BlogMonument Valley Tribal ParkNationale Parken

Monument Valley Tribal Park: Deze bezienswaardigheden wil je zien!

Monument Valley bezoeken, is voor velen een lang gekoesterde droom. Het buitenaards landschap van Monument Valley wordt door fotografen en filmmakers al decennia lang vastgelegd. De oranje pieken van Monument Valley zijn hierdoor een icoon geworden en belichamen de ultieme Amerikaanse Zuid-Westen schoonheid. Droom jij er ook van om de mooiste bezienswaardigheden in Monument Valley te bezoeken?

Het buitenaards landschap van Monument Valley wordt door fotografen en filmmakers al decennia lang vastgelegd.

Ervan dromen of de beroemde oranje pieken daadwerkelijk van dichtbij zien, zijn natuurlijk twee verschillende dingen. Monument Valley ligt trouwens ietwat afgelegen en hoewel het niet moeilijk is om Monument Valley te bereiken, vereist een bezoekje aan dit Park toch wat planning en tijd.

Wij bezochten het schitterende Monument Valley in de zomer, samen met de kinderen en het was voor ons een van de highlights van die vakantie. We reden uren door een saai landschap om bij Monument Valley te komen, maar die uren werden meer dan genoeg gecompenseerd door de visuele impact van deze ongelooflijk mooie Valley. Ik raad iedereen aan om een bezoekje aan Monument Valley te brengen, het wordt onvergetelijk.

 

 

Monument Valley Nationaal Park?

Veel plekken in Amerika zijn van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en vaak krijgen deze plekken de titel: Nationale Parken. De veronderstelling is vaak dat Monument Valley ook een Nationaal Park is. Dit is echter niet het geval.

Monument Valley is geen National Park, maar een Navajo Tribal Park. Monument Valley behoort tot de Navajo Nation en dat betekent dat bezoekers zich moeten houden aan de regels van de regering van de Navajo en de Navajo Nation parken & recreatie organisatie, die toezicht houdt op alle Navajo Tribal Parken in het Navajo Nation Reservaat.

Zelfs ik maak nog wel eens de fout door Monument Valley in een zin te noemen met de Nationale Parken in Amerika, maar officieel is Monument Valley een Navajo Tribal Park in het Navajo Nation Reservaat.

bezienswaardigheden-Monument-Valley-butes-rode-rotsen

 

Hoe bereik ik Monument Valley.

Monument Valley ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten en het grondgebied van de Valley bevindt zich tussen twee staten: Utah en Arizona.

Het beste en de meest logische manier om Monument Valley te bereiken is natuurlijk met een huurauto. De meeste reizigers vliegen op Las Vegas of vliegen op Los Angeles en bereiken Monument Valley vervolgens met een huurauto.

De weg naar en van Monument Valley is erg lang en terwijl je zo af en toe schilderachtige gedeeltes ziet, is het grootste deel van de reis saai. Daar lieg ik niet om, maar laat je niet ontmoedigen, want ben je eenmaal in Monument Valley dan ben je die saaie uurtjes zo vergeten!

Om je een idee te geven van de afstanden:

Monument Valley ligt wat buiten de gebaande paden en het is niet verstandig om zomaar met je huurauto op de wegen in Monument Valley te rijden.

Lees daarom altijd de voorwaarden of je daadwerkelijk met die vette, grote Amerikaanse huurauto off-road mag rijden. Bij de meeste verhuurbedrijven mag dit overigens niet! Geen enkel probleem, want er zijn genoeg lokale tours die worden aangeboden. Maar daar kom ik zo nog op terug.

 

Hoeveel tijd heb ik nodig in Monument Valley.

Hoe lang je wil doorbrengen in Monument Valley hangt natuurlijk helemaal af van de soort activiteiten waarin je geïnteresseerd bent. Wil je alleen het Visitor Center bezoeken en met je auto of met een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Monument Valley rijden, dan heb je aan een paar uur meer dan genoeg.

Wil je in Monument Valley wandelen en de meest afgelegen locaties verkennen, dan raad ik aan om minimaal een volle dag in Monument Valley door te brengen.

Hoe dan ook, eigenlijk zou elke bezoeker minimaal een nacht moeten door brengen in Monument Valley. Dit geeft je namelijk een spectaculair uitzicht op de drie Mittens tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Je kunt dan werkelijk de meest schitterende foto’s maken.

Iets wat ik overigens niet gedaan heb en waar ik tot de dag van vandaag spijt van heb. Zodra wij ooit nog een keer teruggaan naar dit gebied, boek ik direct een overnachting.

bezienswaardigheden-Monument-Valley-zonsonmdergang-butes-weg

 

Beste reistijd om Monument Valley te bezoeken.

Je kunt Monument Valley gedurende het hele jaar bezoeken, maar er zijn enkele verschillen te ontdekken tijdens de seizoenen.

De beste maanden om Monument Valley te bezoekende zijn de lente en de herfst. Tijdens het voor- en naseizoen is het weer bijvoorbeeld mild en het aantal bezoekers is dan nog te overzien. In de zomer bezoeken de meeste reizigers Monument Valley en het kan dan behoorlijk druk en warm zijn.

Gemiddelde Gemiddelde
maximum minimum
temperatuur temperatuur
januari 19 4
februari 21 6
maart 24 8
april 29 11
mei 34 16
juni 39 21
juli 41 25
augustus 40 24
september 37 21
oktober 31 14
november 24 8
december 19 4

 

Time Zone in Monument Valley.

Bij het invoeren van Monument Valley op je navigatiesysteem zie je dat er een tijdsverschil ontstaat. Dit komt door het feit dat het Park zowel in Utah als in Arizona ligt.

Arizona is ingesteld op Mountain Standard Time en houdt hierdoor geen rekening met de zomertijd. De Navajo Nation, Monument Valley houdt wel rekening met de zomertijd en hierdoor ontstaat er een tijdverschil.

Wees je hiervan bewust wanneer je Monument Valley bezoekt, want het tijdverschil is erg belangrijk wanneer je een tour boekt en je op een bepaald tijdstip aanwezig moet zijn.

Het boekingsbureau vermeldt meestal duidelijk op de tour tickets om welke tijd het gaat.

 

Monument Valley entree.

De toegangsprijs voor het Park bedraagt $20 voor een auto met maximaal 4 inzittenden. De individuele toegangsprijs om Monument Valley te betreden is $10 per persoon.

Kinderen tot en met 9 jaar hebben gratis toegang tot het Park. Koop je een toegangskaart dan is deze 3 dagen geldig. De National Park Pass – America the Beautiful Pass – is niet geldig in Monument Valley.

– Openingstijden Visitor Center.

Tijdens het hoogseizoen, van 1 mei tot en met 30 september, kun je het Visitor Center 7 dagen per week bezoeken van 6:00 uur in de ochtend tot 20:00 uur in de avond.
Tijdens het laagseizoen, van 1 oktober tot en met 30 april, kun je het Visitor Center 7 dagen per week bezoeken van 8:00 tot 17:00 uur.

Wandel vergunningen zoals bijvoorbeeld voor:  Rainbow Bridge trails, San Juan River en het Olijato gebeid zijn ook beschikbaar bij het Visitor Center.

– Scenic Drive Hours.

Je mag tijdens het hoogseizoen (1 mei tot en 30 september) de Scenic Drive betreden van 6:00 tot 20:30 uur.
Tijdens het laagseizoen (1 oktober tot en met 30 april) mag je de Scenic Drive betreden van 8:00 in de ochtend tot 16:30 uur in de avond.

 

Overnachten Monument Valley.

Monument Valley heeft 2 belangrijke accommodaties, namelijk de Gouldings Lodge en het View Hotel.

1. Goulding Lodge.

Goulding Lodge ligt net buiten het Tribal Park en heeft een hotel, een aantal villa’s, appartementen, een RV campground, een restaurant, museum, souvenirshop, benzinepomp en een klein winkeltje.

Gouldings is een groot complex gemaakt van verschillende faciliteiten, in hetzelfde gebied en is een perfecte uitgangsbasis om Monument Valley te ontdekken.

Wij hebben wat gegeten in het restaurant van Goulding Lodge en dit is ons goed bevallen. Het eten is wat aan de prijzige kant, maar dat kun je verwachten wanneer je midden in Monument Valley bent.

Tip: Je hebt hier een fantastisch uitzicht op Monument Valley.

 

2. The View Hotel.

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit hotel strategisch in het Park gepositioneerd om je zo het best mogelijke uitzicht over Monument Valley te geven. Het hotel bevindt zich in Monument Valley Tribal Park en is een geweldige plek om het Park te ontdekken en de meest spectaculaire zonsopkomst en zonsondergang te zien.

Het View hotel heeft verschillende soorten accommodaties, variërend van hotelkamers, een campground tot aan luxe cabins. Het hotel heeft een restaurant en is het vertrekpunt voor een van de vele Valley Tours.

–> Bijzondere accommodaties waar je kunt overnachten buiten Monument Valley.

 

3. Best Western Plus At Lake Powell.

Destijds hebben wij overnacht in de heerlijke stad Page, een kleine 200 kilometer van Monument Valley gelegen. Je hebt in Page meer dan voldoen slaapgelegenheid en je kunt er zelfs nog voor kiezen om vanaf Page een dagtrip naar Monument Valley te maken.

Wij hebben in Page in het Best Western Plus At Lake Powell overnacht en waren hier zeer tevreden over. Goed ontbijt, klein zwembad aanwezig, wasmachines, voldoende (boodschappen)winkels in de straat en het hotel ligt  in de buurt van de Glen Canyon Dam Overlook.

bezienswaardigheden-monument-valley-hotel

 

Hoe bezoek ik Monument Valley, zelf of met een tour?

Je kunt Monument Valley op eigen gelegenheid bezoeken (met je huurauto) of je kunt deelnemen aan een tour om de schilderachtige scenic road en de mooiste bezienswaardigheden van Monument Valley te aanschouwen. Beide opties hebben voor- en nadelen.

1. Zelf rijden.

Zelf rijden in Monument Valley is de goedkoopste manier om het Park te bezoeken en geeft je ook de meeste vrijheid. Maar zoals ik al eerder aangaf, wees hier voorzichtig mee. Niet elke huurauto mag off-road rijden.

Het grootste deel van de Monument Valley scenic road is een onverharde weg en deze weg is niet netjes aangelegd, zullen we maar zeggen. De weg zit vol met gaten, kuilen en op bepaalde stukken rijd je in los zand.

Ten tweede is op bepaalde stukken de weg enorm stijl. Je komt hier bijna niet omhoog als je geen 4×4 (SUV) huurauto hebt. Wij hebben mensen zien ploeteren en zijn vast komen te zitten en dan baal je toch flink.

2. Tour boeken.

Wanneer je een tour boekt om de bezienswaardigheden van Monument Valley te bekijken, dan ben je een stuk duurder uit. De prijzen om een tour te boeken in het Park beginnen ongeveer bij 60 euro per persoon, maar het voordeel hiervan is weer dat je op plekken komt, waar je met je huurauto niet mag en kan komen.

Aangezien Monument Valley Tribal land is, zijn de rondleidingen onder begeleiding van gidsen van de Navajo. En afhankelijk van je interesses kun je verschillende tours boeken. Tours bij zonsopgang of zonsondergang, een fotografie tour of een tour waarmee je bepaalde delen van Monument Valley bezoekt.

De gidsen zijn deskundig, vriendelijk en hebben een schat aan kennis in huis. Je zult voor jezelf moeten afwegen voor welke van deze twee opties je gaat.

–> Vind bij Get Your Guide een leuke tour in Monument Valley. 

 

Kaart Monument Valley.

Hieronder zie je een kaart met de belangrijkste bezienswaardigheden in Monument Valley, waarvan de meeste in het Navajo Tribal Park liggen, ten oosten van Highway 163.

De nummers op de kaart zijn de belangrijkste stops langs de Valley Drive – de scenic road – door Monument Valley Navajo Tribal Park:

 1. The Mittens and Merrick Butte
 2. Elephant Butte
 3. Three Sisters
 4. John Ford’s Point
 5. Camel Butte
 6. The Hub
 7. Totem Pole and Yei Bi Chei
 8. Totem Pole and Sand Springs
 9. Artist’s Point
 10. North Window
 11. The Thumb

bezienswaardigheden monument valley map

 

 

Bezienswaardigheden Monument Valley.

 

1. The Scenic Drive.

Van de bezienswaardigheden van de Monument Valley Scenic Drive (zie foto boven) was mijn favoriete stop toch wel de eerste stop. Waar  je een spectaculair uitzicht hebt op de drie Mittens en het John Fords uitkijkpunt vond ik ook erg indrukwekkend. Zowel het uitzicht als de weidsheid is hier fenomenaal. Je kunt hier trouwens ook door indianen gemaakte sieraden en brood kopen.

Je kunt de Scenic Drive in ongeveer 2 tot 4 uur afleggen. Dit ligt er natuurlijk helemaal aan hoe vaak je stopt en hoe vaak je een stukje wandelt in het Park en of je auto het aankan om alle stops te bereiken. Tours worden aangeboden vanaf 1,5 uur, 2,5 uur, 3 uur of langer.

De beste tijd om de Scenic Drive te rijden is vroeg in de ochtend en in het voor- en naseizoen. Wees er op voorbereid dat wanneer je in het hoogseizoen Monument Valley bezoekt, je niet de enige bezoeker in het Park bent. Je zult zo af en toe op je beurt moeten wachten om een foto te maken.

monument-valley-bezienswaardigheden-scenic-drive

 

2. Wandel de Wildcat Trail.

Wil je wandelen in Monument Valley? Dan is de Wildcat Trail een goede optie. De Trail betreft een loop van ongeveer 4-mijl en je wandelt in een van de mooiste gebieden die Monument Valley te bieden heeft.

De Trail is de enige wandeling die je in het Park zelfstandig mag maken en leid je dicht in de buurt van Mitten Butte en Merrick Butte. Tijdens de wandeling loop je letterlijk door het spectaculaire landschap van Monument Valley.

De wandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur, het ligt er maar net aan hoe vaak je stopt. De wandeling is niet moeilijk.

Wildcat-Trail,-Monument-Valley-Trailhead

 

3. Elephant Butte en de Three Sisters.

Elephant Butte is een formatie die bestaat uit een groot, stijl rotsblok en een kegelvormige, smalle rots waardoor het op een olifant met een slurf lijkt. Zie foto onder.

Je moet even goed kijken, maar wanneer je voor de rots staat dan kun je de olifant goed zien. Na Elephant Butte kom je bij het volgende uitkijkpunt: de Tree Sisters. De Three Sisters bestaan uit een drietal rotspilaren.

elephant-rock-Monument-valley-rode-rotsen

 

4. Bezoek het Visitor Center.  

Monument Valley heeft schitterende uitzichten dit ervaar je direct wanneer je het Park bereikt. Zodra je in het Park aankomt zou ik als eerste naar het Visitor Center gaan. Hier heb je een winkel, spelen Indianen op hun trommels, maar het belangrijkste is hier toch wel het uitzicht!

Vanaf hier heb je direct uitzicht op de drie beroemde Mittens die het Park toch wel wereld beroemd hebben gemaakt.

ingang-bezienswaardigheden-monument-valley-visitor-center

 

 

Conclusie bezienswaardigheden Monument Valley.

Niet voor niets geef ik op mijn website meerdere malen aan dat ik ooit nog een keer terug wil naar Monument Valley. Heel eerlijk gezegd hebben wij te weinig tijd voor het Park genomen. Monument Valley was namelijk echt een hoogtepunt van onze reis.

Wanneer ik een overnachting in het Park had geboekt, weet ik zeker dat we nog veel meer moois in het Park konden ontdekken. De zonsopkomst en zonsondergang meemaken in Monument Valley is eigenlijk een must. Maak niet dezelfde fout als ik 🙂 en probeer in Monument Valley te overnachten.

Wanneer je een voorkeur hebt voor woestijnlandschappen en oranje rotspartijen dan zit je in Monument Valley goed. Bekijk Monument Valley alsjeblieft niet alleen vanaf het Visitor Center, maar maak een tour in de vallei. Doe je dit niet dan mis je absoluut een indrukwekkende rit door een spectaculair, schitterend landschap en mis je de mooiste bezienswaardigheden in Monument Valley.

Veel plezier tijdens je bezoek aan Monument Valley Tribal Park!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

In mijn blogpost National Parken van Amerika vind je nog veel meer informatie over de bekendste National parken van dit schitterende land.

Ook de bezienswaardigheden van Yosemite National Park en de bezienswaardigheden van de Grand Canyon komen hier bijvoorbeeld uitgebreid aan bod.

 

–> Alles wat jij wil weten voor je bezoek aan Death Valley

–> Must: Aanschaf creditcard Amerika. 

–> Wat kost een rondreis in Amerika?

–> 5 Betrouwbare websites voor overnachtingen in Amerika.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

 

Reizen Amerika

 

Voor al onze reizen naar Amerika maak ik altijd gebruik van de zelfde websites. Neem een kijkje bij een van mijn favoriete websites van Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button