Bezienswaardigheden AmerikaBig Island HawaiiBlogMauiOahu

Big Island Hawaii: 15x bezienswaardigheden en eiland tips.

Big Island is het grootste eiland van Hawaii, heeft prachtige bezienswaardigheden en is ook het meest avontuurlijke eiland. Oahu mag dan wel het drukste eiland zijn, maar ‘The Big Island of Hawaii‘ (Big Island is de bijnaam voor Island of Hawaii) wordt met de dag populairder.

Op Big Island, Hawaii zwem je namelijk met mantaroggen, ontdek je oogverblindende bezienswaardigheden, spot je walvissen, zie je een spuwende vulkaan, een waterval van 120 meter hoog en een betoverend zwart zandstrand. En dat allemaal tijdens één bezoek.

Met zoveel prachtige natuur, wildlife en bezienswaardigheden om te ontdekken, begrijp je misschien waarom Big Island beter bekend staat als ‘Hawaii’s Island of Adventure’.

Boek een reis naar Hawaii.

Naar de eilanden van het schitterende Hawaii reizen of bijvoorbeeld combineren met een reis door het Westen? Je reserveert direct bij onze vertrouwde partners.

Kaart van Big Island, Hawaii.

Big Island is verreweg het grootste Hawaiiaanse eiland, maar ook qua klimaat het meest divers. Met zoveel verschillende regio’s, hoogtes en neerslagclusters kunnen de contrasten op het eiland behoorlijk groot zijn.

Big Island heeft 6 belangrijkste regio’s:

 • Hamakua-kust
 • Hilo
 • Puna
 • Kau
 • Kona
 • Kohala

Maar het eiland is ook de thuisbasis van Maunakea, de hoogste zeeberg ter wereld, met een top die 4.205 meter boven de zeespiegel staat en meer dan 9.753 meter stijgt vanaf de oceaanbodem, waardoor Maunakea groter is dan de Mount Everest.

Maunaloa is de meest massieve berg ter wereld en beslaat de helft van het eiland. 

Big island staat het meest bekend om de vulkaan Kilauea in Hawaii Volcanoes National Park, een van ’s werelds meest actieve vulkanen, die sinds 1983 onafgebroken uitbarst.

Variërend van de varenbossen van Puna en de koele, mistige bries van Waimea tot de zonnige lavavlaktes van Kona en de droge hitte van Kau, Big Island op Hawaii is een plek vol met schitterende bezienswaardigheden.

Kaart Big Island, Hawaii.

Hoe groot is Big Island, Hawaii.

Big island is 10.458 km² groot en het eiland vertegenwoordigt bijna 63% van de totale landmassa van de staat Hawaii. Dus Big Island is groter dan alle andere eilanden samen. Het eiland is zelfs groter dan de staten Rhode Island en Delaware samen.

Bestuurlijk gezien is het eiland een county binnen de staat Hawaï met Hilo als hoofdstad.

De vraag wordt ook wel eens gesteld hoe groot Hawaii is ten opzichte van Nederland? Hawaii heeft een totale oppervlakte van 28.311 km² en Nederland heeft een totale oppervlakte van 41.543 km².

Nederlands is dus groter dan Hawaii.

De vliegvelden van Big Island.

Er zijn twee belangrijke luchthavens op Big Island, Hawaï. Kona International Airport (KOA) in het westen, of Hilo International Airport (ITO) in het oosten. 

Je kunt proberen rechtstreeks naar deze luchthavens te vliegen, of een korte vlucht van 40 minuten nemen die vanuit Honolulu gaat. Veel reizigers vliegen naar Hilo en huren daar een auto om het eiland rond te rijden of een roadtrip te maken.

–> Vindt goedkope vliegtickets naar Hawaii.

Auto huren op Big Island, Hawaii.

Wij vinden het de beste website, om een auto te huren op Hawaii: Sunny Cars. Want de –> website van Sunny Cars biedt zowel lokale als internationale autoverhuurbedrijven aan om je zo de best mogelijke prijs te geven.

Plus bij Sunny Cars boek je een all-inclusive auto, dus je komt nooit voor extra kosten en verrassingen te staan. Wel zo handig in Amerika, voordat ze je voor alles en nog wat willen ‘aanklagen’.

De wegen op het Big Island zijn trouwens smal en bochtig. Kijk je op Google Maps om van punt A naar punt B te komen, houd er dan rekening mee dat dit langer gaat duren dan je denkt.

Reizen van Hilo naar Kona op Highway 11 duurt bijvoorbeeld ongeveer 3 uur, en Highway 19 rond de noordkust rijden duurt ongeveer 2 uur.

beste websites autoverhuur

Boek een huurauto op Hawaii.

Vooraf al weten dat er ook achteraf geen gedoe is. Dat is all-in autohuur van Sunny Cars. Alle verzekeringen die jij hebt tijdens je autohuur zijn inbegrepen.

Top 15: Bezienswaardigheden Big Island Hawaii.

Van ontzagwekkende vulkanen in Hawaii Volcanoes National Park tot de fotowaardige Akaka Falls tot de Eden-achtige Waipio Valley, Big Island zit vol met natuurlijke wonderen en bijzondere bezienswaardigheden.

1. Volcanoes National Park.

Volcanoes National Park is de absolute nummer één bezienswaardigheid op het eiland. Geen twijfel over mogelijk.

‘The Volcano’ verwijst naar twee actieve vulkanen in Volcanoes National Park; met name de vulkaan Kilauea is een must see. Kilauea, een 1.219 meter hoge berg, spuugt sinds 3 januari 1983 en in mei 2018 begon de berg uit te barsten en hele dorpen te vernietigen. Hoewel de uitbarstingen zijn gestopt, staat Kilauea nog steeds bovenaan de Amerikaanse lijst van gevaarlijke vulkanen.

De meeste mensen die naar het park komen hopen een glimp van de lavastroom op te vangen; sommige reizigers zien het, anderen hebben minder geluk. Wandel binnen bij het Kilauea Visitor Center voor actuele informatie over de wandelpaden, veiligheidsmaatregelen en waar je lavastroom kunt verwachten. 

De tweede vulkaan in Volcanoes National Park is Mauna Loa – of Long Mountain en wordt duidelijk overschaduwd door de bekendheid van Kilauea. Deze af en toe met sneeuw bedekte vulkaan reikt tot bijna 4.267 meter en is de op een na grootste vulkaan op aarde.

Veel reizigers kiezen ervoor om meerdere dagen door het park te wandelen en langs de schilderachtige Chain of Craters Road te rijden. Maar als je maar één dag hebt in het park, maak dan een wandeling en rijd langs de 28 kilometer lange Crater Rim Drive.

Volcanoes National Park is het hele jaar door dag en nacht geopend. Toegang tot het park kost $ 15 per persoon (te voet of per fiets) of $ 30 per voertuig en is goed voor zeven dagen. Je vindt het Kilauea Visitor Centre op Crater Rim Drive, ten zuiden van Hilo bij Highway 11.

Het bezoekerscentrum is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Het park ligt op ongeveer 45 minuten van Hilo en tussen twee en drie uur van Kona, afhankelijk van het verkeer.

–> Maak een prachtige tour naar Volcanoes National Park.

Volcanoes National Park.

2. Pololū Valley Lookout.

Wil je Pololū Valley Lookout bezoeken, bereid je dan alvast maar voor op een schitterende weg er naar toe. Om dit uitkijkpunt te bereiken rijd je namelijk langs het prachtige Waimea gebied en langs Kēōkea Beach Park. Beide zijn prachtige en de reis naar Pololū Valley Lookout maakt deel uit van de ervaring. 

Als je eenmaal bij het uitkijkpunt bent, een geweldige plek voor zonsopgang, raden we je aan om naar de bodem te wandelen via Pololu Trail. Afhankelijk van de omstandigheden op het pad kun je uren wandelen, maar het pad kan ook zo maar zijn weggespoeld.

Volg Highway 270 en op het einde van de weg kom je vanzelf bij dit schitterende uitkijkpunt.

3. Akaka Falls State Park.

Akaka Falls State Park ligt in het noordoosten van het eiland en is een van de bezienswaardigheden op Big Island, Hawaii die je absoluut niet mag missen. In het park zijn twee watervallen: Kahuna waterval en de spectaculaire Akaka waterval, die het park zijn naam heeft gegeven. 

De wandeling naar de watervallen is gemakkelijk en zelfs haalbaar voor jonge kinderen. De wandeling (een rondje) in het park, naar de watervallen, duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Als je alleen de prachtige Akaka waterval wilt zien en niet de Kahuna waterval, dan volg je het wandelpad aan de linker (zuid)kant.

Je vindt het park bij Highway 220 aan het einde van Akaka Falls Road. Het park is dagelijks geopend en kost $ 5 per persoon en $ 25 om je auto te parkeren. De parkeerplaats is dagelijks geopend van 8.30 uur tot 18.00 uur.

–> Uitgebreide informatie over Akaka Falls State Park.

4. De stranden van het eiland.

Hoewel Big Island misschien wel het nieuwste eiland van Hawaii is, en de minst grote en spectaculaire stranden heeft, heeft het eiland nog steeds prachtige stranden om te bezoeken.

Iets verderop in dit artikel gaan we uitgebreid in op de mooiste en beste stranden van het eiland, maar we willen je de top van mooiste stranden natuurlijk niet onthouden.

 • Kaunaoa Beach
 • Anaehoomalu Beach
 • Hapuna Beach State Park
 • Punalu’u Beach

5. Waipio Valley.

Waipio Valley, vertaald als “golvend water”, is genoemd naar de rivier die er doorheen loopt, en het is een belangrijke historisch plek op het eiland. Gelegen langs de Hamakua-kust aan de noordoostelijke kant, was het ooit een van de meest vruchtbare valleien op Big Island en de thuisbasis van ongeveer 10.000 mensen toen kapitein James Cook in 1778 voor het eerst aan land kwam.

Het was ook de thuisbasis van ‘Kamehameha the Great’ en vele andere Hawaiiaanse heersers, waardoor de vallei de bijnaam “The Valley of the Kings” kreeg.

Waipio Valley wordt omgeven door groene kliffen van 600 meter hoog en de vallei is het best te zien vanaf een uitkijkpunt aan de zuidkant. Geniet van het landschap tijdens een rondrit of maak een stevige wandeling (let op: steile afdaling) of bezoek Waipio Valley te paard.

Er zijn ook een paar zwarte zandstranden, maar het troebele water is niet geschikt om in te zwemmen; ga naar Hapuna Beach State Park of Kaunaoa voor rustiger, helderder water. De Waipio-vallei is gratis te bezoeken, maar de meeste reizigers bezoeken de vallei tijdens een tour.

–> Boek een tour naar Waipio Valley.

6. Hilo Farmers Market.

Lokale boeren en locals komen elke dag in het centrum van Hilo samen om van alles te verkopen. Van zelfgemaakte producten tot zeevruchten, fruit tot kleding. Hilo Farmers Market verkoopt zo’n beetje van alles, zoals ananas en bananen tot meer unieke items zoals jaboticaba-fruit of bongo-drums.

Kom vroeg naar de markt en wees niet bang om te onderhandelen. Op woensdag en zaterdag is het gezellig druk op de markt. Op andere dagen kan het wat tegenvallen en wees niet verbaasd als je niet alleen maar locale producten ziet. Ook op Big Island slaat de commercie toe.

Hilo Farmers Market is elke dag geopend van 7:00 uur tot 15:00 uur.

Adres Hilo Farmers Market: Corner of Kamehameha Avenue and, Mamo St, Hilo.

Big Island Hawaii bezienswaardigheden.

7. Kealakekua Bay.

Snorkelaars bezoeken deze afgelegen baai aan de westkust van Hawaï maar al te graag om tropische vissen, zeeschildpadden en dolfijnen te spotten, die hier rustig leven onder het kalme, ondiepe wateroppervlak.

Geschiedenisliefhebbers maken de tocht naar de bezienswaardigheid Kealakekua Bay op Big Island Hawaii om een ​​heel andere reden. Want kapitein James Cook zag Kealakekua Bay namelijk voor het eerst in januari 1779 en verbleef hier als gast. Weken later liepen de spanningen hoog op en werd hij op dezelfde kust gedood.

Neem hier de tijd voor een snorkel trip, maar vergeet ook niet het Captain Cook Monument aan de overkant van de baai te bekijken.

8. Nacht snorkelen met roggen.

Stel je voor dat je in het water ligt, dat de lichten onder je de zeebodem verlichten en voor je het weet zwemmen er gigantische roggen overal om je heen. Een magische ervaring!

Met Manta-roggen zwemmen vindt plaats in het donker, dus het is superhandig om voor deze spannende bezienswaardigheid op Big Island, Hawaii nog een hele dag te vertoeven op het eiland.

De Manta-snorkelboten hebben lichten bevestigd aan de onderkant van de boot, die plankton aantrekken dat de manta’s eten. Alle benodigde uitrustingen worden voor je geregeld, dus je stapt zo aan boord.

–> Boek hier een avond snorkel avontuur met manta’s.

9. Spring van South Point Cliff Jump.

South Point Cliff Jump op Big Island Hawaii is een van die bezienswaardigheden die het goed doet op Instagram. Een bijzondere plek die je geheel op eigen risico bezoekt. De naam South Point Cliff Jump zegt het eigenlijk al: een hoge rots waarvan je kunt afspringen.

Wil je iets minder spektakel dan kun je hier ook snorkelen. Bezoek het punt en ga dan naar rechts bij de rots en je ziet een aantal rotsen die lager liggen, waar je het water in kan. Er is ook een grot waar je naar toe kunt zwemmen, maar alleen als het water rustig is.

Neem de South Point Road die de meeste reizigers nemen om naar Papakōlea Green Sand Beach te gaan, maar in plaats van naar links te gaan waar je de geverfde autodeur ziet waarop ‘groen strand’ staat, rijd je rechtdoor tot het einde van de verharde weg.

Coördinaten South Point Cliff Jump: 18.916327, -155.682576

10. Papakōlea Green Sand Beach.

Bezoek je Big Island Hawaii, vergeet dan absoluut niet een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland te bezoeken: Papakōlea Green Sand Beach. Dit strand is slechts een van de 4 stranden ter wereld dat groen zand heeft.

We zullen je verwachtingen direct even bijstellen, want verwacht bij Papakōlea Green Sand Beach geen bosgroen strand. Het strand heeft namelijk meer een bruinachtige tint dan groen, maar het is echt gek om de zandkorrels vast te houden en een groene gloed te zien.

Het zeldzame zand is ontstaan ​​door de sintelkegel naast het strand die bijna 50.000 jaar geleden tijdens een uitbarsting is gevormd.

Om er te komen, kun je ofwel vanaf Kaulana Bay ongeveer 50 minuten langs de kust lopen of je kunt het pad met een 4×4-voertuig rijden. In een huurauto deze weg rijden is absoluut niet aan te raden in verband met je verzekering.

Coördinaten Papakōlea Green Sand Beach: 18.920533, -155.671171

Papakōlea Green Sand Beach, Big Island.

11. Pepeekeo Maikai Scenic Route

Niet een van de bekendste bezienswaardigheden van Big Island Hawaii, maar dat maakt het niet minder interessant. Wil je een andere kant van het eiland zien, rijd dan een stuk over de Pepeekeo Maikai Scenic Route.

Een schitterende weg van ongeveer vier kilometer neemt je mee langs prachtige herenhuizen, het strand en resten van lavastroom. Wil je voor Instagram een prachtige foto maken, op dit nog onontdekt juweeltje, ga dan midden op de weg staan en poseren maar.

Gezien de lavastroom van 2018 kun je de weg niet helemaal meer afrijden en moet je op een gegeven moment dus weer omkeren.

Coördinaten Pepeekeo Maikai Scenic Route.: 19.835072, -155.099510

12. Pu’uhonua o Honaunau National Historical Park.

Tot het begin van de 19e eeuw konden Hawaiianen die de wet overtraden de doodstraf ontlopen door te vluchten naar een gebied aan de westkust dat bekend staat als pu’uhonua, oftewel ’toevluchtsoord’, waar ze vergeven zouden worden door een priester.

Tegenwoordig is dit toevluchtsoord een historisch monument. Het park Pu’uhonua o Honaunau heeft opvallende tempels, ingewikkelde ki’i (houtsnijwerk) en er wonen honu (Hawaiiaanse groene zeeschildpadden) op het terrein.

–> Uitgebreide informatie over Pu’uhonua o Honaunau National Historical Park.

13. Hawaii Tropical Botanical Gardens.

Bezoek je Hilo op Big Island Hawaii, dan mag je de bezienswaardigheid Hawaii Tropical Botanical Gardens absoluut niet missen. Deze tuinen begonnen als privé-eigendom, een stuk land dat helemaal tot aan de oceaan reikt en een breed scala aan orchideeën, tropische bomen, planten en bloemen herbergt, en zelfs een eigen waterval heeft.

Je ziet planten in de Tropical Botanical Gardens waardoor het lijkt alsof je terug bent in de prehistorie en elke minuut een dinosaurus kunt tegenkomen.  

De toegang is $ 18 voor volwassenen en kinderen in de leeftijd van 6-16 $ 5. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis. Zorg dat je wat eerder bij het park bent, want het sluit om 16.00 uur.

–> Breng en bezoek aan Hawaii Tropical Botanical Gardens.

14. Hawaiiaanse Poke.

Je kunt er natuurlijk niet omheen, een echte Hawaïaanse Poke eten. Als je nog nooit een Poke hebt geprobeerd, is dit je kans! Een Poke is een kom met rijst, in blokjes gesneden rauwe vis, vergezeld van verse ui en sojasaus en andere bijgerechten. Het is naast ananas, misschien wel het belangrijkste en iconische eten van Hawaii.

Umeke’s in Kailua-Kona kunnen we zeker aanbevelen voor een heerlijke Poke. De porties zijn enorm groot en het eten is heerlijk.

Adres Umekes Fish Market Bar & Grill: 74-5599 Pawai Pl, Kailua-Kona, HI 96740.

15. De Punalu’u Bake Shop: de meest zuidelijke bakkerij van Amerika.

Oké, eerlijk is eerlijk The Punalu’u Bake Shop is toch wel de grootste toeristische ‘instinker’ en bezienswaardigheid van Big Island Hawaii. Je kunt tijdens je vakantie de meest zuidelijke bakkerij van de Verenigde Staten bezoeken, en laat die nu op Big Island zijn.

Verwacht er maar niet teveel van, maar als je The Punalu’u Bake Shop bezoekt, kun je wel zeggen dat je de meest zuidelijke bakkerij van Amerika hebt bezocht.

Een beetje toeristisch, maar als je een grote fan bent van Hawaiiaans zoet brood, kun je net zo goed even binnen wippen. Een bezoek aan de bakkerij is ook handig om een lunch voor onderweg in te slaan. De Bakkerij is elke dag geopend van 8:30 uur tot 17:00 uur.

Adres The Punalu’u Bake Shop: HI-11, Naalehu, HI 96772, Verenigde Staten.

Waar ga je overnachten op Big Island.

Stel je een mooie Bed & Breakfast voor, omringd door fleurige tuinen en duizenden Kona-koffiebomen. Of misschien een schitterende vakantiewoning, waar je met het hele gezin kan verblijven.

Ben je op zoek naar iets meer luxe? Dan is een hotel precies wat je nodig hebt als jij de bezienswaardigheden van Big Island, Hawaii wil ontdekken.

Vind op onderstaande kaart de beste Hawaiiaanse accommodaties, boek nu en bereid je alvast voor op het verblijf van je leven.

Booking.com

Big Island Hawaii Volcano Tour.

De belangrijkste tour om op het eiland te boeken, is de vulkaantour Big Island, Hawaï die bij verschillende aanbieders wordt aangeboden. De tours omvatten zowel beroemde bezienswaardigheden als buiten de gebaande paden attracties op het eiland, die alleen locals kennen.

Neem maar van ons aan dat de gidsen zeer deskundig en gepassioneerd zijn en je graag het eiland willen laten zien. Hawaii Volcanoes National Park is de nummer één bezienswaardigheid van het eiland en wordt bijna bij elke tour aangeboden.

Blader bij Viator en GetYourGuide door de verschillende Big Island, Hawaii Volcano tours en bezienswaardigheden en plan je tour vooraf zodat je op het eiland niet voor verrassingen komt te staan.

–> Vind leuke Hawaii tours bij GetYourGuide.

–> Vind leuke Hawaii tours bij Viator.

De mooiste stranden van Big island, Hawaii.

Big Island staat bekend om zijn gevarieerde natuur en zijn unieke vulkanische landschappen. Maar er zijn op het eiland ook een aantal prachtige stranden te vinden.

De stranden op Big Island zijn trouwens iets anders dan de stranden die je gewend bent. Big Island is namelijk geologisch gezien erg jong en er zijn geen lange en ongerepte witte poeder zandstranden te vinden zoals je die op de oudere Hawaiiaanse eilanden kunt vinden. 

In plaats daarvan is het zand op de stranden op Big Island, Hawaii pikzwart, grof wit, van koraal en zelfs van gevormde lavarotsen.

Stranden aan de westkust van Big Island.

De westkust van Big Island is gezegend met veel zon, soms regen, maar vaak warm weer. Heerlijk dus om op het strand te vertoeven. Dit zijn de mooiste stranden aan de westkust van Big Island, Hawaii.

 • Kiholo Bay 
 • Kukiʻo Beach 
 • Makalawena Beach 
 • Kikaʻua Point Beach 
 • Kekaha Kai State Park (heeft drie stranden)
 • Kua Bay Beach 
 • Kahaluʻu Beach Park 
 • Mahaiʻula Beach 
 • Aiʻopio Beach 
 • Kealakekua Bay Park & ​​Manini Beach
 • Hoʻokena Beach Park 

Stranden aan de zuidkust van Big Island.

Er zijn maar een paar stranden aan de ruige zuidkust van Big Island te vinden, maar deze zijn zeker het bezoeken waard. De favoriete stranden aan de zuidkant van het eiland zijn voor veel reizigers het groenen zandstrand Papakolea en het zwarte strand Punalu’u.

 • Papakolea
 • Punalu’u
Punalu’u Beach, Big island.

Stranden aan de oostkust van Big Island.

Onderstaande prachtige stranden zijn het meest populaire in en rondom de omgeving van Hilo aan de oostkust van Big Island, Hawaii.

 • Kaimu Beach Park 
 • Pohoiki Beach
 • Lele’iwi Beach Park 
 • Richardson Beach Park 
 • Carlsmith Beach Park 
 • Onekahakaha Beach Park 
 • James Ke’aloha Beach Park 
 • Coconut Island

Stranden aan de noordkust van Big Island.

De prachtige witte en zwarte zandstranden, aan de bodem van de vulkaan Kohala, aan de noordkant van Big Island, komen heel dicht in de buurt van wat wij paradijselijk noemen.

Je vind hier een aantal zwarte en witte zandstranden omringd door torenhoge hoge kliffen. Stranden die elke Hawaii reiziger wil zien.

 • Waipiʻo Valley Beach
 • Kapaʻa Beach Park 
 • Pololu Valley Beach
 • Mahukona Beach Park 
 • Samuel M. Spencer Beach Park 
 • Kauna’oa Beach 
 • Waialea Bay Beach 
 • Hapuna Beach 
 • Anaeho’omalu Beach
Kauna’oa Beach Big Island.

Tips: Big Island, Hawaii.

Voordat je de bezienswaardigheden, de natuur en stranden van Big Island, Hawaii gaat bezoeken zijn er een aantal dingen die je vooraf moet weten. Daarom hebben wij een aantal handige tips over Big Island voor je op een rij gezet.

 • Blijf minimaal een week op Big Island, Hawaii om de prachtige bezienswaardigheden te zien.
 • Zorg ervoor dat je het Hawaiiaanse cowboy landschap van de Kohala Coast en de dichte tropische jungle en watervallen van Waimea Canyon absoluut niet overslaat.
 • Omdat het eiland groot is, kun je het beste een auto huren om het eiland te verkennen.
 • Je kunt ook met de bus over het eiland reizen. Je reist dan low-budget en een kaartje kost ongeveer $4 (enkele reis). Niet heel praktisch, want je moet veel geduld hebben, omdat de bussen zeer onregelmatig rijden en er lang over doen.
 • Wil je helemaal low-budget reizen dan kun je ook kamperen op Big island. Er zijn een aantal campings, maar er is niet vaak plek. Zorg er dus voor dat je op tijd reserveert.
 • In het Puna gebied aan de oostkust van Big Island zijn verschillende warmwaterbronnen / hot ponds. De meeste zijn openbaar toegankelijk en vooral als je langer dan 7 dagen op Big Island, Hawaii verblijft, zijn deze hot ponds een leuke bezienswaardigheid op het eiland.
 • Hoewel Big Island een aantal mooie stranden heeft, is het niet echt een typische strand-bestemming zoals Oahu, waar je het bekende Waikiki Beach vindt.
 • De meeste mensen reizen naar Hawaii voor de avontuurlijke bezienswaardigheden.

Hoeveel tijd heb je nodig voor Big Island, Hawaii.

Volgens gegevens van de Hawaii Tourism Authority bedroeg de gemiddelde verblijfsduur van een bezoeker aan Big Island in 2021 ongeveer 8 tot 14 dagen.

Dat is het op één na langste verblijf, na Maui. En daar is een reden voor, want er zijn zoveel bezienswaardigheden op Big Island, Hawaii dat het moeilijk is om alles in één week te stoppen.

Hoe lang bezoekers gemiddeld blijven op elk Hawaii eiland:

Gemiddelde verblijfsduur
Oahu 7 dagen
Maui 9 – 15 dagen
Molaka’i 5 dagen
Lana’i 4 dagen
Kaua’i 7 dagen
Island of Hawaii 8 – 14 dagen
Gemiddelde verblijfsduur Hawaii eilanden.

Leuk al die gemiddelde cijfers, maar wat als je nu maar 3, 4 of 5 dagen de tijd hebt voor een eiland?
Luister, we hebben allemaal haast, vooral door het gebrek aan vakantiedagen. Dus als je de bezienswaardigheden van Big Island, Hawaii wilt zien, of een ander eiland, vraag jezelf dan af of het de moeite waard is, qua bezienswaardigheden, om het eiland slechts 2, 3 of 4 dagen te bezoeken. 

Als je helemaal uit Europa komt om Hawaii te bezoeken dan is 7 dagen absoluut het minimum om Big Island te bezoeken. De kleinere eilanden kun je in minder dagen bezoeken.

Je krijgt te maken met een jetlag en moet wennen aan het warme weer. En als je hele vakantie maar een week duurt, moet je die dagen zorgvuldig plannen tussen het zien van de bezienswaardigheden en het genieten van wat vrije tijd.

Als je ‘hopt’ tussen de eilanden, is een stop van slechts 3 of 4 dagen goed te doen, vooral als weet wat je wilt zien.

De beste reisgidsen voor Hawaii.

Lonely Planet heeft een aantal nieuwe reisgidsen met een luxe uitgave met titels als ’the Best of … ‘ waarin aandacht voor de belangrijkste bezienswaardigheden en niet te missen hotspots van Hawaii worden genoemd.

De highlights worden kort en bondig beschreven en je krijgt veel praktische informatie als het gaat om eten en drinken en de beste restaurants van Hawaii. De reisgidsen voor Big Island, Hawaii hebben veel plattegronden, kaartjes en rijkelijk geïllustreerde mooie foto’s. 

De mooiste reizen naar Hawaii.

Reizen naar Hawaii, een subtropische eilandengroep, maar Hawaii is ook de 50ste staat van Amerika. Hawaii ligt op bijna 4.000 kilometer afstand van Los Angeles. Big island of Hawaii is het grootste eiland, maar andere bekende eilanden zijn bijvoorbeeld Oahu, Maui en Kaui.

Vulkanen, zwarte stranden, canyons, witte zandstranden, hoge bergen en watervallen, Hawaii heeft het allemaal. Maar ook bijvoorbeeld schitterende stranden voor de beste surfplekken van de wereld.

Een reis naar Hawaii betekent avontuur en rust, maar bovenal genieten.

Hawaii reizen.

Houd je van paradijselijke standen, maar wil je tijdens je vakantie ook afwisseling? Dan zijn onderstaande vakanties echt iets voor jou! De archipel Hawaii vormt met zijn prachtige natuur en aangename klimaat de ideale vakantiebestemming.

Big Island Hawaii bezienswaardigheden

Hawaii Oahu & Maui 
Deluxe

Combineer 2 van de bekendste eilanden van Hawaii. Paradijselijke stranden en ongerepte natuur.
Verblijf in luxe resorts.

Big-Island-Hawaii-stranden-

Highlights of the Wild West en Hawaii

Bezoek San Francisco
Grand Canyon, Bryce, Yosemite, Death Valley, Las Vegas en Los Angeles. Strandverblijf op Hawaii.

reizen hawaii maui

Oahu, Kauai, Big Island & Maui

Bezoek de 4 bekendste eilanden van Hawaii. Waikiki Beach, Big Island. Paradijselijke stranden van “Sufer’s Paradise” Maui.

Beste reistijd voor Big Island, Hawaii.

Beste tijd om Big Island, Hawaii en zijn bezienswaardigheden te bezoeken, rekening houdend met het weer, hoe druk het eiland is, en de vraag naar accommodaties zijn de maanden:

 • April
 • Mei
 • Augustus
 • September
 • Oktober

Eigenlijk is er natuurlijk nooit een verkeerde tijd om het eiland te bezoeken. Big island is namelijk zo ongelooflijk divers, wat geschikt is voor bijna elk type reiziger – van avonturier tot zonliefhebber.

Maar sommige maanden zijn net iets beter als je kijkt naar zaken zoals het weer en je budget.

Voor het grootste deel is Big Island het hele jaar door warm en tropisch. De gemiddelde temperaturen in de buurt van de belangrijkste resort-gebieden (kustlijn) variëren van respectievelijk 23 ° C tot 29 ° C.

Op de hoger gelegen gebieden zoals Volcano en Waimea zijn de temperaturen vaak veel koeler. Vooral ’s nachts.

De drukste tijd op Big Island, Hawaii is rond de kerstvakantie, Nieuwjaar en Onafhankelijkheidsdag. Veel gezinnen bezoeken het eiland ook tijdens de zomermaanden als het zomervakantie is in de Verenigde Staten is. Deze drukke maanden betekenen een grotere vraag en hogere prijzen over het hele eiland. 

Ook leuk om te lezen.

–> Wat kost een reis naar Hawaii? Minder dan jij denkt.

–> Dit zijn de beste surf-spots van de Verenigde Staten.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten.

–> Kamperen in Amerika kan hier gratis.

–> Download hier de gratis, handige inpaklijst voor Amerika.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button