Arches National ParkBlogCanyonlands National ParkDead Horse Point State ParkNationale Parken

Bezienswaardigheden in Canyonlands National Park.

Canyonlands National Park is een kleurrijk landschap van geërodeerde sedimentaire zandstenen en talloze canyons, bezienswaardigheden, mesa’s en buttes. Gelegen in het zuidoosten van Utah, ligt het park in het hart van een enorm bassin dat wordt begrensd door de steile kliffen van Wingate Sandstone.

De Colorado- en Greenriver verdelen Canyonlands in vier gebieden

De Colorado- en Greenriver verdelen het park in vier gebieden: Island in the Sky, Needles, Maze en de rivieren zelf. Hoewel de vier gebieden een woestijnklimaat delen, behouden ze elk hun eigen karakter en bieden ze verschillende natuurlijke en culturele bezienswaardigheden.

Canyonlands National Park kent zeer hete zomers, koude winters en in het park valt minder dan tien centimeter regen per jaar. De meeste bezoekers kamperen in het park of overnachten in de stad Moab. Wandelen langs de vele wandelpaden of rivieren en bekijken de bekendste bezienswaardigheden van Canyonlands National Park.

 

Bezienswaardigheden Canyonlands National Park.

De vier gebieden van Canyonlands zijn niet rechtstreeks door wegen met elkaar verbonden. Hierdoor duurt het ongeveer twee tot zes uur om tussen de gebieden heen en weer te reizen. Over het algemeen bezoeken reizigers daarom maar één of twee gebieden tijdens hun bezoek aan het park.

De vier gebieden hebben niet elk een lijstje met bezienswaardigheden, maar de gebieden zelf en een aantal wandelingen maken van Canyonlands National Park één grote bezienswaardigheid.

Dit zijn de vier gebieden van Canyonlands National Park:

1. Needles.

Needles heeft van alle gebieden de meest wandelpaden, namelijk ongeveer 120 kilometer. Dit gebied is over het algemeen ook de meest populaire bestemming van de vier. De paden zijn goed onderhouden, met veel Loop routes (rondjes) van gemakkelijke tot middelzware wandelingen. De meeste paden zijn overigens van zand/rotsen, dus helemaal vlak zijn de wandelpaden niet. Needles is een mooie bezienswaardigheid in Canyonlands National Park.

2. Island in the Sky.

Hoewel de wandelpaden in Island in the Sky niet zo uitgebreid zijn als bij The Needles, kunnen wandelaars hier nog steeds een aantal prachtige wandelingen maken. Ervaren wandelaars kunnen hun lol op bij de wandelpaden die van de mesa afkomen en aansluiten op de White Rim Trail, maar er zijn bij Island in the Sky ook korte wandelpaden te vinden.

Wat Island in het Sky District voor veel bezoekers een favoriet gebied maakt, is de Scenic Drive. Je kunt via deze prachtige weg nagenoeg het halve park per auto verkennen. De 86 kilometer lange Scenic Drive in Canyonlands voert je langs alle wandelpaden, een aantal spectaculaire uitkijkpunten en indrukwekkende rotsformaties.

3. The Maze.

De Maze is het meest afgelegen gebied in Canyonlands en misschien wel de meest afgelegen plek waar je ooit in de Verenigde Staten bent geweest. Dit gebied, met zandstenen canyons, is alleen weggelegd voor de doorgewinterde wandelaar. Houd er rekening mee dat wanneer je naar de The Maze reist, je er helemaal alleen voor staat en dat je eerst een Ranger van het Canyonlands Visitor Center om tips moet vragen.

4. De rivieren.

Het zijn de Colorado- en Green River die de canyons van Canyonlands National Park hebben uitgesleten. Je kunt de rivieren ontdekken via een wandeling of door aan het noorden van beide rivieren een kano of kajak tocht te maken. Het gebied bij de Colorado- en Green River is een avontuurlijke bezienswaardigheid in Canyonlands National Park.

Canyonlands National Park bezienswaardigheden

 

Visitor Centers Canyonlands.

Het park is het hele jaar geopend, 24 uur per dag en er zijn drie Visitor Centers aanwezig in Canyonlands.

Island In the Sky Visitor Centre. Dit bezoekerscentrum ligt net binnen het park, aan de hoofdweg, die je naar het Island in de Sky District leidt en is van begin maart tot december dagelijks geopend van 08:00 – 17:00 uur (29 april – 29 september open tot 18:00 uur).

Binnen in het gebouw vind je exposities, vergunningen, informatie en een parkvideo. Water is ook te koop bij het bezoekerscentrum. Nergens anders in het park kun je water krijgen dus wees je hiervan bewust.

Needles Visitor Center. Gelegen op UT-211 net binnen het park, dit bezoekerscentrum is dagelijks geopend van begin maart tot eind november van 8.00 tot 17.00 uur. Exposities, informatie, vergunningen, boeken en een parkvideo zijn binnen beschikbaar.

Maze District – Hans Flat Ranger Station. Het Hans Flat Ranger Station is het hele jaar door dagelijks geopend van 8.00 tot 16.30 uur. Het station ligt ten zuiden van de I-70 op UT-24. Om daar te komen, neem je de onverharde weg aan de oostkant van de UT-24 net ten zuiden van de afslag naar Goblin Valley State Park en volg je deze ongeveer 70 kilometer.

Bij het Hans Flat Ranger Station kun je vergunningen krijgen voor meerdaagse trips in het Maze gebied. Je kunt hier ook boeken en kaarten kopen, maar er is geen water, voedsel of benzine beschikbaar.

 

 

Canyonlands National Park bezienswaardigheden.

1. Mesa Arch.

De meest gefotografeerde en populaire bezienswaardigheid in Canyonlands National Park is Mesa Arch. Deze smalle boog strekt zich uit langs de Island in the Sky Rim en omlijst op een prachtige manier de enorme canyon, het La Sal-gebergte, Monster Tower en Washerwoman Arch.

Dit is misschien wel het mooiste gedeelte van Island in the Sky, een plek die je zeker niet mag overslaan. Mesa Arch is vooral spectaculair bij zonsopgang, wanneer de eerste zonnestralen van de dag door de boog gluren. Vanaf de parkeerplaats is het is een gemakkelijke wandeling van ongeveer 400 meter naar Mesa Arch.

2. Shafer Canyon Overlook.

De eerste grote stop op de Scenic Drive is de Shafer Canyon Overlook. Vanaf de top van dit uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht op de Shafer Canyon en de zigzaggende Shafer Trail, en misschien ook wel het meest populaire mountainbike parcours van Island in the Sky.

3. Grand View Point.

Aan het einde van de Scenic Drive vind je een van de mooiste uitzichtpunten van het park: Grand View Point. Het is een toepasselijke naam, want dit punt geeft een schitterend panoramisch uitzicht op de canyons. Hoe mooi dit uitzichtpunt ook is, het zicht wordt nog beter aan het einde van de Grand View Point Trail.

Een van de leukste dingen om te doen in Canyonlands National Park, is dit 3,2 kilometer lange (heen en terug) pad te wandelen met ronduit adembenemende uitzichten langs de rand van de canyon. Het wandelpad eindigt aan de rand van de canyon. Grand View Point is voor veel reizigers de nummer 1 bezienswaardigheid van Canyonlands National Park.

4. Upheaval Dome.

Een kanshebber voor de ‘vreemdste geologische gebeurtenis’ in Canyonlands is misschien wel Upheaval Dome. Upheaval Dome ligt aan het einde van de westelijke kant van de Scenic Drive. De naam doet denken aan een torenhoge rotskoepel, maar niets is minder waar. Upheaval Dome is namelijk een krater van 460 meter diep.

Je kunt deze interessante plek bereiken via een kort wandelpad, waar aan het einde een paar borden vertellen over de oorsprong van Upheaval Dome.

5. Green River Overlook.

Vanaf dit uitkijkpunt, in het zuidelijke deel van het Island in the Sky, krijg je een zicht dat zich helemaal uitstrekt tot aan de Green River en het Maze District. Dit uitzicht is zo mooi dat het niet in woorden is uit te drukken.

canyon rode rotsen plateau
Island in the Sky

 

Wandelen in Canyonlands.

Onderstaande wandelingen zijn de populairste wandelingen van Canyonlands. Neem je camera mee en vergeet onderweg niet van de omgeving te genieten.

Makkelijk:

Mesa Arch: 0,8 kilometer, 30 minuten. Een korte wandeling brengt je naar een prachtige boog aan de rand van een klif. Mesa Arch is een klassieke ‘zonsopgang plek’ en is erg populair onder fotografen. Je krijgt bij Mesa Arch een prachtig uitzicht op het La Sal-gebergte.

Grand View Point: 3,2 kilometer, 1,5 uur. Een prachtige wandeling (heen en terug) en biedt spectaculaire panoramische uitzichten terwijl je de rand van de canyon volgt.

White Rim Overlook: 2,8 kilometer, 1,5 uur. Wandel via dit pad naar een prachtig uitkijkpunt (Overlook) voor een adembenemend uitzicht op de Colorado rivier, Monument Basin, en de La Sal Mountains. Zeer beperkte parkeergelegenheid.

 

Middelmatig: 

Upheaval Dome: 1,5 kilometer naar het eerste uitkijkpunt, 30 minuten. Een kort maar steil wandelpad brengt je naar een uitzicht op Upheaval Dome. Borden met informatie aan het einde van het wandelpad leggen de unieke geologische eigenschappen van de krater uit. Wandel door naar het tweede uitkijkpunt en voeg nog eens 1,5 kilometer aan je wandeling toe.

Aztec Butte: 3 kilometer, 1,5 uur.  Het wandelpad is zanderig en splitst zich op den duur. Als je rechts afslaat, ga je naar naar Aztec Butte voor een spectaculair uitzicht. Ga je links, dan beklim je een kleine butte. Bij beide wandelpaden moet je wat klauteren op gladde rotsen.

Whale Rock: 1,6 kilometer, 1 uur. Dit wandelpad brengt je naar de zijkant van een zandstenen koepel en eindigt met een weids uitzicht op Island in the Sky.

 

Zwaar: 

Gooseberry Canyon: 8,6 kilometer, 4-6 uur. Het steilste wandelpad van Island in the Sky daalt met 427 meter af naar White Rim. Ruige haarspeldbochten doorkruisen steile kliffen en hellingen. Vergeet niet omhoog te kijken om het prachtige uitzicht in je op te nemen.

Syncline Loop: 13,3 kilometer, 5-7 uur.
Dit uitdagende wandelpad volgt de canyons rond Upheaval Dome en gaat via steile haarspeldbochten. Via het pad klim en klauter je over rotsblokken en is er een hoogteverschil van 396 meter. Pas op, want de meeste park-reddingen vinden hier plaats. Wandel dit wandelpad met de klok mee voor extra schaduw in de middag.

Murphy Loop: 17,4 kilometer, 5-7 uur. Een mooie dagwandeling. Dit wandelpad daalt van de zijkant van de mesa-top met een hoogteverschil van 427 meter. Het wandelpad biedt een weids uitzicht vanaf de Murphy Hogback en keert vervolgens weer terug naar boven.

wandelaar rotsen natuur

 

Tours en activiteiten in Canyonlands National Park.

Als het grootste Nationale Park in Utah, is het een uitdaging om Canyonlands te bezoeken. Het park is namelijk gigantisch groot, dus welke bezienswaardigheden in Canyonlands National Park ga je als eerste bekijken?

Boek je een tour in Canyonlands met een gids, dan zie je de mooiste uitzichtpunten, bezoek je de beste wandelpaden en krijg je een zeer unieke ervaring.

De lokale gidsen weten namelijk precies waar ze in het park moeten zijn en als je met een doorgewinterde professional op pad gaat, dan leer je precies hoe de indrukwekkende canyons werden gevormd en vertellen ze je alles over de Pueblo-cultuur.

Begeleide wandeltochten, prachtige jeeptours, raftingtours en fietstochten zijn allemaal te boeken. Vaak vetrekken de tours vanaf het nabijgelegen stadje Moab.

–> Bekijk hier een aantal prachtige Canyonlands tours.

 

 

Horseshoe Canyon District.

Buiten de vier gebieden in Canyonlands is er eigenlijk nog een vijfde gebied om te ontdekken in Canyonlands. Namelijk Horseshoe Canyon. Horseshoe Canyon is een niet-aaneengesloten deel van Canyonlands net ten noordwesten van The Maze. Een gebied met zeer indrukwekkende rotstekeningen.

Er is geen bezoekerscentrum en de afslag naar Horseshoe Canyon vind je ongeveer 40 kilometer ten zuiden van de I-70 op Utah UT-24. Net ten zuiden van de afslag Goblin Valley State Park, aan de oostkant van de weg is een onverharde weg.

Volg de onverharde weg tot de splitsing. Je ziet aan de kant van de weg bewegwijzering. De linkerweg gaat naar Horseshoe Canyon en de rechterweg naar Hans Flat Ranger Station. Kamperen is niet toegestaan ​​in Horseshoe Canyon en de toegang is gratis.

 

Dead Horse Point State Park.

Dead Horse Point State Park in Utah wordt een beetje overschaduwd door de gigantische oranje zandsteen bogen van Arches National Park en Canyonlands. Dit prachtige State Park in Utah vind je direct om de hoek, bij Canyonlands.

Dead Horse Point heeft steile kliffen en een prachtige bijzondere rivierbocht. Je krijgt in dit State Park epische uitzichten op een prachtige canyon en de Colorado-River. Nu je er toch bent, zou ik er even langsrijden. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden en wandelpaden van Dead Horse Point State Park.

Bezienswaardigheden Dead Horse Point.

 

 

Arches National Park bezienswaardigheden.

In Arches National Park zijn meer dan 2.000 natuurlijke zandstenen rotsbogen aanwezig. Als je Arches National Park bezoekt, wees er dan maar op voorbereid dat je een National Park betreedt met de hoogste dichtheid van natuurlijke rotsbogen ter wereld.

Nergens anders ter wereld komen zoveel natuurlijke bogen voor als in Arches National Park. Daarom de belangrijkste bezienswaardigheden van Arches op een rij. Op deze manier kun jij een makkelijke keuze maken wat je wel en niet wilt zien in Arches.

Alle bezienswaardigheden van Arches.

 

 

Hotels en campings bij Canyonlands National Park.

Bezoek je Canyonlands, dan kun je op verschillende locaties overnachten. Het meest voor de hand liggende is om een overnachting te boeken in het charmante stadje Moab. Maar reis je met een camper naar Canyonlands National Park, dan zijn er ook een aantal campings te vinden.

1. Camping Canyonlands National Park.

Voor kamperen in Canyonlands National Park ligt de Islands in the Sky Campground in de buurt van de Green River. Er zijn 12 plekken beschikbaar op deze camping en wie het eerst komt, het eerst maalt. Er is geen wateraansluiting op de camping en een overnachting kost ongeveer $ 15 per nacht.

De Needles-camping ligt in een prachtige omgeving aan de voet van de rotsen die naar Elephant Hill leiden. Voor campings in de buurt van Canyonlands National Park zijn er veel opties in de omgeving van Moab.

 

2. Hotels in de buurt van Canyonlands.

Voor hotels in de buurt van Canyonlands National Park hoeft je niet verder te rijden dan naar het stadje Moab. Er zijn hier ontzettend veel accommodaties beschikbaar in verschillende prijsklassen. Boek tijdig, want de hotels in Moab zijn vaak volgeboekt.

De best beoordeelde hotels op Booking.com zijn:

  • Budget: MainStay Suites en Sleep Inn & Suites
  • Middenklasse: SpringHill Suites by Marriott en Archway Inn
  • Luxe: Hyatt Place en Sorrel River Ranch Resort & Spa

–> Bekijk alle hotels in Moab die worden aangeboden via Booking.com.

 

3. Airbnb’s in Moab.

Op zoek naar een verblijf in een huis of appartement in Moab? Je kunt bij Airbnb vaak geweldige deals vinden. Boek voor iets meer ruimte een appartement waar je zelf kunt koken of kijk bij een van de luxe huizen in Moab, inclusief zwembad.

–> Momenteel zijn er 300+ huizen in Moab te boeken.

gras rode rotsen tuin hotel moab
Hotel Sorrel River Ranch Resort & Spa

 

Hoeveel tijd heb je nodig om Canyonlands te bezoeken?

Het is onmogelijk om alle bezienswaardigheden van Canyonlands National Park in één of twee dagen te zien. Om het hele park te ontdekken, heb je minimaal drie tot vier dagen nodig, want je moet ongeveer 160 kilometer rijden om het hele park door te rijden. Om van het ene gebied naar het andere te reizen, heb je al minimaal twee tot zes uur nodig, aangezien er maar weinig plaatsen zijn waar je de rivier kunt oversteken.

Als je in dit gebied een paar dagen de tijd hebt, raden wij je aan om in Moab te overnachten en je tijd te verdelen tussen Arches National Park en Canyonlands. Terwijl je terugrijdt naar Moab kun je ook een bezoek brengen aan Dead Horse Point State Park.

Als de tijd beperkt is, raden wij aan om een specifiek deel van het park te bezoeken. Bijvoorbeeld Island in the Sky en Needles.

Veel plezier!

 

 


Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button