Bezienswaardigheden AmerikaBlog

50 bezienswaardigheden in Californië |

Wanneer je Californië bezoekt, vraag jij jezelf vast af wat de leukste, mooiste en beste bezienswaardigheden van Californië zijn? Er is immers zoveel informatie op internet te vinden over het zuidwesten van Amerika dat ik mij kan voorstellen dat het je soms duizelt van informatie. Daarom heb ik een overzichtelijke lijst gemaakt met 50 bezienswaardigheden in Californië.

Californië heeft het allemaal! Torenhoge bergen, idyllische stranden en eenzame woestijnen.

50 dingen om te doen in Californië die écht de moeite waard zijn en jij makkelijk kan toevoegen aan je reis door het zuidwesten van Amerika. Ga je op vakantie naar Californië? Dan is het mogelijk om veel van onderstaande bezienswaardigheden, en misschien wel  allemaal, toe te voegen aan je reis in Amerika. Je komt er immers toch langs.

De 50 bezienswaardigheden in Californië, die ik hieronder beschrijf, staan in willekeurige volgorde en liggen allemaal in de Golden State. Of je nu een zonaanbidder, een outdoor liefhebber, een sportief type of een foodie bent, Californië heeft het allemaal. Van torenhoge bergen tot idyllische stranden en woestijnen waar je perfect de eenzaamheid kan opzoeken. Want in Californië vind je voor iedereen iets.

 

 

50 dingen om te doen in Californië.

 

1. Roadtrip Highway 1.

The Highway 1 (of Pacific Coast Highway) is de grootste attractie van Californië en deze beroemde, schitterende weg trek mensen van over de hele wereld aan.

Reizigers rijden over deze prachtige weg om oog in oog te staan met ruige bergen en een blik te kunnen werpen over de wilde Stille Oceaan.

–> Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van de Highway 1.

 

2. Laat je inspireren bij Salvation Mountain.

Laat je inspireren door muurschilderingen en boodschappen van liefde op Salvation Mountain. Salvation Mountain vind je in de zuidelijke woestijn van Californië, een uur verwijderd van Joshua Tree.

De berg is kunstenaar Leonard Knight’s eerbetoon aan God, met zijn eenvoudige maar krachtige boodschap: God is Liefde.

 

3. Het laagste punt in Amerika: Badwater Basin.

Op 85,9536 meter onder de zeespiegel ligt Badwater Basin in Death Valley National Park. Badwater is het laagste punt in Noord-Amerika. Badwater Basin is een surrealistisch landschap van uitgestrekte zoutvlaktes waar je zo ver over heen kunt lopen als je zelf wilt.

–> Ken jij deze bezienswaardigheden van Death Valley al?

Badwater-basin-dingen-om-te-doen-Californie-zoutvlaktes-death-valley

 

4. Fietsen over de Golden Gate Bridge.

Een fietstocht maken over de Golden Gate Bridge is echt de moeite waard en je wordt beloond met een ontzagwekkend mooi uitzicht.

Fiets vanaf de San Francisco Bay over dit iconische hoogstandje van San Francisco naar het stadje Sausalito. Een prachtige tocht die je niet snel vergeet.

–> Uitgebreid artikel over fietsen huren om over de Golden Gate Bridge te fietsen.

fietsen-in-san-francisco

 

5. Wandel naar het Hollywood Sign.

In Hollywood worden dromen waargemaakt en je kunt de City of Angels natuurlijk niet bezoeken zonder een blik te werpen op het Hollywood Sign.

Je kunt bijvoorbeeld op eigen gelegenheid naar het bord wandelen of deelnemen aan een groepstour zodat je alle ins and outs over het Sign te horen krijgt. Een bezienswaardigheid in Californië die je absoluut niet mag missen!

–> Hier heb je het beste uitzicht op het Hollywood Sign.

sunset-boulevard-hollywood-sign

 

6. Zie het wonder bij Mono Lake.

Mono Lake is een oud meer gelegen aan de rand van de Sierra Nevada Mountains. Langs de oevers van het meer zie je prachtige kalksteen formaties, bekend als tufa torens, die plots lijken op te stijgen uit het water oppervlak.

Je kunt Mono Lake eventueel bezichtigen voor je bezoek aan Yosemite National Park. Mono Lake is absoluut een van de meest bijzondere bezienswaardigheden die je zult zien in Californië.

–> Dit wist jij nog niet over Yosemite National Park.

Mono-Lake-Californie-Tufa

 

7. Bezoek General Sherman in Sequoia National Park.

Je vindt nergens anders in de wereld een boom die groter is dan een gigantische Sequoia boom. En laat nu in Sequoia National Park, in Californië, de allergrootste boom ter wereld staan: De General Sherman Tree.
Een woudreus van 2.500 jaar oud, 83 meter hoog met een omtrek van 31 meter (bij de grond). Kun je toch mooi de grootste boom ter wereld van je bucket list afstrepen!
bezienswaardigheden-sequoia-national-park-forest-redwood

 

8. Bewonder Glass Beach.

Glass Beach is beroemd om zijn schitterende ‘glas’ dat door de rollende golven van de zee volledig is afgerond. Dit strand is ontstaan omdat hier jaren lang glas afval werd gedumpt, maar moeder natuur heeft hier op een verrassend manier op gereageerd.

Het afval glas is omgetoverd in een gladde, gekleurde zee van glas met alle kleuren van de regenboog.

 

9. Kunst kijken in de Anza Borrego Desert.

Ga eens kijken bij de verbazingwekkende en levensgrote metalen sculpturen in de Anza Borrego Desert in Zuid-Californië. Kunstenaar Ricardo Breceda werd geïnspireerd door de wezens die miljoenen jaren geleden hier door de woestijn zwierven.

Er zijn in totaal 130 kunstwerken te vinden, waaronder bijvoorbeeld dinosaurussen, tijgers en slangen. Je moet er even voor omrijden, maar dan zie een van de meest afgelegen bezienswaardigheden in Californië.

 

10. The 17 Miles Drive.

Het plaatsje Monterey is de thuisbasis van een van de mooiste kustroutes langs de kust van Californië: de 17 Miles Drive.

Deze weg loopt dwars door het mooie Pebbles Beach en is een van de mooiste stops langs de Pacific Coast Highway, met adembenemende uitzichten op de kustlijn.

–> De mooiste weg ter wereld? Dit is de 17 Miles Drive, inclusief alle stops.

lone-cypress-westkust-amerika-17-miles-drive

 

11. Fiets van Venice Beach naar Santa Monica.

Geniet van de Californische zon terwijl je over de boardwalks en het strand fietst naar Santa Monica. Eindig je fietstocht bij de iconische Santa Monica Pier en vergeet niet van de schitterende zonsondergang te genieten.

–> Hier huur je fietsen voor een schitterende fietstocht in Californië.

 

12. Het wijngebied van Santa Barbara.

Californië is goed voor bijna 90 procent van de Amerikaanse wijnproductie. Neem deel aan een ​​wijn makerij tour en proef de lokale producten.

Ver hoef je hiervoor niet te reizen, want er zijn genoeg wijnmakerijen te vinden in de regio van Malibu, Santa Barbara en in de buurt van San Diego.

–> Tijdens je vakantie een break? Ga heerlijk wijn proeven in Californië.

 

13. Lake Tahoe: Het best bewaarde geheim van Californië.

Lake Tahoe is voor Amerikanen een belangrijke bestemming, zowel in de zomer als in de winter. Bij ons reizigers is het meer nog niet zo bekend en dat is jammer.

Want het meer is omringt door prachtige berglandschappen en je kunt er tal van outdoor activiteiten beleven. Zoals bijvoorbeeld varen, vissen, zwemmen, kanoën, wandelen en skiën. Persoonlijk vind ik Lake Tahoe het best bewaarde geheim en een van de mooiste bezienswaardigheden in Californië.

–> Vind hier de mooiste bezienswaardigheden van Lake Tahoe.

 

14. De oudste bomen ter wereld in Bristlecone Pine Forest.

Bristlecone Pine Forest is de thuisbasis van enkele van ’s werelds oudste levende bomen. Sommige van deze knoestige en verwrongen bomen zijn meer dan 4.700 jaar oud.

De bomen zijn alleen te vinden op een aantal locaties in Californië en in Nevada en alleen op een bepaalde hoogte. Bristlecone Pine Forest ligt tussen Death Valley en Yosemite National Park in.

 

15. Overnacht onder de sterren bij Joshua Tree National Park.

Breng eens een nachtje door bij Joshua Tree en verken op je gemak de bijzondere rotsformaties, bomen en bezienswaardigheden van dit Park in Californië.

De bomen kregen hun naam van kolonisten die dachten dat de takken van de bomen leken op de armen van de bijbelse figuur Joshua, die met zijn armen al reikend naar de hemel stond.

Kamperen in dit Nationale Park is een bijzondere ervaring omdat alle campings gevestigd zijn tussen de reusachtige en vreemd gevormde rotsen.

–> Joshua Tree National Park bezoeken? Dat doe je zo!

Cholla Garden bezienswaardigheden Joshua Tree

 

16. Maak een ritje in de Palm Springs Aerial Tramway.

De Palm Springs Aerial Tramway is de grootste roterende kabelbaan ter de wereld en misschien wel de grootste bezienswaardigheid in Palm Springs. De Tramway biedt een prachtig uitzicht over de Chino Canyon en het omringende gebied.

Het beginpunt -Valley Station- ligt op 800 meter hoogte en na ongeveer 10 minuten sta je op een hoogte van 2.596 meter. Spectaculair en absoluut de moeite waard.

–> Vind hier tickets voor de Palm Springs Aerial Tramway. 

 

17. Skiën in Californië.

Wist jij dat Californië diverse skigebieden heeft, verdeeld over de hele staat Californië? De San Bernadino Mountains vind je bijvoorbeeld op twee uur afstand van Los Angeles.

Ga je verder naar het noorden dan beland je in de Sierra Nevada, de thuisbasis van Mammoth Mountain en Kirkwood Mountain Resort. Of ga bijvoorbeeld skiën bij Lake Tahoe. Natuurlijk zijn deze skigebieden ook een lust voor het oog in de zomer.

–> Uitgebreide informatie over de ski-resorts in Californië.

wintersport-colorado

 

18. De mooiste stranden van Los Angeles.

Los Angeles is een van de meest onweerstaanbare vakantie bestemmingen in de wereld. De stad is de thuisbasis van vele iconische sterren en is tevens de ‘Entertainment Capital of the World’.

Anderzijds heeft Los Angeles ook natuur, parken en zonnige kustlijnen te bieden. Zelf geeft de stad aan in het bezit te zijn van de mooiste stranden ter wereld. Oordeel zelf maar.

–> Dit zijn ze! De 9 mooiste stranden van Los Angeles.

 

19. Bezichtig zeehonden bij Piedras Blancas.

Geen roadtrip langs de Highway 1 is compleet zonder te stoppen bij Piedras Blancas. Je kunt op dit strand namelijk honderden zeehonden spotten.

Je hoort en ruikt deze bijzondere dieren al van verre. De beste maanden om de beestjes te bekijken zijn van oktober tot en met maart. Een stinkende bezienswaardigheid in Californië, maar absoluut de moeite waard.

 

20. Redwoods.

Kom je tijdens je vakantie niet in de buurt van Sequoia National Park om de hoge Sequoia bomen te bewonderen? Ga dan naar Humbolt Redwoods State Park.

De bomen in dit Park zijn ongeveer net zo oud. Uit het tijdperk van de dinosauriërs. Kijk, bewonder en voel je nietig en omringt door de reusachtige gestaltes om je heen.

–> Uitgebreide informatie over Redwoods State Park.

 

21. Wandel Yosemite’s iconische Mist Trail naar Half Dome.

De beste manier om Yosemite National Park te beleven is door een wandeling in het Park te maken. Op deze manier kun je van dichtbij ervaren wat moeder natuur hier geschapen heeft.

Loop de meest iconische wandeling van het Park: The Mist Trail. Deze hike brengt je naar de top van de Half Dome en is geen geringe prestatie. Deze wandeling maken, is een prestatie op zich en is iets waar je nog jaren over kunt opscheppen.

–> Deze wandeling in Yosemite wil je maken! Informatie over Yosemite NP en The Mist Trail. 

 

22. Santa Monica en zijn iconische Pier.

Als je van plan bent om naar de bezienswaardigheden van Los Angeles, Californië te reizen, bezoek dan zeker Santa Monica. Deze stad is misschien wel het meest bekend om zijn iconische Los Angeles pier.

Dit 100-jaar oud herkenningspunt is uitgegroeid tot een symbool van Californië dankzij de kleurrijke attracties en de vele optredens die er plaatsvinden.

–> Een uurtje over tijdens je vakantie? Dit kun je doen bij de Santa Monica Pier.

 

23. Wild Willy’s Hot Springs en geniet van het schitterende uitzicht.

Ben je in de buurt van Mammoth Lakes? Overweeg dan een stop te maken bij Wild Willy’s Hot Springs. Niets is mooier om tijdens je roadtrip in Amerika een break te nemen. Dompel jezelf onder in een van de hot springs bij Wild Willy’s Hot Springs en geniet van het bizar mooie uitzicht.

Dit gebied heeft trouwens tientallen geheime hot springs waar je een duik in kunt nemen. O ja, wees niet verbaasd wanneer een van de vele koeien, in de omtrek, je in de hot spring vergezellen.

 

24. Maak een stop bij het Deense stadje Solvang.

Solvang is een leuke en bijzondere stop. Het dorp Solvang werd in 1911 gesticht door een groep Deense leraren en heeft nog altijd een herkenbare Europese uitstraling.

Typische Deense winkeltjes doen je denken dat je in Denemarken bent in plaats van in Amerika. Het hele jaar door organiseert Solvang gezellige Deense festivals.

Bezienswaardigheden solvang californië

 

25. Uit eten in San Diego.

San Diego is een heerlijke stad in Californië, maar wordt vaak overgeslagen tijdens een roadtrip door het westen van Amerika. Jammer, want de stad heeft een heerlijke nuchtere en bescheiden houding die wat moeilijker te vinden is in andere delen van Californië.

Er zijn fantastische restaurants te vinden in San Diego en deze stad heeft een culinaire scène die niet direct je hele portemonnee leeg trekt. Restaurants zijn smakelijke bezienswaardigheden in San Diego, Californië.

–> Om je vingers bij af te likken. Dit zijn de beste restaurants in San Diego.

 

26. Alcatraz Island.

Twee kilometer voor de kust van het bruisende San Francisco, in het midden van de baai ligt “The Rock” a.k.a. Alcatraz. De gevangenis is het meest beroemd en bekend om zijn beruchte criminelen, die de eerste helft van de 20ste eeuw hier vastzaten.

Zoals bijvoorbeeld; Al Capone, Robert Franklin Stroud (de Birdman van Alcatraz) en George ‘Machine Gun’ Kelly. Een bezoek aan Alcatraz is een must wanneer je in San Francisco bent.

–> Hier vind je de beste tickets voor je Alcatraz avontuur in San Francisco.

 

27. Venice Beach is zoveel meer dan een boardwalk met winkels.

Wanneer mensen aan Venice Beach denken, komen er vaak twee gedachten boven. Venice Beach in Los Angeles is namelijk om 2 dingen erg bekend; de beroemde kanalen van Venice en de Boheemse sfeer die op Venice Beach hangt.

Venice Beach is echter veel meer dan zijn kanalen en de bijzondere sfeer.

–> 20+ leuke dingen om te doen in Venice Beach.

 

28. Bezoek de Carson Mansion in Eureka.

De Carson Mansion is een Victoriaanse villa in Eureka en een bezienswaardigheid in het noordwesten van de Amerikaanse staat Californië.
Het huis is ontworpen in Queen Anne-stijl en wordt beschouwd als een van de meest extravagante monumenten in de North Coast-regio van Californië.
Eureka is een geweldige plek om te overnachten wanneer je de Noord-Californische kust wil verkennen.

 

29. Boek een Cruise van Los Angeles naar Mexico of Hawaï.

Als je van een Cruise houdt dan is Los Angeles een geweldig startpunt voor een goedkope cruise vakantie. Cruise schepen vertrekken namelijk elke dag, het hele jaar door vanaf Los Angeles en Long Beach met als  bestemming Mexico en Hawaii.

De lengte van de reizen varieert tussen de 3 tot 14 nachten. Waarom geen kleine break tijdens je reis in Amerika en maak een Cruise om nooit te vergeten.

–> Maak een schitterende Cruises vanaf Los Angeles.

cruise-miami

 

30. Maak een ritje met de Giant Dipper in Santa Cruz.

De Giant Dipper is een historische houten achtbaan, gelegen aan de Santa Cruz Beach Boardwalk, in Santa Cruz.

De klassieke houten achtbaan is te zien in diverse films waaronder de klassieke jaren ’80 vampier film ‘The Lost Boys’. Het duurde 47 dagen om de houten achtbaan te bouwen voor een bedrag van $ 50.000.

 

31. Maak een dagtrip naar Catalina Island.

Catalina Island is een eiland vol geschiedenis, charme, en een plek waar de grootste sterren van Hollywood zoals bijvoorbeeld Marilyn Monroe en Ronald Reagan op vakantie gingen.

Dit prachtige eiland doet je denken aan een Europese bestemming en is perfect voor snorkelen en andere leuke activiteiten in en op het water. Je kunt Catalina Island bereiken gedurende een twee uur durende boottocht vanaf Long Beach en San Diego.

–> Uitgebreide informatie over Catalina Island.

 

32. Ga een avondje stappen in Los Angeles.

Los Angeles, the sky is the limit. En dan heb ik het over het uitgaansleven van Los Angeles. Er is in Los Angeles geen tekort aan plekken om wat te drinken, te dansen en plezier te hebben. Of je nu zin hebt in een cocktail in een van de Rooftop bars van Los Angeles, een heerlijk biertje wil drinken of een romantisch glaasje wil drinken met uitzicht op zee.

Los Angeles maakt haar belofte waar: het nachtleven van Los Angeles lijkt zó uit een film te komen. Uitgaan in Los Angeles is ook een bezienswaardigheid in Californië én een happening!

–> Vind hier de beste Bars en Clubs van Los Angeles.

uitgaan-in-los-angeles

 

33. Probeer de Clam Chowder hit van Californië.

Clam Chowder is een dikke soep met veel vis en schelpdieren en diverse groenten. De soep wordt veel in Californië gegeten en er zijn talloze varianten. Vaak wordt de soep opgediend in een grote uitgeholde broodbol van zuurdeeg.

Heb jij nog nooit Clam Chowder geproefd? Laat dan je smaakpapillen verwennen met deze heerlijke ervaring. Er zijn langs de kust van Californië voldoende visrestaurantjes te vinden om een van de vele variaties te proeven.

Mijn favoriete bestemmingen voor het eten van Clam Chowder zijn Pismo Beach, Santa Cruz en San Francisco.

 

34. Leer surfen op Surfrider Beach in Malibu.

Wil je tijdens je vakantie in Californië leren surfen? Er is geen betere plek om dit te leren dan in Californië, waar de surf cultuur zo ongeveer geboren werd. Surfrider Beach is een top keuze en heeft het beste strand om te leren surfen.

Je vindt aan het strand een surfwinkel en aan de overkant van de weg kun je direct met je surfboard aan de slag.

–> Neem surflessen op Surfrider Beach in Malibu.

 

35. Zoek sensatie in Six Flags Magic Mountain.

Six Flags Magic Mountain is een pretpark dat net buiten Los Angeles ligt. Het pretpark is gelegen in het Valencia district nabij Santa Clarita ten noorden van Los Angeles.

Het park is een van de bekendste van alle Six Flags-parken en is ook het enige park dat heel het jaar open is. Waaghalzen kunnen zich wagen aan achtbanen die ondersteboven, steil omhoog ​en zelfs achterover gaan. Een top bezienswaardigheid in Californië.

–> Koop hier je Six Flags tickets voordelig online.

 

36. Woon een uitzending van een live TV-show bij.

Veel van onze favoriete tv-programma’s worden gefilmd in Los Angeles, dus als je op zoek bent naar een unieke manier om de dag door te brengen, waarom dan niet een live TV-show bijwonen? En het beste van alles is nog wel dat het je geen cent kost, tijdens je vakantie in Californië.

–> Vind hier voor gratis TV-show tickets. 

 

37. Bekijk een film bij het Hollywood Forever Cemetary.

Krijg de volledige Hollywood-ervaring door bij schemering naar een klassieke film te kijken in het Hollywood Forever Cemetery. Bij Hollywood Forever Cemetery moedigen ze iedereen aan om de film bij te wonen in kleding, wat bij het thema van de film hoort die die dag gespeeld wordt.

Zoals je hieronder ziet is dit absoluut geen must, maar de film bekijken met zoveel Amerikanen is een schitterende ervaring.

 

38. Rijd een deel van Route 66 van Los Angeles naar Las Vegas.

Route 66 is de ‘Mother Road’ in de Verenigde Staten en was ooit een van de oorspronkelijke snelwegen in Amerika. De snelweg begint van oorsprong in Chicago en eindigt in Santa Monica.

Je kunt een stukje van dit iconische stuk snelweg in Californië rijden, wanneer je een roadtrip tussen Los Angeles en Las Vegas maakt. Dit is natuurlijk een van de meest iconische bezienswaardigheden van Californië.

–> Dit zijn ze! De bekendste stops van Route 66.

weg met Route 66

 

39. Maak een stop bij Point Muga State Park.

De Point Mugu State Park zandduinen vind je net ten noorden van Malibu. Gelegen aan de Pacific Coast Highway net voordat je Ventura bereikt.

Veel reizigers beklimmen de duinen om vervolgens heel hard naar benden te rennen. Vanaf de top kun je soms dolfijnen en zeehonden in de oceaan zien.

–> Uitgebreide informatie over Point Muga State Park.

 

40. 16th Avenue Tiled Steps in San Francisco. 

Misschien is dit niet meer het meest verborgen pareltje in San Francisco, maar ik benoem de Tiled Steps on 16th Avenue voor de zekerheid toch nog maar even. De trap ligt in de wijk Inner Sunset.

Wanneer je de trap wil bezoeken is je beginpunt op Moraga St. en 16th Ave. Vanaf het beginpunt zie je de kleurrijke mozaïektrap al liggen. Vooral op zonnige dagen schittert het licht en de zon erg mooi in de mozaïek-stukken. Halverwege de trappen zie je de Golden Gate Bridge liggen.

 

41. Bezoek Burney Falls.

Burney Falls ligt in McArthur-Burney Falls Memorial State Park en is een van de meest spectaculaire watervallen van Californië. Je kunt deze prachtige 58 meter hoge gedrapeerde waterval zien in Noord-Californië 100 kilometer ten noorden van de plaats Redding.

 

42. Wandel om een krater in Death Valley.

Ubehebe Crater in Death Valley is een grote vulkanische krater van 284 meter diep en 800 meter breed. De krater werd gemaakt door stoom en gas explosies die hete magma deed oprijzen uit de diepte van het grondwater.

Je kunt een wandeling rond de hele rand van de krater maken en als je avontuurlijk bent ingesteld kun je zelfs naar beneden in de krater wandelen. Een bijzondere bezienswaardigheid in Californië.

ubehebe-crater-death-valley-bezienswaardigheden-californie

 

43. Maak een mooie scenic drive bij Highway 120.

De Tioga Pass is een bergpas in de Sierra Nevada-bergen en is de hoogste bergpas in Californië, op een hoogte van 3031 meter.

Highway 120 loopt dwars door de Sierra Nevada heen en dient als het oostelijke toegangspunt voor Yosemite National Park, bij het Tioga Pass Entrance Station. De weg baant zich door een prachtig berglandschap en is een van de mooiste wegen van Amerika.

 

44. Loop rond in het oude spookstadje Bodie.

Bodie was een drukke mijnstad in de jaren 1800 vol met gezinnen, rovers, mijnwerkers, winkeliers, gunfighters en prostituees. Het stadje wordt beheerd door de California State Parks System die het overnamen in 1962 om het tot een State Historic Park te maken.

Dit is één van de best bewaarde spookstadjes van Amerika en absoluut de moeite waard om te bezoeken. Je kunt een bezoek aan Bodie brengen wanneer je Yosemite ingaat of verlaat. Bodie ligt namelijk achter Lee Vining en het Mono Lake.

–> Lees ons artikel over de spookstad Bodie. Superleuk om te bezoeken. 

 

45. Bezoek Elmer’s Bottle Tree Ranch.

Elmer’s Bottle Tree Ranch is letterlijk een tuin vol bomen met flessen. Het is de creatie van een man die zijn passie, afval recycleren, ging omzetten in kunst. Dit heeft geleid tot een zeer unieke attractie langs de kant van de weg.

Wees niet verbaasd wanneer je hier bezoekers uit heel de wereld aantreft. Mond op mond reclame begint zich namelijk snel te verspreiden over hoe cool het hier wel niet is.

 

46. Geologische wonderen bij Devils Postpile Monument.

Devil’s Postpile National Monument is voorzien van duizenden zeshoekige basaltblokken die zich 100.000 jaar geleden hebben gevormd, toen een vloed van lavastroom zich afkoelde.

Reizigers kunnen de blokken bewonderen door langs de wandelpaden bij Devils Postpile National Monument te lopen. Devil’s Postpile National Monument ligt bij de plaats Mammoth Lakes.

 

47. Verken Channel Islands.

De Channel Island staan ​​bekend als de ‘Galapagos-eilanden van Noord-Amerika’. Dit Nationale Park is zo dicht bij het vasteland van Californië, maar toch een wereld apart. Channels Islands heeft meer dan 100 soorten aan flora en fauna die uniek zijn voor deze vulkanische eilanden.

Het is een uitdaging om er te komen, maar het is zeker de moeite waard en geeft een bijzondere en aangename onderbreking tijdens je Californië reis. Een bezienswaardigheid in Californië, waar maar weinig toeristen komen.

–> Vind hier uitgebreide informatie over Channel Islands.

 

48. Boek een tour bij Hearst Castle.

Hearst Castle is een historisch landhuis nabij San Simeon in San Luis Obispo County. Het landhuis ligt op een heuvel ongeveer halverwege tussen San Francisco en Los Angeles.

Het is een van de meest bizarre bouwsels van de Verenigde Staten. Eigenlijk moet je hier even naar binnen wanneer je in de buurt bent. Een must see. De website geeft aan ‘A museum like no other’ en dat klopt helemaal.

–> Boek hier tickets voor je bezoek aan Hearst Castle.

 

49. Wandel naar de hoogste piek, Mt Whitney.

Met 4.421 meter is Mt Whitney de hoogste berg van de onderste 48 staten. De enige andere berg in de Verenigde Staten die hoger is, is Mt Denali in Alaska.

Als je van een uitdagingen houdt dan kun je naar de top van Mt Whitney wandelen en dat is een uitdaging die je nooit meer vergeet, dat verzeker ik je.

 

50. Disneyland, Californië.

Als je altijd hebt gedacht dat Disneyland “alleen voor kinderen” is, weet dan dat Walt Disney juist een pretpark wilde oprichten waar volwassenen de band met hun familie konden aanhalen. En tegenwoordig denkt ook bijna niemand meer dat Disneyland alleen voor kinderen is.

In het pretpark zie je steeds meer volwassenen genieten van Disneyland, of ze nu kinderen hebben of niet. Sluit daarom je reis in Californië af met een knal bezienswaardigheid en bezoek het meest vriendelijke pretpark van Amerika!

–> Dit mag je niet  missen! Lees hier alles over de Disney Parken in Amerika. 

Walt Disney World Orlando

 

Wil jij op vakantie naar Californië en de bezienswaardigheden ? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete Amerika aanbieders of bij een van mijn favoriete blogs.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Must do: Aanschaf creditcard Amerika. 

–> Wat kost een rondreis in Amerika eigenlijk?

–> 5 Betrouwbare websites voor overnachtingen in Amerika.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

 

Reizen Amerika

 

Rondreis Californië.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Californië.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Californië.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Californië.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Californië.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button