Bezienswaardigheden AmerikaBlogNationale ParkenYellowstone National Park

25x bezienswaardigheden in Yellowstone die je wil zien. Inclusief kaart.

Bezienswaardigheden Yellowstone National Park. Een van mijn favoriete dingen van Amerika zijn absoluut de adembenemende, prachtige Nationale Parken die door het hele land verspreid liggen. En Yellowstone National Park is misschien wel het meest iconische Nationale Park van allemaal.

Yellowstone National Park staat bekend als ’s werelds eerste Nationale Park.

Yellowstone National Park staat bekend als ’s werelds eerste Nationale Park. Het Park werd opgericht in maart 1872 door president Ulysses S. Grant en is een prachtig gebied, gelegen in de staten Wyoming, Idaho en Montana. Van geisers, modderpoelen, borrelende hot springs tot beren, wolven, bisons en coyotes, Yellowstone heeft het allemaal!

Yellowstone is zo groot dat er talloze bezienswaardigheden zijn in Yellowstone National Park. Dit maakt het best moeilijk om tot een juiste keuze te komen tijdens je verblijf. Daarom heb ik een lijst gemaakt van 25 betoverende bezienswaardigheden in Yellowstone National Park. Dit om het je net iets makkelijker te maken.Booking.com

 

Grand Loop Road in Yellowstone National Park.

De Grand Loop Road in Yellowstone National Park is dé belangrijkste hoofdweg van Yellowstone. Deze 247 kilometer lange weg heeft de vorm van een 8 en aan deze weg liggen bijna alle belangrijke bezienswaardigheden van Yellowstone.

Het gedeelte van de Grand Loop Rd tussen de Noord en Noordoost ingang, blijft het hele jaar open voor auto’s. De andere delen van de Grand Loop Road worden van december tot maart afgesloten in verband met de ‘slechte’ weersomstandigheden.

Houd er echter rekening mee dat de Grand Loop Rd vaak van oktober tot april word gesloten. Dit komt voornamelijk door hevige sneeuwval.

Tijdens je bezoek aan Yellowstone vind je de belangrijkste bezienswaardigheden aan deze 8-vormige weg en daarom is het verstandig om tijdens je bezoek deze weg te volgen.

 

Bezienswaardigheden Yellowstone.

Yellowstone National Park is zo groot dat je een meerdaags verblijf nodig hebt in het Park én dan heb je nog niet alles gezien. Om je rondreis door Yellowstone zo makkelijk mogelijk te maken, heb ik een lijst opgesteld met de mooiste bezienswaardigheden van Yellowstone.

Dit zijn ze, de 25 meest prachtige stopplaatsen, aan de Grand Loop Road, in Yellowstone National Park. Inclusief een Yellowstone kaart.

kaart-yellowstone-bezienswaardigheden
Kaart Yellowstone National Park, inclusief bezienswaardigheden.

 

Bezienswaardigheden Yellowstone National Park.

 

 

1. Mammoth Hot Springs

In het Noorden van Yellowstone ligt Mammoth Hot Springs. Je vindt hier een aantal opvallend mooie travertijn terrassen en diverse warmwaterbronnen. Mammoth Hot Springs is een stop die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Yellowstone, maar vergis je niet in de afstanden bij Mammoth. Je kunt hier namelijk makkelijk een paar uur doorbrengen.

Bezoek het Mammoth Ranger Station, het Mammoth Hot Springs Hotel, restaurants Mammoth Terrace Grill en de Mammoth General Store.

 

2. Norris Geyser Basin

Norris Geyser Basin is Yellowstone’s oudste en warmste thermische gebied van het Park en dit gedeelte bestaat uit 2 grote Basins: Porcelain Basin en Back Basin.

Bij Norris Geyser Basin vind je een overvloed aan verschillende geisers, maar ook ’s werelds hoogste geiser, namelijk Steamboat Geyser. Verder kun je in dit gebied ook een museum en een winkel bezoeken.

 

3. Artist Paint Pots

Bij Artist Paint Pots slingert een 1,6 kilometer loopplank dwars door felgekleurde modderpoelen, geisers en hete stoom wolken. Een kleurrijke wandeling die absoluut de moeite waard is.

 

4. Madison Area

Bij Madison Area komen de rivieren Gibbon en Firehole samen en vormen op deze manier de omgeving van Madison. Je rijdt dit gebied als eerste in wanneer je van West Yellowstone afkomt. Een eerste kennismaking met Yellowstone is gemaakt en natuurlijk stop je bij het informatie centrum of de Madison Campground.

 

5. Lower Geyser Basin

In het Lower Geyser Basin vind je de bekende Fountain Paint Pot Trail en de 3,2 kilometer lange Firehole Lake Drive. Rijd over de Firehole Lake Drive en bewonder bijvoorbeeld de bijzondere Firehole Spring en maak vervolgens een wandeling over de schitterende Fountain Paint Pot Trail. Deze wandeling duurt ongeveer een half uurtje.

lower geyser basin bezienswaardigheden yellowstone

 

6. Midway Geyser Basin

Bij het Geyser Basin in Yellowstone ben je eigenlijk verplicht om een stop te maken, want in dit gedeelte van het Park vind je namelijk de beroemde en prachtige Grand Prismatic Spring. Grand Prismatic Spring is de grootste warmwaterbron van Yellowstone. Verder is Midway Geyser Basin ook de thuisbasis van de grote krater van Excelsior Geyser.

 

7. Upper Geyser Basin

Natuurlijk kun je in Yellowstone National Park niet alles zien, maar als ik je een advies mag geven? Sla Upper Geyser Basin absoluut niet over in Yellowstone. Als je een aantal geisers wilt bezoeken dan is het wel in Upper Geyser Basin!

In dit gebied vind je namelijk meer dan 150 geisers binnen een vierkante kilometer, inclusief ’s werelds beroemdste geiser van allemaal: Old Faithful.

 

8. Old Faithful Area

Rondom het gebied van Old Faithful vind je niet alleen de beroemdste geiser ter wereld, maar bijvoorbeeld ook de Old Faithful Inn, de Old Faithful Lodge en de Snow Lodge. Verder is in dit gebied een Visitor Center aanwezig, een restaurant, benzinepomp en een souvenirshop.

 

9. Shoshone Lake

Via Dogshead/Channel Trailhead wandel je in ongeveer anderhalf uur naar Shoshone Lake. Het wandelpad is bijna 8 kilometer lang en brengt je naar een schitterend meer. Nog niet uitgewandeld? Wandel dan verder de trail af en kom vervolgens langs Lewis Lake.

 

10. Bechler Area

Becher area, wordt ook wel de ‘Cascade Corner’ van Yellowstone genoemd. Dit komt omdat het gebied nogal afgelegen ligt en door de hoeveelheid water die het gebied rijk is. Bovenstaande bezienswaardigheden liggen aan de Grand Loop Road, maar voor Bechler Area zul je dus iets verder moeten rijden. In dit afgelegen gebied vind je een overvloed aan wildlife en wild kolkende rivieren.

 


Regel zelf je reis naar Yellowstone.

 

 

 Reizen

 

 

Bezienswaardigheden Yellowstone.

 

11. Grant Village

In het uiterste zuidelijke deel van Yellowstone (Grand Loop Rd) vind je Grant Village, the place to be aan Yellowstone Lake. Neem een kijkje bij het Grant Visitor Center, Grant Village Lake House, de Grant Village Mini Stores en eet je lunch bij restaurant Grant Village Diner Room.

Niet geheel onbelangrijk, er is hier ook een tankstation aanwezig. Overnachten doe je bij de Grant Village Campground.

 

12. West Thumb

Dit gebied rond de “duim” van Yellowstone Lake heeft zijn eigen kleine geiser bassin en het Historic West Thumb Ranger Station. Via de West Thumb Geyser Basin Trail maak je een wandeling over diverse loopplanken en kom je onderweg meerdere geisers tegen.

De wandeling over deze trail is makkelijk en neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Mits je niet overal stil blijft staan om prachtige foto’s te maken ;-).

 

13. Bridge Bay

Het gebied Bridge Bay is net als West Thumb te vinden bij Yellowstone Lake. Er is in dit gebied een Campground (Bridge bay Campground) en niet geheel onbelangrijk, er zijn toiletten aanwezig. Af en toe toch wel handig om te weten, aangezien je behoorlijk wat kilometers aflegt op een dag.

Heb je meer tijd in Yellowstone National Park? Dan kun je bij Bridge Bay Marina een boot huren, om op het meer te varen.

Nu je toch in de buurt bent, maak dan ook een wandeling naar Natural Bridge Yellowstone. Een prachtig stukje natuur waar je behoorlijk veel wildlife tegen het lijf loopt (inclusief beren!).

 

14. Lake Village

Op 5 minuten rijden van Bridge Bay vind je Lake Village. Deze kustlijn geeft je een prachtig uitzicht op het meer en er zijn hier twee hotels. Honger gekregen? Geniet dan van een chique etentje bij restaurant Lake Yellowstone Hotel And Cabin. Trek hier wel je portemonnee maar open, want het is niet goedkoop.

O ja, en wandel hier eens over de Elephant Back Trail. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kom je op Elephant Back Trail geen olifanten tegen, maar beren.

 

15. Fishing Bridge

Fishing Bridge is een brug (gedeeltelijk van hout) waar je overheen rijdt als je naar Fishing Bridge RV Park, het museum, het bezoekerscentrum of het tankstation bij Fishing Bridge rijdt. Ook vind je in dit gebied de Pelican Creek Nature Trail.

yellowstone lake

 

16. Yellowstone Lake

In Amerika is alles groter, het hoogste, kleinste, het beste of als eerste ontstaan of zelfs gebouwd en hier hebben we er weer een: Yellowstone Lake, het grootste hooggelegen meer van Noord-Amerika! Ik spot er een beetje mee, maar ik kan niet anders zeggen, het meer is prachtig.

Maak wandelingen bij het meer, ga varen, zwemmen, kanoën, paddleboarden of kamperen. Met name de South en Southeast gedeeltes van het meer bieden rust en eenzaamheid waardoor hier veel wilde dieren leven.

 

17. Thorofare Valley

De zuidoostelijke hoek van Yellowstone staat bekend om zijn betoverende natuur en de wilde rivier Yellowstone. Heel eerlijk: Wij als ‘simpele’ Yellowstone reizigers zullen hier niet snel terecht komen, maar er zijn gelukkige wandelaars die hier grizzlyberen, elanden, Amerikaanse zeearenden, elanden en wolven spotten.

 

18. Hayden Valley

Rijd je vanaf Fishing Bridge, richting Canyon Village, dan passeer je aan de linkerkant Hayden Valley. Deze centraal gelegen vallei, dat een oud meer is geweest, is een van de beste plekken in Yellowstone om bizons, grizzly beren, coyotes, wolven en elanden te spotten.

 

19. Pelican Valley

Pelican Valley is een bezienswaardigheid in Yellowstone die iets verder van de Grand Loop Rd afligt. Om de Valley te bereiken, moet je namelijk de E Entrance Rd volgen. Een plek waar je niet snel zult komen. Dit gebied schijnt een walhalla voor grizzly beren te zijn en de Valley is daarom vanaf het begin van de lente tot aan eind juli gesloten. Daarna is de Valley alleen toegankelijk voor (wandel) dagtochten.

 

20. Grand Canyon of the Yellowstone

De Grand Canyon van Yellowstone is machtig mooi, indrukwekkend en drukt de complexe geologische geschiedenis van het Park uit in dramatische kleuren en vormen. De Upper en Lower Falls van de Yellowstone River dragen bij aan de grandeur van deze unieke Canyon.

Ervaar de kloof vanaf verschillende uitkijkpunten en op verschillende tijdstippen van de dag. Heb je de Grand Canyon van Yellowstone eenmaal bezocht, dan mag je deze magische kloof aan je bucket-list toevoegen.

Een aantal wandelpaden slingeren langs de randen van de kloof en gaan zelfs een stukje de Canyon in.

grand-canyon-yellowstone

 

Bezienswaardigheden Yellowstone.

 

 

21. Canyon Village

Het Canyon Village-gebied van Yellowstone is een van de meest majestueuze gebieden binnen de parkgrenzen. Met de Grand Canyon van de Yellowstone River als hoogtepunt, zijn de uitzichten hier gigantisch mooi, enorm diep en inspirerend tegelijk.

Overweeg daarom eens een verblijf in bijvoorbeeld de Canyon Lodge of bij de Campground en doe mee aan een Ranger Programma om meer over de omgeving te leren.

Aan wandelpaden bij Canyon Village is ook geen gebrek. Wandel bijvoorbeeld naar de Brink of the Falls of langs de North Rim van de Upper Falls naar Inspiration Point. Bekijk langs de South Rim Uncle Tom’s Trail of maak een wandeling van een halve dag naar Observation Peak voor een geweldig uitzicht over het hele gebied.

Een bezoek aan Canyon Village mag tijdens je reis aan Yellowstone niet ontbreken.

 

22. Dunraven Pass

Dunraven Pass is een 2700 meter hoge bergpas, gelegen aan de Grand Loop Road tussen Tower Junction en Canyon Village in. Via de Dunraven Pass Trailhead beklim je Mount Washburn en je wordt tijdens deze wandeling beloont met een spectaculair uitzicht.

 

23. Tower Junction

Tower Roosevelt Junction is het ideale startpunt om de Lamar Valley te verkennen. Dit gebied beschikt over de Roosevelt Lodge en een aantal campings.

 • Pebble Creek
 • Slough Creek
 • Tower Fall  

 

Maak ook een stop bij Tower Fall, een overlook op een prachtige waterval. 
De route van de parkeerplaats naar de trailhead is van versleten asfalt en het pad van 50 meter naar het uitkijkpunt heeft een helling van 13-20%. Een lichtelijke klim dus, maar de beloning op Tower Fall is het waard.

 

24. Blacktail Plateau Drive

Blacktail Plateau Drive ligt parallel aan de Grand Loop Rd en deze weg is ongeveer 14 kilometer lang en het uitzicht vanaf deze weg is werkelijk prachtig. Vanuit je auto spot je met gemak bizons, herten, elanden en andere dieren.

De weg is eenrichtingsverkeer en brengt je van west naar oost en loopt min of meer parallel aan Grand Loop Road met uitgestrekte uitzichten op de bergen.

De rit begint met een relatief steile klim voordat je het plateau bereikt. Na een paar kilometer is het zicht in de achteruitkijkspiegel te mooi om waar te zijn…..

 

25. Lamar Valley

De enorme, brede valleien van Yellowstone vormen een uitstekende habitat voor wilde dieren. Voor de beste kans om beren, wolven, bizons en nog veel meer diersoorten te spotten, ga je naar de valleien van Lamar en Hayden.

In de noordoostelijke hoek van het Park ligt de Lamar-vallei en deze Valley wordt ook vaak de Amerikaanse Serengeti genoemd vanwege zijn grote populatie aan wilde dieren.Tot de beroemdste inwoners van de Valley behoren de wolven; wolfliefhebbers verzamelen zich hier dagen lang in de hoop deze indrukwekkende beesten in actie te zien.

Naast wolven zijn er ook nog andere dieren die door Lamar zwerven, zoals bijvoorbeeld grote kuddes bizons, dassen, grizzlyberen, Amerikaanse zeearenden, herten en coyotes.

Er zijn veel stopplaatsen langs de weg, dus houd je ogen open en parkeer voorzichtig op een van deze stopplaatsen als je wildlife ziet. Ze zijn er niet voor niets.

bezienswaardigheden-yellowstoen-bison-lamar-valley

 

Afstanden in kilometers bezienswaardigheden Yellowstone.

Vaak verblijven reizigers 2 tot 3 dagen in Yellowstone National Park en zelfs dan hebben ze nog niet alles gezien. Yellowstone is namelijk gigantisch groot dus vergis je niet in het aantal kilometers dat je op een dag rijdt.

Daarom heb ik in onderstaand schema van de belangrijkste stopplaatsen, bezienswaardigheden in Yellowstone National Park de afstanden in kilometers op een rij gezet.

Op deze manier weet je ongeveer hoeveel tijd je kwijt bent om van punt A naar punt B te komen.

Afstanden in kilometers bezienswaardigheden Yellowstone
Van Mammoth Madison Old Faithful Lake Village Tower
Mammoth ——– 56 km 82 km 78 km 28 km
Madison 56 km ——– 25 km 67 km 72 km
Old Faithful 82 km 25 km ——– 61 km 98 km
Lake Village 78 km 67 km 61 km ——– 56 km
Tower 28 km 72 km 98 km 56 km ——–

 

 

Tips Yellowstone National Park.

 

Overnachten in Yellowstone.

Yellowstone National Park is een van de beste Parken in de Verenigde Staten om te overnachten. Er is namelijk een scala aan opties in het Park aanwezig, van campings tot luxe hotels en buiten het Park zijn ook voldoende accommodaties te vinden, maar boek zo snel als je kan!

In totaal heeft het Park 12 campings met ongeveer 2.150 campingplaatsen en 9 lodges/hotels met ongeveer 2.000 hotelkamers. Hoewel 4.150 overnachtingsplaatsen veel lijkt, is dat totaal niet het geval als je bedenkt dat Yellowstone in de zomermaanden de volgende bezoekers ontvangt:

 • Mei 2019 gemiddeld 14,000 bezoekers per dag
 • Juni 2019 gemiddeld 25,000 bezoekers per dag
 • Juli 2019 gemiddeld 30,000 bezoekers per dag

De leukste en beste hotels en campings zijn daarom vaak snel volgeboekt. Reizigers boeken namelijk zes maanden tot een jaar vooruit! Boek daarom zo snel mogelijk je accommodatie in Yellowstone.

–> Vind een overnachting in Yellowstone National Park

 

 

Wildlife is Wild!

Yellowstone National Park is een fantastisch Park om wildlife te spotten. Kortom, de Serengeti in Noord-Amerika. En hoewel Yellowstone de beste plek is om wilde dieren te zien, doen de dieren in het Park wat ze willen en wanneer ze maar willen. Het zijn tenslotte wilde dieren.

De dieren zijn niet getraind, dus haal alsjeblieft geen gekke toeren uit voor een selfie of een foto voor op social media. Ga de dieren zeker niet aaien!

De laatste jaren hoor je maar al te vaak dat bizons, beren of andere wilde dieren mensen aanvallen of zelfs hebben gedood in Yellowstone National Park. Wees daarom voorzichtig en houdt voldoende afstand.

Onderstaand filmpje bevat schokkende beelden. 

 

Wandelen in Yellowstone National Park.

Zelfs tijdens de drukke zomermaanden kun je toeristen vermijden in Yellowstone. Maak eens een wandeling in Yellowstone National Park. Zelfs de korte hikes zijn relatief rustig. Wandel je meer dan 20 tot 30 minuten dan kan het zelfs voorkomen dat je helemaal niemand tegenkomt. Oké, hooguit een beer.

Ooit heb ik een artikel gelezen dat 80% van de reizigers in Yellowstone nooit een wandeling maakt, verder dan 10 tot 15 minuten van hun auto. Gebaseerd op wat ik gezien heb tijdens onze wandelingen, kan ik mij daar wel in vinden.

Dus als je wat tijd over hebt en fysiek behoorlijk in vorm bent, maak dan een aantal wandelingen in Yellowstone. Op deze (makkelijke) korte wandelroutes kom je gegarandeerd (bijna) geen toeristen tegen:

 • Ice Lake
 • Wraith Falls
 • Uncle Tom’s Trail
 • Harlequin Lake Trail
 • Upper Geyser Basin Trail
 • Mystic Falls Trail
 • Trout Lake Trail

 

Beste reistijd Yellowstone National Park.

De beste reistijd van het jaar om Yellowstone National Park te bezoeken is volgens kenners in de maanden juni, juli en augustus.

Tijdens deze periode zijn namelijk alle wegen geopend en kun je prachtige wandelingen maken, wildlife spotten en de meeste Visitor Centres zijn geopend.

Doordat veel reizigers tijdens deze maanden het Park bezoeken, in verband met (school)vakanties, is dit meteen ook de drukste periode van het jaar. Miljoenen reizigers bezoeken Yellowstone National Park in deze periode en dat merk je.

Met name bij de top bezienswaardigheden in Yellowstone vind je rijen met toeristen en je kunt rond eind van de middag op de Grand Loop Rd in een file terechtkomen. Wees hierop voorbereid.

beste-reistijd-yellowstone-national-park

 

Ervaring bezienswaardigheden Yellowstone National Park.

Voor mij is het een aantal jaren geleden dat ik Yellowstone National Park heb bezocht. Het is nog een grote droom van mij om Yellowstone tijdens de winter te bezoeken. Inderdaad, Yellowstone is dan hermetisch afgesloten, maar dat maakt het voor mij juist zo spannend.

Als je Yellowstone tijdens de zomermaanden bezoekt, heb ik ervaren dat je eigenlijk nooit genoeg tijd hebt. De meeste reizigers bezoeken Yellowstone in 2 tot 3 dagen. Net genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van Yellowstone op de Grand Loop Rd te zien.

Verblijf jij langer in Yellowstone? Wijk dan van de Grand Loop Rd af en maak meerdere wandelingen in Yellowstone of huur een boot en vaar over Yellowstone Lake. Kortom: Genoeg te beleven, te zien en te doen in Yellowstone National Park. Veel plezier met bovenstaande bezienswaardigheden.

 

Ook leuk om te lezen over Yellowstone.

–> 7 prachtige scenic drives in Yellowstone. 

–> Yellowstone tijdens de winter. Dit wil je meemaken!

–> Vind hier de mooiste reizen naar Yellowstone National Park.

–> 8x OH en AH bij de bekendste geisers van Yellowstone.

–> Wat kost een rondreis in Amerika eigenlijk?

 

Reizen Amerika

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button