BlogMiamiTips

Cruise vanaf Miami. Onze ervaring + leuke tips.

Een Cruise vanaf Miami. 

Wil je vanaf je vakantie in Amerika een paar dagen op cruise? Het kan! Wij hebben namelijk een cruise met MSC vanaf Miami gemaakt. Heerlijk, tijdens onze vakantie gewoon 5 dagen in de Caribbean gevaren. Het was ten eerste een bijzondere ervaring en ten tweede een hele leuke onderbreking van onze Florida vakantie.

Terwijl ik bezig was met het voorbereiden van onze vakantie in Florida zag ik op internet een advertentie van TUI voorbijkomen. Zij boden een Cruise met MSC vanaf Miami aan voor een hele leuk prijs. Ik raakte meteen geïnteresseerd, maar ook door de lage prijs moet ik eerlijk zeggen, want ik dacht dat een cruise veel duurder zou zijn. 

En aangezien wij nog nooit een cruise hadden gemaakt, vond ik het wel een leuk idee om te kijken of dit in onze reis paste. De vliegtickets naar Miami had ik al gekocht dus ik betaalde enkel voor de cruise. Dit viel hierdoor erg goedkoop uit. 

 

national-park-magazine

 

Hoelang ga je op Cruise en waar naar toe?

Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen je op reis gaat. Wij kozen ervoor om een 5-daagse cruise vanaf Miami te maken met MSC. Dan hadden we nog genoeg vakantiedagen in Florida over. Bovendien sprak deze cruise ons erg aan omdat we de volgende eilanden zouden aandoen:

  • Jamaica
  • Kaaimaneilanden
  • Cozumel
  • Bahama’s 

Op Jamaica hebben we heerlijk aan het strand gelegen en in zee gedobberd met een drankje in ons hand. Vervolgens op de Kaaimaneilanden een tour gemaakt over het eiland en gezwommen met Stingray ‘s.

En op Cozumel hebben wij gezwommen met dolfijnen en heerlijke cocktails gedronken in een superleuke bar. Op de Bahama’s een heerlijke lunch gehad bij het Hardrock Café en daarna gestruind langs de vele winkeltjes.  

Kortom, voor ons is het echt een te gekke ervaring geweest en ik kan het iedereen aanraden!

cruise-miami

 

Bij welke reisorganisatie boek je een cruise? 

Wanneer je een beslissing maakt om een cruise te maken vanaf Miami, blijft nog de vraag over bij welke reisorganisatie je boekt?

Ik zag een leuke aanbieding bij –> Kras Reizen, maar ik heb mij ook verdiept in andere reisorganisaties.

Ten eerste wilde ik wel eens weten of de aanbieding die ik zag wel zo goedkoop was en ten tweede wist ik totaal niet welke organisaties er nog meer een cruise aanboden vanaf Miami.

Maar na wat speurwerk op internet zag ik al snel door de bomen het bos niet meer, met al die verschillende aanbieders en verschillende prijzen. Daarom heb ik de belangrijkste reisorganisaties van Cruise reizen vanaf Miami voor je op een rij gezet. Bij deze reisorganisaties weet je zeker dat je goed zit.

–> Cruizereizen.nl 

–> Dreamlines.nl

–> hcc-cruises.nl

 

Wanneer kun je tijdens je vakantie het beste op cruise gaan? 

Het meest logische is om je cruise aan het begin of aan het einde van je vakantie te boeken. Wij zijn aan het begin van onze vakantie geweest. We vlogen op Miami en hebben daar een heerlijke dag gehad. Op dag twee zijn we op cruise vertrokken. Zo hebben wij ook geen extra kosten voor een huurauto gemaakt.

Nadat we terug kwamen van de cruise is de huurauto opgehaald en zijn we doorgereden naar Orlando om daar nog twee heerlijke weken te verblijven.

Je kunt natuurlijk ook eerst door Florida reizen en de laatste dagen van je vakantie op cruise gaan. Lever je de huurauto gewoon eerder in. Scheelt je toch behoorlijk wat kosten.

–> Bekijk hier prijzen voor een all-inclusive huurauto in Florida.

 

Welke cruise kies je? 

Je hebt al gelezen dat er voldoende reisorganisaties zijn die een cruise vanaf Miami aanbieden, maar voor welke reisorganisatie kies je? Dit is echt iets persoonlijks en hangt van diverse factoren af.

Wil je wat verder weg? Dan heb je ook meer vaardagen op zee. Ben je ooit al eens ergens geweest dan wil je dat land of eiland wellicht overslaan? Is de cruise de complete vakantie of wil je voor of na de cruise nog verder vakantie vieren in Amerika? Zoals je leest, is er genoeg keuze en ligt dit geheel aan je eigen voorkeur.

 

Vanaf Miami zijn dit de bekendste vaarroutes:

  • Jamaica, Kaaimaneilanden, Mexico en Bahama’s.
  • Cruise Westelijke Caribbean. O.a. Montego Bay – Georgetown – Cozumel – Havana.
  • Cruise Oostelijke Caribbean. O.a. St. Maarten, San Juan of Basseterre.
  • Cruise Zuidelijke Caribbean. O.a. Bonaire, Jamaica, Curaçao en Aruba

Ik hoop dat je enthousiast bent geworden om een cruise te gaan maken vanaf Miami. Nogmaals, het is voor ons echt een aanvulling en een heel leuk avontuur geweest tijdens onze Amerika vakantie.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

 

Ook leuk om te lezen over Florida.

–> Met deze organisaties boek je zelf een reis naar Amerika

–> 50 schitterende bezienswaardigheden in Florida. 

–> Vind hier de mooiste reizen naar Miami.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

–> De coolste en meest bijzondere hotels in Miami.

 

 

Wil je op vakantie naar Miami? Kijk dan eens bij de beste Amerika reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Miami.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Miami.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Miami.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Miami.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Miami.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button