Bezienswaardigheden AmerikaBlogColorado SpringsDenver

Bezienswaardigheden Garden of the Gods. Ken jij dit natuurspektakel?

Bezienswaardigheden Garden of the Gods. Als je aan rode rotsen denkt, aan welke staten in Amerika denk je dan? De staat Arizona, Utah of misschien denk je aan de staat Nevada? Nou, ik kan je vertellen dat ik super verbaasd was toen ik torenhoge rode rotsen in de staat Colorado zag.

100 meter in de lucht ‘schietende’ rotsen in een hoek van 90°.

Slechts een uur rijden ten zuiden van de stad Denver en maar 15 minuten van Colorado Springs vind je Colorado’s beroemdste rode rotsen-tuin, beter bekend als ‘Garden of the Gods’. Dit mooie park ligt aan de voet van de 4.300 meter hoge Pikes Peak.

In het 13 km² grote park zie je smalle, lange, kolossale rotsformaties van verschillende soorten gesteente. Sommige rotsen zijn wel 100 meter hoog. De rode rotsen zijn omgeven door een prachtige, in de winter met sneeuw bedekte, bergachtige achtergrond. Klinkt magisch, toch? Ga je mee?

 


Op vakantie naar Amerika.

Vind hier prijzen voor vliegtickets, prachtige reizen en meer….

 

 

 Reizen

 

Wat is Garden of the Gods?

Oké, rode rotsen in Colorado, maar waarom is Garden of the Gods zo populair? Nou, rotsen die 100 meter de lucht in ‘schieten’ is geen normaal beeld voor het bergachtige Colorado.

De rode rotsen bestaan uit oude sedimentaire lagen zandsteen en kalksteen van ongeveer 300 miljoen jaar oud. Oorspronkelijk werden deze sedimenten horizontaal op elkaar gelaagd. Na verloop van tijd werden deze lagen verticaal verschoven en gekanteld vanwege de intense druk van de opwaartse kracht van de nabijgelegen Rocky Mountains en Pikes Peak.

Jaren later heeft erosie, door wind en water, de rotsen gevormd tot hoe ze er nu uitzien.

Dit gebied heeft niet alleen rode rotsen, maar is ook zeer interessant voor geologen. Zo zijn hier bijvoorbeeld ook veel verschillende fossielen gevonden. Garden of the Gods werd in 1879 gekocht door Charles Elliot Perkins, hoofd van de Burlington Railroad. In eerste instantie wilde Perkins een huis bouwen, maar heeft het gebied toch in de natuurlijke staat gelaten en voor publiek opengesteld.

Perkins overleed in 1907 en twee jaar later droegen zijn kinderen het gebied over aan de gemeente van Colorado Springs. Tot op de dag van vandaag kunnen bezoekers rond de rotsen wandelen en op verschillende wandelpaden door het park slenteren.

garden-of-the-gods-colorado

Hoe komt Garden of the Gods aan zijn naam.

Het verhaal gaat dat in 1859 twee landmeters, tijdens het verkennen van het gebied rond Colorado Springs, op de locatie van Garden of the Gods uitkwamen.

M.S. Beach (meneer landmeter 1), suggereerde dat het gebied op een prachtige “biertuin” leek. Zijn metgezel, Rufus Cable (meneer landmeter 2), zei: “een Biertuin! Inderdaad, een perfecte plek waar goden kunnen samen komen om een biertje te drinken. Laten we dit gebied Garden of the Gods noemen.” En zo kreeg Garden of the Gods zijn naam.

Er zijn trouwens meerdere verhalen die rondgaan over het ontstaan van de naam, dus we zullen het denk ik nooit achterhalen.

 

Hoe bereik je Garden of the Gods.

Garden of the Gods Visitor & Nature Center bevindt zich in de noordwestelijke hoek van Colorado Springs, op slechts een uur rijden van de stad Denver, Colorado.

Verlaat snelweg 24 op 31st Street in noordelijke richting. Rijd 3,2 kilometer rechtdoor tot je de borden naar Garden of the Gods ziet. Sla linksaf om het park in te gaan of rechtsaf om naar het bezoekerscentrum te gaan.

Adres Garden of the Gods: 3105 Gateway Rd, Colorado Springs, CO 80904, Verenigde Staten.

Openingstijden Garden of the Gods: Het park is van 1 mei  tot en met 31 oktober van 05:00 tot 23:00 uur geopend. Tijdens de winterperiode, van 1 november tot 30 april, is het park van 05:00 tot 21:00 uur geopend.

Toegangsprijs:  Het park is gratis toegankelijk voor publiek.

Garden of the Gods Visitor and Nature Center ligt net buiten het park en binnen vind je een klein museum met veel informatieve exposities over de geschiedenis en geologie van het park. Het Visitor Center is ook een goede stop om met een ranger te praten en te vragen naar de belangrijkste wandelpaden in het park.

 

Bezienswaardigheden Garden of the Gods.

Hieronder vind je een korte lijst van wat je kunt doen als je het park slechts een aantal uurtjes bezoekt. Je vindt de bezienswaardigheden van Garden of the Gods langs de hoofdweg (Juniper Way Loop) die door het park loopt.

Deze eenrichtingsweg gaat tegen de klok in, maar je hoeft niet om te keren, zolang je onderweg een stop maakt bij alle bezienswaardigheden.

 

1. De Perkins Central Garden Trail.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het park zijn de hoge rode rotsformaties en die vind je direct aan het begin van de eenrichtingsweg. Als je rond de voet van de rode rotsen wilt wandelen, kun je dat doen bij de Perkins Central Garden Trail. Dit is een gemakkelijk betonnen wandelpad dat om verschillende rode rotsen draait.

De Perkins Central Garden Trail is het populairste wandelpad van het park, omdat het pad je dwars langs de rode rotsen leidt. Maar als je een spectaculair uitzicht van bovenaf wilt, combineer dan de Central Garden Trail met de Palmer Trail. Deze trail brengt je namelijk naar een hoog uitkijkpunt en geeft je een prachtig uitzicht op de rode rotsen.

Aan de Central Garden Trail vind je de volgende bezienswaardigheden:

 • Tower of Babel
 • North Gateway Rock/ kissing Camels
 • Signature Rock
 • Sentinel Rock
 • South Gateway Rock
 • Pulpit Rock
 • Cathedral Spires
 • Three Graces

 

2. Balanced Rock.

Een van de meest populaire rotsformaties in de Garden of the Gods is Balanced Rock en deze mag je eigenlijk niet overslaan. De rots is trouwens ook bijna niet te missen, want hij ligt langs de hoofdweg (Garden Drive). Parkeer op de kleine parkeerplaats aan de overkant van Balanced Rock of parkeer langs de weg als het bij dit punt erg druk is.

Balanced Rock is wat de naam al doet vermoeden, een gebalanceerde rotsformatie. Dit grote rotsblok lijkt de wetten van de fysica te trotseren door omhoog te blijven staan met weinig rots onder zich, wat de rots overeind zou moeten houden.

Waarom ziet de rots er zo vreemd uit? De zachte lagen aan de basis van de rots zijn veel sneller door erosie gesleten dan de hardere zandsteenlagen die erboven liggen. Het resultaat is dat de rotsblok zich op een smal voetstuk begeeft.

garden-of-the-gods-balanced-rock

3. Steamboat Rock.

Tegenover Balanced Rock vind je Steamboat Rock en je raadt het al, deze rots lijkt op een… inderdaad op een stoomboot. Je moet er wat fantasie voor hebben, maar als je iets langer naar de rots kijkt, zie je zowaar een stoomboot voorbij varen.

Ga aan de overkant van de weg staan en kijk met name naar de punt aan de voorkant van de rots. Als je heel goed kijkt, kun je in de rots de voorkant van een boot herkennen.

 

4. Garden of the Gods Trading Post.

Als je een pitstop wilt maken op de eenrichtingsweg, omdat je bijvoorbeeld eten voor onderweg wilt kopen of naar het toilet moet, maak dan een stop bij de Trading Post vlak naast Balanced Rock.

Binnen in het gebouw vind je een klein café met sandwiches, salades, wraps en andere lunchproducten voor het geval je honger krijgt. Maar er is ook een souvenirwinkel, toilet en een kleine kunstgalerie.

 

5. Ridge Loop Trail.

Om de enorme rode rotsformaties vanuit een ander perspectief te bekijken, raad ik je aan om een stop te maken bij Ridge Trail Loop. Deze korte wandeling, ligt een paar minuten verwijderd van Trading Post en is een makkelijke wandeling (rondje) van ongeveer 800 meter.

Je vindt deze trail tegenover de parkeerplaats van Ute Trail. Het is een populair wandelpad, omdat je hier het gevoel krijgt te worden ondergedompeld in de rode rotsen. Als je tegen de klok in het pad op wandelt, ga je richting een klein uitkijkpunt. Vanaf hier kun je tussen twee rode rotsen naar beneden kijken en heb je een prachtig uitzicht op de vallei.

Als je verder gaat, wandel je een stukje naar beneden en kom je uit op een rood rots oppervlak. Je hebt bij dit gedeelte een prachtig uitzicht op zowel felrode rotsen als de hoge bergen in de verte. Een gemakkelijk wandelpad van ongeveer 20 minuten.

wandelen-garden-of-the-gods

 

Alle rotsen bij Garden of the Gods.

Als je langs de hoofdweg van het park rijdt, kom je verschillende rotsen tegen. De een net iets mooier dan de andere, maar absoluut een kleine stop waard. Onderstaande rotsen kun je zien in het park.

 • Balanced Rock
 • Cathedral Spires
 • Sentinel Spires
 • Giant Footprints
 • Gray Rock
 • Kissing Camels
 • Keyhole Window
 • North Gateway Rock
 • Scotsman
 • Sleeping Giant
 • Siamese Twins
 • Three Graces
 • South Gateway Rock
 • Tower of Babel
 • Steamboat Rock
 • White Rock

 

Wandelen bij Garden of the Gods.

Ondanks dat Garden of the Gods een redelijk “klein park” is, is het toch mogelijk om uit verschillende wandelpaden te kiezen. En of je nu wat ouder bent, een kinderwagen duwt of een ervaren wandelaar bent, er is een wandelpad voor iedereen.

Voordat je begint met wandelen, kun je een stop maken bij het Visitor Center. Hier kun je namelijk een wandelkaart ophalen. Het gebied rondom het bezoekerscentrum is trouwens ook een wandeling waard, want er staan namelijk displays tentoongesteld die de geschiedenis van het park vertellen.

Een aantal wandelingen die je in het park kunt maken:

 • Perkins Central Garden Trail
 • Gateway Trail
 • Ute Tral
 • Upper Loop Trail
 • Palmer Trail
 • Ridge Loop
 • Balanced Rock Trail
 • Columbia Trail

–> Uitgebreide informatie over de wandelpaden in het park.

 

Ervaring bezienswaardigheden Garden of the Gods.

Graden of the Gods is een leuke bezienswaardigheid als je in de buurt van Denver of Colorado Springs bent. Verwacht geen mega groot park, maar groot genoeg om er een paar uurtjes in door te brengen. Korter kan natuurlijk ook. Wandel dan het belangrijkste wandelpad van het park: Perkins Central Garden Trail.

Je bent trouwens niet de enige toerist die het park wil bekijken. Bereid je dus maar voor op hordes toeristen. Als je vroeg in de ochtend of laat in de avond het park bezoekt, kun je deze een beetje ontlopen. Balanced Rock, Kissing Camels en Steamboat Rock zijn een ‘hit’ in het park.

–> Alle blogs over Colorado Springs

Rode rotsen tegen een bergachtige achtergrond. Een natuurspektakel, dicht in de buurt van een stad, wat wil een mens nog meer. Veel plezier.

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit wil jij weten over de bezienswaardigheden in Denver, Colorado.

–> Dit zijn ze! De mooiste Nationale Parken van Amerika op een rij.

–> Ken jij deze 25 prachtige bezienswaardigheden in Yellowstone?

–> Heb jij deze steden in Amerika al bezocht?

–> Vind hier de mooiste reizen naar Colorado (Springs).


 

national-park-magazine

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button