BlogTips

Creditcard Amerika. Tips gebruik creditcard in Amerika!

Ik heb hier even over getwijfeld. Schrijf ik wel of geen artikel over de aanschaf van een creditcard voor in Amerika? ‘Waarom niet?’ Tja, voor iemand die jaren in de financiële sector heeft gewerkt, ben ik volgens mij niet de aangewezen persoon om te roepen dat we met zijn allen aan de creditcard moeten. ‘Dus nee, ik doe het niet’. ‘Maar waarom dan niet?’ Ik schrijf over mijn reizen naar Amerika en geef toch juist handige en voordelige tips over Amerika?

Het gebruik van een creditcard in Amerika is de normaalste zaak van de wereld.

Verder sta ik 100% achter elk artikel wat ik schrijf en elk product of bedrijf wat ik benoem. Want ja, ik prijs zo nu en dan wel eens een product aan, voor je reis naar Amerika, op mijn website.

En daar ontvang ik een kleine commissie voor, wanneer jij gebruik maakt van dat product. Maar geloof mij, dit is echt minimaal, ik kan er bijvoorbeeld geen vliegticket naar Amerika van kopen :-).

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

Creditcard in Amerika.

Dus, ik heb besloten om een artikel te schrijven over de aanschaf van een creditcard, voor in Amerika. Sterker nog, ik moet dit artikel wel schrijven want je kunt niet zonder creditcard in Amerika. Een creditcard is bijvoorbeeld in alle Amerikaanse winkels, restaurants en hotels een must.

En een betaling met je Nederlandse pinpas wordt niet altijd geaccepteerd in de Amerikaanse winkels, hotels en restaurants.

Betalen met een creditcard in Amerika is zeer gebruikelijk. Amerikanen geven zelfs de voorkeur om met een creditcard af te rekenen in plaats van met een bankpas. Zelfs kleine bestellingen, zoals een kopje koffie wordt met de creditcard betaald.

Een Amerikaan heeft gemiddeld maar liefst 2,6 creditcards in zijn portemonnee. Iets wat wij Nederlanders maar moeilijk kunnen voorstellen.

 

Creditcard en een ESTA aanvraag.

Wanneer je eenmaal besloten hebt om op vakantie naar Amerika te gaan, is het eigenlijk een must om een creditcard mee te nemen. Je loopt vóór aanvang van je reis naar Amerika namelijk al tegen het creditcard verhaal aan.

Wanneer je op de officiële site van ESTA (elektronisch visum) een visum voor Amerika aanvraagt, kun je die aanvraag uitsluitend afronden met een geldige creditcard. Dan ben je dus nog niet in Amerika en dan heb je al een creditcard nodig.

 

Op reis naar Amerika? Vraag een ESTA aan

Maar, goed nieuws! Er is wel een oplossing, wanneer je naar Amerika op reis gaat, om een ESTA aan te vragen zonder creditcard. Je kunt je visum verklaring ook bij een externe partij aanvragen.

Deze nemen de gehele aanvraag voor je uit handen. Je betaalt met iDEAL en zij regelen verder alles voor je. De aanvraag is iets duurder dan op de officiële ESTA site, maar je hebt tenminste geen creditcard nodig.

Wanneer je ESTA is aangevraagd, stap je vervolgens met vrolijke zin in je vliegtuig en een kleine 9 uur later land je op Amerikaanse bodem. En ja hoor, je stapt het vliegtuig uit en daar komt de creditcard weer om de hoek kijken.

De man op het vliegveld, achter de balie van je huurauto, vraagt je namelijk vriendelijk om een ID, je rijbewijs én een creditcard. En die creditcard moet je echt tonen want je kunt in Amerika bijna géén auto huren zonder creditcard.

 

Creditcard voor je hotel in Amerika. 

Vervolgens ga je vermoeid van de lange reis naar je hotel, vraagt de aardige dame achter de balie van je hotel weer om een creditcard. Dit doen ze omdat ze graag een borg reserveren. Die borg krijg je weer netjes terug, wanneer jij de hotelkamer heelhuids achterlaat. Maar, het hotel wil wel heel graag een creditcard zien.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Wanneer je bijvoorbeeld benzine tankt, gebruik je een creditcard. Betalen met een bankpas kan ook bij de benzinepomp, maar wij hebben de ervaring dat de bankpas de ene keer wel en de andere keer niet geaccepteerd wordt door de automaat.

Hetzelfde geldt ook bij het afrekenen van je boodschappen. Ook hier is het meerdere malen voorgekomen dat de bankpas weigerde. Dan ben je toch wel heel blij hoor, dat je een creditcard op zak hebt.

Restaurants, kledingwinkels, tours die je boekt, outlet malls, je hamburger of koffie afrekenen bij de drive thru? Het gebeurd allemaal met een creditcard.

Volgens mij is het nu wel héél duidelijk dat je niet zonder dat plastic kaartje kunt tijdens je vakantie in Amerika. Heb je een creditcard? Prima, in je portemonnee stoppen en niet meer uithalen!

Zelf heb ik een creditcard van –> American Express en daar ben ik zeer tevreden over.

 

 

Creditcard aanvragen Amerika.

Met een bestedingsruimte van €2.500,- kun je alle kanten op in Amerika. Je kunt de limiet eventueel verhogen, maar dit is iets wat in overleg gaat met de creditcardmaatschappij. Dus een reis en een hotel boeken, een auto reserveren of online aankopen doen? Overal waar het logo wordt weergegeven, is de American Express creditcard geldig.

Waarom een American Express creditcard?
– Vrijwel al uw aankopen 180 dagen verzekerd
– Gratis aanvullende Reisverzekeringen
– Altijd online inzicht in uw uitgaven
– Korting bij webwinkels
– Nu 1ste jaar gratis!

Bekijk hier de American Express Green Card.

 

Goedkoopste creditcard aanvragen Amerika.

De Blue Card van American Express is interessant als je bijna nooit een creditcard gebruikt. Of als je maar tijdelijk voor je vakantie een creditcard wil gebruiken. Met de Blue Card van American Express heb je alle voordelen van een creditcard in handen.

De voordelen van deze Blue Card:
– Jaarlijkse Card-bijdrage is slechts €3,00 per maand
– Inclusief aankoopverzekering, fraudebescherming en Geld-Terug-Garantie
– Gratis Aanvullende Reisverzekeringen
– Presales bij concerten

Bekijk hier de American Express Blue Card.

 

Tips geldzaken Amerika.

  • Controleer voor je reis of je betaalpassen staan ingesteld op internationale betalingen.
  • Geld pinnen is goedkoper met je betaalpas dan met je creditcard. De Amerikaanse bank brengt tijdens elke transactie kosten in rekening – meestal 2 of 3 dollar – en de Nederlandse bank doet dit ook.
  • Fooien zijn niet bij de restaurantrekening inbegrepen. Het is gebruikelijk om een fooi van ongeveer 15-20% bovenop de rekening te geven.
  • Betaalpas of creditcard kwijtgeraakt tijdens je vakantie? Blokkeer de kaart zo snel mogelijk. Sla het noodnummer van je bank op in je telefoon of schrijf deze op, voor het geval je ook je telefoon kwijtraakt.

 

  • Er geldt een limiet per dag; de limiet kan op aanvraag door de bank of creditcardmaatschappij aangepast worden.
  • Geld inwisselen of opnemen op de luchthaven is duurder dan ergens anders.
  • Bij een ATM (geldautomaat) komt de vraag ‘With or without conversion’, kies voor ‘Without conversion’. Dat scheelt je weer tientallen euro’s tijdens het pinnen.
  • Neem je bij een ATM (geldautomaat) geld op met je creditcard, dan kies je voor ‘Credit’ in het keuzemenu. Ook hier kun je voor ‘Without conversion’ kiezen.

creditcard-amerika-betaal-automaat

 

Conclusie creditcard in Amerika.

Een creditcard in Amerika is een must, niet omdat ik het zeg, maar omdat je reis naar Amerika anders heel moeilijk te organiseren is. Of het nu om een creditcard of een Prepaid Card gaat, dat maakt niet uit. Als je er maar een op zak hebt.

Kijk gewoon welke creditcard het beste bij jou past en vergeet je creditcard vooral niet mee te nemen naar Amerika.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Wat kost een rondreis door Amerika.

–> Met deze organisaties boek je een reis naar Amerika

–>Dit betaal je aan benzine in Amerika.

–> Goedkoop bellen en internet in de Verenigde Staten.

–> Auto huren in Amerika. 11 handige tips.

–> Zo bemachtig je goedkope vliegtickets naar de Verenigde Staten.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika.

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

 

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button