BlogTips

Beste reistijd Alaska.

national-park-magazine

Beste reistijd Alaska. In de afgelopen jaren heeft de toeristenindustrie in Alaska een grote groei doorgemaakt. Het aantal blijft jaar na jaar stijgen en in 2019 verwelkomde ‘The Last Frontier’ een recordaantal van 2,26 miljoen toeristen.

De beste tijd om Alaska te bezoeken is tussen mei en september.

Als je overweegt om Alaska voor het eerst te bezoeken, vraag je je waarschijnlijk af wat de beste reistijd is om hier naartoe te gaan. Dit is een belangrijke overweging, omdat je, afhankelijk van wanneer je deze staat bezoekt, een heel andere ervaring hebt.

De beste reistijd om Alaska te bezoeken is tussen de maanden mei en september. Gedurende deze tijd van het jaar ervaar je overwegend helder weer, aangename temperaturen en veel zonlicht. Meestal piekt het toerisme in Alaska tussen de maanden juni en augustus, vanwege de zomervakantie en de warmere temperaturen.

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

 

Beste reistijd Alaska.

Toeristen die geld willen besparen en wat extra privacy willen, geven juist de voorkeur aan het voor- of najaar. Mensen die geïnteresseerd zijn in sneeuw, skiën, het noorderlicht of festivals zoals de Iditarod, bezoeken Alaska in de ijskoude wintermaanden.

Omdat de zomerperiode in Alaska het populairste toeristenseizoen is, wil dat nog niet zeggen dat dit het beste bij je past. Voordat je een beslissing neemt in welke maand je Alaska bezoekt, is het belangrijk te overwegen wat je precies in Alaska wilt doen.

Laten we de voor- en nadelen van een bezoek aan Alaska tijdens de verschillende seizoenen bespreken, zodat je een idee krijgt wanneer je een reis naar Alaska kunt maken.

 

Vakantie Alaska in de zomer.

De overgrote meerderheid van de mensen die Alaska bezoeken, doen dat in de zomer. Van juni tot augustus geniet je in Alaska van lekkere temperaturen, schitterende uitzichten en een overvloed aan wildlife.

De uren met daglicht zijn extreem lang tijdens het zomerseizoen, wat weer betekent dat je genoeg tijd hebt om de wildernis van Alaska te verkennen. Zomertemperaturen liggen over het algemeen tussen de 16 en 20 graden Celsius. Omdat het zomerseizoen het populairst is bij toeristen, vind je tijdens deze periode ook altijd wel een leuke tour of attractie die bij je past.

De meeste havens in Alaska verwelkomen tijdens de zomermaanden ongeveer zes grote cruiseschepen per dag. Vergelijk dat met ongeveer twee cruiseschepen per dag in het voor- en najaar en je begrijpt de drukte. Waar je tijdens je reis in Alaska ook heen gaat, je hebt tijdens het zomerseizoen de meeste kans om bruine beren, elanden en walvissen te zien.

De meest populaire activiteit in de zomer is misschien wel een walvis-cruise om walvissen te spotten. Hoewel verschillende walvissen ook in de lente en de herfst in Alaska verschijnen, is het trekseizoen van de walvissen toch echt tijdens de zomer.

Liefhebbers van vissen, zullen ook blij zijn om te horen dat het hoogtepunt van het visseizoen in Alaska in de zomer is. De beste tijd om koningszalm te vangen is van half mei tot juli en rode zalm vang je van half juni tot half augustus.

reistijd-alaska

 

Nadelen vakantie Alaska tijdens de zomer.

Hoewel de zomer in Alaska de perfecte reistijd is, zijn er toch een paar nadelen. Het meest voor de hand liggende nadeel van een bezoek aan Alaska in de zomer is dat je meer geld kwijt bent dan in andere maanden van het jaar.

Bovendien moet je een reis in de zomer minstens een paar maanden van tevoren plannen om ervoor te zorgen dat je een goede hotelkamer krijgt en een plekje kunt bemachtigen voor de tours waarin je geïnteresseerd bent.

Nog iets om in gedachten te houden bij het boeken van een zomervakantie naar Alaska is dat de kans op regen iets hoger is dan in andere periodes van het jaar. Anchorage krijgt bijvoorbeeld in juli en augustus tussen de 2 en 5 centimeter regen. Dit is hoger dan het gemiddelde voor alle andere maanden van het jaar.

Trouwens, een probleem dat veel zomerreizigers ook ondervinden, is het hoge aantal muggen in Alaska. De beste kans om muggen te vermijden, is om Alaska aan het einde van het zomerseizoen te bezoeken in plaats van in juni of juli. Gewoonlijk rekent de kilte van de augustusavonden met deze vervelende beestjes af.

 

 

Vakantie Alaska in de winter.

Laten we eerlijk zijn: een bezoek aan Alaska tijdens de koude wintermaanden komt bij de meeste mensen van ons niet op. Temperaturen liggen in de winter in Alaska meestal onder het vriespunt en er zijn minder tours beschikbaar dan in de zomer. Tijdens de winter heb je per dag ook maar vijf of zes uur zonlicht.

Voor degenen die van wintersport, besneeuwde landschappen of het noorderlicht houden, is een wintervakantie naar Alaska zeker het overwegen waard.

Een belangrijke reden waarom mensen Alaska in de winter bezoeken, is voor de vele sneeuwactiviteiten. Enkele van de meest populaire sporten die je tijdens de winter in Alaska kunt beoefenen zijn bijvoorbeeld sneeuwschoen wandelen, skiën, ijsvissen en ijsklimmen.

Sneeuwval begint in Alaska meestal pas eind december, dus de beste periode voor sneeuwzeker weer is tussen januari en maart.

Het is duidelijk dat hoe hoger je reist, hoe meer sneeuw je tegenkomt. Anchorage krijgt bijvoorbeeld ongeveer 80 centimeter sneeuw per jaar, maar het nabijgelegen skigebied Alyeska krijgt bijna 180 centimeter per jaar.

Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in wintersport in Alaska, kunnen overwegen om een mooie winter treinrit te boeken. Reisorganisaties organiseren tijdens de strenge wintermaanden meerdaagse trein-tochten op de Alaskan Railroad tussen Anchorage en Fairbanks.

Een treinreis maken in Alaska in de winter is bijzonder magisch, vanwege het besneeuwde landschap en natuurlijk het noorderlicht.

winter-vakantie-alaska

 

Het weer in Alaska.

Het weer en klimaat: Door de geografische ligging, ongeveer een derde deel van Alaska ligt boven de Noordpoolcirkel, is Alaska de koelste staat van de Verenigde Staten.

Dankzij de ‘Alaska stroom’ tref je in de zuidelijke helft van Alaska relatief warm zeewater langs de kust aan. Hierdoor daalt de temperatuur in de winter minder ver dan wat je op basis van de ligging zou verwachten. In het noorden geldt dit effect niet waardoor er een vrij groot contrast in temperatuur ontstaat binnen Alaska.

Het grootste deel van Alaska heeft een koel landklimaat, waarbij de temperatuur in de zomermaanden boven de grens van tien graden ligt. Het meest noordelijke deel van Alaska heeft een toendraklimaat. In de wintermaanden daalt de temperatuur in dit gebied soms tientallen graden onder het vriespunt, zowel ’s nachts als overdag.

Gemiddelde Gemiddelde
max. min.
temperatuur temperatuur
januari – 6 – 14
februari – 3 – 12
maart 0 – 8
april 6 – 2
mei 13 4
juni 16 8
juli 19 11
augustus 16 10
september 13 5
oktober 5 – 2
november – 3 – 10
december – 6 -13

 

De beste reistijd voor Alaska is het hele jaar!

Ongeacht de tijd van het jaar dat je Alaska bezoekt, beloont deze avontuurlijke staat in de Verenigde Staten je met een onvergetelijke herinnering. Zomer, herfst, lente of winter? Het kan allemaal!

Of je nu de racers op de Iditarod aanmoedigt, walvissen wilt spotten of het noorderlicht wilt bewonderen, zorg ervoor dat je een vakantie naar Alaska goed voorbereidt en dat het seizoen bij je interesses past.

Laat je mij even weten hoe jij Alaska hebt ervaren?

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> De leukste bezienswaardigheden van Fairbanks, Alaska op een rij.

–> Dit zie je en doe he in de omgeving van Anchorage. 

–> 17x genieten in de hoofdstad van Alaska. Juneau

–> 15 top bezienswaardigheden in Anchorage stad

–> Dit zijn ze. Vind hier de mooiste reizen naar Alaska.


 

Reizen Amerika

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button