst aan Highway 16, niet ver van Hill City. De zuidoostelijke ingang van de weg is aan Highway 87, richting Custer Wildlife Loop.

Deze weg is in de winter gesloten. Vaak is dit van eind oktober tot en met begin april. Dit is afhankelijk van het weer en de sneeuwval in het park.

 

3. Iron Mountain Road.

Iron Mountain Road is een schilderachtige weg die zich 27 kilometer uitstrekt tussen de ingangen van Mount Rushmore National Memorial en Custer State Park. Deze weg heeft maar liefst 314 bochten, 14 haarspeldbochten, 3 tunnels en 3 pigtail bruggen.

Behalve bochten, haarspeldbochten en tunnels kom je ook nog drie unieke bruggen tegen, de zogenaamde pigtail bridges. Dit zijn van hout gemaakte bruggen, die in een bocht over de weg heen draaien. De bruggen zijn speciaal voor dit landschap ontworpen.

De noordelijke ingang van Iron Mountain Road vind je tussen Keystone en Mount Rushmore. De zuidelijke ingang bevindt zich op 3,2 kilometer van het Visitor Center. Bij zwaar winterweer wordt het noordelijke deel van Iron Mountain Road soms tijdelijk afgesloten.

Iron Mountain Road is in verband met lage tunnels niet geschikt voor de meeste campers.

pigtail-bridge- custer-state-park

 

Custer State Park Buffalo Roundup.

Elk jaar, eind september of begin oktober, is het een bijzondere periode in Custer State Park. Dit is namelijk de periode waar Park Rangers en vrijwilligers samenwerken om de Buffalo Roundup te laten plaatsvinden.

Een spektakel dat elk jaar ongeveer 150.000 bezoekers trekt en waar je meer dan 1400 bizons kunt zien rond denderen op een paar honderd meter afstand. Dit is de tijd van het jaar waarin de bizons worden gebrandmerkt en behandeld.

Alle bizons die in het park leven, worden op traditionele manier door cowboys te paard bij elkaar gedreven binnen een omheining. Hier wordt de gezondheid van de bizons gecontroleerd en worden ze eventueel gevaccineerd en gebrandmerkt.

Waarom? Omdat het park erg graag een van Amerika’s grootste bizon-kuddes wil beschermen.

buffalo-roundup- custer-state-park

 

Wandelen in Custer State Park.

Tijdens de schitterende Scenic Drive even de benen strekken? Geen enkel probleem. Er zijn voldoende wandelmogelijkheden in het park. Je kunt hier dagen wandelen en dan nog heb niet alles gezien, maar je moet nu eenmaal keuzes maken tijdens je reis.

Als je weinig tijd hebt, maar toch de omgeving al wandelend wilt verkennen, dan raad ik je onderstaande wandelingen in Custer State Park aan.

 

1. Cathedral Spires Trail.

De Cathedral Spires Trail ligt vlak bij Needles Highway. Het is een gemakkelijke tot matige wandeling van ongeveer vijf kilometer, heen en terug.

Zodra je het einde van het wandelpad bereikt, zie je een houten bord met de tekst ‘einde pad’. Hier kun je weer omdraaien. Het begin van het pad van Cathedral Spires Trail stijgt lichtelijk en is behoorlijk pittig, dus een kleine stop is geen overbodige luxe. Het pad gaat vervolgens weer geleidelijk over naar een vlakker wandelpad.

Je wandelt door Ponderosa Pine bomen en granieten rotsen en als je geluk hebt, zie je zelfs rotsklimmers boven de toppen van de bomen uitkomen. Om heel eerlijk te zijn, zijn de uitzichten tijdens de wandeling mooier dan aan het einde van Cathedral Spires Trail.

Als je eenmaal het bord ‘einde pad’ ziet, raad ik je aan naar rechts te gaan en iets omhoog te klimmen om een ​​prachtig uitzicht op de vallei te krijgen.

cathedral-spires-custer-state-park

2. Little Devils Tower Trail.

Als je Cathedral Spires Trail verlaat, zie je borden voor Trail # 4. Als je de tijd over hebt, raad ik je aan om Trail # 4 naar Little Devils Tower te volgen. Dit unieke wandelpad is voor veel reizigers het hoogtepunt van hun bezoek aan Custer State Park.

De wandeling van Little Devils Tower wordt gezien als matig tot zwaar, afhankelijk van je conditie en het gedeelte van het wandelpad. Wanneer je Cathedral Spires Trail verlaat en Little Devils Tower Trail op gaat, begin je aan een winderige steile klim.

Trail # 4 is in het begin niet goed gemarkeerd, dus houd bij twijfel rechts aan en vraag andere wandelaars om de weg. Onderweg zijn er voldoen foto-stops, maar geniet tijdens de wandeling vooral van het uitzicht totdat je de top (2.109 meter) van Little Devils Tower bereikt.

Op het einde van Little Devils Tower Trail word je beloond met een adembenemend uitzicht over Cathedral Spires, Black Elk Wilderness, de achterkant van Mount Rushmore en op de bakstenen toren die op 2.207 meter bij Harney Peak staat.

 

3. Sunday Gulch Trail bij Sylvan Lake.

De Sunday Gulch Trail bij Sylvan Lake is te bereiken vanaf de parkeerplaats van de General Store in het park. Als je de auto geparkeerd hebt, kom je als eerste uit bij Sylvan Lake. Het is hier ongelooflijk rustig en er is een kort, maar gemakkelijk wandelpad dat rond het meer loopt. Een leuke en gemakkelijke wandeling. Bij Sylvan Lake kun je trouwens ook varen, kajakken en een waterfiets huren.

Tijdens je wandeling bij het meer kom je borden tegen van de Sunday Gulch Trail. Een prachtige wandeling van ongeveer vijf kilometer, die zeker de moeite waard is. Volgens vele is dit een van de mooiste wandelpaden van het park.

Via grote rotsblokken daal je naar beneden de kloof Sunday Gulch in. Wees niet bang om natte voeten te krijgen, want zo hier en daar steek je het water over. Het tweede deel van de wandeling is pittig omdat je dan een stukje omhoog wandelt.

wandelen- custer-state-park

 

Bezienswaardigheden omgeving Custer State Park.

Ben je van plan om Custer State Park in je reisprogramma op te nemen? Vergeet dan vooral niet een aantal mooie bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. Custer State Park is namelijk omgeven door bijzondere bezienswaardigheden.

 

1. Crazy Horse Memorial.

Crazy Horse Memorial. Ze zijn fanatiek begonnen met het bouwen van dit monument in 1948, maar het beeld is nog lang niet af. Het Memorial is een ode aan opper-chief Crazy Horse die stierf in de strijd om het behoud van de cultuur van de indianen.

Bij dit memorial vind je ook het Indian Museum of North America, de Mountain Carving Room en het Native American Educational and Cultural Center. Bezoekers kunnen hier meer te weten komen over de Lakota-stam, de indianen cultuur en de geschiedenis achter het monument.

–> Uitgebreide informatie over Crazy Horse Memorial

Afstand Custer State Park: 40 minuten.

 

2. Mount Rushmore.

Mount Rushmore is een gigantisch groot monument, gelegen in Black Hills nabij Keystone, South Dakota. Het Monument toont 18 meter hoge, uit graniet gehakte hoofden van vier Amerikaanse presidenten: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln

–> Uitgebreide informatie over Mount Rushmore.

Afstand Custer State Park: 40 minuten.

 

3. Badlands National Park.

Afgezien van het woordje ‘bad’, is dit park helemaal niet zo verkeerd. In Badlands National Park kun je namelijk schattige kleine goffers, prachtige rotsformaties en fossielen bekijken. Tijdens je bezoek kun je een wandeling maken naar Badlands Formations of over vlakkere stukken land wandelen om diepe Canyons te bekijken.

–> Uitgebreide informatie over Badlands National Park.

Afstand Custer State Park: 1 uur en 12 minuten.

 

4. Devils Tower Monument.

Op weg naar Yellowstone National Park kom je Devils Tower tegen. Het monument is vanaf de snelweg te zien en niet te missen. Devils Tower was het eerste monument van de Verenigde Staten. Teddy Roosevelt opende het monument in 1906.

Hoewel veel bezoekers ervoor kiezen om gewoon rond de voet van Devil’s Tower te wandelen om zo de geribbelde randen te bewonderen, besluit slechts 1% van de 400.000 jaarlijkse toeristen om de zware klim naar de top te maken.

–> Uitgebreide informatie over Devils Tower Monument.

Afstand Custer State Park: 2 uur 17 minuten.

 

5. Yellowstone National Park.

Yellowstone National Park is het eerste National Park in de wereld en waarschijnlijk een van de meest bekende en mooiste Nationale Parken in Amerika. Dit prachtige park staat vooral bekend om de bijzondere geologische verschijningen, zoals bijvoorbeeld de gekleurde warmtebronnen en geisers. Een must-see in het noorden van Amerika.

De mooiste geisers en routes in Yellowstone.

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Hier zie je wilde dieren (wildlife) in Yellowstone National Park.

–> Het National Park Magazine, een must voor elke Amerika reiziger.

–> Ken jij deze bezienswaardigheden in de Verenigde Staten?

–> De mooiste Nationale Parken aan van Amerika.

–> De favoriete steden van USA Roadtrip Fan.


 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar de westkust van Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets westkust Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in westkust Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren westkust Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in westkust Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button