BlogCapitol Reef National ParkNationale Parken

Capitol Reef National Park: 13x super(leuke) bezienswaardigheden.

Capitol Reef National Park en zijn bezienswaardigheden worden vaak over het hoofd gezien, jammer, want dit park zit vol met prachtige verrassingen. Zo heeft Capitol Reef bijvoorbeeld een schitterende Scenic Drive, wandelpaden die niet onder doen voor die van Zion, slotcanyons en historische monumenten, waardoor dit nationale park een pareltje is.

De meeste reizigers zoeven in slechts een halve dag langs de bezienswaardigheden van Capitol Reef National Park. Maar eerlijk gezegd, kun je gemakkelijk drie dagen in dit prachtige park doorbrengen met zijn bijzondere zandstenen rotsformaties, diepe ravijnen en hoge oranje kliffen.

Capitol Reef National Park ligt in het zuiden van de staat Utah en de belangrijkste bezienswaardigheden van het park liggen aan de toegangsweg UT-24, die het park over een afstand van ongeveer 27 kilometer van oost naar west doorsnijdt. Wij kunnen niet wachten om de schoonheid, de geschiedenis en de verbazingwekkende geologie van dit nationale park met jullie te delen.

Schitterende reizen naar Capitol Reef.

Steden zoals San Francisco en Las Vegas. Fascinerende nationale parken. Het állerbeste van het westen.

Capitol Reef National Park praktische informatie.

Een leuk weetje over dit park is, hoe Capitol Reef National Park aan zijn naam komt. Het park heet namelijk Capitol Reef, omdat de bezienswaardigheid Capitol Dome (rots) sprekend lijkt op het Capitool in Washington D.C.

Capitol Reef is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar geopend en om de Scenic Drive van het park te betreden, betaal je entree. De parkkosten zijn $ 20 per voertuig, en je entreeticket is 7 dagen geldig.

Je hoeft geen entree te betalen als je alleen de bezienswaardigheden van Capitol Reef National Park bezoekt langs Highway 24 of als je de Cathedral Valley Loop of de Loop The Fold rijdt. Updates over wegafsluitingen en parkomstandigheden vind je op de website van National Park Service.

De meeste mensen bezoeken Capitol Reef National Park tijdens een roadtrip door de staat Utah en het Amerikaanse zuidwesten. 

Dit zijn de rijafstanden en tijden van nabijgelegen bestemmingen van Capitol Reef: 

Hotels Capitol Reef National Park.

Wil je de bezienswaardigheden van Capitol Reef National Park uitgebreid bekijken, dan is een overnachting in of rondom het park aan te raden. Een aantal leuke hotels en accommodaties bij Capitol Reef zijn:

–> Capitol Reef Resort. Dit is de meest luxueuze (en de meest interessante) accommodatie. Deze accommodatie ligt in het stadje Torrey, zeer dicht bij de westelijke ingang van Capitol Reef. Dit resort biedt een breed scala aan prachtig ingerichte kamers. Je kunt hier zelfs in een tipi of een Conestoga Wagon slapen. 

–> The Noor hotel. Dit is een leuke optie als je op zoek bent naar een budget accommodatie. Dit hotel ligt ook in Torrey en heeft kamers die plaats bieden aan maximaal vier personen. 

–> Cougar Ridge Lodge. Deze accommodatie krijgt uitzonderlijk hoge beoordelingen bij Booking.com. Verblijf in een villa met twee slaapkamers die plaats biedt aan maximaal zeven personen. Perfect als je met je gezin reist. Elke villa heeft een eigen terras met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Capitol Reef National Park bezienswaardigheden.

Capitol Reef is een lang uitgestrekt National Park (van noord- naar zuid). Het park is 96 kilometer lang, maar slechts 9,6 kilometer breed (gemiddeld) van oost naar west. In Capitol Reef National Park ligt de Water Pocket Fold, een 160 kilometer lange ‘rimpel’ in de aardkorst. Deze rimpel, ook wel een monocline genoemd, werd ongeveer 50 tot 70 miljoen jaar geleden gevormd.

Buiten Waterpocket Fold zijn er nog veel meer prachtige en bijzondere bezienswaardigheden te spotten in Capitol Reef National Park. Daarom 13 superleuke bezienswaardigheden op een rij. Dan heb je wat te kiezen tijdens je bezoek.

1. Highway 24.

Highway 24 is de hoofdweg die dwars door het park loopt. Deze weg loopt 41 kilometer van oost naar west binnen de parkgrenzen. Highway 24 is een mooie weg. In het oosten slingert de weg langs de Fremont River, langs massieve koepels en kliffen van witte Navajo-zandsteen.

Als je Fruita nadert worden de uitzichten weider, terwijl je door een vallei vol boomgaarden en historische gebouwen langs de Fremont River rijdt. Als je verder naar het westen gaat richting Torrey, rijd je langs immense rode zandstenen bergen, kliffen en rotsformaties.

Je rijdt gratis over de Highway 24, dus je kunt dit deel van Capitol Reef verkennen zonder entree voor het park te betalen. Deze “gratis zone” in Capitol Reef National Park bevat een een aantal bezienswaardigheden, waaronder panorama uitkijkpunten, rotstekeningen en een paar leuke wandelpaden.

2. Panorama Point.

Panorama Point ligt vlak bij Highway 24. Bij dit uitkijkpunt krijg je een ​​spectaculair uitzicht op Capitol Reef National Park. Een bezienswaardigheid die je dus niet mag overslaan.

Hoe kom je hier: Op Highway 24 staat een bord met Panorama Point en Sunset Point. Sla bij het bord af en het is een zeer korte rit over een onverharde weg naar de parkeerplaats voor Panorama Point. Als je deze weg vervolgt, kom je bij Sunset Point en Goosenecks Overlook.

3. Sunset Point.

Vervolg de onverharde weg bij Panorama Point tot deze eindigt bij een kleine parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats leiden twee verschillende paden naar twee verschillende uitkijkpunten: Sunset Point en Goosenecks Overlook.

Om bij Sunset Point te komen, is het een gemakkelijke wandeling van ongeveer 1 kilometer heen en terug naar een prachtig uitzicht. Sunset Point dankt zijn naam aan het feit dat het een van de beste plekken in Capitol Reef is om de zonsondergang te bekijken.

4. Goosenecks Overlook.

Wandel terug naar de parkeerplaats en dan is het slechts een korte wandeling bergopwaarts (300 meter heen en terug) naar het uitkijkpunt over de Goosenecks. Hier heeft de Sulphur Creek een kloof uitgehouwen, waarvan het gebogen pad lijkt op dat van een zwanenhals. 

Tip | Plan in je reisschema ongeveer 45 minuten tot een uur in om zowel bij Panorama Point, Sunset Point als Goosenecks Overlook wat tijd door te brengen.

5. Rotstekeningen spotten.

Een bijzondere bezienswaardigheid in Capitol Reef National Park zijn rotstekeningen. Je kunt in Capitol Reef, langs Highway 24, namelijk tientallen rotstekeningen zien die zijn gemaakt door oude indianen.

Parkeer je auto op de kleine parkeerplaats aan Highway 24, die zich tussen de Hickman Bridge-trailhead en Fruita bevindt, en maak een korte wandeling naar het uitkijkpunt. Hier zie je vervolgens allerlei figuren die in de rotswand zijn uitgehouwen.

Rotstekeningen bij Capitol Reef National Park.

6. Het historische Fruita.

Het historische gebied Fruita is het hart van Capitol Reef National Park. Hier vind je bezienswaardigheden, het bezoekerscentrum, het begin van verschillende wandelingen, campings en historische gebouwen.

Eind 1800 begonnen pioniers zich in dit gebied te vestigen. De eerste grondbezitter was Nels Johnson, gevolgd door andere leden van de Heiligen der Laatste Dagen. De kolonisten plantten in dit gebied boomgaarden en verbouwden sorghum voor melasse en siroop. 

Tegenwoordig zijn de meeste originele gebouwen verdwenen, maar je kunt nog steeds het schoolgebouw, Gifford House, een schuur en de oude boomgaarden zien, die overigens nog steeds worden onderhouden door National Park Service.

Plan je een bezoek aan één van de Nationale Parken van de Verenigde Staten? Bekijk dan één van onze edities van het National Park Magazine. Een uitgebreid magazine over de Nationale Parken van Amerika, met belangrijke tips, voorbeeldroutes, wildlife spots, handige overnachtingsplekken, prachtige wandelingen en nog veel meer.

7. Taart eten bij Gifford Homestead.

Gifford Homestead, een van de laatst overgebleven gebouwen in het historische Fruita, verkoopt handgemaakte artikelen gemaakt door lokale ambachtslieden, zoals bijvoorbeeld poppen, zeep, quilts, jam en boeken. Maar de beste verkoopwaar in het gebouw zijn toch wel de zelf gemaakte taarten.

Maak absoluut een stop bij Gifford Homestead voor een plakje lokaal gebakken fruittaart en/of ijs. Gifford Homestead is van 14 maart tot 31 oktober dagelijks geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur. Misschien is taart eten bij Gifford Homestead wel de lekkerste bezienswaardigheid in Capitol Reef National Park.

8. Capitol Reef Scenic Drive.

Een van de leukste bezienswaardigheden om te doen in Capitol Reef National Park is het rijden van de Capitol Reef Scenic Drive. Deze verharde weg is ongeveer 12,5 kilometer lang (enkele reis) en voert je langs enkele van de mooiste landschappen van het park. 

De Capitol Scenic Drive begint in Fruita en eindigt bij Capitol Gorge Road (Trailhead). Stop onderweg bij een aantal uitkijkpunten en vergeet niet je camera mee te nemen. Maak bij Capitol Gorge Trailhead een indrukwekkende wandeling tussen hoge rode rotsen en oranje canyons.

Om de Scenic Drive te rijden, moet je $ 20 betalen. Deze betaal je bij een onbemand betaalstation net voorbij Fruita Campground. De pas is 7 dagen geldig.

9. Capitol George Road.

Deze korte, maar schilderachtige weg begint waar de Capitol Reef Scenic Drive eindigt. Capitol Gorge Road is een onverharde weg van ongeveer 3,6 kilometer die ook geschikt is voor standaard huurauto’s. De onverharde weg bestaat uit zand en grind, maar is goed begaanbaar.

Aan het einde van de Scenic Drive splitst de weg zich. Ga naar links om Capitol Gorge Road te rijden. Als je rechtsaf slaat, rijd je over Pleasant Creek Road, een iets ruigere (zand)weg die leidt naar Pleasant Creek, South Draw en Boulder Mountain. 

Capitol Gorge Road is een prachtige weg. De weg kronkelt en slingert namelijk door een canyon en je hebt de hele weg prachtige uitzichten. Capitol Gorge Road eindigt bij Capitol Gorge, een van de mooiste wandelpaden in het park.

10. Pioneer Register.

Toen Mormoonse kolonisten aan het eind van de 18e eeuw en het begin van de 19e eeuw door dit gebied trokken, krabbelden ze hun namen op de wanden van een kloof. Deze verzameling namen wordt het Pioneer Register genoemd. Kortom: Pioneer Register in Capitol reef National Park is een historische bezienswaardigheid.

Tip | Denk niet om ook je naam achter te laten op één van de rotswanden, want National Park Service waarschuwt om je naam niet te krassen in de wanden van de kloof. Dit gebied wordt namelijk bewaakt en de boete is enorm als je betrapt wordt.

Om bij Pioneer Register te komen, wandel je over de Capitol Gorge Trail. Dit wandelpad, waar je een brede kloof binnengaat, was de enige weg door de Water Pocket Fold totdat Highway 24 werd aangelegd. Het is een wandeling van ongeveer 3,8 kilometer (heen en terug).

11. Cathedral Valley.

Cathedral Valley is een ruige bezienswaardigheid, in het afgelegen noordelijke district van Capitol Reef National Park. Weinig mensen reizen deze kant op om de vallei en zijn zandstenen monolieten, kleurrijke heuvels en uitgestrekte woestijnlandschap te zien.

Maar dat is juist wat Cathedral Valley zo leuk maakt. Als je weinig toeristen wilt tegenkomen en het achterland van Capitol Reef National Park wilt verkennen, dan is de Cathedral Valley Loop (oftewel de Cathedral Valley Road) een uitkomst.

De Cathedral Valley Loop is een mooie weg van ongeveer 150 kilometer lang, ten noorden van het historische gebied Fruita. Er zijn geen verharde wegen op deze route, dus je moet een voertuig met een hoge as hebben. Een 4WD wordt sterk aanbevolen.

Het duurt ongeveer 4 uur om de hele Loop te rijden, maar met diverse korte zijwegen, prachtige uitzichten en een toevoeging van één of twee korte wandelingen, duurt de Cathedral Valley Loop een volledige dag.

12. Loop The Fold.

Ook dit is een ongelofelijk mooie (bezienswaardigheid) weg in Capitol Reef National Park. Deze afgelegen Scenic Drive loopt rond de Water Pocket Fold in het zuidelijke deel van het park. Net als bij Cathedral Valley kun je een hele dag doorbrengen aan deze weg.

De Loop The Fold weg, oftewel de Notom-Bullfrog Road, begint als een verharde weg, maar verandert uiteindelijk in een grindweg. De weg is geschikt voor standaard huurauto’s, maar na een flinke regenbui kan een 4WD nodig zijn.

Voor een goede huurauto in Amerika, huur je een auto bij Sunny Cars. Want als je het Amerikaanse landschap écht goed wilt ervaren, dan doe je dit natuurlijk het liefst met een all-inclusive huurauto. Jou roadtrip is pas écht zorgeloos wanneer je huurauto in de USA optimaal is verzekerd en je géén eigen risico meer hebt. 

Langs Notom-Bullfrog Road heb je de mogelijkheid om bij veel slotcanyons te wandelen. Headquarters Canyon en Surprise Canyon zijn twee zeer gemakkelijke canyons om in te wandelen.

De Loop gaat verder op Burr Trail Road. Je beklimt de legendarische Burr Trail haarspeldbochten, en hoe hoger je komt, hoe mooier het uitzicht. Wandel naar Strike Valley Overlook, waar je een panoramisch uitzicht hebt op Strike Valley en Notom-Bullfrog Road. 

Net voorbij het uitzichtpunt wordt de weg verhard en rijd je het Grand Staircase-Escalante National Monument binnen. De weg kronkelt en draait door canyons voordat je aankomt in Boulder. Neem Utah Highway 12 naar het noorden om terug te keren naar Torrey en Capitol Reef National Park.

13. Strike Valley Overlook.

Vanaf Strike Valley Overlook kijk je uit over een van de randen van de Water Pocket Fold. Vanaf dit punt is 150 miljoen jaar geologische geschiedenis te zien. Het is een prachtige, kleurrijke plek, waar je uitkijkt over Navajo en Entrada zandsteen, Mancos Shale, Carmel Formation en talloze andere lagen sedimentair gesteente. 

Strike Valley Overlook is een afgelegen uitkijkpunt en het kan een beetje lastig zijn om hier te komen, maar als je van plan bent om Loop The Fold te rijden, dan kom je dit uitzichtpunt vanzelf tegen. Je bereikt het ook door de Burr Trail Road te rijden vanaf Highway 12.

Vanaf Burr Trail Road leidt een toegangsweg van ongeveer vijf kilometer lang naar Strike valley Overlook. Standaardvoertuigen zullen deze weg maar een kwart kunnen rijden, daarna moet je parkeren en de rest van de weg lopen.

Vanaf de parkeerplaats is het een wandeling van ongeveer 1,5 kilometer (heen en terug) naar het uitkijkpunt. Hier begint ook de Upper Muley Twist Canyon-wandeling.

Fruita, Capitol Reef National Park.

Wandelen in Capitol Reef National Park.

Niet echt een bezienswaardigheid in Capitol Reef National Park, maar wel leuk om te doen, is om een wandeling in het park te maken. De diverse wandelpaden zijn prachtig. Vanaf de wandelpaden kun je gemakkelijk de canyons verkennen en krijg je een schitterend panoramisch uitzicht over het park. 

In het centrum van het park, vlakbij Fruita, kun je 15 wandeltochten maken. Er zijn ook tal van andere wandelingen in de meer afgelegen gebieden van Capitol Reef National Park, bijvoorbeeld bij Cathedral Valley en langs Notom-Bullfrog Road. 

  • Hickman-brug. 2,8 kilometer (heen en terug). Dit is een van de leukste korte wandelingen in Capitol Reef. Loop langs de Fremont River en wandel dan omhoog naar een spectaculair uitkijkpunt, waar je uitkijkt over Highway 24. Het wandelpad eindigt bij Hickman Bridge, een grote natuurlijke boog die aan de achterkant van de kloof is weggestopt.
  • Cassidy Arch. 5,5 kilometer (heen en terug). Dit is een bijzondere wandeling in Capitol Reef National Park. Want bij deze korte wandeling zie je een prachtig landschap, heb je uitzicht over de Grand Wash en heb je de kans om boven op Cassidy Arch te gaan staan.
  • Grand Wash. 7,5 kilometer (heen en terug). Wandel door een brede kloof, een beetje vergelijkbaar met de Narrows in Zion National Park, maar zonder dat je door een rivier hoeft te lopen. Dit is een lange wandeling als je door de hele lengte van de kloof wandelt, maar je kunt omdraaien wanneer je wilt. Het mooiste deel van de wandeling, waar de kloof het smalst wordt (genaamd The Narrows), is ongeveer 1,6 kilometer verwijderd vanaf het begin van de wandeling.
  • Cathedral Trail. 4 kilometer (heen en terug). Deze gemakkelijke wandeling biedt zeer mooie uitzichten op de monolieten van Cathedral Valley. Het mooiste deel van deze wandeling is naar onze mening de eerste helft, als je langs pilaren van zandsteen formaties loopt. Het wandelpad eindigt op de top van een heuvel, waar je een panoramisch uitzicht hebt over Cathedral Valley.
Hickman Bridge, Capitol Reef National Park.

Hoe lang bezoek je Capitol Reef National Park?

Hoe lang je nodig hebt om Capitol Reef National Park en zijn bezienswaardigheden te bezoeken, hangt natuurlijk van je reisschema af. Plan in het meest ideale geval twee dagen in voor het park. Met prachtige wegen en verschillende wandelpaden kun je hier gemakkelijk meerdere dagen doorbrengen.

Met een halve dag kun je de bezienswaardigheden van Capitol Reef National Park langs Highway 24 bezoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Panorama- en Sunset Point, Goosenecks Overlook, de rotstekeningen en de Hickman Bridge wandeling, en breng wat tijd door in Fruita.

Met één dag in Capitol Reef National Park, bezoek je de bezienswaardigheden langs Highway 24, Fruita, en rijd je de Scenic Drive en Capitol Gorge Road. Voeg vandaag een wandeling toe, zoals bijvoorbeeld Cassidy Arch, Grand Wash of Cohab Canyon. Allemaal geweldige keuzes.

Met twee dagen in Capitol Reef, volg je de bovenstaande suggesties voor dag 1, en op dag 2 kun je een langere wandeling maken zoals Cathedral Valley of Loop The Fold bezoeken. 

Beste tijd om Capitol Reef te bezoeken?

De lente- en herfstmaanden zijn de beste tijden om Capitol Reef National Park en de bezienswaardigheden te bezoeken. De weersomstandigheden zijn aangenaam en je kunt de grotere drukte in de zomer vermijden. 

Verwacht tijdens de zomermaanden stijgende temperaturen en grote drukte (hoewel Capitol Reef niet de enorme drukte zoals Bryce Canyon, Arches en Zion kent). 

Tijdens de wintermaanden is het park minder druk, maar de temperaturen dalen tot onder het vriespunt en sneeuw is hoogst waarschijnlijk. Sneeuw kan de wegen afsluiten en een wandeltocht onmogelijk maken.

Capitol Reef National Park.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit zijn ze! De mooiste bezienswaardigheden van Arches National Park.

–> Dit doe je en zie bij het pittoreske stadje Moab.

–> Custer State Park: De bizons ‘vliegen’ hier om je oren.

–> Ken jij Dead Horse Point State Park in de staat Utah?

–> Badlands National Park een pareltje in South Dakota.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button