BlogTips

Tip | Top 30 meest gelezen boeken over Amerika.

Boeken over Amerika. Of mensen nu wel of niet in de Verenigde Staten zijn geweest, iedereen heeft wel een mening over dit veelzijdige land. Maar is je mening wel terecht en hoe kom je meer te weten over Amerika? Inderdaad, je kunt de Verenigde Staten bezoeken of je kunt er een boek over lezen.

Niets is prettiger dan weg dromen en inspiratie opdoen uit een goed boek over Amerika.

Niets is prettiger dan weg dromen en inspiratie opdoen uit een goed boek. En als dat boek ook nog eens over Amerika gaat, helpt je dit alleen maar om de Verenigde Staten beter te begrijpen of te ontdekken.

Wil jij meer weten over bepaalde gebeurtenissen, gebieden, bekende personen of over de geschiedenis van Amerika? Dan vind je in onderstaande lijst een aantal interessante boeken. De boeken zijn leuk om thuis te lezen of ze bijvoorbeeld te bewaren voor op reis in Amerika. Lees ze!

 

national-park-magazine

 

Goede en best verkochte boeken over Amerika.

Wat zijn goede en de best verkochte boeken over Amerika? Dat is natuurlijk iets heel persoonlijks, maar voor mij springen een aantal boeken over Amerika er toch wel uit. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om biografieën te lezen over bekende personen of  verhalen die zich afspelen in Amerika.

In onderstaande lijst vind je maar liefst 30 (!) goede en de best verkochte boeken over Amerika:

 

1. Aan het einde van de wereld.

Een prachtig en spannend verhaal over liefde, verlies en het gevecht om het bestaan te midden van de oerkrachten van de natuur. Voor een gezin in crisis wordt hun emigratie naar Alaska, de laatste échte wildernis van Amerika, de ultieme test.

 

2. Over het dak van Amerika.

In het voorjaar van 1999 verlaat Wout Overbeeke vrouw en dochter voor een ‘sabbatical’ van ruim vijf maanden.
In Over het dak van Amerika doet hij op persoonlijke wijze verslag van zijn tocht te paard door de Rocky Mountains. Het wordt een reis met een ontnuchterende werking. Echt een aanrader voor iedereen die een passie voor (rond)reizen heeft.

 

3. Amerikanen lopen niet.

Geen land ter wereld dat zoveel in het nieuws is als Amerika. We volgen de politiek en de media daar op de voet en kennen Hollywood en New York uit de vele films.
Maar als Arjen van Veelen naar de vergeten stad St. Louis verhuist, schrikt hij: dit is een steenrijk derdewereldland.

 

4. LJ Veen Klassiek – De druiven der gramschap.

Schokkend en controversieel was John Steinbecks klassieke meesterwerk ‘De druiven der gramschap’ toen het Amerika ineens met zijn eigen zelfkant confronteerde.

Tegen de achtergrond van het kurkdroge Oklahoma en het Californische migranten leven, volgen we de familie Joad, die naar het Westen vertrekken op zoek naar het beloofde land.  Hun verhaal is er een van valse hoop, onmogelijk verlangen en dromen die in duigen vallen.

 

5. Mijn Amerika.

Op de dag dat president John F. Kennedy werd doodgeschoten, 22 november 1963, begon voor de 16-jarige Mart Smeets een levenslange fascinatie voor Amerika.

Zijn werk als sportjournalist bracht hem de 54 jaar erna vaak in het land. Veel van zijn ervaringen op het gebied van muziek, sport, politiek, kunst, geschiedenis, eten, reizen, hotels en het eeuwige racisme belandde in Mijn Amerika.

 

6. De wildernis in.

In april 1992 lift de 24-jarige Chris McCandless naar Alaska om daar de wildernis in te trekken, met niet meer dan een geweer en tien pond rijst op zak. Maar vier maanden later wordt zijn lichaam gevonden door een eland jager. Op zoek naar verklaringen voor de drijfveren en verlangens van Chris, werpt Jon Krakauer een verhelderend licht op zijn tocht.

 

7. Amerika zoals het is.

Elke 34 seconden komt er in de Verenigde Staten een immigrant het land binnen. In 2004 was dat De Morgen-journalist Tom Vandyck. Tom Vandyck schrijft met humor over Boston en New York, maar ook over de Bible Belt en Florida. Hij bezoekt New Orleans, Detroit en de woestijnen van de westelijke Verenigde Staten.

 

8. Wat wij van Amerika kunnen leren.

Een optimistisch verhaal over het beloofde land, geschreven door Rick Nieman. Wie het nieuws over Amerika volgt, ziet een land waar zwaarbewapende gekken lukraak om zich heen schieten. Maar waar je nooit iets over hoort, is het andere Amerika. Het Amerika waar mensen vriendelijk en beschaafd met elkaar omgaan. En over dat Amerika gaat dit boek.

 

9. Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump.

De huidige Democratische fractie weerspiegelt de veelkleurigheid van Amerika, maar bij de Republikeinen is het bolwerk van blanke mannen onaangetast. Voor hoe lang nog? Groenhuijsen schetst een verrassend beeld van het Amerika van morgen en vertelt alles wat je moet weten over de hoofdrolspelers van de verkiezingen van 2020.

 

10. President vermist.

Het Witte Huis is de thuisbasis van de president van de Verenigde Staten, de best bewaakte persoon ter wereld. Hoe is het dan mogelijk dat de Amerikaanse president spoorloos verdwijnt? President Bill Clinton en James Patterson schreven samen deze politieke thriller.

 

Reizen Amerika

 

Boeken over Amerikaanse geschiedenis.

Onderstaande boeken behandelen de geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika. De geschiedenis van Amerika begint met de komst van Europeanen in de 16e eeuw en vervolgens stichtten de Spanjaarden, Engelsen en Fransen een aantal koloniën in Noord-Amerika. Samengevat in een notendop.

 

1. Lincoln.

Amerika kenner Frans Verhagen legt in deze biografie uit waarom Lincoln misschien wel de beste president ooit was. Dit boek vertelt het fascinerende levensverhaal van Abraham Lincoln en hoe dat zijn presidentschap bepaalde.

 

2. Hoera! Een Nieuwe President.

Kiezen de Amerikanen voor Barack Obama of John McCain? Het wordt een ongekend spannende race. Een boek van Charles Groenhuijsen.

 

3. Geschiedenis van de Verenigde Staten.

Van Nieuw-Nederland, via de Tweede Wereldoorlog, de Sixties en 9/11 tot nu: de geschiedenis van de Verenigde Staten met on-Amerikaanse scherpte beschreven. Bijna alle geschiedenissen van de Verenigde Staten zijn door Amerikanen zelf geschreven, maar Frans Verhagen beschrijft vanuit Europees perspectief de geschiedenis van deze wereldmacht.

 

4. Wie vermoordde John F. Kennedy?

Perry Vermeulen, hoofdredacteur en mede-oprichter van USA365 schreef een fenomenaal boek over de theorieën over de moord op John F. Kennedy. Mijn fascinatie voor Kennedy begon al vroeg. Ik deed namelijk op mijn 10e al een spreekbeurt over de moord en het leven van John F. Kennedy. En dit boek heeft mijn kijk op Kennedy alleen maar verrijkt.

 

5. De ontluistering van Amerika.

Dit boek is een portret van een verscheurd land. De ontluistering van Amerika is dertig jaar recente geschiedenis die leest als een road novel. De schrijver Packer registreert slechts, hij oordeelt niet. De ontluistering van Amerika is een authentiek, poëtisch, warm en pijnlijk raak portret van een uitzonderlijk land.

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars

 

Bekende boeken over de Slavernij in Amerika.

In het begin was president Abraham Lincoln, de ‘Grote Emancipator’, helemaal geen felle tegenstander van de slavernij. Want Lincoln, die van 1861 tot 1865 regeerde kwam pas in de loop van de Burgeroorlog tot het inzicht dat afschaffing onvermijdelijk was. Dit zijn boeken over slavernij en het slavernijverleden in de Verenigde Staten.

 

1. The Invention of Wings (Engels).

De #1 New York Times bestseller over hoop, durf en een zoektocht naar vrijheid. The Invention of Wings staat ook als nieuwste boek in de lijst bij de Oprah’s Book Club 2.0.

Hetty, een stedelijke slaaf die in het begin van de negentiende eeuw in Charleston leeft, hunkert naar een leven buiten de verstikkende muren van de familie Grimke.

 

2. De ruwe oversteek.

Simon Schama vertelt in De ruwe oversteek op sublieme wijze over de grote maar onderbelichte rol die slaven speelden in de strijd tussen Amerika en Groot-Brittannië (Amerikaanse Revolutie, 1775-1783). Tienduizenden Afrikaans-Amerikaanse slaven vluchtten van plantages om voor de Britse troepen te vechten.

 

3. Bevrijdend licht.

1853. Caroline Fletcher groeit op in Richmond, in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze is jong, blank en rijk en wordt dag en nacht omringd door  slaven die haar verzorgen en bedienen. Voor Caroline is dat de normaalste zaak van de wereld. Dat verandert wanneer ze beseft hoe wreed en onrechtvaardig slaven behandeld worden. Ze gaat zich inzetten voor afschaffing van de slavernij.

 

4. The Underground Railroad (Engels).

Een prachtig, meeslepend, spannend verhaal over de avonturen van een jonge slaaf terwijl ze wanhopig op zoek is naar vrijheid. Cora is een slaaf op een katoenplantage in Georgië. Het leven is er een hel voor alle slaven, maar Cora is een verschoppeling, zelfs onder haar mede-Afrikanen.

 

 

Boeken over Amerikaanse Burgeroorlog.

De Amerikaanse Burgeroorlog was een vier jaar durend conflict van 1861 tot 1865 in de Verenigde Staten. Dit conflict was voornamelijk tussen de Noordelijke Staten en de Zuidelijke Staten. In vele staten vonden toen bloedige veldslagen en veldtochten plaats. De oorlog begon met een aanval door de Confederatie op Fort Sumter op 12 april 1861.

 

1. The American Civil War (Engels).

De magistrale geschiedenis van de eerste moderne oorlog staat op de lijst van de klassiekers van John Keegan, A History of Warfare en The First World War. In dit ingrijpende, onweerlegbare verhaal belicht hij de geografie, het leiderschap en de strategische logica die de kern van het conflict vormen.

 

2. Vechten voor het beloofde land.

Ruim 150 jaar geleden brak de Amerikaanse Burgeroorlog uit. Dit grootste en bloedigste conflict op Amerikaanse bodem hield het land vier jaar lang in een wurgende greep en liet na afloop diepe sporen na, die tot op de dag van vandaag zichtbaar en voelbaar zijn.

 

 

Boeken over reizen in  Amerika.

Veel van mijn informatie voor onze reizen naar Amerika verzamel ik via internet of via social media. Maar ondanks alle informatie op het World Wide Web, maak ik daarnaast nog steeds gebruik van reisboeken(gidsen) over Amerika. En natuurlijk kun je veel online vinden, maar de pareltjes van onze reizen haal ik toch echt uit deze boeken.

 

1. Amerikanen fietsen niet.

Gijs van Middelkoop en zijn vriendin fietsen van Miami naar San Francisco. Coast to coast. Een afstand van 8500 kilometer, want ze willen Amerika leren kennen. Natuurlijk kennen ze het land van tv, maar is dat het echte Amerika?

 

2. Route 66.

Route 66 Planner is een overzichtelijke reisgids waarmee je zonder je te hoeven haasten Route 66 in 14 dagen kunt rijden, van Chicago naar Santa Monica. En tijdens je ca. 3945 kilometer lange roadtrip zie je alle highlights van The Mother Road.

 

3. Terug in Amerika.

Nadat hij twintig jaar niet meer in zijn geboorteland is geweest, besluit Bill Bryson de Verenigde Staten opnieuw te bezoeken. Hij volgt de Appalachian Trail, een wandelpad van meer dan 3000 kilometer van Georgia naar Maine en ziet een adembenemend landschap.

 

4. Het diepe Zuiden.

‘Het diepe Zuiden’ van Paul Theroux gaat over het Zuiden van de Verenigde Staten. Een gebied met twee gezichten, want er wonen vriendelijke en gastvrije mensen in het zuiden, maar racisme ligt hier vaak nog aan de oppervlakte en het contrast tussen arm en rijk is groter dan in de rest van het land. Toch is dit een mooi reisverhaal met mooie intense beschrijvingen van ontmoetingen.

 

5. Reizen met Charley.

John Steinbeck en zijn poedel Charley beginnen aan een lange reis door Amerika, van Long Island naar de Pacific en via Texas en het Diepe Zuiden terug naar New York. John reist met een speciaal voor deze reis gebouwde camper, de Rosinante. In dit boek doet Steinbeck uitgebreid verslag van de obsessies en eigenaardigheden van de Amerikanen die hij onderweg tegenkomt.

 

6. In New York en domweg gelukkig.

In het boek In New York en domweg gelukkig geeft Jan Tromp een unieke inkijk in het werkelijke leven in New York: de sociale controle, de codes, rangen en standen, de honden gekte, de bureaucratie en het geld. Een must voor iedere New York fan. Ik ben al meerdere malen in New York City geweest, maar ik heb zoveel nieuwe ideeën en tips opgedaan tijdens het lezen van dit boek.

 

7. On the Road USA (Rondreis Zuid West Amerika).

Meer dan een reisgids; een onvergetelijk souvenir. Van dag tot dag wordt in deze reisgids een rondreis door Zuidwest USA beschreven. Elke dag biedt ruimte voor het bijhouden van een reisdagboek en het plakken van foto’s. Ook vind je in het boek een maten tabel en een muziek download lijst.

 

8. Alleen.

Waarom verlaat een vader zijn gezin om zes maanden lang alleen 4286 kilometer dwars door Amerika te lopen? Tim Voors beschrijft zijn voettocht over de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada. Tijdens zijn tocht door de bergen ondergaat Tim intense angst, ervaart hij dat pijn ook voldoening kan geven, leert hij te genieten van alleen-zijn en wordt het eindelijk leeg in zijn hoofd.

 

9. Highway 50.

Mediaman Johan Tuyaerts reist door het hart van Amerika en van zichzelf. Johan Tuyaerts reist dwars door Amerika, langs de Highway 50, ‘The Loneliest Road in America’, op zoek naar de idolen en idealen van zijn jeugd.

 

10. Bij Starbucks heet ik Amy.

Vijf jaar geleden vertrok Els Quaegebeur naar New York City. In Bij Starbucks heet ik Amy beschrijft ze haar dagelijks leven en de bijzondere New Yorkers die ze ontmoet. Zo schrijft ze bijvoorbeeld over de neurotische scenarioschrijver Jeff, over buurt knuffelbeest George met een jurk en over een Chinese dokter boven een kickboksschool. Een vermakelijk en leuk geschreven boek.

 

 

Gratis reisgidsen Amerika.

Ben je nog op zoek naar een gratis reisgids of een gratis brochure over Amerika? Dan kun je deze aanvragen bij onderstaande reisspecialisten. Amerika heeft namelijk ontelbare hoogtepunten die uitgebreid in deze brochures aan bod komen.

Deze reisspecialisten hebben de mooiste routes in iedere regio samengesteld en zij geven diverse reistips om je rondreis naar Amerika compleet te maken.

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit zijn ze! De best verkochten reisgidsen over Amerika.

–> Ken jij deze prachtige Nationale Parken in Amerika al?

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

–> 4 gouden tips voor goedkope vliegtickets naar Amerika.


 

Reizen Amerika

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button