BlogDenverSteden Zuidwest Amerika

Bezienswaardigheden Denver. 16 dingen om te doen op een rij.

Bezienswaardigheden Denver. Ons bezoek aan Denver, Colorado in de Verenigde Staten staat in mijn geheugen gegrift. Waarom? Wat een bijzondere, schitterende, vette vakantie was dat! Een oogverblindende omgeving en skiën op de spectaculaire bergtoppen van Breckenridge. Plus ik heb hier mijn allereerste Moose gespot, een groots moment.

Denver heeft gerestaureerde rode bakstenen gebouwen en vriendelijke mensen.

De stad Denver heeft gerestaureerde rode bakstenen gebouwen, vriendelijke mensen, heerlijk eten en een levendig centrum. En dit zijn slechts een paar voorbeelden die Denver, Colorado zo bijzonder maken.

Want in Denver hebben ze bijvoorbeeld een park gebouwd op een begraafplaats. Bestaat er een ziekenhuis voor poppen en kun je in het Denver Aquarium rondhangen met zeemeerminnen. Ze wijden hier een festival aan een man in een schuur, bouwen een kasteel van afval en wandel je door de stad met een lama. Zo bijzonder, schitterend en vet was onze vakantie in Denver dus.

 

 

Bezienswaardigheden Denver.

De stad Denver is de laatste jaren steeds meer in trek bij toeristen en dat is niet alleen omdat Denver aan de voet van diverse populaire skigebieden in de Rocky Mountains ligt.

Rondom Denver vind je namelijk prachtige natuur en heeft de stad diverse bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Dit zijn ze, de leukste bezienswaardigheden van Denver:

 

1. Union Station.

Relax en geniet van het uitzicht in een van Denver’s meest iconische historische gebouwen: Denver Union Station. Gelegen in  het centrum van Denver.

Het gerenoveerde 1914 Beaux-Arts-station is de thuisbasis van meer dan 10 restaurants, diverse bars, winkels en het beroemde Crawford Hotel. De binnenkant van het station is absoluut een bezoekje waard.

–> Het schitterende The Crawford Hotel biedt op vrijdag, zaterdag en zondag om 13:00 uur rondleidingen aan in Union Station en op overige dagen dagen om 16:00 uur.

Rondleidingen kosten $20 per persoon. De rondleidingen duren een uur en de gids vertelt je alles over de geschiedenis, kunst, het vervoer, de restaurants en de winkels in Union Station. Elke tour eindigt met een drankje aan de bar van het Crawford Hotel.

Adres: 1800 Broadway, Denver, CO 80202, Verenigde Staten.

 

2. LoDo (Lower Downtown) Historic District.

In Lower Downtown vind je oude pakhuizen, meer dan 90 brewpubs, sport bars, restaurants en op de daken van van verschillende gebouwen zijn trendy café’s te vinden.

Bezoek je Lower Downtown (LoDo), maak dan zeker een stop bij Rockmount Ranch Dragen. Deze winkel heeft echte cowboy hoeden, laarzen en t-shirts in de aanbieding.

Tattered Cover LoDo is een typisch ‘ouderwetse’ boekhandel waar je heerlijk door oude en nieuwe boeken kunt snuffelen. Luister naar jazz muziek in El Chapultepec, want volgens Esquire Magazine is El Chapultepec een van s’ werelds 50 beste bars.

Vergeet tijdens je bezoek aan LoDo geen ambachtelijk biertje te pakken bij Wynkoop Brewing Company, Denver’s eerste brewpub. Je kunt hier trouwens ook een potje pool spelen.

–> Met een professional op pad? Boek deze leuke wandeltour van 1,5 uur in de wijk LoDo.

Adres: 1615 18th St, Denver, CO 80202, Verenigde Staten.

 

3. Colorado State Capitol.

Het Colorado State Capitol staat precies 1524 meter boven de zeespiegel en dat is handig. Want als je via de trappen van het Colorado State Capitol naar boven wandelt, dan krijg je een prachtig panorama uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen van de omgeving.

Doordeweeks zijn er gratis rondleidingen beschikbaar in het Colorado State Capitol. In het weekend is het Colorado State Capitol gesloten. Doordeweeks is het Capitol elke dag geopend van 7:30 uur tot 17:00 uur.

Adres: 200 E Colfax Ave, Denver, CO 80203, Verenigde Staten.

bezienswaardigheden-denver-state-capitol

 

4. Het Buffalo Bill Museum & Grave.

Buffalo Bill, ruiter van de Pony Express, een leger scout, buffeljager en showman komt tot leven bij het Buffalo Bill Museum & Grave, hoog boven op Lookout Mountain. Geniet hier van het uitzicht. De besneeuwde Rockies aan de ene kant en de Great Plains aan de andere kant.

Heb je tijd over in Denver? Dan is een kleine rit, van ongeveer 30 minuten, naar het Buffalo Bill Museum & Grave zeker de moeite waard. Al is het maar voor het prachtige uitzicht bij Lookout Mountain. Verwacht hier geen groot museum of indrukwekkend graf, maar een kleinschalige verzameling van Buffalo Bill.

Het Buffalo Bill Museum & Grave is elke dag van 9:00 tot 17:00 uur geopend. Tickets voor het museum zijn $5. Je kunt het graf en Lookout Mountain gratis bezoeken.

Adres: 987 1/2 Lookout Mountain Rd, Golden, CO 80401, Verenigde Staten.

 

5. Colorado Railroad Museum.

Ben je op weg naar het Buffalo Bill Museum & Grave? Maak dan een stop bij het Colorado Railroad Museum. Het museum ligt tussen de bergen van Colorado en is in het bezit van meer dan 100 locomotieven. De tentoonstelling in het museum bevat een werkend Roundhouse, model treinen, foto’s en artefacten.

Het museum is elke dag geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Tickets kosten $5 per persoon.

Adres: 17155 W 44th Ave, Golden, CO 80403, Verenigde Staten.

 

6. Denver Art Museum.

Het Denver Art Museum is opgebouwd uit twee prachtige architectonische gebouwen. Het fort-achtige gebouw is ontworpen door de Italiaanse architect Gio Ponti. Het andere gebouw is een titanium kristal met bijzondere pieken en is ontworpen door Daniel Libeskind.

Binnen in het museum vind je ’s werelds grootste collectie van Indiaanse kunst en 68.000 andere bijzondere kunstvoorwerpen, waaronder bijvoorbeeld werken van Europese meesters. Verder zijn er continu tentoonstellingen te bewonderen.

Het museum is elke dag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. Op vrijdag is het museum tot 20:00 uur open. Tickets kosten $13 per persoon. 

Adres: 100 W 14th Ave Pkwy, Denver, CO 80204, Verenigde Staten.

 

7. 16th Street Mall.

Ontdek 16th Street Mall, gelegen in het centrum van Denver. Het 1,6 kilometer lange, voetgangers vriendelijk winkelcentrum heeft een overvloed aan winkels, restaurants en diverse attracties.

Er zijn 42 terrasjes te vinden bij 16th Street Mall, waardoor het erg Europees aanvoelt. Bij Denver Pavilions, gelegen in het zuidelijke deel van het winkelcentrum, vind je een complex met 12 bioscopen, winkels en restaurants.

Wandel je via het voetpad door naar de noordkant van 16th Street Mall, dan kun je via drie bruggen uitkomen bij Commons Park en de hippe wijk LoHi, vol met trendy restaurants en diverse brouwerijen.

Een bekende bezienswaardigheid langs 16th Street Mall is de D&F Tower, een replica van de Campanile van San Marco in Venetië. Dit was ooit het hoogste gebouw, ten westen van de Mississippi, toen het in 1909 werd gebouwd.

Adres: 1001 16th St Mall, Denver, CO 80265, Verenigde Staten.

 

 

8. Confluence Park.

Denver werd oorspronkelijk opgericht bij Confluence Park, want hier ontstond in 1858 namelijk het eerste goudwinning kamp van Denver. Vandaag de dag ligt Confluence Park aan een rivier en heeft het Park het grootste fietspad netwerk van Denver.

In dit bijzondere park aan het water vind je ook de Denver Trolly, een Trolly die je door het Centrum van Denver rijdt. De Trolly heeft 4 opstappunten, namelijk: Confluence Park, het Downtown Aquarium, het Children’s Museum en Denver Marsico Campus.

Een ritje met de Trolly kost $5 per persoon. 

Adres: 2250 15th St, Denver, CO 80202, Verenigde Staten.

 

9. Denver Botanic Gardens.

Denver Botanic Gardens, een gigantische grote, groene oase in het midden van de stad. Botanic Gardens heeft 45 verschillende tuinen, met 33.000 planten! Ontspan heerlijk in de Japanse Tuin, maak een klim bij de Rock Alpine Tuin of ontdek de onlangs aangelegde Mordechai Tuin.

De Boettcher Memorial Tropische Serre is trouwens de grootste tropische serre van de Verenigde Staten, inclusief de banyan tree en de bijzondere cloud forest orchideeën.

Botanic Gardens is elke dag geopend van 9:00 tot 17:00 uur. Tickets voor Denver Botanic Gardens kosten $15. 

Adres: 1007 York St, Denver, CO 80206, Verenigde Staten.

 

10. Denver Zoo.

Leeuwen, tijgers, gorilla’s en beren. Noem het op en Denver Zoo heeft het. Deze dierentuin ligt op een mooi terrein in Denver en dit maakt Denver Zoo tot een van de populairste dierentuinen van Amerika.

Kom oog in oog te staan met een gorilla in Primate Panorama. Spot krokodillen in het regenwood van Tropical Discovery of bekijk een Amur tijger bij The Edge. Het kan allemaal in Denver Zoo.

Denver Zoo is dagelijks geopend van 9:00 tot 16:00 uur. Tickets kosten $20 per persoon. 

Adres: 2300 Steele St, Denver, CO 80205, Verenigde Staten.

 

11. Red Rocks Park & ​​Amphitheatre.

Torenhoge rode rotsen domineren bij Red Rocks Park & ​​Amphitheatre het beeld. Red Rocks Park is een van ’s werelds meest gerenommeerde openlucht concertzalen ter wereld en heeft iedere bekende muzikant ooit al eens mogen ontvangen. Van de Beatles, Beyonce tot Bruce Springsteen.

Hier luisteren naar een concert staat bij veel muziekfans op hun “bucket-list”. Als er geen concert is op het moment van je bezoek, dan kun je het Visitor Center, met gratis museum, bijvoorbeeld bezoeken. Het omliggende park heeft diverse wandelpaden die uitkijken over kleurrijke rode rotsen.

Het Visitor Center is elke dag van 9:00 tot 17:00 uur geopend.

Adres: 18300 W Alameda Pkwy, Morrison, CO 80465, Verenigde Staten.

 

12. Larimer Square.

Larimer Square is een trendy blok van Victoriaanse gebouwen en de thuisbasis van chique winkels, dance clubs, een comedy club, terrasjes en ontelbaar veel restaurants.

Maak tijdens je bezoek aan Denver daarom zeker een stop bij Larimer Square, want het is niet voor niets al 40 jaar hip om in Larimer Square te wonen.

Adres: 1430 Larimer St, Denver, CO 80202, Verenigde Staten.

bezienswaardigheden-denver-larimer

 

13. Coors Field.

Een geweldig honkbalteam en geweldige fans verdienen natuurlijk een groot stadion. En in dat opzicht heeft Coors Field, de thuisbasis van de Colorado Rockies, zijn spelers en fans absoluut een fantastisch stadium geschonken.

Coors Field, ligt in het hartje van Lower Downtown (LoDo) en het stadion combineert de nostalgische sfeer van klassieke honkbal parken met state-of-the-art technologie. Deze twee zaken geven je een ongeëvenaarde honkbal ervaring. Geloof mij maar.

Tip: Geen zin om dure kaartjes te kopen, maar toch naar Coors Field? Koop dan Rockpile kaartjes. Met Rockpile tickets zit je op de goedkoopste plaatsen in het stadion. Op het uiterste hoek van het veld.

De tickets koop je in het stadion bij de box office. $4 voor volwassenen en $1 voor kinderen onder de 12 jaar en volwassenen ouder dan 55 jaar. Na de koop van de tickets moet je direct het stadion in, maar met een stempel kun je het stadion zo weer in- en uitlopen.

Adres:  2001 Blake St, Denver, CO 80205, Verenigde Staten.

 

14. Molly Brown House Museum.

Het Molly Brown House Museum is gevestigd in een bijzonder uitziend Victoriaanse huis. Molly Brown, ’the unsinkable Molly Brown’ was een Ierse dame uit arme kringen, die rond de vorige eeuwwisseling omhoog klom tot de rijke Denver-society. Ze huwde met James Brown, een miljonair die een fortuin had vergaard in de mijnbouw en goudwinning.

Molly Brown was de beroemdste overlevende van de Titanic in 1912. Het Molly Brown House werd ontworpen door architect William Lang en werd gebouwd in 1889. In het museum worden rondleidingen gegeven die ongeveer een uur duren.

Het museum is, op woensdag na, elke dag geopend van 10:00 tot 15:30 uur. Tickets kosten $14 per persoon. 

Adres: 1340 Pennsylvania St, Denver, CO 80203, Verenigde Staten.

 

15. Forney Transportation Museum.

Ben je een liefhebber van transport? Dan mag een bezoek aan het Forney Museum of Transportation zeker niet ontbreken. In dit museum kun je namelijk meer dan 600 bijzondere transport kunststukken bewonderen.

“Big Boy” is ook in het museum te bewonderen. Dit is de grootste stoomlocomotief ter wereld! Maar dat is nog niet alles, want het museum is ook in bezit van oude brandweerwagens, koetsen en andere bijzondere voertuigen. Eén van de hoogtepunten uit de collectie van het Forney Museum of Transportation is een uit 1888 afkomstige kabelbaan.

Het museum is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Tickets kosten $12 per persoon. 

Adres: 4303 Brighton Blvd, Denver, CO 80216, Verenigde Staten.

 

16. Downtown Aquarium.

In Amerika is alles groter en dit geldt ook voor de Aquaria’s in de Verenigde staten. Beleef een groots onderwateravontuur in het Downtown Aquarium van Denver. Wat dit Aquarium zo bijzonder maakt, is dat je hier niet alleen zeedieren ziet, maar ook diverse zoogdieren kunt ontmoeten. Sla je toch mooi twee vliegen in een klap.

Het aquarium is dagelijks geopend van 10:00 tot 21:00 uur. Op vrijdag en zaterdag is het aquarium tot 21:30 uur geopend. Een general ticket kost $23,50 per persoon. 

Adres: 700 Water St, Denver, CO 80211, Verenigde Staten.

denver-bezienswaardigheden-grafiti

 

Bezienswaardigheden, tours, activiteiten en attracties in Denver.

Al onze tours, activiteiten, bezienswaardigheden en tickets in Amerika boek ik via de websites van Viator en GetYourGuide. Voor wij op vakantie gaan, kijk ik op mijn gemak welke tours, activiteiten of tickets we nodig hebben en bestel deze vervolgens online. Echt super handig!

Je bestelt en betaalt de tickets, print de bon van je tour of activiteit uit, of slaat deze op in je telefoon en je hebt nergens meer omkijken naar. Tijdens je vakantie toon je de bon en geniet je van een fantastische tour.

–> Bekijk alle tours, attracties en activiteiten in Denver, Colorado bij GetYourGuide.

–> Bekijk alle tours, attracties en activiteiten in Denver, Colorado bij Viator.

 

 

Rocky Mountain National Park.

Misschien wel het ruigste Nationale Park in de Verenigde Staten. Rocky Mountain National Park. Het Park ligt ruim 100 kilometer ten Noordwesten van de stad Denver.

Vanaf Denver rijd je in slechts 1½ uur naar het Park. Daarom kan een bezoek aan Rocky Mountain National Park natuurlijk niet achter blijven.

Voor liefhebbers van avontuur, natuur, wildernis en rust is dit Park een waar paradijs. Zowel in de zomer als in de winter kun je hier allerlei activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan wandelen, raften, ziplinen, zwemmen, fietsen en in de winter skiën in de perfecte poedersneeuw.

–> Vind hier uitgebreide informatie over Rocky Mountain National Park.

 

Wat kost een vliegticket naar Denver, Colorado?

Laat ik beginnen met het feit dat je het goedkoopste vliegt naar Denver in de maand januari. Niet echt een handige periode hoor ik je denken, maar vergis je niet. Denver, Colorado in de winter (kerstvakantie) bezoeken, is spectaculair en prachtig. De duurste maanden om naar Denver te vliegen zijn juli en augustus.

De volgende vliegtuigmaatschappijen vliegen je direct naar Denver Internationaal: Delta, Gulf Air, KLM, Singapore Airlines, Trans States Airlines, Air New Zealand, Kenya Airways en Norwegian.

Een gemiddelde vliegticket naar Denver vind je vanaf €373, mits je maanden (7-9 maanden) van te voren je vliegticket boekt. Boek je het vliegticket net voor vertrek dan kan het vele malen duurder zijn.

Vergelijk goedkope vliegtickets naar Denver.

 

 

Waar overnacht je in Denver, Colorado?

Op zoek naar een overnachting in Denver? Je kunt kiezen uit een divers aanbod met hotels, appartementen, huizen en hostels. En boek je vanaf Denver een camperreis? Dan ben je verplicht om je eerste overnachting in de Verenigde Staten in een hotel door te brengen.

Maar wat zijn nu de leukste wijken in Denver om te overnachten?

  • Downtown
  • Capitol Hill
  • Five Points
  • Lower Highlands (LoHi)
  • Cherry Creek
Vind via Booking.com de beste overnachting in Denver, Colorado.

 

Skiën in Denver, Colorado.

Wil jij Denver niet in de zomer, maar in de winter bezoeken? Dat kan. Want Denver is een echt wintersportparadijs met talloze fantastische skigebieden. Tot de populairste skigebieden van Denver behoren: Loveland Ski Area en de skipistes van Mount Evans.

Wij zijn tijdens ons bezoek aan Denver iets verder doorgereden en hebben geskied in de beroemde skigebieden van Keystone, Breckenridge en Vail. Mijn mooiste skivakantie, ever!

Wil jij weten wat een skivakantie naar Colorado, Amerika kost, waar je een prachtig huis huurt, je skispullen bestelt en wat je kunt doen rondom Denver? Lees dan mijn blog over skiën in Colorado.

–> Lees hier mijn blog over onze wintersport in Colorado. 

 

Conclusie bezienswaardigheden Denver.

Bovenstaande bezienswaardigheden zijn nog maar het topje van de ijsberg, want Denver is groot en heeft nog veel en veel meer moois te bieden.

Sinds 1876 is Denver de hoofdstad van de staat Colorado en de stad ligt aan de oostelijke voet van de Rocky Mountains. En de Rocky Mountains zijn misschien wel de grootste bezienswaardigheid rondom Denver!

Of je nu een musea bezoekt, raft op een woeste rivier, een kroegentocht houdt, uit wandelen gaat met een lama of een hike maakt op een van de vele wandelpaden die Denver rijk is, in Denver kan het allemaal!

Veel plezier in Denver, Colorado. –> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> 11x super bezienswaardigheden in Colorado Springs

–> Hier ga je ontbijten in Denver. Hotspots!

–> Zo vind je goedkope vliegtickets naar de Verenigde Staten.

–> Wat kost een rondreis door Amerika?

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

–> De mooiste Nationale & State Parken van Amerika vind je hier.

 

 

Op vakantie naar Amerika? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar Amerika aanbieden. Of neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites voor Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button