BlogNew York

Bioscoop New York: Naar de film in Manhattan!

Omdat wij meerdere malen in New York City zijn geweest, hebben we de bekendste bezienswaardigheden van Manhattan bijna allemaal gezien. Supergaaf natuurlijk, maar dit geeft je ook de mogelijkheid om de wat minder bekende bezienswaardigheden van New York te ontdekken. En naar de bioscoop in New York gaan, is er een van.

Wanneer je een bioscoop in New York bezoekt, blijf je toch weer lekker 2 uurtjes warm.

Ons laatste bezoek aan New York was in de maand januari. Wat moet je in januari in New York, hoor ik je denken? Onze dochter is Au-pair in New Jersey en ze had in januari een weekje vakantie. Een mooie gelegenheid om haar op te zoeken en Manhattan verder te ontdekken.

Aangezien januari de koudste maand in New York is, zoek je al snel bezienswaardigheden op die zich binnen afspelen. Je kunt door de kou gewoonweg niet hele dagen buiten zijn. Brr.. je moet jezelf zo af en toe ergens opwarmen. Plus wanneer je een bioscoop in New York bezoekt, is dit een bijzondere ervaring en blijf je lekker 2 uurtjes warm.

 

Tip bezienswaardigheden New York.

Voordat ik de leukste en beste bioscopen in New York benoem, wil ik je nog een tip geven. Ben je in New York, overweeg dan om de New York Pass aan te schaffen.

New York is duur en een ticket voor een bezienswaardigheid kost al snel tussen de €30 – €45 per persoon. Met de New York Pass zie je de bekendste bezienswaardigheden van New York City met behoorlijke korting.

Denk hierbij aan tickets voor bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Top of The Rock of het One World Trade Center. Deze Pass kan je 40% korting opleveren!

Wil jij meerdere bezienswaardigheden zien in New York en wachtrijen overslaan? Dan is deze pas echt een uitkomst.

–> De beste deals voor je New York Pass.

 

Maar ook de New York Explorer Pass is een goede keuze voor je stedentrip. Maak een keuze uit meer dan 80 bezienswaardigheden in New York City.

Je kunt kiezen voor 3, 4, 5, 7 of 11 bezienswaardigheden. Bezoek de attracties binnen 30 dagen en je korting kan per attractie oplopen tot wel 50%.

–> De beste deals voor je New York Explorer Pass.

 

Wil jij weten wat de bekendste bezienswaardigheden van New York zijn? Ik heb er een uitgebreide blog over geschreven.

–> 100 super gave dingen om te doen in New York.

 

 

Bioscoop New York.

Wij hebben twee keer een bioscoop in New York bezocht. De bioscoop The Landmark at 57 West en de Regal Union Square bioscoop bij Union Square.

Met beide bioscopen hebben wij een positieve ervaring. Onze dochter heeft de andere bioscopen in New York uit de lijst bezocht, vandaar dat ik die ook benoem.

 

1. Regal Union Square.

Rond het plein van Union Square zijn meerdere bioscopen te vinden, maar Regal Union Square toont van die bioscopen de meeste blockbuster films. In tegenstelling tot de kleinere bioscopen bij Union Square zoals bijvoorbeeld Village East Cinema, AMC Village 7 en Cinema Village heeft Regal een uitgebreidere selectie aan films.

De bioscoop Regal heeft een regulier 2D scherm plus een screen X (dat een 270-graden ervaring geeft met projecties op de wanden). En deze bioscoop heeft een 4DX scherm dat weer een stapje verder is dan 3D, de stoelen bewegen en effecten zoals wind, geur, water, etc. maken dat de film tot leven komt. Erg leuk om een keer mee te maken.

Adres: 850 Broadway, New York, NY 10003, Verenigde Staten.

 

2. AMC Loews Lincoln Square 13.

Voor een ultieme IMAX of IMAX 3D-ervaring, moet je bij AMC Loews Lincoln Square 13 zijn. Deze bioscoop heeft het grootste IMAX-scherm in New York City, maar ook de projectie en geluidskwaliteit is hier buitengewoon.

De binnenkant van AMC Loews Lincoln Square is vrij opvallend en de lobby is ruim. Wil je de zaal in, dan wandel je door verschillende deuropeningen en decorstukken. Volgens onze dochter is deze Bioscoop écht de moeite waard.

Adres: 1998 Broadway, New York, NY 10023, Verenigde Staten.

 

3. Regal Battery Park.

Wellicht weet je dat de ruimte op Manhattan schaars is. Hotelkamers, appartementen en gebouwen zijn vaak klein en veel bioscopen in New York zijn dan ook niet heel groot. En met name in het weekend kan dit bij verschillende bioscopen nogal eens voor problemen zorgen.

Maar bij de bioscoop in Regal Battery Park is dit geen enkel probleem. Deze bioscoop is namelijk behoorlijk groot en je vindt hier altijd wel een goede film. Omdat Regal Battery Park voor velen nog een goed bewaard geheim is, blijft de drukte hier tot nu toe uit.

Als bonus vind je bij deze bioscoop restaurant Shake Shack om de hoek, zodat je voor of na de film nog even een heerlijke burger kunt meepikken.

Adres: 102 North End Ave, New York, NY 10282, Verenigde Staten

 

4. AMC Loews Kips Bay 15.

Nu we het toch over drukte vermijden hebben en in alle rust een film willen bijwonen, dan is AMC Loews Kips Bay 15 wellicht een goede optie.

De locals die zich naar deze bioscoop begeven, zijn over het algemeen low-key en houden zich behoorlijk rustig, vergeleken met de vele toeristen in een bioscoopzaal op bijvoorbeeld Times Square.

AMC Loews Kips Bay 15 draait vaak films die al even uit zijn, maar de stoelen in deze bioscoop geven je een vrij uitzicht op het prachtige grote scherm.

Adres: 570 2nd Ave, New York, NY 10016, Verenigde Staten.

 

5. The Landmark at 57 West.

The Landmark at 57 West heeft lederen fauteuils die aanvoelen alsof je plaatsneemt in een chique nagelstudio of pedicure. Heerlijk! En naast die heerlijke stoelen hebben ze hier ook nog eens zelfgemaakt Brooklyn ijs, macarons en jawel: wasabi erwten.

Deze bioscoop is in 2017 geopend en ligt in de buurt van de Hudson Rivier. Er is tevens een bar in de bioscoop aanwezig, waar je kunt plaatsnemen aan tafeltjes met bruin lederen barkrukken.

Adres: 657 West 57th Street at, 12th Ave, New York, NY 10019, Verenigde Staten.

bioscoop-new-york-time-square

 

Ervaring naar de bioscoop in New York.

Dit waren ze, 5 bioscopen in New York op een rij. Ben jij in deze wereldstad en wil je een break? Dan is naar de bioscoop gaan in New York dé perfecte oplossing.

Wil je aan de kou of juist aan de hitte ontsnappen? Ook dan is naar de bioscoop gaan in New York een goede optie.

Je vindt in deze prachtige stad verschillende bioscopen. Bioscopen met een regulier scherm tot bioscopen met een screen X of 4DX scherm. Een 4DX scherm is een stapje verder dan een 3D scherm, stoelen bewegen en effecten zoals wind, geur, water, etc. maken dat de film tot leven komt. Keuze genoeg!

Veel plezier in de bioscoop in new York.

 

Ook leuk om te lezen over New York.

–> De Vessel, de nieuwste attractie in New York!

–> Goede betaalbare hotels in New York.

–> 100 leuke dingen om te doen in New York!

–> Ga 42x gratis naar het museum in New York.

–> Het Vrijheidsbeeld bezoeken? Dat doe je zo.

–> Alle bezienswaardigheden van Amerika op een rij.

 

Stedentrips

 

Wil je op vakantie naar New York? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten van New York of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar New York.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar New York.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in New York.

Zoek overnachtingen

Camper huren in New York.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in New York.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button