Bezienswaardigheden AmerikaBlog

Bezienswaardigheden kust Oregon.

Bezienswaardigheden kust Oregon. De kust van Oregon is prachtig, woest, ongerept en een pareltje in het uiterste westen van Amerika. De bezienswaardigheden aan de kust van Oregon zijn niet aan te slepen. Je valt namelijk van het ene natuurwonder in de andere.

Prachtige stranden, hoge kliffen en spannende grotten.

De kust van Oregon is ongeveer 585 kilometer lang en tijdens je rondreis langs de kust van Oregon kom je prachtige stranden, hoge kliffen, bijzondere vogels, spannende grotten en verborgen surfstranden tegen. De natuur is ruig en om de zoveel kilometer ‘stuit’ je op hoge rotsen en pittoreske stadjes.

Vandaag geef ik een opsomming van de mooiste bezienswaardigheden langs de kust van Oregon. De bezienswaardigheden zijn beschreven van het zuiden van de kust van Oregon tot aan het noorden. Je kunt de route ook omdraaien. Ga je mee naar misschien wel één van de mooiste kusten van Amerika?

 

national-park-magazine

 

Bezienswaardigheden kust Oregon.

Oregon is een prachtige staat in de Verenigde Staten, maar natuurlijk is er nog veel meer te zien dan de kust. De staat Oregon staat namelijk ook bekend om de bruisende stad Portland, dat overigens niet de hoofdstad is van Oregon. Dat is namelijk de stad Salem.

Maar ook bergliefhebbers kunnen hun lol op in Oregon. Mount Hood en Wallowa Mountains zijn namelijk prominent aanwezig. In de winter is Mount Hood een waar wintersportparadijs en in de zomer een prachtig paradijs voor wandelaars.

Dus ben je dol op hippe steden, hou je van prachtige natuur, een mooie kustlijnen met prachtige bezienswaardigheden, dan is Oregon the place to be.

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden aan de kust van Oregon:

 

1. Harris Beach State Park.

Dit State Park ligt net boven het stadje Brookings en heeft kilometerslange zandstranden met rotsachtige uitstulpingen. Het is een favoriete locatie voor fotografen en vogelliefhebbers.

Bird Island (ook wel Goat Island genoemd) is een natuurreservaat, dat in de zee ligt, tegenover Harris Beach. Het natuurreservaat is een broedplaats voor verschillende vogels, waaronder bijvoorbeeld de zeldzame kuifpapegaaiduiker. Hoewel je het eiland niet kunt bezoeken, kun je wel met een verrekijker een van de 100.000 zeevogels zien die daar nestelen.

Ongeveer 10 kilometer boven Harris Beach State Park vind je Whaleshead Viewpoint. Een mooi plekje langs de kust van Oregon en zeker de moeite waard om even te stoppen. Direct bij het uitzichtpunt is een parkeerplaats en een kort wandelpad.

Het uitkijkpunt is genoemd naar de stenen die voor de kust liggen en eruitzien als de kop van een walvis. De manier waarop de stenen liggen, zorgt ervoor dat de golven hier omhoog ‘spuiten’, waardoor het lijkt op een spuitende walvis. Vandaar de naam van dit uitzichtpunt.

Adres: 17100 Pacific Heights Rd, Brookings, OR 97415, Verenigde Staten.

 

2. Samuel H. Boardman State Scenic Corridor.

Dit park is ongeveer 20 kilometer lang en ligt langs de Highway 101 die van Brookings naar Gold Beach loopt. Er zijn een aantal manieren waarop je dit park kunt bezoeken. Je kunt namelijk het park verkennen via een wandeling of je kunt stoppen bij elk parkeerterrein van het park om zo de omgeving ontdekken.

Dit zijn de bezienswaardigheden van Samual H. Boardman State Scenic Corridor van zuid naar noord. Ik raad je aan om minimaal bij één van onderstaande punten een stop te maken.

Cape Ferrelo Viewpoint is een super locatie om tijdens de herfst en lente walvissen te spotten. Om deze ruige kustlijn te bereiken, hoef je maar ongeveer anderhalve kilometer te wandelen.

Bij House Rock Viewpoint vind je een gedenkteken ter ere van Samuel H. Boardman, de eerste Park Ranger van Oregon. Dit stoppunt heeft tevens een wandelpad van ongeveer 6 kilometer, dat helemaal doorloopt naar Cape Ferrelo Viewpoint. Het wandelpad heeft verschillende zijpaden die je naar prachtige afgelegen stranden leiden.

Whaleshead Beach is een leuke plek om te stoppen voor een lunch. Je krijgt op dit punt prachtige uitzichten en via een makkelijk pad wandel je zo naar het strand.

Natural Bridges bestaat uit zeven iconische natuurlijke boogrotsen, verschillende poelen en rotsen waar het water meters hoog de lucht in spuit. Een prachtige stop en absoluut de moeite waard. Volg het korte wandelpad en je komt de mooiste uitzichten tegen.

Arch Rock is een gebied met ruige rotsen en eilanden die eenzaam in de Noordelijke Stille Oceaan staan. Vanaf de parkeerplaats kun je via een kort wandelpad het uitkijkpunt (met houten railing) bereiken.

Adres: 20304-20390 Oregon Coast Hwy, Brookings, OR 97415, Verenigde Staten.

 

3. Verschillende uitkijkpunten op Highway 101.

Heb je een stop gemaakt bij Samual H. Boardman State Scenic Corridor, rijd dan vervolgens verder naar het noorden. Je komt nu een aantal uitkijkpunten tegen, waar je kunt besluiten om een korte stop te maken. De uitkijkpunten zijn:

 • Pistol River State Scenic Viewpoint
 • Pistol River Middle
 • Ariya’s Beach
 • Meyers Creek Viewpoint
 • Oregon Coast Highway Viewpoint
 • Cape Sebastian Cape Scenic Corridor

 

4. Gold Beach.

Gold Beach is een plaats aan de kust van Oregon, waar je een overnachting kunt boeken of een aantal bezienswaardigheden kunt bekijken. In Gold Beach vind je onder meer Kissing Rock en het Curry Historical Museum. Maak een boottocht met Jerry’s Rogue Jets of bezoek het legendarische Port Hole Cafe. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is de Rogue River die dwars door de stad loopt.

Vind een overnachting in Gold Beach, Oregon.

 

Adres: 29975 Harbor Way, Gold Beach, OR 97444, Verenigde Staten.

 

5. Verschillende uitkijkpunten.

Heb je een stop gemaakt bij Gold Beach, dan rijd je vervolgens verder naar het noorden. Je komt wederom een aantal uitkijkpunten tegen, waar je kunt besluiten om te stoppen. De uitkijkpunten zijn onder andere:

 • Otter Point State Recreation Site
 • Sisters Rock State Park
 • Prehistoric Gardens
 • Arizona Beach State Park
 • Humburg Mountain State Park
 • Battle Rock Wayside Park
 • Port Orford
rost zee cannon beach oregon
Cannon Beach

 

6. Cape Blanco State Park.

Cape Blanco State Park ligt op het meest westelijke puntje van de kust van Oregon, hoog boven de Noordelijke Stille Oceaan. Er zijn meer dan 13 kilometer aan wandelpaden te vinden in het park die bezoekers naar ongelooflijke mooie uitkijkpunten brengen en toegang geven tot het strand en de vuurtoren.

In dit State Park zijn twee bezienswaardigheden die het vermelden waard zijn.

Cape Blanco Lighthouse is namelijk de oudste vuurtoren aan de kust van Oregon en daarom zeker een bezoekje waard. Je kunt de vuurtoren ook beklimmen. Een bezoek aan de vuurtoren kost $ 2 voor volwassenen en is gratis voor kinderen jonger dan 15 jaar.

Rondleidingen in de vuurtoren zijn beschikbaar van 1 april tot 31 oktober. Van woensdag tot en met maandag van 10.00 tot 15.30 uur. Op dinsdag is de vuurtoren gesloten.

Het historische Hughes House werd in 1898 gebouwd en is een boerderij met Victoriaanse charme. Het huis is gratis te bezichtigen, maar donaties zijn welkom. Het huis is te bezoeken van april tot eind oktober en er worden rondleidingen aangeboden van woensdag tot maandag van 10.00 uur tot 15.30 uur.

Adres: 91814 Cape Blanco Rd, Port Orford, OR 97465, Verenigde Staten.

 

7. Bandon.

Na het stadje Port Orford is het eerst volgende stadje dat je tegenkomt Bandon. Een leuke stop waar je verschillende bezienswaardigheden aan de kust van Oregon vindt. Dit langgerekte stadje heeft een aantal hotels en B&B’s aan de kuststrook liggen, waar je een prachtig uitzicht op de oceaan hebt.

Bezienswaardigheden in Bandon Oregon:

 • Face Rock State Scenic Viewpoint
 • Oregon Island National Wildlife Refuge
 • Coquille Point
 • Brandon South Jetty Park
 • Tomy’s Crab Shack
 • Coquille River Lighthouse
 • Bullards Beach State Park
Vind een overnachting in Bandon, Oregon.

 

Adres Bandon, Oregon: 125 Chicago Ave SE, Bandon, OR 97411, Verenigde Staten.

 

8. Coos Bay.

De volgende stop aan de Oregon kustroute is Coos Bay. Persoonlijk vond ik Coos Bay wat tegenvallen. Ik had veel positieve verhalen gehoord over dit gebied, maar ik vond de uitkijkpunten niet heel spectaculair. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Wie weet vind jij het prachtig.

Coos Bay heeft vier State Parken namelijk: Cape Arago State Park, Shore Acres State Park, Sunset Bay State Park en Yoakam Point State Park. Alle vier de State Parken zijn te bereiken via één weg en bij elk State Park heb je een uitkijkpunt dat op de kust en de zee uitkijkt. Shore Acres State Park vonden wij het mooiste park om te bezoeken.

Heb je voor onderweg nog boodschappen nodig? Maak dan een stop bij de Walmart, Safeway of Walgreens in Coos Bay.

Adres: 89526 Cape Arago Hwy, Coos Bay, OR 97420, Verenigde Staten.

 

9. Umpqua River Lighthouse.

Deze vuurtoren werd voor het eerst in 1894 in gebruik genomen en is te bewonderen bij Winchester Bay. De vuurtoren werd gebouwd na het instorten van de oorspronkelijke vuurtoren als gevolg van een overstroming. Bezoekers mogen de vuurtoren beklimmen. Het vuurtoren-museum is gevestigd in een gerestaureerde kazerne van de kustwacht.

Het museum geeft bezoekers een kijkje in hoe het leven was voor een vuurtorenwachter. Verder zijn er antieke meubels en voorwerpen in het museum te zien. Er is zelfs informatie over de scheepswrakken die langs de Umpqua River Bar liggen.

De vuurtoren en het museum zijn van 1 mei tot en met 30 oktober geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Rondleidingen kosten $ 3 voor volwassenen en $ 2 voor kinderen.

Toeristen die met een camper reizen, kunnen een overnachting boeken voor Umpqua Dunes RV Park.

Adres: 1020 Lighthouse Rd, Winchester Bay, OR 97467, Verenigde Staten.

 

10. Florence.

Het stadje Florence in Oregon wordt door veel reizigers als overnachtingsplaats gebruikt, maar dit stadje kent ook een aantal bezienswaardigheden. Zo kun je (18 kilometer) ten noorden van het stadje Florence de grootste zeehondengrot van Noord-Amerika bezoeken. Verder heeft de stad meerdere musea over de geschiedenis van het gebied.

Bij Sand Master Park kun je snowboarden in de duinen en om te genieten van het uitzicht ga je naar Heceta Head Lighthouse. Maak foto’s van de bijzondere Siuslaw River Bridge of wandel over het strand bij Jetty Beach. Zo zie je maar, Florence heeft voor elk wat wils.

Vind een overnachting inFlorence, Oregon.

 

Adres Florence, Oregon: 1297 Bay St, Florence, OR 97439, Verenigde Staten.

 


Op vakantie naar Amerika.

Vind hier prijzen voor vliegtickets, prachtige reizen en meer….

 

 

 Reizen

 

11. Cape Perpetua.

Het Cape Perpetua gebied torent 250 meter boven de kustlijn van Cape Perpetua Marine Garden uit. Cape Perpetua is hiermee het hoogste uitkijkpunt aan de kust van Oregon dat met de auto bereikbaar is. Bij Cape Perpetua vind je meer dan 40 kilometer aan wandelpaden, waarvan de meeste bij het Discovery Loop Trailhead beginnen. Vanaf dit punt kom je in oerbossen terecht, maar zie je ook prachtige vergezichten.

Adres Cape Perpetua: 2343 Oregon Coast Hwy, Florence, OR 97439, Verenigde Staten.

Uitkijkpunten bij Cape Perpetua:

 • Spouting Horn
 • Thor’s Well
 • Cape Cove Beach
 • Devils Churn Scenic Overlook
 • Devils Churn
 • Cape Perpetua Overlook
 • Cape Perpetua Lookout

 

12. Newport.

Gelegen in het hartje van Oregon, heeft het stadje Newport volop mogelijkheden. Er zijn namelijk veel attracties en bezienswaardigheden, maar ondanks de afmeting van Newport hangt er nog steeds een kleine stadssfeer die Newport absoluut het bezoeken waard maakt.

Het Oregon Coast Aquarium en het Hatfield Marine Science Center zijn twee belangrijke bezienswaardigheden in Newport, maar ook de natuurgebieden in de omgeving zoals bijvoorbeeld South Beach Park, Yaquina Bay State Recreation Site en Yaquina Head Outstanding Natural Area zijn prachtig.

Vind een overnachting in Newport, Oregon.

 

Adres Newport Oregon: 555 SW Coast Hwy, Newport, OR 97365, Verenigde Staten.

 

13. Bezienswaardigheden tussen Newport en Cannon Beach.

Vanaf het stadje Newport tot Cannon Beach is het ongeveer 175 kilometer en je rijdt hier, zonder te stoppen, ongeveer twee en een half uur op. Veel reizigers slaan dit deel van de kust van Oregon vaak over om zo snel mogelijk bij het iconische Cannon Beach te arriveren.

Mocht jij wel genoeg tijd hebben tijdens je rondreis in Oregon, dan raad ik je aan om bij één van onderstaande bezienswaardigheden te stoppen.

 • Otter Crest State Scenic Viewpoint
 • Depoe Bay (Gracie’s Sea Hag)
 • Boiler Bay State Scenic Viewpoint
 • Lincoln City Glass Center
 • Roads End State Recreation Site
 • Kiwanda State Natural Area
 • Cape Lookout State Park
 • Cape Meares
 • Garibaldi (Oregon Coast Scenic Railroad)
 • Oswald West State Park
 • Hug Point State Recreation Site

 

14. Cannon Beach en Seaside.

De stadjes Cannon Beach en Seaside, maar ook het gebied tussen deze twee steden maken altijd een grote indruk op reizigers. De twee steden liggen dicht bij elkaar en hebben talloze parken die je kunt bezoeken.

Naast de schoonheid van de natuur, is de Seaside Promenade een must see en prachtige locatie om wat lokale cultuur op te snuiven.

Haystack Rock, Cannon Beach. Haystack Rock is één grote rotsformatie in de zee bij het stadje Cannon Beach. Veel van jullie herkennen de rots vast van foto’s die van Haystack Rock bestaan. Haystack Rock is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid aan de kust van Oregon. Een stop die je natuurlijk niet mag overslaan.

Bezienswaardigheden tussen Cannon Beach en Seaside:

 • Ecola State Park
 • Cannon Beach Trail
 • Indian Beach
 • Submarine Rock
 • Crescent Beach
 • Tillamook Rock Lighthouse Viewpoint
 • Painted Rock Beach
 • Seaside Aquarium
Vind een overnachting bij Cannon Beach.

 

Adres Cannon Beach: 1811 S Hemlock St, Tolovana Park, OR 97145, Verenigde Staten.

 

15. Peter Iredale Ship Wreck.

De Peter Iredale was een stalen viermast bark van Britse origine en de overblijfselen van dit wrak zijn te zien bij het Fort Stevens State Park in Oregon. Het schip liep in 1906 aan de grond, slechts zes kilometer ten zuiden van het Columbia River-kanaal. Tegenwoordig is de Peter Iredale een van de meest toegankelijke en bezochte scheepswrakken langs de kust van Amerika.

Tijdens eb kunnen bezoekers tot aan de overblijfselen van dit ‘rottende’ zeilschip wandelen. Het wrak ligt aan een openbaar strand, dus het is gratis te bezoeken.

Adres: Peter Iredale Rd, Hammond, OR 97121, Verenigde Staten.

 

16. Astoria.

Zoals je inmiddels beseft, heeft de kust van Oregon ontzettend veel bezienswaardigheden en is het stadje Astoria misschien wel de kers op de taart. Helaas hebben wij niet genoeg tijd gehad voor Astoria en had ik graag nog wat meer willen zien van deze stad.

Het gebied is namelijk gevuld met historische locaties, waaronder bijvoorbeeld de Astoria Column, het Maritiem Museum, de Riverfront Trolley en Fort Clatsop National Memorial. Daarnaast vind je in Astoria de Cathedral Tree, een 300 jaar oude Sitka Spruce.

Adres Astoria: 1203 Commercial St, Astoria, OR 97103, Verenigde Staten.

Astoria-kust-oregon
Astoria

Hotels langs de kust van Oregon.

Tijdens mijn reizen in Amerika maak ik vaak gebruik van Booking.com en ik raad je aan om ook de site van Booking te gebruiken. Je kunt bij Booking.com namelijk niet alleen filteren op locatie, maar je kunt ook een keuze maken op basis van kosten en beoordelingen van gasten.

Het belangrijkste bij Booking.com vind ik dat je gratis kunt annuleren. Verandert je roadtrip of wil je ergens langer of korter verblijven, dan kun je een overnachting altijd gratis annuleren.

Een aantal goede hotels langs de kust van Oregon:

Edgewater Inn ligt in Coos Bay en werd in 1872 gebouwd. Het ligt op loopafstand van het strand en je kunt hier vis-, krab- en walvistochten boeken.

Park Motel & Cabins ligt in het stadje Florence en heeft barbecue faciliteiten en een wasservice. Elke kamer heeft een magnetron en een koelkast voor als je wat geld wilt besparen tijdens je roadtrip in Oregon.

Lighthouse Inn heeft gratis WiFi. De winkels en eetgelegenheden in Cannon Beach liggen op 5 minuten lopen.

Alle hotels aan de kust van Oregon.

 

 

Hoe lang duurt een roadtrip langs de kust van Oregon?

Tja, dat is een goede vraag, want waar de een genoegen neemt met een paar uitkijkpunten, wil de ander elk hoekje van de kust van Oregon ontdekken. Volg je bovenstaande route langs de Highway 101 van Brookings naar Astoria en stop je bij de meeste bezienswaardigheden, dan ben je ongeveer twee dagen kwijt.

Ik ken ook reizigers die over bovenstaande route één week hebben gedaan, maar dan boek je meerdere overnachtingsplaatsen of blijf je langer op één plek en maak je verschillende wandelingen.

Veel plezier!

cannon-beach-kust-oregon

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit zijn ze! De mooiste Nationale Parken van Amerika op een rij.

–> Ken jij de 17 Mile Drive in Monterey? Sla deze prachtige weg niet over

–> Het National Park Magazine een aanvulling op je droomreis.

–> Leuke weetjes en feiten over de Golden gate Bridge.

–> Vind hier de mooiste reizen naar de Verenigde Staten.


 

ReizenReizen

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button