BlogKostenTips

Benzineprijs Amerika: Dit kost Euro 95 en diesel in de VS.

Weet jij dat de benzine een van je goedkoopste uitgaven tijdens je roadtrip door Amerika wordt? Voor wij op vakantie naar Amerika gaan, maak ik altijd een berekening van de 5 grootste uitgaven van onze reis. Namelijk de kosten voor de vliegtickets, hotelovernachtingen, autohuur, dagelijkse uitgaven en de brandstofkosten. Op deze manier weet ik van te voren wat onze reis naar Amerika ongeveer gaat kosten.

Zijn de brandstofprijzen in Amerika hoger of lager dan in Nederland?

Want als je een roadtrip in Amerika maakt, dan wil je van te voren natuurlijk wel weten wat je reis ongeveer kost. De kosten van de vliegtickets, hotelovernachtingen, autohuur en restaurants (dagelijkse uitgaven) heb ik in andere artikelen uitgewerkt. Laat ik vandaag eens dieper ingaan op de benzineprijs in Amerika.

Want zijn de brandstofprijzen in Amerika hoger of lager dan in Nederland? En hoeveel betaal je voor de brandstof in Amerika? Maar misschien nog wel de belangrijkste vraag: Wat ben je tijdens je reis, in totaal aan benzinekosten kwijt? In dit artikel vind je de actuele benzineprijzen van Amerika. Plus  geef ik je tips over hoe je  tankt in Amerika.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Benzineprijs Amerika.

Laat ik beginnen met het feit dat benzineprijzen in Amerika worden aangegeven per gallon. Een gallon is 3,8 liter. De brandstofprijs in Amerika ligt op dit moment tussen de $3.56 en $4.18 per gallon. 

Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van 93 tot 1,10 eurocent per liter. Zoals je ziet is de benzine in Amerika veel goedkoper dan in Nederland.

Het verschil van 93 tot 1,10 eurocent per liter ontstaat, omdat de benzineprijs in Amerika varieert per staat. Plus de prijs kan ook nog variëren per gebied.

Ben je bijvoorbeeld in een dun bevolkt gebied, ergens in the middle of nowhere, dan betaal je meer voor de benzine dan in een druk bevolkt gebied.

benzineprijs amerika map

 

Benzineprijs Amerika per staat.

Heel globaal geldt voor de benzineprijs in Amerika: Hoe westelijker hoe duurder en hoe noordelijker en hoe dichter bij de oceaan, hoe duurder de benzineprijs. In de staat Texas is de benzine het goedkoopst en in Californië het duurst.

 

Benzineprijs Californië: €1,43 gemiddeld per liter.

In Californië betaal je het meest voor benzine. Een gallon kost hier gemiddeld $5.73. De prijzen in Los Angeles lopen op dit moment op tot  $5.80 per gallon. Ook San Francisco en San Diego zijn dure steden om te tanken.

Benzineprijs Arizona: €1,14 gemiddeld per liter.

De prijs per gallon in Arizona is gemiddeld $4.56. Richting de toeristische gebieden, zoals bijvoorbeeld Grand Canyon National Park, betaal je zelfs meer. Maar over het algemeen betaal je in Arizona gemiddeld €1,14 per liter.

Benzineprijs Nevada: €1,26 gemiddeld per liter.

In Nevada betaal je per gallon gemiddeld $5.08. De prijzen in Las Vegas lopen op dit moment op tot $5.20 per gallon. In Las Vegas ben je dus bijna net zo duur uit als in Californië voor je benzine.

Benzineprijs Utah: €1,11 gemiddeld per liter.

De prijs per gallon in Utah is gemiddeld $4.48. Richting de toeristische gebieden, zoals bijvoorbeeld Zion National Park en Bryce Canyon, betaal je zelfs nog meer. Maar over het algemeen betaal je in Arizona gemiddeld €1,11 per liter.

Benzineprijs Florida: €1,05 gemiddeld per liter

In Florida betaal je per gallon gemiddeld $4.18. De benzineprijzen in de grote steden zoals bijvoorbeeld Orlando en Miami zijn iets hoger. Maar over het algemeen betaal je in Florida gemiddeld €1,05 per liter.

Benzineprijs Texas: €0,96 gemiddeld per liter.

In de staat Texas betaal je per gallon gemiddeld $3.86. De benzineprijzen in Texas zijn over het algemeen overal redelijk gelijk op de twee grootste steden Dalles en Houston na.

Benzineprijs zuidelijke staten: €0,88 gemiddeld per liter.

De prijs per gallon in de zuidelijke staten is gemiddeld $3.56. Richting New Orleans betaal je iets meer. Maar over het algemeen betaal je in de zuidelijke staten gemiddeld €0,88 per liter

benzineprijs-amerika-oude-pomp-gas-pump

 

Wat kost 1 liter diesel in Amerika?

De gemiddelde benzineprijzen die net zijn genoemd, zijn Euro 95 prijzen oftewel ‘Regular’ benzineprijzen. Maar wat kost één liter diesel in Amerika?

1 liter diesel in Amerika kost gemiddeld $ 5.29 per gallon. Dit is ongeveer € 1.46 per liter.

Waarom is diesel in Amerika duurder dan benzine?

Naast de hogere prijzen aan de pomp in Amerika, hebben automobilisten ook te maken gekregen met het feit dat diesel de prijs van benzine heeft overschreden.

De cijfers zijn grimmig over hoeveel diesel de afgelopen weken is gestegen ten opzichte van andere olieprijzen. Volgens de Energy Information Administration (EIA) is de benzineprijs met 26% gestegen vanaf het begin van het jaar, maar de dieselprijs met 42,8%.

Hoewel het gemakkelijk is om de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de schuld te geven, gezien de enorme rol van Rusland als leverancier van diesel, is de realiteit dat de prijs van diesel in vergelijking met die van benzine lang voor de Russische invasie al begon te stijgen.

 

Duurste benzine ter wereld.

Hoewel de benzineprijs in Amerika altijd nog lager ligt dan in Nederland en België beginnen ook in de Verenigde Staten de prijzen op te lopen. Maar waar vind je de duurste benzine ter wereld?

Volgens de wereldwijde benzineprijzen hebben alle landen toegang tot dezelfde gasprijzen op de internationale markt, maar het zijn de verschillende belastingen en subsidies per land, wat leidt tot prijsverschillen.

Doorgaans hebben rijkere landen hogere benzineprijzen, terwijl armere landen en landen die olie exporteren doorgaans lagere benzineprijzen.

Hoewel het wereldwijde gemiddelde benzineprijs iets minder dan $ 5 is, betalen sommige chauffeurs bij de benzinepomp zelfs meer dan $ 11 per gallon! De duurste benzineprijs ter wereld betaal je in Hong Kong met $ 11 per gallon.

Landen die volgen in het rijtje van duurste benzine ter wereld:

 • Monaco
 • Nederland
 • Finland
 • Liechtenstein
 • Duitsland.

Top vijf van minst dure landen als het om benzineprijs gaat:

 • Venezuela
 • Libië
 • Iran
 • Syrië
 •  Algerije

 

Welke soorten benzine zijn er in Amerika?

Benzine is de belangrijkste transportbrandstof in de Verenigde Staten en Amerikanen gebruiken ongeveer 123 miljard gallons motorbenzine – of ongeveer 337 miljoen gallons per dag – en ongeveer 166 miljoen gallons vliegtuigbenzine.

Benzine is een van de belangrijkste brandstoffen die in de Verenigde Staten worden verbruikt en is het belangrijkste product dat Amerikaanse olieraffinaderijen produceren. Het grootste deel van de motorbenzine die in de Verenigde Staten voor gebruik in voertuigen wordt verkocht, is ongeveer 10% ethanol.

Er worden vijf hoofdsoorten benzine verkocht bij benzinetankstations in Amerika:

 • Regular
 • Mid-Grade
 • Premium
 • Diesel
 • E85

Sommige bedrijven hebben verschillende namen voor deze soorten benzine, zoals loodvrij, super of super premium, maar ze geven allemaal het octaangetal aan, dat weerspiegelt de vastheid van benzine. Een hoger octaangetal resulteert in hogere prijzen.

 

Tanken in Amerika.

Tanken in Amerika gaat iets anders dan in Nederland. Je kunt in Amerika op drie manieren tanken.

 • Bij bepaalde benzinestations staat er soms iemand bij de benzinepomp om je te helpen. Deze tankt je auto vol en je rekent binnen af.
 • Je loopt een benzinestation binnen en geeft aan voor welk bedrag je wilt tanken. Bijvoorbeeld voor 50 dollar. Dit betaal je cash of met creditcard. En vervolgens noem je het pompnummer. Hierna wordt de desbetreffende pomp gedeblokkeerd en kun je tanken. De pomp stopt automatisch als de 50 dollar is bereikt. Krijg je wisselgeld? Dan loop je naar binnen om je wisselgeld op te halen. Wanneer je met creditcard betaalt, dan wordt het teveel gereserveerd saldo automatisch teruggestort.
 • Betaal direct met je creditcard bij de pomp. Je steekt de creditcard in de sleuf en de getankte benzine wordt van je creditcard afgeschreven. Je hoeft dus niet naar binnen. In veel gevallen moet je een postcode invoeren (die bij de creditcard hoort) om het tanken te kunnen vrijgeven. Je eigen postcode pakt de het systeem niet dus kun je een plaatselijke Amerikaanse postcode (zipcode) invoeren.

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

Brandstofkosten berekenen voor je roadtrip.

Oké, we weten nu dat de benzineprijs in Amerika per gallon berekend wordt, dat de brandstofkosten per staat verschillen en hoe je kunt tanken. Maar hoe maak je nu een berekening van de totale brandstofkosten voor je Amerika reis?

Een rondreis in Amerika duurt gemiddeld drie weken en tijdens deze drie weken leggen reizigers ongeveer 3000 tot 4000 kilometer af. Dit verschilt natuurlijk per reis.

Je huurt bijvoorbeeld een auto die 1:12 rijdt. Dan heb je in totaal 76 gallon brandstof nodig (3500 kilometer gedeeld door 12, gedeeld door 3,8) keer (gemiddeld) $4,18). Voor een rit van 3500 kilometer ben je ongeveer € 300 aan brandstof kwijt.

Hierboven staat een globale berekening. Want natuurlijk verschilt het aantal kilometers per reis en het verbruik per auto. Zo verbruik je bijvoorbeeld meer benzine in een SUV dan wanneer je in een “kleinere auto” rijdt. Of verschilt het gebruik wanneer je in de bergen of op een snelweg rijdt.

Vind je het allemaal te veel gedoe om op deze manier je brandstofkosten te berekenen? Gelukkig hebben ze hier ook handige tools voor. Vul het merk van je huurauto, het beginpunt en eindbestemming in de tool in en je ziet in een oogopslag de brandstofkosten voor je reis in Amerika.

–> Bereken hier de brandstofkosten van je roadtrip in Amerika.

 

Tips benzineprijs Amerika.

 • Bij sommige tankstations kun je kiezen voor full service, wat betekent dat een servicemedewerker voor je tankt. In dat geval betaal je iets meer voor de benzine. Het is niet gebruikelijk om de servicemedewerker een fooi te geven.
 • In de staten Oregon en New Jersey is het verboden zelf te tanken en heb je uitsluitend full-service gas stations.
 • Let op de borden met No service for x miles (de komende x mijlen geen tankstation).
 • In Amerika is loodvrije benzine (unleaded gasoline) verkrijgbaar met verschillende octaangetallen en onder veel verschillende namen, zoals Unleaded Regular (87 octane), Unleaded Mid/Plus/Special (89 octane), Unleaded Premium/Super/Supreme/Silver (91-93 octane).
 • Aan de binnenkant van de tankklep of in het handboek van de huurauto wordt aangegeven op welke benzinesoort een auto rijdt.

 


Ook leuk om te lezen.

–> Zo stel je een rondreis naar Amerika zelf samen. 

–> Wat kost een rondreis door Amerika eigenlijk?

–> Goedkope vliegtickets naar Amerika (4 gouden tips).

–> Wat zijn de gemiddelde kosten van een hotelovernachting in Amerika?

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten. 


 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Boek je reis bij dé Amerika specialist en kijk welke aanbiedingen er deze maand zijn. Kijk hier voor je Amerika reis en aanbieding van de maand. 

Of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming.

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button