Bezienswaardigheden AmerikaBlog

Crazy Horse Memorial. Het grootste beeld ter wereld.

De missie van Crazy Horse Memorial in South Dakota is het beschermen en behouden van de cultuur, traditie en het erfgoed van de Noord-Amerikaanse Indianen. Dit gigantisch groot Memorial vind je in het Crazy Horse National Memorial Park.

Als het ooit af komt, is Carzy Horse het grootste beeld ter wereld.

Het Crazy Horse Memorial ligt praktisch om de hoek bij Mount Rushmore. Beide zijn indrukwekkende uit steen gehouwen monumenten. Crazy Horse viert de trots en cultuur van de Noord-Amerikaanse indianen, terwijl Mount Rushmore de welvaart van een gekoloniseerd land herdenkt.

Het monument is nog in aanbouw, maar het gezicht van de indianenleider Crazy Horse is al duidelijk in de berg te zien. Als het beeld is voltooid, zal Crazy Horse Memorial het grootste beeld ter wereld zijn. Mount Rushmore werd gebouwd met overheidsgeld, terwijl Crazy Horse werkt met de vrijgevigheid van weldoeners en toeristen.

 

national-park-magazine

 

Waar ligt Crazy Horse Memorial.

Crazy Horse ligt vlakbij het stadje Keystone in South Dakota. Hoewel dit in de middle of nowhere is, ligt de granieten berg in de prachtige Black Hill-regio en is zeer gemakkelijk bereikbaar.

De luchthaven die het dichtst bij Crazy Horse Memorial ligt, is Rapid City Regional Airport (RAP), maar de meeste reizigers uit Europa vliegen op Denver om zo Mount Rushmore, Crazy Horse en Badlands National Park in hun reisroute op te nemen.

Vind goedkope vliegtickets naar Denver

 

 

Hotels Crazy Horse Memorial.

Je hebt voldoende opties als het gaat om accommodaties. Keystone is een schattig stadje op slechts enkele minuten van het Memorial. Keystone in South Dakota ligt het dichtst bij Crazy Horse Memorial en is daarom een goede keuze als overnachtingsplaats.

–> Vind een accommodatie in Keystone.

Als je echter ook Badlands National Park en Mount Rushmore in South Dakota wilt bezoeken, dan raad ik aan om in Rapid City te verblijven. Rapid City ligt op ongeveer een half uur van Crazy Horse en een uur van Badlands National Park. Het is ook maar een half uur rijden naar Custer State Park.

–> Vind een accommodatie in Rapid City.

kaart Mount Rushmore

 

Geschiedenis van Crazy Horse Memorial.

Crazy Horse was een oorlogsleider voor de Oglala Lakota-stam. Hij probeerde de federale regering van de Verenigde Staten af te weren die zich snel naar het westen verspreidde en de Indiaanse cultuur en bijna alle inheemse volkeren die in de weg stonden vernietigde. Hij vocht om de erfenis van zijn volk (de Lakota) te beschermen.

De leider Crazy Horse is het meest bekend vanwege twee veldslagen: de Fetterman Fight (21 december 1866) en de Battle of the Little Bighorn (25-26 juni 1876). Hij gaf zich uiteindelijk in mei 1877 over aan de Amerikaanse troepen onder leiding van generaal Crook, maar werd toen gedood door een militaire bewaker terwijl hij zich verzette tegen een opsluiting in Camp Robinson, Nebraska.

In 1931, toen de bouw van het nabijgelegen Mount Rushmore was begonnen, gaf Henry Standing Bear, een Oglala Lakota-chief, de Pools-Amerikaanse beeldhouwer Korczak Ziolkowski de opdracht om het Crazy Horse Memorial in South Dakota te bouwen.

De reden van de bouw is dat de broer van Standing Bear aan Gutzon Borglum, de hoofdbeeldhouwer van Mount Rushmore, een brief had geschreven om Crazy Horse aan Mount Rushmore toe te voegen. Hij hoorde echter nooit iets terug en besloot daarom een eigen monument te bouwen.

Standing Bear sprak vervolgens de woorden: “Mijn mede-chiefs en ik zouden graag willen dat de blanke man weet dat de rode man ook grote helden heeft.”

 

Toegangsprijs Crazy Horse Memorial.

Entreekosten voor Crazy Horse Memorial. Persoonlijk schrok ik nogal van de entreeprijs, maar later besef je dat dit monument niet gefinancierd wordt door de overheid, maar bestaat uit giften en de entreeprijs voor bezoekers.

  • $35,00 per auto – meer dan 3 personen
  • $30,00 – 2 personen in auto
  • $15,00 – 1 persoon in auto
  • Gratis – kinderen van 6 jaar en jonger + militairen + indianen.

 

Hoe lang bezoek je Crazy Horse Memorial in South Dakota.

Kort door de bocht is Crazy Horse gewoon een hoofd in een granieten rots. That’s it. Dus hoe lang breng je door bij Crazy Horse? Ten eerste, de prijs is nogal aan de forse kant, dus ik zou mijn tijd goed besteden bij het Memorial. En ten tweede is er buiten het beeld nog een museum om te bezoeken, dus een uurtje of twee, drie is ruim voldoende.

crazy-horse-bezienswaardigheden

 

Bezienswaardigheden Crazy Horse.

Op het terrein van het Memorial zijn niet heel veel bezienswaardigheden. Er is een Toerist Center, een museum en natuurlijk het beeld zelf.

Het beeld van dichtbij zien.

Als je binnenkomt, moet je entree betalen. Je kunt er vervolgens voor kiezen om een extra ticket voor een tour naar de ‘bouwzone’ te kopen. Het kaartje kost $ 4,00 per persoon en met dit kaartje kun je het monument van dichtbij zien, maar ook een kijkje nemen bij het beeldhouw-proces. De wandeling naar het beeld duurt een klein half uurtje (heen), maar met het extra ticket kun je ook met een busje naar het beeld.

Crazy Horse Toerist Center.

In het Crazy Horse Toerist Center heb je de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding een steen(tje) mee naar huis te nemen. Die moet je natuurlijk nog wel even door de douane zien te krijgen, maar dan heb je ook wat. Een steen van het grootste beeld ter wereld (als het ooit afkomt).

Het Indian Museum of North America.

Het Native American Education and Cultural Center toont het oorspronkelijke huis en atelier van de beeldhouwer, Korczak en zijn gezin. De uitgebreide kennis en geschiedenis die hier te zien is, is alleen al de toegangsprijs waard.

Je kunt in het museum meer te weten komen over de cultuur en levensstijl van verschillende Indiaanse stammen door middel van hun kleding, kunst, religieuze voorwerpen, serviesgoed, wapens en andere materialen.

 

Weetjes en feiten over Crazy Horse Memorial.

Het beeld en de berg is nog in aanbouw, maar heeft de volgende afmetingen:

Gehele beeld:
195 meter lang en 171 meter hoog

Gezicht van Crazy Horse:
26 meter (voltooid op 3 juni 1998)

Uitgestrekte arm:
80 meter

Opening onder de arm:
21 meter breed en 30 meter hoog

Hoofd van het paard:
66 meter hoog (22 verdiepingen)

Paardenmanen:
18 meter hoog

Paardenoren:
16 meter lang

Paardenogen:
6 meter breed en 4,5 meter hoog

Paardenneusgaten:
4 meter in diameter

 

Bezienswaardigheden omgeving Crazy Horse.

Ben je van plan om Crazy Horse Memorial in je reisprogramma op te nemen, vergeet dan niet om een aantal mooie bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. Crazy Horse is namelijk omgeven door nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden.

1. Mount Rushmore.

Een granieten berg met de hoofden van vier presidenten. De bouw van de presidenten begon in 1927, maar werd pas in 1941 voltooid. Het idee voor deze berg ontstond in 1920 om zo toerisme naar de Black Hills te promoten. Een indrukwekkende berg vol met historie.

–> Uitgebreide informatie over Mount Rushmore.

Afstand Crazy Horse Memorial: 28 minuten.

 

2. Custer State Park.

Dit prachtige State Park ligt in het heuvelachtig landschap van de Black Hills in South Dakota, tussen Badlands National Park en Mount Rushmore. Een verborgen pareltje midden in South Dakota.

Custer State Park heeft een afmeting van ongeveer 287 km² en is daarmee een van de grootste State Parks van de Verenigde Staten. In het park kun je verschillende routes rijden en prachtige wandelingen maken.

–> Uitgebreide informatie over Custer State Park. 

Afstand Crazy Horse Memorial: 20 minuten.

 

3. Badlands National Park.

Badlands National Park is een National Park in het zuidwesten van South Dakota en bestaat sinds 1978. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 982 km² inclusief ravijnen, kloven en hoodoos, afgewisseld met grote stukken prairie. Het landschap verandert continu en dat is bijzonder voor een relatief “klein” National Park.

–> Uitgebreide informatie over Badlands National Park.

Afstand Crazy Horse Memorial: 1 uur en 40 minuten.

badlands south dakota prairies kleuurijke rotsen

4. Rapid City.

Rapid City ligt aan de oostelijke kant van Black Hills National Forest, vlakbij Mount Rushmore. Deze kleine stad in het westen van South Dakota heeft dus niet voor niets de bijnaam ‘Gateway to the Black Hills’. 

Met een gezellige hoofdstraat (Main St.) en voldoende hotels, is Rapid City een goede uitvalbasis voor bijvoorbeeld State Parks en National Parks. Maar ook binnen de stadsmuren van Rapid City vind je voldoende bezienswaardigheden. Het Museum of Geology, Reptile Gardens, Chapel in the Hills en Dinosaur Park. 

–> Uitgebreide informatie over Rapid City. 

Afstand Crazy Horse Memorial: 2 uur 13 minuten.

 

5. Devils Tower Monument.

In 1906 benoemde President Theodore Roosevelt de gigantische monoliet Devils Tower, gelegen in het noordoosten van de staat Wyoming, tot het eerste National Monument van Amerika. Het woord monoliet is afkomstig van de Griekse woorden ‘monos’ (alleen) en ‘lithos’ (gesteente).

De steile wanden van dit gevaarte zijn 264 meter hoog en de omtrek (gemeten aan de voet) bedraagt ongeveer 1.600 meter. De top bevindt zich op 1.558 meter boven de zeespiegel. Je komt  dit Monument tegen als je naar Yellowstone rijdt.

–> Uitgebreide informatie over Devils Tower Monument.

Afstand Crazy Horse Memorial: 2 uur 6 minuten.

 

6. Yellowstone National Park.

Yellowstone National Park is het eerste National Park in de wereld en waarschijnlijk ook een van de meest bekende en mooiste Nationale Parken. Dit schitterende park staat vooral bekend om de bijzondere geologische verschijningen, zoals bijvoorbeeld de gekleurde hot springs en geisers. Een must-see in het noorden van Amerika.

De mooiste geisers en routes in Yellowstone.

 

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Het National Park Magazine, een must voor elke Amerika reiziger.

–> Ken jij deze bezienswaardigheden in de Verenigde Staten?

–> De mooiste Nationale Parken aan van Amerika.

–> De favoriete steden van USA Roadtrip Fan.


 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar de westkust van Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets westkust Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in westkust Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren westkust Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in westkust Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button