Bezienswaardigheden AmerikaBlogTips

De 6 meest gefotografeerde bergen van Amerika.

De 6 meest gefotografeerde bergen van Amerika zijn niet alleen schitterend om te zien, maar ook spectaculair om te bezoeken. Ze zijn misschien niet allemaal even gemakkelijk te beklimmen, maar waar een wil is, is een weg.

De bergen in Amerika bestaan voornamelijk uit besneeuwde toppen, grillige pieken, groene oases, kale vlaktes en druipende watervallen. En met degelijke wandelschoenen aan loop je over prachtige wandelpaden en spot je misschien zelfs wel wilde dieren.

Op weg naar boven giert de wind om je lichaam en als je eindelijk de top hebt bereikt, kijk je uit over adembenemende landschappen. Wij hebben de zes meest gefotografeerde bergen van Amerika op een rij gezet. Ga je mee?

De beste fotografie camera.

Wil je meer inzicht krijgen in de wereld van fotocamera’s? Klik dan hieronder op “Vind een goede camera” .

De 6 meest gefotografeerde gebergtes van Amerika.

Ze zijn echt spectaculair om te zien, dus iedereen zou deze bergen in Amerika een keer moeten bezoeken (en fotograferen) als je de kans krijgt.

Bezoek jij de Verenigde Staten binnenkort? Kijk dan of één van de prachtige ‘reuzen’ op je route ligt.

6. Glacier National Park, Montana.

Glacier National Park is niet één berg in Amerika, maar een gigantisch groot National Park dat een prachtige wildernis in de Rocky Mountains van Montana beslaat.

In het park vind je met gletsjers uitgehouwen toppen, turquoise meren, diepe valleien en meer dan 1100 kilometer aan wandelpaden. Er zijn genoeg dingen te doen in Glacier National Park. Van backpacken en kamperen tot fietsen en wandelen.

Het park heeft tal van inheemse planten- en diersoorten en is de thuisbasis van grizzlyberen, berggeiten, elanden en Canadese lynxen. Er zijn honderden soorten vogels en vissoorten.

Overal waar je komt in het National Park, kun je goede foto’s maken. Want met een 360 graden prachtig landschap, is het geen wonder dat het een van de meest gefotografeerde bergen van de Verenigde Staten van Amerika is.

–> Informatie over het nabijgelegen Yellowstone National Park.

Glacier National Park, Montana.

5. Grand Tetons, Wyoming.

De Grand Tetons staan ​​bekend als de meest verbazingwekkende bergen in Amerika en hebben meer dan 320 kilometer aan paden door het omliggende National Park.

Het park heeft verschillende activiteiten en attracties om elke bezoeker tegemoet te komen, waaronder meren, rivieren, campings en fietspaden.

De Grand Teton is de hoogste top in het Teton-gebergte en is een bekende plek voor bergbeklimmers.

Schwabacher’s Landing is onze favoriete plek om foto’s te maken. De bergen in Grand Tetons, Amerika zijn in de zomer veel toegankelijker, maar de winter biedt juist weer prachtige fotomomenten.

De scherpe, gekartelde, witte toppen tegen de blauwe lucht van Wyoming leveren hierdoor de beste foto’s op.

–> Uitgebreide informatie over Grand Tetons National Park.

Grand Tetons, Wyoming.

4. Great Smoky Mountains, Tennessee/ North Carolina.

Hoewel de Great Smoky Mountains niet één specifieke berg is in Amerika, is het een prachtige bergketen die Tennessee en North Carolina opfleurt en die absoluut op je bucketlist mag staan. 

De Great Smoky Mountains bieden het hele jaar door geweldige wandelmogelijkheden en hebben wandelpaden die toegankelijk zijn voor elke leeftijd en elk niveau.

De meest populaire wandelbestemmingen zijn Charlies Bunion, Alum Cave Bluffs, Rainbow Falls en Chimney Tops. De wandelingen nemen je mee naar watervallen, geweldige uitzichten, bossen en eindeloos veel avontuur. 

Je kunt ook een meerdaagse wandeltocht maken als je je super avontuurlijk voelt, maar je hebt wel een reservering en vergunning nodig om in het park te overnachten.

In plaats daarvan kun je de in mist gehulde bergen ook gewoon overdag in Amerika bezoeken.

–> Ontdek het Great Smokey Mountains National Park Magazine.

Great Smokey Mountains.

3. Maroon Bells, Colorado.

Gelegen op enkele minuten buiten het beroemde skistadje Aspen, Colorado, zijn de Maroon Bells een van de meest gefotografeerde bergen in Amerika.

De prachtige rode, grillige toppen worden omringd door ongerepte natuur en maken dit een van de meest spectaculaire bergen van de Verenigde Staten.

De toegankelijkheid van de Maroon Bells is beperkt en met de auto alleen bereikbaar, voordat de sneeuw begint te vallen. De bergtoppen liggen slechts 25 kilometer ten westen van Aspen en 41 kilometer van Snowmass, net op Maroon Creek Road.

Reizigers die dol zijn op Indian Summer bezoeken deze bergen in Amerika van half september tot begin oktober om zo de mooiste uitzichten op de gekleurde bladeren te krijgen.

De omringende bomen beginnen tijdens die periode van kleur te veranderen, vooral wanneer de eerste sneeuw begint te vallen. 

–> Informatie over de beste wintersportgebieden in Amerika.

Maroon Bells, Colorado.

2. Mount Rainier, Washington.

Mount Rainier is de hoogste berg in Amerika en de hoogste piek in Washington met een hoogte van 4.392 meter boven zeeniveau.

Het is een icoon in het landschap van Washington en het meest toegankelijk vanuit Mount Rainier National Park. 

Mount Rainier is een actieve vulkaan en wordt vanwege de grote hoeveelheid gletsjerijs beschouwd als een van de gevaarlijkste vulkanen ter wereld. De berg ligt net ten oosten van Eatonville en ten zuidoosten van Seattle en Tacoma.

Als je Mount Rainier fotografeert, kun je niet fout gaan. Ga het park in en er zijn eindeloze wandelingen en uitkijkpunten om precies de juiste invalshoek te krijgen.

Als je een ervaren wandelaar bent, kun je er ook voor kiezen om deze bergen in Amerika te beklimmen en vanaf de top een adembenemend uitzicht te krijgen.

–> Dit zie en doe je in de omgeving van Mount Rainier.

Mount Rainier, Washington.

1. Denali, ook bekend als Mount McKinley, Alaska.

Denali, de naam van de HOOGSTE berg van Noord-Amerika, bevindt zich in het midden van Denali National Park and Preserve in het zuiden van Alaska. De berg ligt 6.190 meter boven de zeespiegel en is na de Mount Everest in Nepal en Aconcagua in Argentinië de derde meest prominente en meest geïsoleerde berg op aarde.

Denali National Park herbergt bijna 12.000 meren en gletsjers die een groot deel van het park beslaan. Ongeveer een zesde van het hele park. Op dit niet omheinde landschap lopen wilde dieren vrij rond en je kunt daarom het hele jaar door wildlife zien.

Om naar de top van Denali te klimmen, moet je een ervaren bergbeklimmer zijn. Er zijn klimroutes aanwezig om de top te bereiken die alleen voor de zeer ervaren bergbeklimmer zijn. Je hebt namelijk speciale uitrusting, gidsen of experts nodig om de top van deze knoestige berg in Amerika te bereiken. 

Voor degenen die de top willen fotograferen, is het niet moeilijk om een ​​goed zicht te krijgen als je eenmaal in het park bent. De ochtend is de beste tijd om de berg te fotograferen voordat deze in dikke wolken is gehuld.

–> Dit zijn ze, de 15 leukste bezienswaardigheden van Alaska.

Denali – Mount McKinley, Alaska.

Tip | De leukste berg van Amerika.

Als tip willen we graag nog één van de leukste bergen van Amerika benoemen, namelijk Mount Rushmore. Mount Rushmore is een granieten berg, midden in South Dakota, met daarop vier gezichten van bekende presidenten.

Jaarlijks bezoeken ongeveer drie miljoen mensen Mount Rushmore en is het één van de grootste bezienswaardigheden in de Verenigde Staten.

De berg Mount Rushmore ligt in Keystone, South Dakota, Amerika en hoewel dit in de middle of nowhere is, ligt de berg met de vier presidenten in de prachtige Black Hill-regio en is zeer gemakkelijk bereikbaar.

Het brein achter Mount Rushmore, Gutzon Borglum, geloofde dat vier presidenten de meest cruciale gebeurtenissen in de geschiedenis van de Verenigde Staten vertegenwoordigden.

Mount Rushmore is een absolute aanrader om te bezoeken in Amerika.

–> Dit wil jij weten over Mount Rushmore voor je bezoek aan de berg.

Presidenten Mount Rushmore berg
Mount Rushmore, South Dakota.

Bergen Amerika in kaart.

Amerika heeft verschillende landschappen en herbergt meer dan 300 grote bergen van minstens 3.000 meter hoog. Onderstaande Amerikaanse bergketen-kaart belicht de belangrijkste bergketens in de Verenigde Staten en hoe deze over het land zijn verspreid. 

Elke staat heeft zijn eigen unieke geografie, met de Rocky Mountains en de Appalachian Mountains in het oosten en de Sierra Nevada en Cascade Mountains in het westen.

De hoogste bergen in Amerika bevinden zich in de staten Colorado, Alaska en Californië

Bergen in Amerika.

Hoogste berg van Amerika.

De nummer 1 van de lijst: Denali. De hoogste berg in de Verenigde Staten is Denali, gelegen nabij het centrum van de Alaska Range. In feite bevinden de meeste van de hoogste bergen van de Verenigde Staten zich in Alaska en worden ze op passende wijze gekenmerkt door ijzige bergtoppen en gletsjers.

Dat wil niet zeggen dat andere bergketens in Amerika niet indrukwekkend zijn. Want hoewel niet zo indrukwekkend als de 6.190 meter van Denali, staat de hoogste berg van de onderste 48 staten, Mount Whitney in Californië, op 4.417 meter.

Denali.

Denali betekent “de lange” in de inheemse taal van Alaska. En hoewel de berg Denali wordt aanvaard als de hoogste piek van de VS, wordt sinds het einde van de 19e eeuw gedebatteerd over de exacte meting ervan.

Om het record te bepalen, ging een geavanceerd onderzoek-expeditieteam in 2015 op pad met de nieuwste GPS-apparatuur, waarbij de hoogte werd bepaald op 6.190 meter.

Denali ligt in het Denali National Park in het zuiden van Alaska, dat bekend staat om de huisvesting van 39 verschillende zoogdieren, waaronder grizzlyberen, grijze wolven en elanden.

Hoogste berg Amerika- Denali.

Rood gebergte Amerika.

Amerika heeft schitterende bergen, maar het meest klassieke beeld van Amerika zijn toch wel de rode rotsen en bergen van de Verenigde Staten. Met name in het zuidwesten van Amerika vind je een overvloed aan rood gebergte.

De rode rotslandschappen van de Verenigde Staten zijn voornamelijk te zien op het Colorado-plateau in het noorden van Arizona, het zuiden van Utah en het zuidwesten van Colorado.

De sedimentaire lagen die aan dit grote gebied ten grondslag liggen, zijn in verschillende tinten rood, geel en grijs gekleurd en op veel plaatsen zichtbaar, hetzij in ravijnen, plateauranden of andere geërodeerde formaties.

De meest bekende locatie in Arizona is Sedona, een populaire stad aan de monding van Oak Creek Canyon, omgeven door kliffen, plateaus en andere canyons, allemaal gevormd uit dieprood zandsteen.

Maar rode rotsen zijn ook prominent aanwezig in de Grand Canyon. Daal af via de verschillende wandelpaden en krijg een meer close-up perspectief in de canyon van de schitterende rode rotsen.

Canyon de Chelly, Monument Valley, Bryce Canyon en Zion zijn ook prachtige voorbeelden van betoverende mooie rode rotsen en bergen in Amerika.

Video: Bekende bergdopen in Amerika.

Leuk al die bergen in Amerika, maar kun je in de buurt ook ergens overnachten? Natuurlijk! Bovenstaande 6 bekende bergen in Amerika hebben allemaal steden in de buurt, groot of klein, om een accommodatie te boeken.

Echter zijn er in de Verenigde Staten natuurlijk nog veel meer bekende bergsteden, waar je kunt verblijven om de toppen van Amerika te beklimmen.

Welke leuke en bekende bergsteden dit zijn in de Verenigde Staten, dat legt de video van According to Briggs je haarfijn uit.

Bron video: World according to Briggs.

–> Leg al die prachtige bergen in Amerika vast met fantastische foto-apparatuur. Vind een goede camera.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Slechtste en vieste hotels in Amerika. Durf jij hier een kamer te boeken?

–> Custer State Park: de bizons ‘vliegen’ hier om je oren.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten.

–> Hier kun je gratis kamperen in de Verenigde Staten.

–>Download hier de handige Amerika inpaklijst.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button