Bezienswaardigheden AmerikaBlogChicago

Chicago Bean. Een glimmende boon in Millennium Park.

Chicago Bean is een schitterend glimmend kunstwerk dat je kunt  bewonderen in de stad Chicago. Chicago ligt ongeveer 450 kilometer van de stad Detroit en is met 2,8 miljoen inwoners de derde grootste stad van Amerika.

Een glimmende boon in Millennium Park.

De Chicago Bean is een prachtig kunstwerk in Millennium Park. Het kunstwerk heeft verschillende namen zoals bijvoorbeeld: “Chicago Bean”, “Cloud Gate” of “The Bean”. Dit kunstwerk is een van de populairste bezienswaardigheden van Chicago.

Het monumentale kunstwerk ligt verankert in het Millennium Park in het centrum van de stad en weerspiegelt de beroemde skyline van Chicago. In dit artikel lees je alles wat jij wil weten over ‘The Bean’. Waar komt het kunstwerk bijvoorbeeld vandaan, hoe komt het aan zijn naam en waar is het te bewonderen.

 

national-park-magazine

 

Wat is de Chicago Bean.

The Bean is een kunstwerk, te vinden in het hartje van Chicago. De sculptuur, die officieel Cloud Gate heet, is een van ’s werelds grootste permanente kunstwerken in de buitenlucht. Het monumentale werk werd in 2004 onthuld en werd al snel een van de meest iconische bezienswaardigheden van Chicago.

 

Wie heeft de Chicago Bean ontworpen?

Het kunstwerk is ontworpen door de internationaal geprezen kunstenaar Anish Kapoor. De in India geboren Britse beeldhouwer stond al bekend om zijn grootschalige buitenwerken. Maar Cloud Gate was zijn eerste permanente openbare buitenwerk in de Verenigde Staten en wordt beschouwd als zijn beroemdste kunstwerk.

 

Wat betekent de Chicago Bean?

Het reflecterende oppervlak van de Boon is geïnspireerd op vloeibaar kwik. De glanzende buitenkant van het kunstwerk weerspiegelt de mensen die door het park wandelen, de lichten van Michigan Avenue en de omringende skyline van Chicago.

Het gepolijste oppervlak nodigt bezoekers uit om het oppervlak aan te raken en naar hun eigen spiegelbeeld te kijken, waardoor het kunstwerk een interactieve betekenis krijgt.

De weerspiegeling van de lucht boven het park, en niet te vergeten de gebogen onderkant van The Chicago Bean die dient als een ingang waar bezoekers onderdoor kunnen lopen om het park binnen te gaan, inspireerde de maker om het kunstwerk Cloud Gate te noemen.

 

Waar vind je de Chicago Bean.

The Bean staat in Millennium Park, een park in het centrum van Chicago. Het kunstwerk bevindt zich boven McCormick Tribune Plaza, direct achter Park Grill Restaurant op 11 N. Michigan Ave. Als je op Michigan Avenue tussen Randolph en Monroe loopt, is het kunstwerk niet te missen.

 

Waar is The Bean van gemaakt.

De buitenkant van The Bean is volledig gemaakt van roestvrij staal. Dit kunstwerk werd gemaakt met behulp van computertechnologie om zo de 168 massieve stalen platen nauwkeurig te zagen, die vervolgens aan elkaar werden gemonteerd en dichtgelast voor een volledig naadloze afwerking.

Binnenin is het kunstwerk gemaakt van twee grote metalen ringen. De ringen zijn verbonden via een frame. Hierdoor kan het massieve gewicht van de sculpturen naar de twee basispunten worden gericht, waardoor de iconische “boon” -vorm ontstaat.

De stalen buitenkant van de Bean is aan het binnenframe bevestigd met flexibele connectoren waardoor het kan uitzetten en krimpen als het weer verandert.

 

Hoe groot is de Chicago Bean.

De Boon is 10 meter hoog, 12 meter breed en 20 meter lang. Hij weegt ongeveer 110 ton – wat ongeveer hetzelfde is als 15 volwassen olifanten.

 

Waarom heet het de Bean?

Als je het kunstwerk van dichtbij ziet, begrijp je direct hoe het aan zijn naam is gekomen. De officiële naam van het kunstwerk is Cloud Gate. Normaal gesproken geeft Anish Kapoor zijn werken pas een titel nadat ze zijn voltooid.

Maar toen de structuur nog in aanbouw was, werd het ontwerp vrijgegeven voor het publiek. Toen de inwoners van Chicago de gebogen, langwerpige vorm eenmaal zagen, werd het kunstwerk al snel “The Chicago Bean” genoemd – en deze bijnaam bleef hangen.

the-bean-chicago

 

De mooiste bezienswaardigheden van Chicago.

Natuurlijk is deze prachtige glimmende ‘boon’ niet de enige bezienswaardigheid in Chicago. De stad heeft namelijk nog schitterende architectuur, uitstekende restaurants, hipster buurten, groenen parken en een meer zo groot dat het op een zee lijkt.

Via onderstaande button bereik je de pagina met de leukste bezienswaardigheden van Chicago.

De leukste Chicago bezienswaardigheden op een rij.

 

Ook leuk om te lezen.

–> Chicago Observation Deck. Wauw! Wat een uitzicht.

–> Pas op! Dit zijn gevaarlijke wijken in Chicago.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Chicago.

–> Dit zijn de leukste steden van Amerika.

–> 4 gouden tips voor goedkope vliegtickets naar Amerika.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Chicago? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar Chicago aanbieden. Of neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links bijvoorbeeld een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button