Bezienswaardigheden AmerikaBlogLos Angeles

Hier heb je het beste uitzicht op het Hollywood Sign.

We hebben er allemaal wel eens van gehoord of op TV gezien, de beroemde Hollywood letters van Los Angeles. Iedereen die Los Angeles bezoekt, wil de letters zien, aanraken of ermee op de foto. We willen allemaal dat speciale moment meemaken.

Mocht dit het geval zijn, dan hebben we goed nieuws voor je, want wij gaan een groot geheim prijsgeven. Er zijn namelijk meerdere locaties in Los Angeles vanaf waar je de Hollywood letters goed kunt zien.

Eerlijk is eerlijk, op bepaalde locaties heb je beter zicht op de letters dan op andere locaties, maar het blijft een beleving. Dit zijn de beste plekken waar jij een selfie kunt maken met de Hollywood letters van Los Angeles.

De geschiedenis van de Hollywood letters.

Het Hollywood Sign is hét iconische herkenningspunt van de stad Los Angeles en de staat Californië, maar voordat je de letters bezoekt, is het misschien leuk om te weten wat de geschiedenis van het Hollywood bord is.

De letters spellen de naam van een gebied en werden in 1923 in Los Angeles geplaatst. Het Hollywood bord staat opgesteld aan de zuidkant van Mt. Lee in Griffith Park boven de Hollywood Hills. De Hollywood letters zijn 15 meter hoog en gemaakt van witgekalkt metaal.

Oorspronkelijk zijn de letters ooit op de heuvel geplaatst als reclame bord. In dit gebied stond destijds namelijk veel land te koop en de (reclame)letters spelde de woorden: ‘Hollywood Land’ met daaronder een bord ‘For Sale’. Vandaag de dag staan alleen de letters ‘Hollywood’ nog uitgestald.

Hoewel het de bedoeling was, dat de Hollywood letters (kosten: $ 21.000 nu omgerekend ongeveer $ 320.000) maar een aantal maanden op de heuvel moesten staan, staan de letters er een eeuw later nog steeds.

Beste uitzicht op het Hollywood Sign.

Wil je het Hollywood Sign bezoeken, houd er dan rekening mee dat dit niet zo eenvoudig is. Je moet er namelijk wel iets voor over hebben om dicht bij de letters te komen. En dat is nog niet zo makkelijk, omdat de letters worden bewaakt.

Maar dit zijn onze favoriete locaties om het Hollywood Sign te bekijken.

1. Bij weinig tijd in Los Angeles.

Als je weinig tijd hebt in Los Angeles, bekijk het Hollywood-bord dan vanuit de wijk Hollywood. Net ten oosten van het TCL Chinese Theatre, waar handafdrukken en sterren het trottoir vullen. Vanaf deze plek heb je redelijk zicht op de letters. Kijk tussen de gebouwen door en zie de letters op grote afstand opdoemen.

Ongeveer drie kilometer ten oosten van Hollywood is een ander relatief gemakkelijk punt om de Hollywood letters te zien. Namelijk vanaf de Home Depot-parkeerplaats op 5600 Sunset Boulevard. Kijk over de noordkant van het gebouw voor een zicht op de negen beroemde witte letters.

Adres TCL Chinese Theatre: 6925 Hollywood Blvd, Hollywood, CA 90028, Verenigde Staten.

2. Griffith Park.

De meeste van ons bezoeken Griffith Park tijdens hun bezoek aan Los Angeles. De Hop on Hop off Bus stopt namelijk in dit immens groot park. Verschillende tours maken hier een stop om het Griffith-observatorium te bezoeken.

Baan je een weg door het heuvelachtige landschap van het park om zo het Hollywood Sign te zien of ga de trappen op van het Griffith-observatorium en zie de letters op grote afstand. Mocht je het Hollywood-bord vanaf Griffith Park willen zien, dan is Griffith Park van 05.00 uur tot 22.30 uur geopend.

Adres Griffith Park: 4730 Crystal Springs Dr, Los Angeles, CA 90027, Verenigde Staten.

3. Uitzicht op de Hollywood letters vanaf Mulholland Drive. 

Mulholland Drive is een attractie op zich in Los Angeles, maar het meest oostelijke uitkijkpunt op Mulholland Drive (nabij Highway 101), genaamd Hollywood Bowl Overlook, geeft een prachtig uitzicht op de letters. Veel bustours hebben Mulholland Drive in hun tour opgenomen, zodat je de letters tijdens de tour ziet.

De Hollywood letters zijn vanaf Mulholland Drive vanaf grote afstand te zien. Het is dus wenselijk om een camera met een zoomlens mee te nemen om zo de letters goed op de foto te krijgen.

Adres Hollywood Bowl Overlook: 7036 Mulholland Dr, Los Angeles, CA 90068, Verenigde Staten.

4. Wandel naar de Hollywood letters.

Niet helemaal legaal, maar het is mogelijk om naar de Hollywood letters te wandelen. Het is een pittige tocht bergopwaarts, maar er zijn verschillende routes die je kunt wandelen. De kortste wandeling naar de Hollywood letters is ongeveer 5 kilometer lang (heen en terug).

Het kortste wandelpad, is ook het het minst drukke wandelpad, maar is behoorlijk steil en heeft weinig schaduwplekken. Als je naar het Hollywood-bord wandelt, wees dan voorzichtig, want er zijn ratelslangen.

Om het iconische bord, de planten en beestjes die in het gebied leven te beschermen, controleert de politie van Los Angeles 24 uur per dag en zeven dagen in de week de letters. Rondom de letters zijn verschillende bewegingssensoren en camera’s geplaatst.

Dus wil je een wandeling naar de Hollywood letters maken, houdt dan wel voldoende afstand.

Verschillende wandelpaden naar het Hollywood Sign:

  • The Hollyridge Trail 
  • Brush Canyon Trail (uitzicht op de achterkant van het Hollywood Sign)
  • De Hollywood Reservoir Loop heeft een mooi uitzicht over het stuwmeer.
  • Wonder View Trail
  • Burbank Peak, Cahuenga Peak, Mt. Lee and the Hollywood Sign 
Hollywood Sign, voorkant.

5. Uitzicht op het Hollywood Sign vanuit Dante’s View.

Het uitkijkpunt Dante’s View, gelegen in Griffith Park, bereik je via een wandeling vanaf de parkeerplaats van Griffith Observatory. Dit hoge uitkijkpunt geeft je een ongelooflijk prachtig uitzicht op het Griffith Observatory, het centrum van Los Angeles en het Hollywood Sign.

De wandeling vanaf de parkeerplaats bij het Griffith Observatory tot aan Dante’s View duurt ongeveer één uur (heen en terug). Dante’s View is het hoogste uitkijkpunt van Griffith Park. Je kunt de wandeling ook met een deskundige gids maken. De gids vertelt je tijdens de wandeling alles over de geschiedenis van Los Angeles.

Adres uitkijkpunt Dantes View: Griffith Park Dr, Los Angeles, CA 90027, Verenigde Staten.

6. Lake Hollywood Reservoir.

De locatie bij Lake Hollywood Reservoir geeft je een prachtig uitzicht op het bord. Je kunt parkeren bij de Hollywood Reservoir Trailhead voor een korte wandeling naar het uitkijkpunt, of parkeer op Lake Hollywood Drive en wandel ongeveer anderhalve kilometer naar het uitkijkpunt.

Adres Lake Hollywood reservoir: 6381-6399 Weidlake Dr, Los Angeles, CA 90068, Verenigde Staten.

7. Uitzicht vanaf Mt Lee Drive.

Mt Lee Drive geeft het beste uitzicht op de voorkant van het Hollywood bord, maar dit punt is niet zo goed bereikbaar. Je kunt door de straten van de wijk rijden om zo in de buurt van het bord te komen, maar er is geen officiële parkeerplaats waar je kunt stoppen.

De meeste mensen die hier komen, wandelen door de straten of lopen naar de Brush Canyon Trail. Niet zo gemakkelijk te bereiken, maar geeft wel een prachtig uitzicht op het bord.

Adres Mt Lee Drive: Mount Chapel Trail, Los Angeles, CA 90068, Verenigde Staten.

8. Bekijk het Hollywood Sign vanuit de lucht.

Misschien wel een van de gaafste dingen om te doen in Los Angeles is om de Hollywood letters vanuit de lucht te zien. Het is niet echt moeilijk om een ​​luchtfoto van het bord te maken, want er zijn tientallen Air Tours in Los Angeles. Allemaal maken ze een vlucht boven de Hollywood letters.

Je kunt er voor kiezen om in een helikopter boven het Hollywood bord te vliegen of met een klein vliegtuigje. Prijzen varieëren per seizoen en per aanbieder. Vluchten naar het Hollywood sign beginnen vanaf €93,00

Favoriet uitzicht Hollywood Sign USA Roadtrip Fan.

Ons favoriete uitzicht op het Hollywood-bord is vanaf Lake Hollywood Park. Ongeveer 30 minuten rijden vanaf het Griffith Observatory. Volg een weg vol met bochten die dwars door een woonwijk loopt naar het Hollywood Reservoir en maak een kleine klim naar het uitkijkpunt.

Hoewel Lake Hollywood Park een iets minder bekende plek is om het Hollywood Sign te bekijken, kan het hier toch behoorlijk druk zijn.

Verwacht daarom beperkte parkeergelegenheid en een steile wandeling over het trottoir naar het uitkijkpunt. Maar je wandeling wordt beloond met een prachtig zicht op de letters.

Adres Lake Hollywood Park: 3000 Canyon Lake Dr, Los Angeles, CA 90068, Verenigde Staten.

Hollywood Sign, achterkant.

Tip om de Hollywood letters te zien.

Wil jij het Hollywood Sign bezichtigen, dan hebben we nog een tweetal tips voor je.

  • Sta heel vroeg op om het bord te bekijken of bezoek de letters later op de dag. Het mooiste uitzicht op het Hollywood Sign krijg je namelijk aan het begin van de dag als de zon opkomt en ’s avonds als de zon ondergaat. Je krijgt vooral een mooi uitzicht op de letters als de lucht helder is. 
  • Het Hollywood Sign bekijken is gratis, daar zijn geen kosten aan verbonden, maar houdt er wel rekening mee dat je geld moet betalen voor het parkeren als je het bord vanaf het Griffith Observatory bekijkt.

Overige bezienswaardigheden van Los Angeles.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen in Los Angeles, daarom heeft USA Roadtrip Fan een aantal leuke bezienswaardigheden in Los Angeles aangestipt. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Los Angeles, mis ze niet!

O ja, USA Roadtrip Fan heeft ook nog een lijst met gratis bezienswaardigheden in Los Angeles voor je opgesteld.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button