Bezienswaardigheden AmerikaBlogYosemite National Park

Bodie Ghost Town. Dé spookstad van Amerika.

Bodie Ghost Town in Californië. De Amerikaanse Gold Rush was de belangrijkste reden voor mensen om zich te vestigen in het Westen van Amerika. De stad Bodie in Californië was zo’n Gold Rush-mijnstad die mensen, in de hoop rijk te worden, aantrok.

Bodie Ghost Town was ooit een levendige mijnstad, maar is tegenwoordig een verlaten (spook)stad.

Bodie Ghost Town was ooit een levendig en rumoerig mijnstadje, maar is tegenwoordig een verlaten (spook)stad dat in verval is geraakt. De stad was in de jaren 1877 tot 1882 een van de grootste goudmijn steden in Californië. Op het hoogtepunt woonde er maar liefst 8.000 – 10.000 goudzoekers in Bodie.

Omdat er voornamelijk veel mannen in Bodie woonden, ontstonden er in de stad opiumholen, saloons en waren er prostituees voor de heren aanwezig. Als je tegenwoordig door Bodie State Historic Park (Bodie Ghost Town) dwaalt, zie je nog ongeveer 5% van wat er vroeger in de hoogtijdagen stond. Ga je mee naar de bekendste spookstad van Californië?

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

Geschiedenis van Bodie State Historic Park.

Als je in Bodie aankomt, heb je echt het gevoel dat je in de middle of nowhere bent. En dan te bedenken dat W.S. Bodey in 1859 op deze plek als eerste goud vond, is echt iets ondenkbaars. Ik denk dat hij van iemand een tip heeft gehad of het was gewoon puur geluk dat hij goud vond. Dat kan natuurlijk ook.

Helaas stierf W.S. Bodey kort nadat hij het goud ontdekt had, maar het nieuws had al de ronde gedaan en er werd een stad gebouwd. Ze noemden de stad naar hem, maar om de een of andere reden, hebben ze de spelling van Bodey in Bodie veranderd.

Hoewel de opkomst van de goudkoorts een hoogtepunt bereikte in 1877 tot 1882, ging de mijnbouw door tot in de jaren 1900 en werd de mijn uiteindelijk gesloten in 1942. Er wordt geschat dat in Bodie gedurende een periode van 25 jaar ongeveer $15 miljoen aan goud werd gewonnen. Dat is voor die tijd een gigantisch bedrag.

Na de sluiting van de mijn lieten de bewoners bijna al hun bezittingen en spullen achter en vertrokken. Alsof ze op vakantie gingen en over 3 weken zouden terug komen. De winkels, saloons en school zien er daarom nog onaangetast uit, alsof de bewoners zo de stad weer binnenlopen.

Eerlijk is eerlijk, Bodie Ghost Town ziet er wat oud en stoffig uit, maar dit spookstadje heeft iets, alsof de bewoners van toen hier nog steeds ‘ronddwalen’. Het verhaal gaat dat hier veel waarnemingen zijn geweest. Er waren tenslotte talloze moorden gepleegd in de stad Bodie….

Bodie Ghost Town

Waar vind ik Bodie Ghost Town?

De stad Bodie ligt in de oostelijke Sierra Nevada van Noord-Californië. Of liever gezegd: de overblijfselen van een stad, want Bodie is vandaag de dag een stad zonder inwoners. Tenzij je natuurlijk de geesten van Bodie als inwoners telt, want die dwalen hier nog steeds rond.

Bodie ligt ongeveer 2 uur ten noorden van het avontuurlijke Mammoth Lakes bij Highway 395 of ongeveer vier uur van het schitterende Yosemite National Park. Vanaf het buitenaardse Mono Lake is het ongeveer anderhalf uur rijden.

Bodie State Historic Park ligt 21 kilometer verwijderd van Highway 395, aan het einde van Bodie Rd. De laatste zes kilometer naar Bodie Ghost Town gaat via een grindweg. Als je bij Bodie aankomt, dan ben je op een hoogte van 2554 meter.

 

Waar overnacht ik in Bodie.

Er zijn geen hotels en campings in de buurt van Bodie en aangezien het hotel in de stad Bodie al geruime tijd leeg staat, raad ik aan om in Mammoth Lakes, June Lake of in Yosemite National Park te overnachten.

Persoonlijk zou ik voor Mammoth Lakes of June Lake kiezen, aangezien Yosemite Village wellicht net iets te ver rijden is. In Yosemite National Park kom je namelijk langs zoveel prachtige bezienswaardigheden en uitkijkpunten dat je dan misschien tijd te kort komt.

Dit zijn een paar leuke hotels in Mammoth Lakes om te overnachten: 

–>The Village Lodge – een uitstekende keuze, zowel in de zomer als in de winter, omdat je direct naast het hotel in Mountain Center de liften kunt pakken.

–> The Westin Monache Resort – ligt naast zowel de Village Lodge als het Mountain Center in the Village. Goede locatie.

–> Juniper Springs Resort – gelegen in Mammoth Lakes en op korte afstand van meren en wandelpaden.

Vind hotels in de buurt van Bodie Ghost Town.

 

 

Campings bij Bodie Ghost Town.

Ben je met de camper door het westen van Amerika aan het reizen, dan zijn er in de omgeving van Bodie veel kampeermogelijkheden. Dit zijn een aantal leuke plaatsen om in de buurt van Bodie State Historic Park te overnachten:

Lake Mary – ligt boven de stad Mammoth Lakes, naast Lake George en Lake Mamie en is een van de vele meren in dit gebied.

Convict Lake – van al de kampeermogelijkheden bij Bodie is Convict Lake misschien wel het mooiste meer.

June Lake – onderdeel van June Loop en vind je naast June Village.

Vind campings in de buurt van Bodie Ghost Town.

 

 

Wat kost het om Bodie Ghost Town te bezoeken.

Bij aankomst in Bodie Ghost Town betaal je $8 per volwassene en $5 (4 tot 17 jaar) voor kinderen. Kinderen onder de 3 jaar mogen gratis het Bodie State Historic Park bezoeken.

Openingstijden Bodie: dagelijks geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur.

Adres Bodie Ghost Town: CA-270, Bridgeport, CA 93517, Verenigde Staten.

Coördinaten Bodie: 38.208900, -119.014413

spookstad Amerika

 

Bezienswaardigheden in Bodie Ghost Town.

Bodie State Historic Park is een stad die vrijwel dezelfde bezienswaardigheden heeft als elke andere spookstad in Amerika. Bodie heeft misschien wat meer bars en saloons, maar over het algemeen kun je de belangrijkste gebouwen in ongeveer in 2-3 uur zien.

Dit zijn een aantal leuke gebouwen in Bodie, met de meeste bezienswaardigheden op Green Street en Main Street. Je komt binnen bij de parkeerplaats en begint op Green Street.

 

1. Methodist Church.

De Methodist Church is een katholieke kerk die in 1882 werd gebouwd en is de enige kerk die nog steeds overeind staat in Bodie. Het is de eerste bezienswaardigheid die je ziet als je dit oude en stoffige mijnstadje binnenloopt. Door zijn relatief goede staat wordt de kerk veel gefotografeerd.

 

2. J.S. Cain House.

Dit huis was eigendom van J.S. Cain die in 1879 op 29-jarige leeftijd naar Bodie kwam. Cain was nogal ambitieus in zijn ondernemerschap. Hij begon namelijk in de houthandel, werd vervolgens de bankier voor de stad Bodie en bezat uiteindelijk een groot percentage van de gebouwen in Bodie.

 

3. Miners’ Union Hall (museum).

In 1878 riep de Miners’ Union dit gebouw uit tot hét huis voor de mijnwerkers, maar het gebouw diende ook als een plek waar vakbondsleden samenkwamen. Ook konden de mijnwerkers hier hun feesten en vakantie houden.

De oude Miners’ Union Hall is tegenwoordig een museum met verschillende voorwerpen die zijn achtergelaten door de bewoners van Bodie. Ze verkopen hier boeken en kaartjes voor tours die je in het spookstadje kunt maken.

 

4. Swasey Hotel.

Dit is misschien wel mijn favoriete gebouw in Bodie, want het heeft zoveel karakter, straalt zoveel sfeer uit en het gebouw geeft echt aan dat je in een oude spookstad bent beland. Het hotel (uit 1894) was ooit eigendom van Horace Swasey, had twee verdiepingen en er was een casino aanwezig.

Het Swasey Hotel wordt met behulp van een stuk hout enigszins rechtop gehouden. Als het in een van de huizen hier spookt, dan is het volgens mij hier. Oordeel zelf maar.

bodie-state-historic-park

 

5. Boone Store & Warehouse.

De Boone Store & Warehouse was ooit een winkel, gebouwd in 1879 en eigendom van Harvey Boone. Je kon hier je dagelijkse boodschappen halen, zoals bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen, eten en benzine. Als je door het raam kijkt, zie je nog steeds verschillende items op de planken liggen.

Het is alsof de winkeleigenaar de winkel heeft gesloten en elk moment kan terugkomen. Nou, dat is misschien wat overdreven, maar het is ongelofelijk leuk om te zien. En misschien spot je door de ramen nog wat merkartikelen die we nog steeds gebruiken.

 

6. Lottie en Eli Johl House.

De familie Johl verhuisde in 1883 naar Bodie en werden al snel succesvolle ondernemers. Ze investeerde namelijk in de mijnbouw, bezaten verschillende huizen en een aantal saloons in de stad. In 1932 werd hun huis veranderd in een postkantoor.

 

7. Brandweerkazerne.

Omdat bijna alle gebouwen in Bodie van hout waren gemaakt, kwamen branden vaak voor en waren er meerdere brandweerkazernes nodig. Ten tijde van Bodie’s hoogtijdagen waren er vier brandweerkazernes in de stad. Er is in Bodie nog maar één kazerne over en deze is gebouwd begin jaren dertig. De grootste branden deden zich voor in de zomers van 1892 en 1932.

 

8. School.

De school is een van de gebouwen in Bodie die nog in redelijke staat verkeert. Het gebouw begon als een pension, maar werd later tot een school verbouwd. Het verhaal gaat dat een kleine jongetje naar huis werd gestuurd omdat hij niet netjes was geweest.

In plaats van naar huis te gaan, besloot het jongetje de leraar te laten zien wat hij van zijn straf vond. Hij stak buiten een borstel in brand en de school brandde volledig af. De school werd later herbouwd en verkeert daarom nog in redelijke staat.

 

9. The Standard Mill.

Als je door het verlaten stadje Bodie loopt, zie je een molen op de heuvel staan die bekend staat als The Standard Mill. Je kunt Standard Mill gemakkelijk herkennen aan de lichtblauw gekleurde gebouwen. Omdat het gebied niet veilig is, is het afgesloten voor bezoekers.

De enige manier om Standard Mill te zien, is tijdens de Stamp Mill Tour, waar je door het gebied wordt rondgeleid. Ze gebruikten hier vroeger ijzeren staven, ook wel “stempels” genoemd, om de aarde open te breken om al het goud en zilver te bereiken.

Leuk weetje is dat Theodore Hoover (de broer van de Amerikaanse president Herbert Hoover) naast de molen in Bodie woonde. Hij was het hoofd (manager) van de dagelijkse gang van de molen tot 1906.

bodie-ghost-town-bezienswaardigheden

 

Wat is er in de omgeving van Bodie Ghost Town te doen?

Als je in de spookstad Bodie bent en rondkijkt, denk je misschien dat je in the middle of nowhere bent beland. Dat klopt ook wel zo’n beetje. De stad ligt namelijk best afgelegen, maar op 1,5 tot 2 uur rijden vind je prachtige bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld Mono Lake, Mammoth Lakes, Yosemite National Park en June Lake bezoeken, om maar een paar bezienswaardigheden op te noemen.

Lees bijvoorbeeld mijn artikel: de leukste bezienswaardigheden van Mammoth Lakes of ontdek het buitenaardse Mono Lake. Oh, en als je het leuk vindt om te wandelen, dan heb ik de mooiste wandelingen van Yosemite voor je op een rij gezet. Genoeg te doen!

 

 

Ervaring Bodie Ghost Town.

Tijdens onze reis had ik de trip naar Bodie even snel tussendoor ingepland. Ik dacht dat wij hier binnen een uur klaar zouden zijn, maar dat pakte even anders uit. Bodie heeft ons namelijk aangenaam verrast. Dat wij hier uiteindelijk een aantal uur zijn gebleven, kon ik niet voorspellen.

Het verschil met andere Ghost Towns in Amerika is dat Bodie veel groter is, veel authentieker en je de sfeer van toen nog bijna kunt voelen. Verwacht hier trouwens geen tientallen souvenirwinkels en loslopende cowboys die je om de oren schieten, want dan moet je niet in Bodie Ghost Town zijn.

Bodie is uniek, authentiek en ongelofelijk sfeervol. O ja, en vergeet tijdens je bezoek aan Californië het spookstadje Calico Ghost Town ook niet te bezoeken.

–> Uitgebreide informatie over Calico Ghost Town

 

Ook leuk om te lezen over Californië.

–> Ken jij deze prachtige (50!) bezienswaardigheden in Californië al?

–> 41 gratis bezienswaardigheden in San Francisco.

–> Het mooiste van Yosemite National Park op een rij.

–> Lake Tahoe het best bewaarde geheim van Californië.

–> De leukste stops en bezienswaardigheden aan de Highway one.

 

Reizen Amerika

Op vakantie naar Californië? Kijk eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Californië.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Californië.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Californië.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Californië.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in San Francisco.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button