BlogLas VegasNationale ParkenValley of Fire State Park

Bezienswaardigheden Valley of Fire |

Valley of Fire State Park, ligt op slechts 60 kilometer, ten noordoosten van Las Vegas in Nevada. Het State Park heeft een opvallend woestijn landschap en bestaat uit diverse rode rotsen. In dit artikel probeer ik je zo veel mogelijk algemene informatie te geven over het park, wandelingen en de mooiste  bezienswaardigheden van Valley of Fire.

Miljoenen mensen brengen elk jaar een bezoek aan Las Vegas, maar ik raad je aan om een uurtje verder te rijden.

Elk jaar brengen tientallen miljoenen mensen een bezoek aan Nevada voor de beroemde stad Las Vegas, maar ik raad je aan om in de auto te stappen en een uurtje verder te rijden. Slechts een paar minuten van de I-15 vind je het schitterende State Park: Valley of Fire.

Een landschap bestaand uit unieke rode zandstenen formaties, roze ravijnen. En het park heeft zelfs een golvende steen (wave).

Valley of Fire is een relatief klein park, maar vergis je niet, er is ontzettend veel te ontdekken. Je kunt de belangrijkste bezienswaardigheden van Valley of Fire in een paar uurtjes bekijken, maar je kunt hier ook dagen ronddwalen.

De mooiste bezienswaardigheden van Valley of Fire en de meest interessante geologische formaties van het park kun je direct bezoeken vanuit de twee hoofdwegen die door het park lopen. Er zijn echter ook kilometers aan wandelpaden te ontdekken, wanneer je wat meer tijd wil besteden in het park.

 

Campers Tenzing Travel

 

Waar ligt Valley of Fire State Park.

Zoals ik al aangaf ligt Valley of Fire niet ver verwijderd van Las Vegas. Het State park ligt ongeveer 60 kilometer ten noordoosten van Las Vegas.

Wil je een dagje of ochtend aan de lichtshows en gokkasten van Las Vegas ontsnappen? Rijd dan in een uurtje naar Valley of Fire.

Je kunt hier makkelijk een dagtrip van maken of bezoek Valley of Fire wanneer je op weg bent naar Zion National Park of Bryce Canyon National Park.

Vanuit Las Vegas worden diverse dagtrips naar Valley of Fire aangeboden.

–> Dit zijn de leukste tours en activiteiten in Valley Of Fire.

 

 

Het weer in Valley of Fire State Park.

Valley of Fire State Park heeft een woestijnklimaat en het regent dus zelden in het park. De wintermaanden zijn het koelst. In de winter varieert de temperatuur van 0 °C tot 24 °C. Nog niet verkeerd zullen we maar zeggen. Met temperaturen van 24 °C in de winter kun je je voorstellen wat de temperaturen in de zomer zijn.

In de zomer kan het erg heet worden in Valley of Fire State Park. Tijdens de zomerperiode liggen de temperaturen tussen 38 °C en 49 °C. Zoals in elk woestijnklimaat kan het hier trouwens ’s nachts nog behoorlijk afkoelen. Bezoek je het park in de zomer, probeer dan in de ochtend of op einde van de dag het park te bezoeken.

De beste periode om het park te bezoeken is in de lente of in de herfst. De temperaturen liggen in deze periode gemiddeld rond de 20 °C.

 

Entree kosten Valley of Fire State Park.

Valley of Fire is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. De entree is $10 per auto per dag. Wanneer je dit park niet tijdens de zomer bezoekt dan zit er waarschijnlijk niemand aan de front-gate.

Je dient dan zelf, contant, $10 in een envelop te stoppen en achter te laten in de daarvoor bestemde enveloppen bus.

Bezoek je het park in de zomer dan zit er wel iemand bij de entree en dien je aan het personeel $10 te betalen. Je krijgt er dan trouwens een gratis kaartje van het park bij.

valley-of-fire-bezienswaardigheden-ingang

 

Visitor Center Valley of Fire.

Valley of Fire heeft een bezoekerscentrum (open vanaf 8: 30 uur tot 16:30 uur) met toiletten en water fonteintjes. Bovendien kun je hier ook wat snacks en broodjes kopen.

In het visitor center heb je een aantal borden met daarop informatie over het park. Wij leerden hier alles over de flora en fauna van Valley of Fire en de dieren die in dit gebied thuis horen.

Tijdens het wandelen in het park, zagen we tientallen hagedissen, een baby-ratelslang en hebben we zelfs een glimp kunnen opvangen van een jong vosje. Dit was net na zonsondergang, nadat we de weg overstaken en op weg waren naar onze camping.

 

Kamperen in Valley of Fire.

Valley of Fire heeft meerdere plekken waar je kunt kamperen. Twee campings en drie Group Areas. Het park heeft een paar picknick plaatsen waar je mag bbq’n en op sommige picknick plaatsen zijn ook toiletten aanwezig.

De twee campings in Valley of Fire zijn: Atlatl Rock Camping en Arch Rock Camping. Zowel bij Atlatl Rock en Arch Rock camping geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Reserveren is hier niet mogelijk. Bij de Group Areas kun je wel een reservering maken.

–> Kijk voor meer informatie op de officiële website.

Je overnachting kost $20 per voertuig per nacht, en dit omvat ook de entree van $10. Heb je electra en dergelijke nodig, dan kost het je in totaal $30 (incl. entree).

 

Tips Valley of Fire.

  • Houd er rekening mee dat je amper je telefoon kunt gebruiken in het park. Omdat het park midden in de woestijn ligt, is de ontvangst niet al te best. Je kunt op bepaalde plekken moeilijk tot geen signaal krijgen.
  • Breng, omdat je in de woestijn bent, voldoende water en zonnebrand mee.
  • Door de hitte is het aan te raden om een petje en beschermende kleding te dragen.
  • De meeste wandelingen zijn kort en makkelijk begaanbaar, maar draag wel goede schoenen. Ik heb een keer slippers aan gehad en dat was niet zo’n goed idee met al dat hete zand aan mijn voeten.

 

Wanneer je maar een paar uurtjes de tijd hebt.

Wij hebben Valley of Fire twee keer gezien. Tijdens ons eerste bezoek hebben we overnacht in het park en hebben daarom een aantal schitterende wandelingen kunnen maken. Gedurende ons tweede bezoek zijn we maar een paar uurtjes in het park gebleven, omdat we op weg waren naar Zion National Park.

Daarom geef ik je graag een snelle route wanneer ook jij op doorreis bent en maar een paar uurtjes de tijd hebt. Start aan de west kant van het park, de ingang het dichtste bij Las Vegas.

Je eerste stop is bij The Beehive Rocks, deze rots lijkt een beetje op een bijenkorf en heeft mooie oranje kleuren.

Vervolgens zie je aan je linker kant Campground Road, volg deze weg.

Maak een stop bij Atlatl Rock. De rots is bedekt met de meest goed bewaarde rotstekeningen die ik ooit gezien heb.

Neem vervolgens een kijkje bij Arch Rock. Klein, maar leuk om te zien. Op zoek naar avontuur? Ga dan op zoek naar Firecave.

Nu heb je de Campground Road rondgereden en kom je weer op de hoofdweg uit. Volg de hoofdweg en maak een stop bij Seven Sisters en Elephant Rock. 

Je kunt nu terugrijden en het park via de west kant verlaten of je verlaat het park via de East ingang en volg de 169 of 167. Deze route kost je ongeveer een uurtje.

Veel van de wandelingen in Valley of Fire zijn slechts een paar kilometer lang en makkelijk te lopen. Heb je nog wat tijd over probeer dan ten minstens een wandeling te maken tijdens je bezoek. Rijd terug naar Mouse’s Tank Road waar vrijwel elk uitzicht schilderachtig genoemd kan worden. Een aantal van de mooiste wandelingen liggen langs deze weg. Namelijk The Fire Wave, White Domes trail, en de korte wandeling naar Pink Canyon.

map bezienswaardigheden Valley of fire

 

Bezienswaardigheden Valley of Fire.

 

1. Beehives.

Bij je eerste stop in het park, direct rechts van de weg gelegen, zie je schitterende oranje zandsteen formaties liggen. Waarvan de vorm van de rotsen veel op een bijenkorven lijken; vandaar de naam The Beehives.

valley-of-fire-bezienswaardigheden-beeheeves

 

2. Atlatl Rock.

Een paar honderd meter voorbij The Beehives rijd je linksaf Campground Road op. Je komt uit bij Atlatl Rock, waar je veel oude rotstekeningen kunt zien. Een deel van die rotstekeningen zitten vrij hoog op de rotswand, er is daarom een 12 meter hoge trap geplaatst. Zodat je naar boven kunt klimmen om de rotstekeningen te bekijken.

De tekeningen worden door middel van een glazen wand beschermd. Een van de tekeningen stelt een atlatl voor, dat is een primitief wapen dat wordt beschouwd als de voorloper van de pijl en boog.

 

3. Arch Rock.

Vlak bij de westelijke parkingang ligt Arch Rock. Deze natuurlijke boog is te bereiken via een drie kilometer lange onverharde zijweg, Campground Road.

Je ziet hier mooie rotsformaties die tot de verbeelding spreken en met verbeelding sprekende namen, zoals Piano Rock.

valley-of-fire-bezienswaardigheden-arch-rock

 

4. Petrified Logs.

Direct voorbij de afslag naar Atlatl Rock ligt aan de rechterkant van de weg een parkeerplaats. Vandaar kan je een korte wandeling van 5 minuten maken. Tijdens deze wandeling loop je voorbij een aantal, inmiddels versteende boomstammen die 225 miljoen jaar geleden tijdens overstromingen in dit gebied terecht zijn gekomen.

Heel eerlijk vond ik dit niet zo indrukwekkend en je moet goed kijken om de boomstammen te zien. Er liggen een aantal boomstammen achter een hekje, maar het stelt echt niet veel voor.

 

5. Elephant Rock.

Deze aparte rotsformatie, die een opvallende gelijkenis vertoont met een olifant, ligt direct naast de weg, dicht bij de oostelijke park ingang. Op de plek zelf kan je niet stoppen met je auto, je rijdt Elephant Rock daarom een klein stukje voorbij.

Via een 200 meter lang pad loop je eerst van de weg vandaan en vervolgens draai je weer terug. Je ziet nu Elephant Rock boven je, op de rotsen. Om de olifant goed te fotograferen, zul je eerst naar boven moeten klimmen om vervolgens onder de 4,5 meter hoge slurf door te lopen.

Persoonlijk vond ik dit echt een leuke bezienswaardigheid van Valley of Fire. En dan met name om de olifant goed op de foto te krijgen :-).

Valley-of-fire-bezienswaardigheden-elephant-rock

 

6. Seven Sisters.

Seven Sisters is een formatie van rode zandsteen sculpturen direct naast de weg gelegen. Het is moeilijk alle 7 zussen tegelijk op de foto te krijgen; de beste mogelijkheid is vanaf de weg, ongeveer een kilometer ten oosten van de rotsen. Je kunt hier een stop maken voor een picknick, er zijn bankjes aanwezig.

 

7. Mouse’s Tank / Petroglyph Canyon.

Mouse, een verbannen indiaan, gebruikte de Valley of Fire om zich te verschuilen voor zijn achtervolgers. In een van de rotsen in Valley of Fire vond hij drinkwater en beschutting.

Je bereikt deze “geheime plek” via Mouse’s Tank Trail van nog geen kilometer lang. Draag hier wel goede schoenen want met slippers bleek deze korte wandeling geen succes te zijn. Op de wanden van de canyon zie je hier en daar nog rotstekeningen.

 

White Domes.

Aan het einde van de White Domes Road liggen de White Domes; een zandsteen formatie met contrasterende kleuren. De kleuren van de White Domes zijn weer heel anders dan de kleuren die je in de rest van het park ziet. Bij de rotsen vind je een grote parkeerplaats, een picknick plek en een wandelroute van ongeveer anderhalve kilometer.

Een deel van de wandeling voert je door een schitterende, smalle slot canyon, een van de mooiste bezienswaardigheden van Valley of Fire.

valley-of-fire-white-domes

 

 

Wandelen in Valley of Fire.

 

Rainbow Vista.

Dit is een van de mooiste plekken en mooiste bezienswaardigheden van Valley of Fire. Je hebt hier werkelijk een schitterend uitzicht op een dal met rode en pastelkleurige zandduinen. Bij de parkeerplaats begint een trail met een totale lengte, heen en terug, van ongeveer 3 kilometer.

In het begin van je wandeling loop je door een vlak gebied met versteende zandduinen. Daarna buigt het pad af en loop je zo een brede canyon in. Let wel op dat je hier en daar over wat rotsen moet klauteren, maar het is  goed haalbaar. De wandeling eindigt met een uitzicht op Fire Canyon. Je kunt via dezelfde weg weer terug.

bezienswaardigheden-valley-of-fire-entree

Duck Rock Trail.

Kort voordat je het einde van de weg van Mouse’s Tank Road bereikt, ligt aan de rechterkant van de weg het begin van de Duck Rock Trail. Na 1,5 kilometer lopen, bereik je een rots die iets of wat op een eend lijkt. Je loopt via dezelfde route weer terug naar de parkeerplaats.

 

White Domes Trail.

De White Domes Road eindigt bij een hoge, kleurrijke zandsteenformatie. Er ligt hier een ruime parkeerplaats, met toilletten. Vanaf dit punt begint de White Domes Loop Trail. De wandeling is ongeveer 3 kilometer lang. Let op want wanneer je de wandeling begint daal je via grote rotstreden flink omlaag.

Loop je het pad verder af dan bereik je vervolgens een ruïne van een oude filmset, waar ooit een film met Burt Lancaster en Lee Marvin werd opgenomen. Ben je dit voorbij dan loop je door een schitterende 400 meter lange slot canyon. Hier eindigt de trail en je loopt terug via een gebied met mooie pastelkleurige zandsteen rotsen, naar de parkeerplaats.

 

Fire Wave Trail.

De wandeling naar de Fire Wave begint ook aan de White Domes Road bij parkeerplaats 3. De Fire Wave Trail werd jarenlang niet genoemd in de parkinformatie van Valley of Fire. Toeristen ontdekten toevallig deze wonderschone en bijzondere locatie, die door aanprijzingen op reisfora steeds populairder en populairder werd.

Tegenwoordig is de Fire Wave een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Valley of Fire en ontbreekt de wandeling dan ook niet meer in de informatieboekjes van het park. Trek ongeveer een uurtje uit voor de wandeling en neem voldoende water en zonnebrand mee. Onderweg heb je namelijk geen enkele beschutting. Schitterende wandeling en een absolute aanrader!

valley-of-fire-bezienswaardigheden-fire-wave-trai

 

Conclusie Valley of Fire.

Ben je in Las Vegas of in de staat Nevada? Sla dan dit ietwat onbekend State Park niet over. Zoals je hebt kunnen lezen, is het een pareltje. Perfect om vanuit Las Vegas met een dagtrip te bezoeken of wanneer je op doorreis bent. Het park is niet druk en daarom makkelijk te begaanbaar.

Valley of Fire is relatief klein, heeft twee doorgangswegen en daarom goed te rijden met de auto. Omdat het park relatief klein is, is het aan te raden om ook een wandeling te maken.

Tijdens een wandeling in het park zie je werkelijk de mooiste vergezichten. Ben je in Valley of Fire geweest dan hoor ik graag wat jij er van vond.

O ja, en vergeet vooral ook niet de mooiste bezienswaardigheden van Las Vegas te bezoeken.

 

Ook leuk om te lezen over Las Vegas.

–> 20 prachtige bezienswaardigheden aan de westkust van Amerika.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

–> Goede budget restaurants op de Strip van Las Vegas.

–> 52 bijzondere dingen om te doen in Las Vegas!

–> Dit zijn de coolste en mooiste hotels in Vegas.

–> Zo boek je tickets voor de Hoover Dam.

 

Reizen Amerika

 

Wil je na het lezen van dit artikel direct op vakantie naar Las Vegas? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites!

Rondreis naar Las Vegas.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Las Vegas.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Las Vegas.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Las Vegas

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Las Vegas.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button