BlogSavannah

Boone Hall Plantation. Deze plantage bij Charleston wil je zien!

Tijdens ons bezoek aan de stad Charleston, in South Carolina, wilde ik perse Boone Hall Plantation bezoeken want ik had namelijk al veel gehoord over deze bijzondere plantage. Soms bekijken wij bezienswaardigheden onderweg, op weg naar onze volgende bestemming, maar dat wilde ik deze keer niet.

Boone Hall Plantation, een schitterend zuidelijk erfgoed.

Daarom heb ik een extra overnachting in Charleston geboekt, om zo de plantage uitgebreid te kunnen bezoeken. Als mensen denken aan plantages, in het zuiden van Amerika, denken ze vaak aan een oud sierlijk huis, liggend aan een lange oprijlaan, vol met prachtige oude eikenbomen en hangend mos. En laat dit nu precies Boone Hall Plantation & Gardens zijn.

Boone Hall Plantation is een van Amerika ’s oudste plantages, 340 jaar oud, en geopend voor publiek sinds 1956. De plantage was ooit een stuk grond dat geschonken werd aan Theophilus Patey in 1681. Patey schonk het land vervolgens weer aan John Boone, als huwelijksgeschenk, en de familie Boone heeft in de eeuwen daarna de plantage tot een prachtig, fraai zuidelijk erfgoed gemaakt.

 

Hoe bereik je Boone Hall Plantation.

Boone Hall Plantage & Gardens ligt in de staat South Carolina, ongeveer 20 kilometer van de stad Charleston aan Highway 17 in Mt Pleasant.

Met je huurauto bereik je de plantage, vanuit Charleston, in ongeveer 20- 25 minuten. Je kunt deze beroemde plantage natuurlijk ook bezoeken als je op weg bent naar de stad Charleston.

Vanaf de hippe stad Savannah rijd je in ongeveer 2 uur naar de Plantation. Veel reizigers doen vaak, tijdens hun reis in het zuiden van Amerika, zowel de stad Savannah als Charleston aan. Een bezoek aan Boone Hall Plantation & Gardens past daar mooi bij.

Adres: 1235 Long Point Rd, Mt Pleasant, SC 29464, Verenigde Staten.

Coördinaten: 32.859364, -79.823017

 

 

Overnachten in de buurt van Boone Hall Plantation & Gardens.

Wil je overnachten in de buurt van Boone Hall Plantation & Gardens dan is de stad Charleston dé aangewezen plek. Op deze manier kun je uitgebreid de stad Charleston en zijn bezienswaardigheden ontdekken, maar heb je ook de mogelijkheid om de plantage te bezoeken.

Wij hebben tijdens ons verblijf in Charleston, voor €66 per nacht, overnacht in het Quality Inn Mt. Pleasant – Charleston. Een goed budget hotel, met een uitstekend ontbijt en de ligging is perfecte voor een bezoek aan Charleston, Boone Hall Plantation & Gardens en het Patriots Point Naval & Maritime Museum.

Voor het vinden van hotels in Amerika, gebruik ik vaak de website van Booking.com. Daar zijn twee belangrijke redenen voor. Ten eerste heeft Booking.com scherpe hotel prijzen en ten tweede mag je bij Booking.com tot 24 uur voor aanvang je boeking gratis annuleren.

–> Vind een hotel in de omgeving van Boone Hall Plantation.

 

 

 

Geschiedenis van Boone Hall Plantation & Gardens.

Boone Hall Plantation werd opgericht in 1681 toen de Engelsman Major John Boone naar Charleston kwam en de plantage als huwelijksgeschenk cadeau kreeg. Hij ’toverde’ zijn geschonken land om tot een lucratieve plantage en vestigde een gracieus huis aan de oevers van Wampacheone Creek.

In 1743 plantte de zoon van majoor John Boone maar liefst 88 eikenbomen en 1 magnolia boom aan de oprijlaan voor het huis en rangschikte ze in twee gelijkmatige rijen. Het heeft twee eeuwen geduurd voordat de enorme, met mos bedekte takken boven elkaar groeide en een prachtige, natuurlijke haag (Avenue of the Oaks) naar het huis vormde.

Deze daad symboliseert tot op de dag van vandaag dit prachtige zuidelijke erfgoed.

In de afgelopen eeuwen is er van alles op de plantage verbouwd, zoals bijvoorbeeld rijst, katoen, pecannoten en aardbeien. Maar niet alleen de gewassen groeide op Bonne Hall, Plantation & Gardens want ondertussen is de plantage meer dan 4.000 hectare.

De familie en de afstammelingen van majoor Boone hebben een grote invloed gehad op de geschiedenis van South Carolina, de koloniën en de Verenigde Staten.

 

Slaven op Boone Hall Plantation & Gardens.

Terwijl je door de schitterende laan met eikenbomen van Boone Hall Plantation & Gardens rijdt, zie je aan je rechterkant een ​​aantal slavenhutten of slavenhuisjes, die in de 20e eeuw werden bewoond door slaven. Deze schitterende plantage heeft niet alleen een prachtige historie, maar herbergt ook een donkere periode van de Verenigde Staten, namelijk de slavernij.

Elk van de hutten presenteert een andere periode in de zwarte geschiedenis van Amerika en via een zelfgeleide tour kun je de slavenhuisjes bezoeken. Slave Street, zoals de rij huisjes worden genoemd, tonen de geschiedenis van de slavernij en de architectonische betekenis van de hutten.

Elk slavenhuisje heeft zijn eigen thema: 

 1. Praise House
 2. Heritage Of Sweetgrass Baskets
 3. Their Life & Family
 4. Archaeological Discoveries
 5. Their Work and Life
 6. Emancipation & Freedom
 7. Struggle For Civil Rights
 8. Heroes and Leaders
 9. Exploring The Gullah Culture

Boone-Hall-Plantation-slave-houses

 

Boone Halle Plantation & Gardens, entree prijs en openingstijden.

Bezoek je de plantage dan dien je entreegeld te betalen, maar bij de entreeprijs zit het parkeergeld, een 30 minuten House Tour, de slavenhutten, tuinen, optredens bij het Gullah Theater en het vlinder pavilion inbegrepen.

Entree prijs: 

$ 26 per volwassene (13 – 64 jaar).

$12 kinderen (6-12). Voor kinderen van 5 jaar en jonger is de toegang gratis.

$23 voor 65-plussers, militairen en AAA Members (ANWB).

Openingstijden: 

De plantage is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur, behalve op Thanksgiving Day en Christmas Day. Op zondag is de plantage van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Wil je Boone Hall Plantation & Gardens liever georganiseerd bezoeken? Dan is er de mogelijkheid om een tour te boeken vanuit Charleston. Inclusief vervoer (heen en terug) naar de plantagen en bijhorende tours.

Boone Hall Plantation Tour met vervoer vanaf Charleston.

 

 

Tours op Boone Halle Plantation & Gardens.

Het is echt een aanrader om een extra tour te boeken op de plantage. Op deze manier zie je namelijk een glimp van het leven in het zuiden, tijdens donkere tijden, in de Amerikaanse geschiedenis.

De House Tour zit bij de entree inbegrepen, maar de Plantation Tractor Tour geeft je een compleet beeld van de plantage.

 

1. House Tour.

Het landhuis dat tegenwoordig op Boone Hall Plantation staat werd in 1936 gebouwd door de Canadese ambassadeur Thomas Stone. Rondleidingen op de eerste verdieping, geven je een goede indruk van de sfeer in het huis en hoe de familie destijds geleefd heeft.

Het is een leuke, informatieve tour, maar je mag binnen in het landhuis geen foto’s nemen.

 

2. Black History in America Exhibit.

Slavernij is vaak een moeilijk onderwerp, maar zo enorm belangrijk dat het wel besproken moet worden. Bij Boone Hall Plantation nemen ze die verantwoordelijkheid en legen bij de Black History in America Exhibit op een nauwkeurige en educatieve manier de geschiedenis van de slavernij uit.

 

3. Plantation Tractor Tour.

Bij de Plantation Tractor Tour maak je een tour van ongeveer 30-40 minuten, per tractor, over de gehele plantage. Je ziet de geschiedenis van Boone Hall letterlijk aan je voorbij gaan en leert hoe de plantage, vandaag de dag, nog steeds een werkende boerderij is. Dit was onze favoriete tour op de plantage.

Boone-Hall-Plantation-tours

4. Garden Tour.

De Garden Tour kun je het hele jaar door bezichtigen. Natuurlijk is de tuin tijdens elke seizoen anders, maar een van de belangrijkste kenmerken van de tuinen rondom het landhuis zijn de prachtige rozen die meer dan 100 jaar oud zijn.

 

5. Slave History Presentation.

Een gids geeft je een historische kijk op de woonvertrekken en levensstijl van de slaven die op Boone Hall Plantation & Gardens woonden. Deze tour is op verschillende tijdstippen. Ik geloof dat er wel 8 of 9 tours per dag zijn dus je hoeft niet lang te wachten.

 

6. Butterfly Pavilion.

Bekijk bij Butterfly Pavilion verschillende soorten vlinders in de verschillende stadia van hun levenscyclus. Deze kleurrijke vlinders vliegen vrij in de vlindertuin zodat je deze prachtige wezens in hun natuurlijke element kunt ervaren.

 

 

Overige bezienswaardigheden op het terrein.

Op de plantage bevinden zich nog andere bezienswaardigheden, buiten het Main House. Zo is er bijvoorbeeld ook Plantation Garden, een tuin die de vorm van de vleugels van een vlinder heeft. In het Butterfly Pavilion kun je de vlindercollectie van de plantage bekijken, dit paviljoen is geopend van mei tot september.

Verder vind je op het terrein nog The Smoke House, dit gebouw werd omstreeks het jaar 1750 gebouwd en is daarmee het oudste gebouw op de plantage. Midden op de lange oprijlaan vind je het graf van Boone en op de plantage is tevens een gift shop en een café aanwezig.

 • Smoke House
 • Dock House
 • Boone’s Grave
 • Stables
 • Butterfly Cafe
 • Butterfly Pavilion
 • Cotton Gin

boone-hall-plantatio-gardens-gebouwen

 

Boone Hall Plantation & Gardens verschenen in films en tv-series.

Het terrein en de gebouwen van Boone Hall Plantation & Gardens zijn verschenen in een aantal grote films en tv-series. Wellicht als je het terrein oploopt dat je direct een aantal gebouwen of delen van het terrein herkent. De rede dat ik de plantage graag wilde zien, had onder andere te maken met de bekende tv-serie North and South. 

America (1972 tv-serie)
Days of Our Lives (1984 tv-serie)
North and South (1985 & 1986 tv-series)
Alex Haley’s Queen (1993 tv-serie)
Scarlett (1994 tv-serie)
The Notebook (2004 en 2015 film)
The Price of Freedom (2004 documentaire)
Bin Yah: There’s No Place Like Home (2008 film)

 

Mijn ervaring met Boone Hall Plantation & Gardens.

Voor wij besloten om door het zuiden van Amerika te reizen, wist ik al van het bestaan van Boone Hall Plantation & Gardens af. Want ik had deze plantage al meerder malen op mijn televisie-scherm voorbij zien komen. De tv-serie North and South is namelijk op Boone Hall Plantation opgenomen en daar was ik eind jaren 80 groot fan van.

Toen wij eenmaal besloten hadden om door het zuiden van de Verenigde Staten te reizen, kon een bezoek aan deze prachtige plantage natuurlijk niet uitblijven. Wellicht dat ik daarom ook een beetje bevooroordeeld ben over mijn bezoek aan Boone Hall.

Objectief kijkend, weet ik zeker dat ook jij een bezoek aan deze plantage de moeite waard vindt. De oprijlaan van Boone Hall Plantation is er immers een uit de boekjes. De slavenhutten zijn erg indrukwekkend, het huis is gracieus en kleinschalig tegelijk en het terrein van Boone Hall Plantation & Gardens is veelzijdig.

Veel plezier bij Boone Hall Plantation & Gardens, laat je mij weten wat je er van vond?

 

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Charleston, South Carolina.

–> Dit doe je en zie je in het prachtige Savannah, Georgia.

–> Nashville Tennessee. 12 top bezienswaardigheden.

–> De leukste steden van Amerika op een rij! 

–> Wat kost een rondreis in Amerika eigenlijk?

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

 

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button