Bezienswaardigheden AmerikaBlogColorado SpringsDenver

Colorado Springs 11x (super) bezienswaardigheden.

Colorado Springs bezienswaardigheden. Colorado Springs ligt in de staat Colorado aan de voet van de machtige Pikes Peak en aan de oostkant van de Rocky Mountains. De stad telt ongeveer 500.000 inwoners en heeft een  oppervlakte van 480,8 km². Cheyenne Mountain, ligt ten zuidwesten van de stad.

Colorado Springs laat zich ’s avonds van zijn mooiste kant zien.

Colorado Springs spitst zich op twee type soorten reizigers: natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers. Het hele jaar door pakken duizenden mensen hun wandelschoenen en camera’s om de natuurlijke bezienswaardigheden zoals Pikes Peak en de Garden of the Gods te verkennen.

Minder avontuurlijke reizigers bekijken de funky kunstgalerijen in Manitou Springs, genieten van een Old Western-sfeer in Old Colorado City of bezoeken de inspirerende Air Force Academy. Zorg ervoor dat je wat energie overhoudt voor na zonsondergang, want Colorado Springs laat zich ’s avonds van zijn mooiste kant zien.

 


Op vakantie naar Amerika.

Vind hier prijzen voor vliegtickets, prachtige reizen en meer….

 

 

 Reizen

 

 

Vliegtickets Colorado Springs.

Vanaf Amsterdam kun je niet rechtstreeks naar Colorado Springs vliegen. De dichtstbijzijnde grote stad is Denver. Als je naar Denver vliegt vanaf Amsterdam Schiphol, vlieg je met één tussenlanding.

De gemiddelde vliegtijd Amsterdam – Denver, Verenigde Staten, inclusief tussenlanding is ongeveer 13 uur. Je landt op het vliegveld genaamd Denver International Airport (DEN). Na je landing rijd je vervolgens met een huurauto of camper naar Colorado Springs.

Je kunt er ook voor kiezen om naar Colorado Springs Aiport Peterson Field (COS) te vliegen. Dit kan niet rechtstreeks, maar gaat ook met één tussenlanding. Prijzen van vliegtickets naar Denver beginnen ongeveer vanaf €440. De prijs van een vliegticket naar Colorado Springs begint ongeveer vanaf €550.

 

 

Hotels Colorado Springs.

Eenmaal op de plaats van bestemming is het niet moeilijk om bijvoorbeeld een hotel of Airbnb te vinden in de stad. Colorado Springs is namelijk goed op toeristen ingespeeld en er zijn meer dan voldoende accommodaties waar je kunt overnachten. Van de bekende Amerikaanse hotel ketens tot kleine, gezellige B&B’s of een appartement via Airbnb.

Een aantal goede hotels in Colorado Springs:

Vind goede hotels in Colorado Springs.

 

 

Colorado Springs bezienswaardigheden.

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Colorado Springs, zoals bijvoorbeeld the Garden of the Gods of maak een wandeltocht naar Pikes Peak. Maar de stad is ook een uitstekend startpunt om de bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken.

Door de geografische ligging van deze stad kun je hier in de zomer genieten van warme temperaturen. Terwijl in de winter vriestemperaturen en heldere luchten gelegenheid bieden om winteractiviteiten te ondernemen. Zoals bijvoorbeeld langlaufen en sneeuwwandelingen maken.

11 leuke Colorado Springs bezienswaardigheden op een rij.

bezienswaardigheden-colorado-springs

 

1. Garden of the Gods.

Ik begrijp wel waar dit natuur monument zijn naam aan heeft te danken: de prachtige rode rotsformaties in the Garden of the Gods zien er namelijk uit alsof de goden ze zelf hebben uitgehakt. De zandstenen pilaren zijn in feite het werk van geologische activiteiten langs een natuurlijke breuklijn, evenals van regenval gedurende duizenden jaren.

Kom meer te weten over deze bijzondere rotsformatie in het bezoekers- en natuurcentrum, dat talrijke informatieve displays heeft en dagelijkse presentaties organiseert. Het park kun je op eigen gelegenheid verkennen (te voet of met de fiets). Het bezoekers- en natuurcentrum biedt ook begeleide wandelingen aan, evenals fiets-, jeep-, trolley- en Segway-tochten (prijzen variëren per voertuig en tourduur).

Ik raad je aan om tijdens je verblijf in Colorado Springs meerdere keren naar het park terug te keren om de rotsen op verschillende tijdstippen van de dag te zien. De lichtinval op de rotsen in de vroege ochtend en avond is prachtig. Wil je drukte vermijden in het park? Plan dan je bezoek op een doordeweekse dag vóór 10.00 uur. De toegang is gratis. 

–> Uitgebreide blog over het betoverende Garden of the Gods

Adres: 1805 N 30th St, Colorado Springs, CO 80904, Verenigde Staten.

 

2. Manitou Springs.

Laten we één ding duidelijk maken: Manitou Springs maakt geen deel uit van Colorado Springs. Dit kleine stadje ligt ongeveer 10 kilometer ten noordwesten van het centrum van Colorado Springs. Manitou Springs is namelijk een National Historic District – een charmant toevluchtsoord uit het hippie-tijdperk vol met kunstgalerijen, funky boetieks en terrasjes.

Overweeg om hier een aantal uur door de stad te wandelen of je benen te strekken bij de nabijgelegen wandelpaden. Ook een bezoek aan het Manitou Springs Penny Arcade (ook bekend als Arcade Amusements, Inc.) is een must. Deze automatenhal, gelegen in het hart van de stad, heeft ongeveer 400 ouderwetse speelautomaten en is een lust voor het oog.

Bezoek je Manitou Springs, dan verzeker ik je een trip down memory lane. Manitou Springs ligt aan Highway 24. Veel bezoekers passeren dit stadje als ze op weg zijn naar Pikes Peak.

Adres: 517 Manitou Ave, Manitou Springs, CO 80829, Verenigde Staten.

 

3. Pikes Peak.

Pikes Peak, ook bekend als “America’s Mountain”, stijgt ongeveer 243 meter boven Colorado Springs uit. Goud bracht pioniers naar deze berg, maar het was de rijkdom van de natuurlijke schoonheid van de berg die hen motiveerde om hier te blijven.

Het uitzicht vanaf deze roze granieten berg was zo mooi dat ze Katharine Lee Bates inspireerden om de woorden in het patriottische lied “America the Beautiful” te schrijven. Tegenwoordig is de beroemde Colorado Gold Rush-slogan, “Pikes Peak or Bust”, nu van toepassing op toeristen: elk jaar maken duizenden wandelaars namelijk de klim naar de top en gaan op zoek naar spectaculaire foto-stops.

Adrenaline-junkies krijgen hun sensatie langs de kronkelende 30 kilometer Pikes Peak Highway. Eenmaal de top bereikt? Maak een wandeling op de Barr Trail. Een prachtige wandeling met spectaculaire uitzichten. De toegang tot Pikes Peak is gratis. 

Adres: Barr Trail, Cascade, CO 80809, Verenigde Staten.

 

4. United States Air Force Academy.

Als je behoefte hebt aan snelheid, plan dan een bezoek aan de US Air Force Academy. De academie is niet alleen een must voor elke liefhebber van de film “Top Gun”, maar het is ook een onderwijsinstelling voor toekomstige piloten.

Je eerste stop is het bezoekerscentrum, dat een korte maar informatieve inleiding van de academie geeft. Van daaruit ben je vrij om gebieden zoals de Cadet Chapel, het Honor Court en Falcon Stadium te verkennen.

De openbare ruimtes van de academie zijn verbonden door lange wandelpaden, maar je kunt ook rond de campus rijden. Houd je ogen en oren open voor passerende vliegtuigen; als je geluk hebt, kun je een training zien.

De US Air Force Academy bevindt zich ongeveer 24 kilometer ten noorden van het centrum van Colorado Springs. Bezoekers moeten om veiligheidsredenen via de Noordpoort naar binnen en een rijbewijs tonen. Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. 

Adres: 2346 Academy Dr, Air Force Academy, CO 80840, Verenigde Staten.

 

5. North Cheyenne Cañon Park.

Overweeg eens om een tijdje door te brengen in het North Cheyenne Cañon Park, ongeveer 10 kilometer ten zuidwesten van de stad. Dit park is gigantisch groot en vind je op de bodem van een 300 meter diepe kloof. In het park zijn verschillende dieren te spotten, waaronder bijvoorbeeld herten, poema’s en zwarte beren.

Naast kilometerslange wandelpaden vind je hier ook een deel van de North Cheyenne Creek. Dit is een populaire plek om te zwemmen in de warme zomermaanden.

Het Starsmore Visitor and Nature Centre vind je bij de ingang van het park. Daar vind je informatie over de natuur, evenals informatie over verschillende wandelpaden en populaire plekken zoals Helen Hunt Falls en Seven Falls. Een andere plaats om informatie te verkrijgen is het Helen Hunt Falls Visitor Centre, dat zich aan de voet van Helen Hunt Falls bevindt.

Het park is elke dag open, van zonsopgang tot zonsondergang, en het Starsmore Visitor and Nature Centre is geopend van 9.00 tot 17.00 uur tijdens de zomer en van 9.00 tot 15.00 uur in de lente en herfst. De toegang tot dit park is gratis. 

Adres: 2120 S Cheyenne Canyon Rd, Colorado Springs, CO 80906, Verenigde Staten.

 

6. Old Colorado City.

Net ten westen van het centrum ligt Old Colorado City. Dit gebied, gesticht in 1859, was ooit een broeinest van activiteit, vol met boeren, mijnwerkers, veeboeren en andere kolonisten die op zoek waren naar een stukje land. In 1917 werd Colorado City geannexeerd door een snelgroeiende nieuwe nederzetting: het naburige Colorado Springs.

Hoewel Old City niet langer een eigen stad is, heeft het Old Colorado City Historic District zijn 19e-eeuwse “Wilde Westen” -gevoel behouden met een paar aanpassingen: De gebouwen in het gebied herbergen nu lokale kunstgalerijen, leuke winkeltjes en hippe restaurants.

Hoewel Old Colorado City voornamelijk een toeristische bestemming is, hangt hier een uiterst rustige en vriendelijke sfeer. Maak hier een stop voor of na een bezoek aan Garden of the Gods of Red Rock Canyon. Old Colorado City ligt ingeklemd tussen West Colorado Avenue en Highway 24 in de buurt van Vermijo Park.

Adres: 2418 W Colorado Ave, Colorado Springs, CO 80904, Verenigde Staten.

 

7. Colorado Springs Pioneers Museum.

Nadat je door de historische straten van Old Colorado City hebt gewandeld, kun je een stop maken bij het Colorado Springs Pioneers Museum. Dit museum is gehuisvest in wat eens het vroeg 20e-eeuwse gerechtsgebouw van El Paso County was en nu vol staat met oude foto’s en voorwerpen die het verhaal van de stad vertellen.

Bezoekers kunnen in dit museum de evolutie van Colorado Springs volgen van een mijnstadje tot een populaire toeristenbestemming. Het Pioneers Museum ligt in het hart van de stad en is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. 

Adres: 215 S Tejon St, Colorado Springs, CO 80903, Verenigde Staten.

 

8. Red Rock Canyon.

Arizona en Utah zijn niet de enige staten met oranjekleurige rotsen want Colorado heeft ze namelijk ook. En je hoeft niet ver van de stad af te dwalen om ze vanaf een wandelpad te bewonderen. Red Rock Canyon heeft sinds 7000 voor Christus bijgedragen aan het schilderachtige landschap van dit gebied.

In 1800 werd dit woestijnlandschap namelijk gebruikt om het erts te verfijnen dat uit de goudmijnen kwam, in het nabijgelegen Cripple Creek. Tijdens de 20e eeuw werd Red Rock Canyon eigendom van de familie Bock, die plannen hadden om het land om te vormen tot een vakantieoord, compleet met een resorthotel en een golfbaan. In 2003 kocht de stad Colorado Springs het land en voorzag het van nieuwe wandel- en fietspaden.

Tussen 1 mei en 31 oktober kun je Red Rock Canyon bezoeken tussen 05.00 en 23.00 uur; gedurende de rest van het jaar sluit het park om 21.00 uur. De toegang tot de Red Rock Canyon is gratis.

Adres: 3550 W High St, Colorado Springs, CO 80904, Verenigde Staten.

 

9. US Olympic & Paralympic Training Center.

Dit complex in Colorado Springs is het (vlaggenschip) trainingscentrum van het Amerikaanse Olympische team en het hoofdkwartier van het Amerikaanse Olympisch Comité. Bij het trainingscentrum vind je twee zwembaden van Olympische afmetingen, maar ook oefenfaciliteiten voor verschillende competitiesporten, zoals bijvoorbeeld schermen, gymnastiek, gewichtheffen en worstelen.

Naast de atleten die hier wonen en trainen, verwelkomt het centrum ongeveer 130.000 bezoekers per jaar en biedt het elke dag rondleidingen aan. Begin je bezoek aan het US Olympic & Paralympic Training Center in het Visitors Center, waar je informatie over het complex vindt.

Je bent van harte welkom om de Hall of Fame op eigen gelegenheid te bezoeken, maar ik raad je aan om deel te nemen aan een tour. Sommige tours worden namelijk uitgevoerd door atleten die in het centrum trainen.

Het Olympic & Paralympic Training Centre kun je bezoeken van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Rondleidingen starten elke 30 minuten vanaf het bezoekerscentrum. Toegang tot het complex kost $15 voor volwassenen en $11 voor kinderen.

Adres: 1 Olympic Plaza, Colorado Springs, CO 80909, Verenigde Staten.

 

10. Cheyenne Mountain Zoo.

Dierenliefhebbers zeggen dat Cheyenne Mountain Zoo een must is als je Colorado Springs met kinderen bezoekt. Gelegen ten zuiden van de stad aan de kant van Cheyenne Mountain, zie je in de dierentuin honderden verschillende harige, geschubde en gevederde dieren. Terwijl je hier bent, kun je ook een giraffe voeren, een ritje maken in een stoeltjeslift en foto’s maken met de bewoners.

Hoewel de Cheyenne Mountain Zoo een verscheidenheid aan dieren heeft, zijn de giraffen verreweg een favoriet bij bezoekers. De prijs van de toegang tot de dierentuin zijn inclusief toegang tot de Will Rogers Shrine. Dit gebouw werd gebouwd in 1930 ter nagedachtenis aan acteur Will Rogers, die stierf bij een vliegtuigongeluk in 1935.

De Cheyenne Mountain Zoo ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Colorado Springs. De dierentuin is tijdens het hoogseizoen elke dag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. De toegang kost $24,75 voor volwassenen van 12 tot 64 jaar, $19,75 voor kinderen van 3 tot 11 jaar. Er is gratis parkeergelegenheid op het terrein.

Adres: 4250 Cheyenne Mountain Zoo Rd, Colorado Springs, CO 80906, Verenigde Staten.

 

11. Mueller State Park.

Als je geen zin hebt om bijna drie uur naar Rocky Mountain National Park te rijden, biedt Mueller State Park een uitkomst. Dit park ligt ongeveer 45 kilometer ten westen van Colorado Springs en heeft grillige bergtoppen, groene bossen en 88 kilometer aan paden om te wandelen, fietsen en langlaufen.

De wandelpaden in dit State Park zijn niet kilometers lang, maar kun je wel met elkaar verbinden, waardoor je langere wandelingen kunt maken. Hierdoor is Mueller State Park de ideale plek voor zowel vakantiegangers met kinderen als avonturiers.

Zorg ervoor dat je niet alleen wandelschoenen meeneemt naar Mueller State Park, maar ook een verrekijker. Dit park heeft namelijk prachtig wildlife. Waaronder bijvoorbeeld elanden, adelaars en beren. Mueller State Park ligt net ten zuiden van Divide, Colorado, langs Route 67.

De toegangsprijs van Mueller State Park is $7 per voertuig.

Adres: 21045 CO-67, Divide, CO 80814, Verenigde Staten.

colorado-springs-garden-of-the-gods

 

Tours en activiteiten Colorado Springs.

Er zijn een aantal tours en activiteiten waar je aan kunt deelnamen tijdens je verblijf in Colorado Springs. Je kunt natuurlijk ook zelf de omgeving ontdekken, omdat veel bezienswaardigheden in Colorado Springs gratis zijn, maar als je op pad gaat met een local, ontvang je net iets meer informatie.

Ontdek via de organisaties GetYourGuide of Viator een aantal leuke tours en activiteiten.

 

Het weer in Colorado Springs.

Het weer en klimaat: Colorado Springs heeft een koud steppeklimaat, maar ook duidelijk een regenperiode. Deze regenperiode duurt ongeveer van april tot en met oktober en de andere maanden van het jaar zijn bijzonder droog. De winters kunnen daarentegen behoorlijk koud zijn en lange periode van vorst zijn in de stad geen uitzondering.

Tijdens de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur hier net iets onder de 28 graden Celsius.

Gemiddelde Gemiddelde
max. min.
temperatuur temperatuur
januari 5 – 10
februari 7 – 8
maart 10 – 6
april 16 – 1
mei 21 4
juni 26 8
juli 29 12
augustus 26 11
september 23 7
oktober 18 1
november 11 – 5
december 6 – 9

 

Ervaring Colorado Springs bezienswaardigheden.

Ons bezoek aan Colorado Springs is in een vogelvlucht voorbij gegaan. Iets wat ik jammer vond, want ik had nog veel meer willen zien van de stad en de omgeving. Zo had ik namelijk veel meer tijd willen besteden aan Mueller State Park en North Cheyenne Cañon Park, maar je moet nu eenmaal keuzes maken tijdens je reis.

Het zou geen straf zijn om Colorado Springs nogmaals te bezoeken en uitgebreid de tijd te nemen om te eten in een aantal restaurants in Old Colorado City. Verder zou ik Garden of the Gods nogmaals bezoeken, maar dan tijdens zonsondergang.

Persoonlijk vond ik Colorado Springs niet de mooiste stad, maar daartegenover is de omgeving prachtig. Binnen een kwartier zie je prachtige natuur en als je geluk hebt, loop je ook nog wildlife tegen het lijf.

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit wil jij weten over de bezienswaardigheden in Denver, Colorado.

–> Dit zijn ze! De mooiste Nationale Parken van Amerika op een rij.

–> Ken jij deze 25 prachtige bezienswaardigheden in Yellowstone?

–> Ga skiën in Amerika en boek een wintersport vakantie naar Colorado.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Colorado.


 

national-park-magazine

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button