BlogNew York

Beste reistijd New York + lijst met evenementen.

Beste reistijd New York. Ben jij van plan om een stedentrip naar New York te maken? Heel cool! Je gaat er absoluut geen spijt van krijgen. In dit artikel laat ik zien welke maanden het meest geschikt zijn.

Een stedentrip naar New York is altijd een goed idee.

Ik leg uit wat het klimaat tijdens elke maand is, welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn in New York en welke jaarlijkse evenementen je kunt bezoeken. Een stedentrip naar New York is trouwens altijd een goed idee hoor. Tijdens elke maand van het jaar!

Echter, zijn sommige reistijden (maanden) beter geschikt voor een verblijf in New York dan anderen. Januari is bijvoorbeeld de koudste maand, met een gemiddelde temperatuur van 3 graden Celsius. De maand juli is het warmst, met een gemiddelde temperatuur van 29 graden Celsius. Zo zie je maar dat elke periode zijn eigen charmes heeft.

 

Het klimaat in New York.

Het klimaat en de seizoenen in New York zijn erg divers en uitgesproken. Zo zijn de temperatuurverschillen tussen zomer en winter behoorlijk groot. En hoewel de stad op dezelfde breedtegraad ligt als Napels, is er in New York totaal geen sprake van een mediterraan klimaat.

In de winter kan het in New York behoorlijk koud worden. Sneeuw en ijzel maken deel uit van het dagelijkse straatbeeld.

Verder staat er in de winter vaak een ijzige wind die New Yorkers bijna letterlijk omver blaast. De zomers daarentegen zijn heet en vochtig en het kwik van de thermometer stijgt vaak tot boven de 40 graden Celsius.

Gemiddelde Gemiddelde
max. min.
temperatuur temperatuur
januari 3 -4
februari 5 -3
maart 10 1
april 16 7
mei 22 12
juni 26 17
juli 29 20
augustus 28 19
september 24 16
oktober 18 10
november 12 5
december 6 -1

 

 

Wat is de beste reistijd voor New York?

Wat is nu de beste reistijd voor New York? Tja, dit is natuurlijk iets heel persoonlijks, maar mijn aanbeveling om New York te bezoeken is toch echt tijdens het voor- of najaar.

Want zelfs als er een klein drupje regen valt, is het voor- of najaar in New York City absoluut de moeite waard. En dan met name de maanden april, mei en vooral juni, omdat de temperaturen dan erg aangenaam zijn. De stad komt tijdens die periode letterlijk tot bloei.

–> Dit kost een weekje New York City. Alle kosten op een rij. 

De herfst in New York is vrij kort, maar dat maakt New York City weer des te mooier. Ook de maanden september en oktober zijn dus uiterst geschikt voor een stedentrip naar New York. In oktober schittert de metropool in de kleuren van de Indian Summer, die vaak tot half november duurt.

 

Stedentrips

 

Wat is de goedkoopste tijd om naar New York te reizen?

New York is duur. Dat is waarschijnlijk geen geheim, maar wat is nu de goedkoopste tijd (maanden) om New York te bezoeken? Er zijn manieren om de Big Apple betaalbaar te maken.

Hieronder volgen een paar tips over hoe je geld bespaart in New York City. Timing is hierbij trouwens van cruciaal belang.

 

Januari – februari.

De maanden januari en februari gelden als laagseizoen in New York en tijdens deze maanden boek je zowel vliegtickets als accommodaties voor super lage prijzen. Veel Broadway-theaters bieden tijdens deze periode bijvoorbeeld ook goedkope tickets aan.

Echter, dit zijn ook de koudste maanden van het jaar, maar wanneer jij jezelf goed aankleedt, moet dit geen probleem zijn. Zo heb je tijdens deze periode ook meer de tijd om superleuke bezienswaardigheden te bezoeken en is het  bijvoorbeeld stukken minder druk in Central Park of bij het Vrijheidsbeeld.

De New York Fashion Week vindt plaats in de maand februari, wat de prijzen weer wat opdrijft. Dus voordat je een vlucht boekt naar New York, tijdens de maand februari, zoek dan eerste even uit wanneer de New York Fashion Week plaatsvindt.

Juli – Augustus.

Zelfs in de zomermaanden en dan met name in de maanden juli en in de eerste helft van augustus kunnen de prijzen in New York meevallen. Goedkoop naar New York in de zomer? Ja, dit komt omdat veel reizigers worden afgeschrikt door de hitte en de maand juli proberen te vermijden.

Persoonlijk heb ik New York City al meerdere malen bezocht in juli, maar ik heb dan ook geen probleem met het warme weer. Uiteindelijk moet je jezelf afvragen of een besparing tijdens de zomer de moeite waard is en of je bereid bent om temperaturen van boven de 40 graden Celsius te accepteren.

100 dingen om te doen in New York City

 

 

Het weer in New York tijdens elke maand.

Hieronder een kleine opsomming van het weer in New York tijdens elke maand van het jaar. Doe er je voordeel mee en wie weet maak jij een keuze voor je stedentrip naar New York, gebaseerd op onderstaande gegevens.

 

Het weer in New York in januari.

Koud, kouder, koudst dat is de maand januari in New York. Of ik misschien een beetje overdrijf? Nee, januari is écht de koudste maand in New York. Overdag liggen temperaturen rond het vriespunt en je ziet dan waarschijnlijk ook sneeuw. Na de kerstperiode dalen de prijzen van accommodaties flink.

Het weer in New York in februari.

Net als in januari is het weer in februari erg koud, de kans op sneeuw en ijzel is groot. De gemiddelde temperatuur (5 graden Celsius) stijgt nauwelijks en net als in januari laat ook nu de zon zich vrij weinig zien.

Het weer in New York in maart.

Het voorjaar komt eraan, maar nog niet helemaal. Met ongeveer 10 graden Celsius overdag is het niet zo koud als de afgelopen maanden, maar het regent wel veel meer. Met gemiddeld 13 regendagen is de maand maart de natste maand van het jaar. Neem in de maand maart voor de zekerheid regenkleding mee.

Het weer in New York in april.

In april stijgen de temperaturen en komt de natuur tot leven. Dagtemperaturen komen ver boven de 15 graden Celsius en de regen neemt geleidelijk af. Rond half april begint de omgeving weer wat groen te worden. Daarnaast kun je in april het Cherry Blossom Festival bezoeken dat absoluut de moeite waard is.

Het weer in New York in mei.

De maand mei is een geweldige maand voor een stedentrip naar New York. In mei is het met een gemiddelde van 22 graden Celsius aangenaam warm in de stad. Daarnaast is er gemiddeld 8 uur zon per dag. Dus je dikke jas kun je gerust thuislaten. Niet alleen de temperatuur, maar ook de prijzen van accommodaties stijgen in de maand mei.

Het weer in New York in juni.

Tijdens de maand juni kun je de eerste voorbodes van een hete zomer ervaren. Met een gemiddelde van 26 graden Celsius zijn de temperaturen perfect en acceptabel. Een prima maand om in NYC te verblijven! Overdag kun je de stad verkennen en daarna heerlijk genieten van een warme zwoele zomeravond op het terras van een restaurant.

 

 

Het weer in New York in juli.

Juli is een van de heetste maanden van het jaar. De zon schijnt ongeveer 10 uur per dag en in de stad ‘hangt’ een gemiddelde temperatuur van 29 graden Celsius. Voeg daaraan nog een vrij hoge luchtvochtigheid toe en je verblijf is hierdoor iets minder plezierig. Voor verkoeling ga je naar de stranden van New York: Coney Island!

Het weer in New York in augustus.

De maand augustus in New York verschilt niet veel van juli: Het is er heet en benauwd. De gemiddelde dagtemperatuur is 28 graden graden Celsius en met 11 zonuren per dag, kan een dagje sightseeing erg vermoeiend zijn. In ruil daarvoor vallen de prijzen van overnachtingen vaak lager uit en is het in NYC over het algemeen minder druk.

Het weer in New York in september.

In de maand september is het in New York met een gemiddelde temperatuur van 24 graden Celsius gelukkig niet meer zo ondraaglijk heet en neemt ook de luchtvochtigheid af. Elke dag is er ongeveer 9 uur aan zonneschijn en ook ’s nachts zijn de temperaturen aangenaam. September is een heerlijke maand voor een stedentrip naar de Big Apple!

Het weer in New York in oktober.

In oktober begint in New York de temperatuur te dalen en de herfst ‘wandelt’ de stad binnen. Met gemiddeld 18 graden Celsius is het zeker niet koud, maar wel veel minder warm dan de maand september. Het regent nauwelijks en je kunt NYC op deze manier goed verkennen. Als je New York eind oktober bezoekt, neem dan maar een iets dikkere jas mee.

Het weer in New York In november.

Tijdens de maand november zie je de zon steeds minder vaak en kan het zelfs gaan sneeuwen in de stad! De temperatuur is behoorlijk laag, want deze ligt overdag zo rond de 12 graden Celsius en ’s nachts kan het zelfs vriezen. Prijzen van hotels zijn in deze maand beduidend lager dan in de maand oktober.

Het weer in New York in december.

In de maand december is de gemiddelde dagtemperatuur in New York ongeveer 6 graden Celsius en sneeuw maakt deel uit van het straatbeeld. Met name bij de kerstboom en schaatsbaan bij Rockefeller Center kun je veel drukte verwachten.

December is misschien wel de meest magische maand in New York, want tijdens deze maand is namelijk elke straathoek prachtig versierd voor Kerstmis. Ondanks het koude weer is de maand december een populaire en drukke maand in New York en zijn prijzen voor accommodaties hoog.

 

 

 

Beste reistijd New York in verband met activiteiten en evenementen.

Als het weer in New York niet belangrijk is voor je, dan kun je wellicht je stedentrip naar de Big Apple afstemmen op leuke activiteiten en evenementen?

Want naast de populaire bezienswaardigheden heeft New York namelijk nog veel meer te bieden. Van optochten, muziekfestivals, modebeurzen, foodfestivals tot winkelen en culinaire hoogtepunten. Maar wat is de beste reistijd voor leuke evenementen in New York? Ik heb een aantal tips voor je.

 

Evenementen en activiteiten in New York van februari tot maart.

Februari:

Traditioneel vindt de New York Fashion Week in februari plaats. Dit is een must voor elke modeliefhebber, maar ook interessant voor reizigers die dit ooit een keer willen meemaken.

Je hoeft tijdens de maand februari trouwens geen show bij te wonen hoor, want op dat moment lopen er genoeg fashion fanaten rond door de straten van Manhattan die maar al te graag met hun bijzondere kleding pronken. Oh, en een beroemdheid spotten tijdens de Fashion Week is ook zeer goed mogelijk.

Maart:

In de maand maart vindt de jaarlijkse St. Patrick’s Day Parade plaats op 5th Avenue en dat is meestal zo rond de 17e van de maand. De hele stad is dan felgroen gekleurd, inclusief beschilderde gezichten, kleding, drankjes en de top van het Empire State Building is zelfs groen gekleurd.

Op St. Patrick’s Day bezoeken ongeveer 250.000 bezoekers de parade en de halve stad ligt dan bijna plat. Denk dus goed na of je op deze dag wel wil aankomen of vertrekken in Manhattan.

 

Activiteiten en evenementen in New York van mei tot juli.

Mei:

In mei is er het Ninth Avenue International Food Festival.Een festival voor fijnproevers. Tijdens het festival zijn er heerlijke gerechten van over de hele wereld en verschillende podia met muziek uit verschillende landen.

Aangezien de maand mei ook ideaal is voor buitenactiviteiten, kun je bijvoorbeeld ook een prachtige fietstocht maken in NYC. Er zijn namelijk geweldige fietspaden in Central Park of langs de Hudson River te vinden.

Op de laatste maandag van mei is het Memorial Day: Een super belangrijke en zeer patriottische dag in de Verenigde Staten. Dat betekent veel stars and stripes, waar je ook kijkt!

Juni:

Het New York Philharmonic Orchestra geeft in juni een gratis concert midden in Central Park. De precieze datum wordt elk jaar zo rond maart aangekondigd.

Een ander hoogtepunt van de maand juni is het gratis Bryant Park Film Festival. Elke maandagavond is er een openluchtbioscoop in het park, waar je gratis een film kunt kijken, op een dekentje, in het gras.

Een absolute must-see is ook het festival Shakespeare in the Park. Dit wordt in het midden van Central Park gehouden in het Delacorte Theater. Hier vinden gratis Shakespeare-voorstellingen plaats tussen mei en augustus.

Eind juni vindt in New York de Gay Pride Week in Greenwich Village plaats. Een kleurrijk feest dat jaarlijks plaatsvindt en met zo’n 500.000 bezoekers een van de grootste optochten van New York is.

Juli:

Juli begint met het wereldberoemde Fourth of July, de onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten. Het vuurwerk dat bij deze gelegenheid hoort, wordt in de buurt van de Brooklyn Bridge afgestoken. Deze vuurwerkshow is absoluut een bezichtiging waard!

Een ander hoogtepunt in juli is het Lincoln Center Festival, dat door de hele stad plaatsvindt. Kunstwerken van wereldberoemde artiesten worden tentoongesteld, maar er zijn bijvoorbeeld ook theatervoorstellingen, een circus, opera en dansvoorstellingen.

 

Activiteiten en evenementen in New York van oktober tot november.

Oktober:

In oktober is een wandeling door Central Park een must, want tijdens deze periode schittert het pak in geweldige herfstkleuren. Vooral de Mall en Literary Walk, de beroemde laan met bomen die dwars door Central Park loopt, is prachtig en tijdens deze periode van het jaar een lust voor het oog.

Ook de beroemde ijsbaan bij Rockefeller Center wordt elk jaar vanaf begin oktober geopend. Wie kent deze ijsbaan nu niet? Het is trouwens niet goedkoop om hier een rondje te schaatsen, maar ach, schaatsen in New York doe je maar eenmaal in je leven. Toch?

Het absolute hoogtepunt in oktober is de Halloween Parade in Manhattan op 6th Avenue. Halloween is sowieso een aanrader om te zien in de Verenigde Staten, waar je ook verblijft in the States. Het aankleden en decoreren van de straten in New York begint vaak al begin oktober.

November:

Tijdens de maand november kan het slecht weer worden in New York, maar vervelen doe je je absoluut niet in de maand november. Deze maand begint met de jaarlijkse Marathon van New York, die door alle vijf de stadsdelen loopt. Iedereen mag meedoen, maar je moet wel uitgeloot worden.

Aangezien november ook de maand van Thanksgiving is, kun je ook de traditionele Macy’s Thanksgiving Day Parade meemaken. Het klinkt misschien raar dat een warenhuis een parade organiseert, maar de parade is een van de meest populaire parades in New York. Gigantische ballonfiguren worden opgeblazen en door de straten van New York getrokken, te midden van honderdduizenden toeschouwers.

Als je van gigantische kortingen houdt, dan mag je Black Friday in New York, vlak na Thanksgiving, absoluut niet missen. Deze koop gekte begint in de late namiddag van Thanksgiving en de warenhuizen zijn zelfs op vrijdag de hele nacht open!

 

Activiteiten en evenementen in New York. Kersttijd in december.

December:

De maand december is misschien wel de meest romantische maand in New York. In de maand december zijn namelijk overal ​kerstmarkten, de straten zijn volledig versierd met kerstdecoratie en op 29 november is de beroemde openingsceremonie van de gigantische kerstboom voor het Rockefeller Center.

Heb je altijd al die versierde buitenwijken, tijdens de kerstperiode, in Amerika willen zien? Ga dan naar Dyker Heights in Brooklyn. Hier versieren de bewoners hun huizen alsof hun leven ervan afhangt. Houd je camera maar in de aanslag!

Een ander evenement dat tot een kersttraditie behoort in New York, is de Radio City Christmas Spectacular. In de Radio City Music Hall, zijn meer dan 140 dansers verkleed als kerstman, elfen en notenkrakers en voeren een zeer indrukwekkend kerstshow op. De tickets zijn niet goedkoop, maar bijna niets is goedkoop in New York City, vooral niet met Kerstmis.

Als de maand december bijna voorbij is, dan is het New Year’s Eve in Manhattan, met talloze new year’s eve feesten in clubs, bars en op een van de bekende rooftop bars.

Zelf vuurwerk afsteken mag je niet in NYC, maar je kunt wel naar de traditionele ‘Ball Drop’ op Times Square. Iedereen komt hier samen om het nieuwe jaar in te luiden en er wordt gefeest tot de volgende ochtend.

 

 

Conclusie beste reistijd New York.

Eigenlijk had ik het al aangeven in dit artikel: De beste reistijd om naar New York te gaan, is het hele jaar door! Iedere maand heeft zijn eigen temperatuur en elk seizoen in New York heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

De beste reistijd om naar New York te reizen is voor veel reizigers tijdens het voor- of najaar, maar daarentegen is de winter weer het goedkoopste om naar New York te reizen.

Het hele jaar door zijn er activiteiten en evenement in New York dus daar hoeft het ook niet aan te liggen. Beslis maar gewoon welke periode het beste bij jou past. Een stedentrip naar New York kan namelijk altijd! Ongeacht het klimaat in New York.

 

Ook leuk om te lezen over New York.

–> Alles wat jij wil weten over je stedentrip naar New York.

–> Hier boek je een helikoptervlucht in New York!

–> 100 super leuke bezienswaardigheden in New York City.

–> 42 x gratis een museum bezoeken in New York.

 

 

Op vakantie naar New York? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar New York City aanbieden. Of neem eens een kijkje bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar New York.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar New York.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in New York.

Zoek overnachtingen

Camper huren in New York.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in New York.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button