Bezienswaardigheden AmerikaBlogPage

8x bezienswaardigheden Lake Powell, Page, Arizona.

Lake Powell, Page, Arizona. Lake Powell ligt in de staat Arizona én Utah en is een groot stuwmeer dat ontstaan is door de aanleg van de Glen Canyon Dam. Glen Canyon Dam en Lake Powell liggen ongeveer vijf kilometer ten noorden van de stad Page aan de Colorado River. Officieel is Lake Powell geen meer, maar een reservoir.

Jaarlijks bezoeken meer dan 3 miljoen mensen Lake Powell en het is het tweede grootste stuwmeer van de Verenigde Staten, dat ooit door mensen is gemaakt. Het meer is vernoemd naar John Wesley Powell, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die de Colorado River in 1869 uitgebreid verkende.

Bezoek je de stad Page, breng dan zeker een bezoek aan Lake Powell. Maak bijvoorbeeld een mooie rondvaart over het meer, ga waterskiën, wakeboarden of paddle boarden. Langs het meer zijn ook verschillende wandelroutes waar je uit kunt kiezen of breng een bezoek aan Glen Canyon Dam. Een bezienswaardigheid op zich.

national-park-magazine

 

Geschiedenis Lake Powell, Page, Arizona.

Lake Powell is van een rivier naar een meer (reservoir) getransformeerd en daar zijn de Amerikanen tot op de dag van vandaag nog steeds trots op. Vanaf de bodem van Glen Canyon besloten een aantal mensen in de jaren vijftig om bij Glen Canyon een dam te bouwen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ze bouwden een dam, Glen Canyon Dam genaamd, en waar ooit een canyon en een rivier was, werd nu een reservoir gemaakt. Het waterreservoir werd zo groot dat Lake Powell maar liefst genoeg energie oplevert voor zeven Amerikaanse Staten.

De aanleg van Lake Powell werd in 1956 goedgekeurd en in 1963 begon het gebied achter Glen Canyon Dam vol te lopen. Sindsdien zwemmen en varen er bezoekers in het meer van Lake Powell. Lake Powell werd genoemd naar een eenarmige burgeroorlog-veteraan en ontdekkingsreiziger: John Wesley Powell.

Lake Powell, Page, Arizona bezienswaardigheden.

De toegang tot de verschillende bezienswaardigheden bij Lake Powell variëren sterk, afhankelijk van het waterpeil. Neem daarom tijdens je bezoek aan het meer contact op met de National Park Service van Lake Powell voor de huidige weersomstandigheden, de bereikbaarheid van de jachthaven, enz. 

Bezienswaardigheden Lake Powell Page Arizona:

1. Rainbow Bridge.

Rainbow Bridge National Monument is een redelijk onontdekte parel bij Lake Powell. Het Monument is te vinden bij Lake Powell, vlak om de hoek bij Page in Utah. De reden dat Rainbow Bridge niet zo vaak bezocht wordt, komt omdat het Monument alleen bereikbaar is per boot of met een zeer moeilijke wandeling.

Wij bezochten Rainbow Bridge National Monument door middel van een boottocht. Met onze gehuurde boot bij Lake Powell vaarde wij van Bullfrog Marina, richting het zuiden naar Rainbow Bridge National Monument. De boottrip is absoluut de moeite waard om de historische en iconische natuurlijke brug van Utah te bezoeken.

2. Glen Canyon Dam.

Ooit gehoord van Glen Canyon Dam? Glen Canyon Dam ligt net buiten Page, Arizona, vlakbij de grens met Utah. De dam ligt in een afgelegen stuk woestijn, maar als je naar Lake Powell, Antelope Canyon, Monument Valley of Page reist, dan kom je de dam vanzelf tegen.

3. Het John Wesley Powell Museum.

Om meer te weten te komen over Page en het omliggende gebied, bezoek dan het John Wesley Powell Museum aan North Lake Powell Blvd. Je leert in het museum over de Indiaanse geschiedenis en over majoor John Wesley Powell, de eenarmige veteraan die het Glen Canyon-gebied per boot verkende en uiteindelijk door vaarde naar de Grand Canyon. 

4. Golfen met uitzicht op Lake Powell.

De Lake Powell National Golf Course is dé plek om te golfen, want je krijgt direct een prachtig uitzicht op het immense Lake Powell. Je kunt vanaf de golfbaan zelfs helemaal tot aan de Glen Canyon Dam en de Vermillion Cliffs kijken.

Een golfbaan met 18 holes en meerdere tee-boxen. Er is een gezellig clubhuis waar je na het spelen kunt ontspannen met een zelfgebrouwen biertje en een luxe hamburger.

5. Colorado River Rafting – Lake Powell.

Je kunt bij Lake Powell niet alleen varen, maar je kunt ook een rafttocht maken over de Colorado River. De tour begint aan de voet van Glen Canyon Dam, waar je vervolgens stroomafwaarts drijft en stopt bij Petroglyph Beach. Hier zie je 5000 jaar oude gebeeldhouwde afbeeldingen van dikhoornschapen en andere oude canyonbewoners.

De tocht voert je vervolgens langs de iconische Horseshoe Bend en onderweg zie je misschien haviken, visarenden en grote blauwe reigers.

Lake Powell, Arizona.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Lake Powell.

Lake Powell ligt praktisch tegen het stadje Page aan, dus er is veel te doen en te zien bij Lake Powell. Heb je eenmaal Lake Powell bezocht, neem dan ook eens een kijkje bij één van onderstaande bezienswaardigheden.

1. Page.

Page is voor Amerikaanse begrippen een kleine stad in de staat Arizona, vlak tegen de grens van Utah. De dichtstbijzijnde grote steden Las Vegas en Phoenix liggen op 440 kilometer afstand.

Toch reizen er jaarlijks ontzettend veel toeristen naar Page. Je vindt hier namelijk niet alleen één van de drukstbezochte Canyons in Amerika, maar de stad is ook een perfecte uitvalsbasis om de nabijgelegen overweldigende bezienswaardigheden ‘in de omgeving’ te ontdekken.

In Page zelf vind je Antelope Canyon, Horseshoe Bend en Waterholes Canyon. Deze schitterende bezienswaardigheden mag je niet overslaan tijdens je rondreis door het Westen.

2. Antelope Canyon.

Antelope Canyon is een van de meest bezochte en gefotografeerde slotcanyons in Noord-Amerika. Deze canyon staat hoog op de lijst van de mooiste bezienswaardigheden bij Lake Powell. Het is ongeveer 30 minuten rijden van Lake Powell naar Antelope Canyon.

Er zijn twee canyons om uit te kiezen, Lower Antelope Canyon en Upper Antelope Canyon. Upper Antelope Canyon is toegankelijker. De Lower Canyon heeft meer wandelmogelijkheden, maar je moet vijf trappen naar beneden en uiteindelijk weer acht trappen omhoog.

De Canyons bevinden zich op Navajo Nations land en je moet een tour boeken om de canyons te zien.

3. Horseshoe Bend.

Horseshoe Bend in Arizona is misschien wel de bekendste hoefijzer- of haarspeldbocht van de Verenigde Staten. De plek die tegenwoordig bekend staat als de bezienswaardigheid Horseshoe Bend ligt aan de Colorado River en werd ongeveer 5 miljoen jaar geleden gevormd.

Het iconische Horseshoe Bend is een extreem drukke bezienswaardigheid bij Lake Powell. De meeste reizigers, bezoeken Horseshoe Bend tussen 9.00 en 18.00 uur. Bij Horseshoe Bend is een uitkijkplatform met railing geïnstalleerd en de wandelpaden zijn de laatste jaren flink geüpdatet.

Het parkeerterrein is tegenwoordig ook uitgebreid en er geldt een parkeertarief. Een auto kost 10 dollar, inclusief alle inzittenden.

Weetjes en feiten over Lake Powell.

  • Lake Powell is het op één na grootste kunstmatige meer in de Verenigde Staten. 
  • Het duurde 17 jaar voordat Lake Powell volledige gevuld was.
  • Glen Canyon Dam is de op één na hoogste betonnen boogdam in Noord-Amerika. 
  • Antelope Canyon is een van de meest gefotografeerde slotcanyons in Noord-Amerika. 
  • De Australische landschapsfotograaf Peter Lik verkocht zijn Antelope Canyon-foto van “Ghost” voor een recordbedrag van $ 6,5 miljoen.
meer lake Powell rode rotsen zonsondergang
Lake Powell, zonsondergang.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button