BlogStedenSteden Noordoost AmerikaWashington D.C.

Bezienswaardigheden Washington D.C. en tientallen tips.

Bezienswaardigheden Washington D.C.

Altijd al een keer het Witte Huis in Washington D.C. willen zien, maar ligt Washington niet op je route tijdens je vakantie in Amerika? Wist je dat je deze fantastische hoofdstad van de Verenigde Staten ook makkelijk in een dag kunt bezoeken vanaf New York? Je kunt namelijk vanaf New York met de trein in ongeveer 3,5 uur naar Washington reizen. Ben je een keer in New York denk er dan serieus eens over na om een dagje de bezienswaardigheden in Washington D.C. te bekijken.

Het blijft een magisch moment om voor het ‘Witte Huis’ te staan. Maar onderschat de overige bezienswaardigheden in Washington D.C. niet!

Washington is namelijk echt een hele leuke stad plus een stuk goedkoper dan New York. Want bijna alle bezienswaardigheden in Washington D.C. zijn gratis te bezichtigen.

De sfeer die in deze stad heerst, kun je het beste als relax omschrijven. Althans, zo heb ik het ervaren. De bezienswaardigheden liggen redelijk dicht bij elkaar en het openbaar vervoer in Washington is goed geregeld. Wil je de bezienswaardigheden in Washington D.C. met de Hop-on Hop-off bus bezoeken dan is dit ook geen enkel probleem.

 

Washington D.C.

De bekendste bezienswaardigheid in de stad is natuurlijk het Witte Huis. Het is helaas een hele onderneming om binnen te komen, maar het Witte Huis van buiten zien, is ook een bijzonder magisch moment.

Verder kun je het beroemde George Washington Monument, Abe Lincoln Monument, Jefferson Monument en het Capitool bezoeken.

De meeste van deze monumenten en musea kun je bezoeken langs de ‘National Mall’. Zoals de naam doet vermoeden is dit geen Shopping Mall, maar een brede laan (park) met aan weerszijde diverse monumenten en musea. Bovendien zijn de museums gratis toegankelijk.

Persoonlijk was voor mij Arlington National Cemetery het hoogtepunt van mijn bezoek aan Washington. Een indrukwekkende begraafplaats waar o.a. JFK begraven ligt en vele andere prominenten.

Zoals je leest is er meer dan voldoende te zien in deze relexte stad en Washington in een dag bezoeken is eigenlijk niet helemaal haalbaar. Wil je de belangrijkste bezienswaardigheden van Washington D.C in een dag zien? Lees dan verder en met mijn tips ga je een heel eind komen!

Witte-Huis-bezienswaardighede-Washington-D.C.

 

Kosten vliegtickets Washington D.C.

In mijn blogpost goedkope vliegtickets voor je reis naar Amerika kun je lezen dat je behoorlijk op vliegtickets kunt besparen door je tickets maanden van te voren te boeken. Dit levert je ècht heel veel besparing op.

Wanneer je op website van Skyscanner kijkt, zie je dat je al retourtickets naar Washington D.C. vanaf 300,- per persoon kunt bemachtigen. Als je maar tijdig boekt.

 

Hoelang is het vliegen naar Washington D.C.

Vlieg je vanaf Schiphol dan zul je zien dat er dagelijks meerdere vluchten vertrekken naar Washington D.C.. Er wordt gevlogen tussen zeven uur ’s ochtends en negen uur ’s avonds naar Washington Dulles International Airport.

Een rechtstreekse vlucht duurt ongeveer 9 uur. Je kunt ook vanaf Brussel of Düsseldorf vliegen: soms ben je dan net iets goedkoper uit, wat de vliegtickets betreft.

 

Esta regelen voor je Amerika reis.

Wanneer je vliegtickets zijn geboekt, regel dan gelijk je ESTA. Zonder reistoestemming (ESTA) kom je de Verenigde Staten niet binnen. Je kunt je ESTA aanvragen bij Kes Visum Support. Deze nemen de aanvraag voor je uit handen en regelen verder alles voor je.

 

Hoe laat is het in Washington D.C.

De standaardtijd zone in Washington is UTC-5:00. De stad loopt dus vijf uur achter op de GMT (Greenwich Mean Time), terwijl Nederland één uur voorloopt. Zo ontstaat er een tijdsverschil van zes uur. De stad loopt zes uur achter in tijd op Nederland en is het in Washington dus vroeger. Als het hier bijvoorbeeld 16:00 uur ’s middags is, dan is het in Washington 10:00 uur ’s ochtends.

 

Het weer in Washington D.C.

Washington D.C. heeft een warm zeeklimaat. De zomer zijn in de stad erg warm en de winters kunnen bijvoorbeeld erg mild zijn. De stad kent vier seizoenen, die soms vrij snel in elkaar kunnen overgaan. In de zomermaanden is het behoorlijk warm. De dagtemperaturen komen in juli en augustus gemiddeld uit op 30-31 graden.

gemiddelde max gemiddelde min
temperatuur (°C) temperatuur (°C)
januari 5 -4
februari 7 -3
maart 13 2
april 19 7
mei 24 12
juni 29 18
juli 31 20
augustus 30 20
september 26 15
oktober 20 9
november 14 4
december 8 -1

 

Beste reistijd Washington D.C.

Uit bovenstaande tabel blijkt dat de lente en de herfst de beste reisperiode is om Washington D.C. te bezoeken. De temperaturen zijn dan heerlijk aangenaam en de prijzen van hotels liggen dan ook beduidend lager.

Tijdens je zomervakantie naar Washington is natuurlijk ook geen enkel probleem, maar houdt dan bijvoorbeeld wel rekening met temperaturen die boven de 30 graden kunnen liggen.

 

Waar ga je overnachten in Washington D.C.

De hoofdstad van de Verenigde Staten telt zo’n 700.000 inwoners. De stad Washington is voor Amerikaanse begrippen daarom relatief klein te noemen. De afstanden in de stad zijn goed te overbruggen, maar dit heeft wel als gevolg dat er veel hotels in dezelfde wijken bij elkaar liggen.

De prijs van je overnachting in Washington is dan ook niet heel goedkoop. Denk aan een gemiddelde prijs van 120,- tot 150,- per nacht. 

De meeste hotels kun je o.a. vinden in: Downtown, Northwest, Dupont Circle en in Embassy Row. Allen een goede optie om te overnachten.

Omdat er zoveel keuze is, kun je op de website van Booking.com heel handig op de goedkoopste prijs en de bekende wijken selecteren.

Dit geeft je een overzichtelijk plaatje van je de goede maar betaalbare hotels in Washington.

 

Tip | Hotel in Washington.

Hotel The Architect, ligt op ongeveer 350 meter van het centrum en 700 meter van het Witte Huis gelegen. De prijs-kwaliteit verhouding is hier erg goed. Zelf hostels kunnen vaak niet aan de prijs tippen die The Architect zo af en toe aanbiedt. Het is een goed, basic hotel met een ideale ligging en een ideale prijs!

hotel-washington-dc-bezienswaardigheden

 

Met de trein van New York naar Washington D.C.

Wil je vanuit New York een dagtripje naar Washington D.C maken? Dat kan! Een paar jaar geleden heb ik deze trip zelf ondernomen. Ik was namelijk een aantal dagen in New York en wilde echt Washington D.C een keer bezichtigen. De mogelijkheid was daar, dus daarom heb ik gewoon de trein naar Washington genomen. Het is een lange dag, maar absoluut de moeite waard!

Houdt er rekening mee dat de reistijd ongeveer 3 tot 4 uur bedraagt. Hoe korter de duur van de treinrit, hoe duurder je treinkaartje. Je betaald ongeveer 85,- voor een retourtje New York, Washington. Je stapt in New York op de trein bij Penn Station en stapt midden in Washington D.C. weer uit op Union Station. Leuke bijkomstigheid: Je hebt vaak WIFI verbinding in de trein!

Mijn treinkaartje van destijds heb ik online via Amtrak gekocht. Gemiddeld rijden er 17 treinen per dag van New York naar Washington.

 

Tip | Treinreis New York – Washington.

 • Door ongeveer 20 dagen van te voren een treinkaartje te boeken, zijn de tickets gemiddeld 42,- goedkoper dan de tickets die op het laatste moment worden geboekt.
 • Vertrek rond 7:00 uur in de ochtend vanuit New York (aankomsttijd Washington rond 10:30 uur). Pak vervolgens de trein van ongeveer 19:00 uur weer terug (aankomsttijd NY rond 22:30 uur).
 • Kijk of er bij je treinticket Wifi is inbegrepen. Erg handig voor onderweg.

Washington D.C. bezoeken in een dagtrip vanuit New York? Ook dat kan. Boek een georganiseerde dagexcursie hiervoor. Je bezoekt dan de stad per bus.

 

Vervoer in Washington D.C.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Washington D.C. liggen op een relatief korte loopafstand van elkaar af. Wanneer je makkelijke schoenen aantrekt, kun je daarom te voet al een heel eind komen in de stad. Echter, als je doelgericht naar alle bezienswaardigheden in de stad loopt, dan liggen de bezienswaardigheden toch een behoorlijk eindje uit elkaar.

Je kunt een gedeelte van de bezienswaardigheden dus prima te voet verkennen, maar wil je echt alles bekijken dan kun je heel makkelijk een kaartje voor de bekende Hop-on-hop-off bus kopen.

Wil je in stijl door de stad toeren? Reserveer dan een kaartje voor de Trolley. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik bij mijn aankomst in Washington toch net even iets anders van de Trolley had voorgesteld. Ik vond de Trolley namelijk op een bus lijken.

Toch heb ik geen spijt gehad van mijn keuze om in een Trolley rond te toeren door de stad. De Driver was namelijk een leuke, gezellige en informatieve man. Het systeem van de Trolley werkt hetzelfde als de Hop-on-hop-off bus.

Washington-dc-trolley-tour

Must have! 2 leuke reisgidsen voor Washington D.C.

 

Bezienswaardigheden Washington D.C.

 

Al onze tours, activiteiten, bezienswaardigheden en tickets in Amerika boek ik via Viator.comVoor onze vakantie kijk ik op mijn gemak, via hun website, welke tours, activiteiten of tickets we nodig hebben en bestel vervolgens de tickets online.

Echt super handig! –> Kijk hierop de website van Viator.com voor alle activiteiten, bezienswaardigheden en tours in Washington D.C.

 

Bezoek een van de Monumenten in de National Mall:

 • Lincoln Memorial
 • Martin Luther King, Jr. Memorial
 • United States Holocaust Memorial Museum
 • Jefferson Memorial
 • FDR memorial
 • Korean War Veterans Memorial
 • Vietnam Veterans Memorial
 • DC War Memorial
 • Washington Monument.

 

Smithsonian galleries en musea bezoeken:

 • Renwick Gallery
 • Postal Museum
 • Portrait Gallery
 • Natural History Museum
 • Hirshhorn Museum and Sculpture Garden
 • Freer Gallery of Art
 • Arthur M. Sackler Gallery
 • Anacostia Community Museum
 • American Indian Museum
 • National Museum of American History
 • American Art Museum
 • Air and Space Museum Udvar-Hazy Center
 • National Air and Space Museum
 • African Art Museum
 • African American History and Culture Museum.

 

Gratis rondleiding rondom het Pentagon

Mocht je voldoende tijd hebben, boek dan een gratis rondleiding bij het Pentagon. Deze rondleiding geeft je een verdieping in een aantal intrigerende punten, zoals bijvoorbeeld de binnenplaats van het Pentagon, 9/11 Memorial Quilts, 9/11 Memorial and Chapel, Faces of the Fallen Memorial en de Hall of Heroes en nog veel en veel meer. Bijzondere rondleiding.

 

Gratis rondleiding bij het Capitol

Ook bij het Capitol kun je een gratis rondleiding aanvragen. Het Capitol ligt vlakbij het Witte Huis. In het Capitool zetelen de Amerikaanse Senaat samen met het Congres.

De gigantische witte koepel is al van ver te zien. Aan de binnenkant is een schitterende fresco geschilderd die je kunt bezichtigen. Indrukwekkend gebouw en ook leuk om te bezichtigen. Ook het Capitol komt in diverse Amerikaanse films voor.

washington-dc-bezienswaardigheden-capitol-house

Bekijk het Witte Huis

Iedereen kent het Witte Huis eigenlijk wel vanuit een of andere Amerikaanse film. Het Witte Huis is de ambtswoning van de regerende president van Amerika.

Het gebouw uit 1800 staat in het ‘President’s Park’ aan Pennsylvania Avenue. Wanneer je aan de achterkant van het Witte Huis gaat staan, kun je schitterende foto’s door het hek maken.

 

Washington Monument

Tegenover het Capitool staat het Washington Monument. Deze gigantische obelisk, die niet te missen valt, is 169 meter hoog en is daarmee de hoogste obelisk ter wereld.

Het monument werd gebouwd ter ere van de allereerste president van de Verenigde Staten: George Washington. Heerlijke plek om even uit te rusten en naar al die toeristen vanuit heel de wereld te bekijken.

 

Library of Congres

Het Library of Congress is de grootste bibliotheek ter wereld met maar liefst 90 miljoen boeken op 869 kilometer boekenplanken.

De bibliotheek heeft een aantal unieke exemplaren op de boekenplanken staan zoals bijvoorbeeld een Gutenberg-bijbel gedrukt op kalfsperkament. De bibliotheek is gehuisvest in een indrukwekkend 19e eeuws gebouw.

 

Arlington National Cemetery

Voor mij was Arlington Cemetery toch wel het hoogtepunt van mijn bezoek aan Washington D.C. Met name omdat de begraafplaats nogal indrukwekkend en overweldigend is. Waar je ook loopt, je ziet rijen en rijen aan graven wat behoorlijk indrukwekkend is.

Deze militaire begraafplaats is ontstaan tijdens Amerikaanse Burgeroorlog van 1861 tot 1865. Het terrein van ongeveer 624 hectare is verdeeld in 70 secties en naast de vele militaire slachtoffers en veteranen ligt hier ook het graf van John F. Kennedy en zijn gezin.

–> Onze ervaring bij Arlington National Cemetery. 

washington-dc-arlington-national-cemetery

National Zoo.

Het National Zoo Park werd in 1889 door het Amerikaanse congres opgericht en een jaar later werd de Zoo onderdeel van het Smithsonian Instituut, waardoor deze dierentuin nu gratis te bezoeken is.

Je vindt hier diverse diersoorten zoals olifanten, reuzenpanda’s en oerang-oetans. Wanneer je meerdere dagen in Washington verblijft is dit een leuke afwisseling van de vele Monumenten in de stad.

 

Georgetown.

Georgetown is een zeer mooie buurt, gelegen aan de Potomac rivier, net ten noordwesten van Washington. Maar ook al ligt Georgetown vlakbij het centrum van Washington, toch heeft het gelukkig zijn eigen karakter behouden. De mooie bakstenen huizen bestaan voornamelijk uit de Federale Stijl.

Veel leidinggevende figuren uit Washington hebben zich in deze buurt vestigen. De bekendste inwoner van Georgetown is president John F. Kennedy geweest.

Door Georgetown wandelen? –> Kijk hier voor wandel-tickets in de leukste buurt van Washington. D.C. 

washington-dc-george-town-bezienswaardigheden

Chinatown.

Chinatown ligt in het oosten van de stad. Naast de vele Chinese, Indische, Indiaanse en andere heerlijke restaurantjes zijn hier enorm veel kleine winkeltjes te vinden. Bovendien zijn hier ook nog een Chinese poort en kleurrijke kunstobjecten te bewonderen.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Chinatown zijn: de Friendship Archway (Chinese poort), Penn Quarter (uitgaanswijk met veel kunst galeries) en de jaarlijkse Chinese Nieuwjaarsparade.

 

Conclusie Washington D.C.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien in deze gave stad, maar helaas moet je accepteren dat je niet alles in een keer kunt bezoeken. Maak voor jezelf een keuze, maar kies vooral wat het beste bij jou past!

Iedereen kan advies en tips geven over de bekende bezienswaardigheden in Washington D.C., maar na wat onderzoek op diverse websites of in bepaalde reisgidsen weet jij echt wel welke bezienswaardigheden jij het leukste vindt!

Kijk ook eens op de website van Viator.com voor super veel mooie deals en kortingen op activiteiten in Washington.

De leukste tours, tickets & attracties van Washington D.C.

 

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

In mijn blogpost bekende steden vind je informatie over de bekendste steden in Amerika. Ook de bezienswaardigheden in New York komen daar bijvoorbeeld uitgebreid aan bod.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

–> 100 super gave bezienswaardigheden in New York City.

–> De Vessel, de nieuwste attractie in New York City.

–> Hier vind je goede betaalbare hotels in New York.

–> Het Vrijheidsbeeld bezoeken? Dat doe je zo.

 

national-park-magazine

 

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button