Bezienswaardigheden AmerikaBlogLos AngelesSan Francisco

Bixby Creek Bridge bij Big Sur is onderdeel van de Highway 1.

Bixby Creek Bridge. Steek de bijzondere Bixby Creek Bridge over om het iconische Big Sur in Californië te bereiken. Je zou kunnen zeggen dat de Bixby Creek Bridge, Big Sur’s versie is van de  Golden Gate Bridge in San Francisco.

Bixby Creek Bridge ligt ten noorden van Big Sur en is onderdeel van de Highway 1.

Deze brug is een must-see voor veel reizigers en waarschijnlijk de meest Instagram waardige foto langs de beroemde Highway 1. En terecht. Stop bij talloze uitzichtpunten om een ​​fantastisch uitzicht te krijgen op de Bixby Creek Bridge.

Werp vooral een blik op Bixby Bridge vanaf de zuidkant van de brug en dan met name tijdens zonsondergang. Prachtig mooi. De Bixby Creek Bridge of Bixby Bridge genoemd, is een boogbrug in de Big Sur-kuststreek van de Amerikaanse staat Californië.

 

national-park-magazine

 

Bixby Creek Bridge.

De brug is te bewonderen in Monterey County ongeveer 219 kilometer ten zuiden van San Francisco en 25 kilometer ten zuiden van Carmel. De brug maakt onderdeel uit van de beroemde Highway One.

Bixby Bridge is voltooid in 1932 voor ongeveer $ 200.000. De betonnen brug, een van de hoogste bruggen in zijn soort ter wereld, zweeft maar liefst 80 meter boven de bodem van een steile kloof. Eén blik op de steile kliffen en het is meteen duidelijk dat het bouwen van deze brug niet bepaald een fluitje van een cent was.

Ten eerste moest er een massief houten raamwerk worden gebouwd, met materialen die per vrachtwagen werden aangevoerd. De vrachtwagens reden op een smalle eenrichtingsweg die bezaaid was met haarspeldbochten.

Maar liefst 45.000 zakken cement moesten omhoog worden gesleept en dit was voordat geavanceerde zware machines konden helpen bij het hijsen. Elke tas werd vervoerd via een systeem van platforms en lussen die aan kabels, 92 meter boven de Creek, waren opgehangen.

Voordat de brug in 1932 in gebruik werd genomen, waren de inwoners van de Big Sur-regio in de winter zo goed als afgesloten van de buitenwereld, omdat de landinwaartse Old Coast Road tijdens de wintermaanden moeilijk te berijden was.

Tegenwoordig is de Bixby Creek Bridge een favoriete bezienswaardigheid voor fotografen. Van professionals tot mensen die op zoek zijn naar een selfie.

bixby-creek-bridge-californië

 

Hoe bereik ik Bixby Creek Bridge.

Bixby Bridge is zowel vanaf het noorden als zuiden bereikbaar. Rijd je vanaf San Francisco naar Los Angeles via Highway 1, dan kom je de brug vanzelf tegen. Voor een route van Los Angels naar San Francisco (via Highway 1) geldt hetzelfde.

Bixby Bridge ligt ten noorden van het gebied Big Sur:

  • 219 kilometer ten zuiden van San Francisco
  • 25 kilometer ten zuiden van Carmel
  • 169 kilometer ten noorden van Morrow Bay
  • 490 kilometer ten noorden van Los Angeles

Er is een klein steil en onverharde pad vanaf de parkeerplaats bij de brug, dat naar beneden slingert langs de zijkant van de klif, waardoor je verschillende uitzichten op de brug hebt. Het is geen wandelpad, dus pas op met afdalen, want het pad loopt recht naar beneden naar de bodem van de klif.

Het pad is alleen bedoeld om de brug te bekijken en wat foto’s te nemen. Je kunt hier dus niet wandelen.

Adres: 27494 Cabrillo Hwy, Monterey, CA 93940, Verenigde Staten.

bixby-creek-bridge-big-sur

 

Bezienswaardigheden Highway 1.

De Bixby Creek Bridge ligt aan de Highway One, ook wel bekend als de Pacific Coast Highway. De Highway 1 strekt zich in Californië uit tussen San Francisco en Los Angeles. De route is ruim duizend kilometer lang en ligt langs de Grote Oceaan.

Op deze schitterende kronkelende route zie je ruige kliffen, leuke steden, mooie zandstranden, natuurparken, maar ook prachtige vergezichten en natuurlijk de Bixby Bridge. Lees daarom mijn artikel over de Highway 1 met de mooiste stopplaatsen.

Mooiste stopplaatsen aan de Highway 1.

 

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Het National Park Magazine, een must voor elke Amerika reiziger.

–> Op deze manier bezoek je Death Valley in een dag

–> Must See; 50 bezienswaardigheden in Californië.

–> Ken jij deze bezienswaardigheden in de Verenigde Staten?

–> De mooiste Nationale Parken van Amerika op een rij.

–> Dit zijn de favoriete steden van USA Roadtrip Fan.


 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button