Bezienswaardigheden AmerikaBlogTips

Dit zijn dé 29 bekendste filmlocaties in Amerika.

Bekende filmlocaties in Amerika. Licht, camera en….actie! Een mooie film kan je ontroeren, je op je puntje van je stoel laten zitten of zelfs je handen voor je ogen laten slaan, omdat het bijna te griezelig is om naar te kijken.

Veel bekende filmlocaties in Amerika kun je bezoeken.

Een goede film kan je zelfs bijna zover krijgen dat je gelooft dat je het avontuur van Indiana Jones zelf beleeft of in een betoverend kasteel woont net zoals Harry Potter. Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal maar film, maar toch heb ik goed nieuws voor je.

Want veel bekende filmlocaties in Amerika kun je namelijk gewoon bezoeken. Dus hoewel je misschien niet echt een tovenaar of een archeoloog bent, die op zoek is naar verborgen schatten, kun je de filmmagie wel zelf beleven. Ga jij op vakantie naar de Verenigde Staten? Kijk dan in onderstaande lijst om een van de bekende filmlocaties in Amerika te bezoeken.

 

national-park-magazine-Amerika

 

Bekende filmlocaties in Amerika.

Een aantal bekende filmlocaties in Amerika op een rij. Kijk in onderstaande lijst of je een film herkent en ’toevallig’ in de desbetreffende staat in de Verenigde Staten op vakantie bent of gaat. Zo ja? Ik zou de filmlocatie in je Amerika reis opnemen. Heb je toch maar mooi op de set van een bekende film in Amerika gestaan. Vink √

 

1. The Virgil, ‘A Star Is Born’ (Los Angeles, Californië).

In de remake van ‘A Star Is Born’ met Lady Gaga en Bradley Cooper zingt Ally (Gaga) voor het eerst op het podium van The Virgil. Buiten de film kan de door een familie beheerde cocktailbar worden bezocht voor komedie- en variétéshows.

Nu je er toch bent: Leukste bezienswaardigheden van Los Angeles.

Adres: 4519 Santa Monica Blvd, Los Angeles, CA 90029, Verenigde Staten.

 

2. The Swan House in het Atlanta History Center, ‘The Hunger Games’ (Atlanta, Georgia).

Er werd een prachtig huis gebruikt als het herenhuis van president Snow in de Hunger Games-serie. Bezoekers kunnen het historische herenhuis uit 1920 bezoeken met dank aan het Atlanta History Center.

Adres: 130 West Paces Ferry Rd NW, Atlanta, GA 30305, Verenigde Staten.

 

3. Tiffany & Co., ‘Breakfast at Tiffany’s’ (New York City).

Als je op Audrey Hepburn wilt lijken, moet je zeker even langs Tiffany & Co. in New York City gaan, zodat je hier door het raam kunt kijken terwijl je een broodje eet en een koffie drinkt. Hoewel je in deze beroemde juwelierszaak helemaal geen ontbijt kunt eten, kun je wel lekker ronddwalen op zoek naar je volgende aankoop.

Nu je er toch bent: Leukste bezienswaardigheden van New York.

Adres: 97 Greene St, New York, NY 10012, Verenigde Staten.

 

4. Timberline Lodge, ‘The Shining’ (Mount Hood, Oregon).

Horrorfans kunnen een verblijf boeken in de Timberline Lodge. Het hotel dat werd gebruikt om de buitenopnames te filmen voor Stanley Kubrick’s ‘The Shining’. Hoewel het niet waarschijnlijk is dat je deur wordt ingehakt door Jack Nicholson of gruwelijke dingen uit een lift ziet komen, krijg je hier wel een prachtig uitzicht op het bos.

Adres: 27500 E Timberline Road, Government Camp, OR 97028, Verenigde Staten.

 

5. Washington Square, ‘Dirty Harry’ (San Francisco, Californië).

Verwar Washington Square niet met de populaire plek in New York City (dezelfde naam), want Washington Square Park in San Francisco werd gebruikt als filmlocatie voor een van Clint Eastwood’s meest iconische rollen: Dirty Harry. Als je het park bezoekt, kun je Saints Peter and Paul Church bezoeken, te zien in een aantal scènes in de film.

Nu je er toch bent: Leukste bezienswaardigheden van San Francisco.

Adres: 666 Filbert St, San Francisco, CA 94133, Verenigde Staten.

filmlocaties-amerika-washington-square

 

6. The Metropolitan Museum of Art, ‘Ocean’s 8′ (New York City)

Tijdens de opnames van Gary Ross ‘Ocean’s 8′ fungeerde het Metropolitan Museum of Art overdag als een van de beste musea in New York City en ’s nachts werd er gefilmd. New Yorkers kunnen het museum zeven dagen per week bezoeken voor een prijs naar keuze en toeristen kunnen langskomen voor $ 25.

Adres: 1000 5th Ave, New York, NY 10028, Verenigde Staten.

 

7. The Llanerch Diner, ‘Silver Linings Playbook’ (Philadelphia, Pennsylvania).

Deze 24-uurs Diner staat bekend om de film ‘Silver Linings Playbook’ uit 2012 met de Hollywood sterren Jennifer Lawrence en Bradley Cooper. Bezoekers kunnen zelfs zitten waar de personage van Lawrence,  tijdens een moment in de film, items op de tafel vernietigt.

Nu je er toch bent: Leukste bezienswaardigheden van Philadelphia

Adres: 95 E Township Line Rd, Upper Darby, PA 19082, Verenigde Staten.

 

8. Harbor Freeway, ‘La La Land’ (Los Angeles, Californië).

Als je uit je auto probeert te springen en een dansscène op de snelweg in Los Angeles wilt nabootsen, is de kans groot dat je in een gevangeniscel belandt. Maar dat is precies wat er gebeurt in de openingsscène van de film ‘La La Land’ uit 2016.

Interstate 110, beter bekend als de Harbor Freeway, verbindt Highway 105 met elkaar en werd gebruikt om het openingsnummer van de film op te nemen.

 

9. Union Station, ‘The Untouchables’ (Chicago, Illinois).

Duizenden mensen reizen elke dag in en uit Union Station in Chicago. Maar als je een filmliefhebber bent, ben je waarschijnlijk bekend met het treinstation dankzij de film ‘The Untouchables’ uit 1987. De trap in het station is de plek waar Elliot Ness, gespeeld door Kevin Costner, een vuurgevecht heeft met de mannen van Al Capone. De trap van Union Station is zeker een bezoek waard.

Nu je er toch bent: Leukste bezienswaardigheden van Chicago.

Adres: 225 S Canal St, Chicago, IL 60606, Verenigde Staten.

 

10. Empire State Building, ‘Sleepless in Seattle’ (New York City).

Goed nieuws hopeloze romantici: je kunt het Empire State Building gewoon bezoeken om een ​​van de meest memorabele romantische momenten van de jaren ’90 opnieuw te beleven. Dompel jezelf onder in het moment van “Sleepless in Seattle” wanneer Sam en Annie elkaar hun liefde verklaren.

Adres: 20 W 34th St, New York, NY 10001, Verenigde Staten.

filmlocaties-amerika-empire-state-building

 

Bekende filmlocaties in Amerika.

 

11. Getty Center, ‘Star Trek: Into Darkness’ (Los Angeles).

Het Getty Center is een belangrijk gebouw in Los Angeles met een futuristisch uiterlijk. Het werd gebruikt om Kirk en Spock te filmen in ‘Star Trek: Into Darkness’ uit 2013. Het museum werd in de film opnieuw vormgegeven als Starfleet-hoofdkantoor.

Bezoekers kunnen het museum elke dag van de week gratis bezoeken, behalve op dinsdag, want dan is het gesloten.

Adres: 1200 Getty Center Dr, Los Angeles, CA 90049, Verenigde Staten.

 

12. Randy’s Donuts, ‘Iron Man 2’ (Los Angeles, Californië).

Je weet dat je de beste donuts in Los Angeles hebt als Iron Man je een bezoekje brengt en dat is precies wat er gebeurt in de film ‘Iron Man 2’. In één scène geniet Iron Man van een doos met donuts, terwijl hij heerlijk ontspant in de gigantische donut van het restaurant.

Adres: 805 W Manchester Blvd, Inglewood, CA 90301, Verenigde Staten.

 

13. Pilgrim Baptist Church, ‘The Blues Brothers’ (Chicago, Illinois).

De Pilgrim Baptist Church in South Chicago werd gebruikt om de scène uit ‘The Blues Brothers’ te filmen waarin pastor James Brown leiding geeft aan Jake en Elwood. Volgens de geschiedenis van de kerk werd het gebouw ook gebruikt om scènes voor ‘Brewster’s Place’, ‘Mike and Molly’ en ‘The Oprah Winfrey Show’ te filmen.

Nu je er toch bent: Leukste bezienswaardigheden van Chicago.

Adres: 3235 E 91st St, Chicago, IL 60617, Verenigde Staten.

 

14. Pike Place Market, ‘Sleepless in Seattle’ (Seattle, Washington).

Op Pike Place Market in Seattle, Washington, delen de personages Tom Hanks en Rob Reiner in de film ‘Sleepless in Seattle’ uit de jaren ’90 een maaltijd en maken ze een wandeling. Volgens berichten is Pike Place Market ook een van de beste plekken om een lokaal gerecht te halen.

Nu je er toch bent: Leukste bezienswaardigheden van Seattle.

Adres: 93 Pike St Room 310, Seattle, WA 98101, Verenigde Staten.

 

15. Lincoln Memorial, ‘Forrest Gump’ (Washington, DC).

De ‘Forrest Gump’ -scène waarin Forrest, gespeeld door Tom Hanks, herenigd wordt met zijn verloren liefde in het Lincoln Memorial, is zo beroemd dat Paramount Pictures de 25e verjaardag van de film vierde op deze historische locatie.

Tom Hanks werd in de oude filmbeelden gemonteerd, zodat het leek alsof hij bij een Medal of Honor-ceremonie aanwezig was. Het Lincoln Memorial, een van de populairste bezienswaardigheden in Washington D.C., kun je gewoon bezoeken.

Nu je er toch bent: Leukste bezienswaardigheden van Washington D.C.

Adres: 2 Lincoln Memorial Cir NW, Washington, DC 20002, Verenigde Staten.

bekende-filmlocaties-lincoln-memorial

 

16. Mrs. Doubtfire House, ‘Mrs. Doubtfire’ (San Francisco, Californië).

Robin Williams had zich misschien wel verkleed als een vrouw in de komedie ‘Mrs. Doubtfire’ uit 1993, maar het huis waar de film zich afspeelde, was toch echt ‘de real deal’. Hoewel het huis in 2016 voor maar liefst $4,15 miljoen werd verkocht, kunnen fans nog steeds langskomen en buiten een paar foto’s maken.

Adres: Post – Union Square, Powell St, San Francisco, CA 94109, Verenigde Staten.

 

17. Katz’s Deli, ‘When Harry Met Sally’ (New York City).

Katz’s Deli in New York City heeft een bord dat de stoel aangeeft waar de beruchte scène tussen Meg Ryan en Billy Crystal plaatsvond. Dit populaire restaurant in New York is een must om te bezoeken, alleen al omdat je heel veel mensen die beroemde scène ziet nabootsen en omdat ze heerlijke broodjes serveren.

Adres: 205 E Houston St, New York, NY 10002, Verenigde Staten.

 

18. Het huis van McCallister, ‘Home Alone’ (Winnetka, Illinois).

Het huis dat Kevin McCallister zo vakkundig verdedigt tegen inbrekers in John Hughes populaire kerstfilm ‘Home Alone’, bevindt zich in de buitenwijk Winnetka in Chicago. Toeristen komen, bijna 30 jaar na de release van de film, nog steeds massaal naar het ‘Home Alone’ -huis om Kevins “geschokte gezicht” buiten na te bootsen.

Adres: 671 Lincoln Ave, Winnetka, Illinois, 60093, Verenigde Staten.

 

19. Hanapepe Valley, ‘Jurassic Park’ (Kauai, Hawaii).

Een van de meest legendarische regisseurs aller tijden, Steven Spielberg, filmde het grootste deel van ‘Jurassic Park’ op het eiland Kauai. De scènes met de helikopters en watervallen vonden plaats bij Manawaiopuna Falls in Hanapepe Valley.

Dinosaurussen zwerven hier misschien niet meer rond op het eiland, maar bezoekers kunnen nog steeds helikoptervluchten over het eiland maken.

Nu je er toch bent: Leukste bezienswaardigheden van Hawaii.

Adres: Kalaheo, HI 96741, Verenigde Staten.

 

20. Art museum steps, ‘Rocky’ (Philadelphia, Pennsylvania).

Je kunt bij het Philadelphia Museum of Art in de voetsporen van Rocky treden. Tegenwoordig beter bekend als de ‘Rocky Steps’. 72 iconische stenen treden brengen je naar de ingang van het museum, waar Rocky Balboa trainde. Er staat zelfs een bronzen beeld van de fictieve bokser waarmee je kunt poseren.

Adres: 2600 Benjamin Franklin Pkwy, Philadelphia, PA 19130, Verenigde Staten.

Art museum steps, ‘Rocky’ Philadelphia

 

Bekende filmlocaties in Amerika.

 

21. The Art Institute of Chicago, ‘Ferris Bueller’s Day Off’ (Chicago, Illinois).

Deze John Hughes-film is overal in de omgeving van Chicago opgenomen, maar een van de meest opvallende scènes werd gefilmd in het Art Institute of Chicago. Echte fans van de film kunnen het iconische museum van Chicago bezoeken om net zo te leven als Ferris Bueller.

Adres: 111 S Michigan Ave, Chicago, IL 60603, Verenigde Staten.

 

22. Alcatraz, ‘Escape From Alcatraz’ (San Francisco, Californië).

‘Escape from Alcatraz’ is een thriller uit 1979 met Clint Eastwood in de hoofdrol. Alcatraz was ooit een echt functionerende gevangenis, waar grote criminelen, zoals bijvoorbeeld Al Capone, gevangen zaten. National Park Service biedt rondleidingen door ‘The Rock’ aan en aan iedereen die deze spookachtige gevangenis wil bezoeken.

Uitgebreide informatie over Alcatraz

Adres: Pier San Francisco, CA 94111, Verenigde Staten.

 

23. Baseball Diamond, ‘Field of Dreams’ (Dyersville, Iowa).

Als je ooit in Dyersville, Iowa, ongeveer 40 kilometer ten westen van Dubuque bent, kun je de echte ‘Field of Dreams’ bezoeken. De boerderij biedt rondleidingen aan bij het honkbalveld en het huis dat in de film uit 1989 als decor diende voor de familie Kinsella. Het veld is een van de meest iconische herkenningspunten van de Verenigde Staten.

Adres: 28995 Lansing Rd, Dyersville, IA 52040, Verenigde Staten.

 

24. Bates Motel, ‘Psycho’ (Universal City, Californië).

In het Hollywood-themapark Universal Studios kun je behoorlijk wat filmsets zien. Maar misschien is er geen filmset zo spookachtig als het Bates Motel. Het eigenlijke huis en motel werden beide gebouwd voor de Alfred Hitchcock-film “Psycho”.

Adres: North Hollywood, CA 91602, Verenigde Staten.

 

25. Carrie Bradshaw’s appartement, ‘Sex and the City’ (New York City).

Hoewel je het gebouw niet kunt betreden, kun je Carrie Bradshaws iconische appartement aan Perry Street, dat te zien was in de HBO-show en de film ‘Sex and the City’, wel bekijken. Dit is een populaire stop voor toeristen die een korte wandeling maken en heel graag in Carrie’s luxe schoenen willen staan.

Maak een paar foto’s voor Instagram en wandel vervolgens door naar West Village, want dat is een van de beste plekken om beroemdheden in New York City te spotten.

Adres: 66 Perry St, New York, NY 10014, Verenigde Staten.

bekende-filmlocaties-sex-and-the-city

 

26. Cabazon Dinosaurs, ‘Pee-wee’s Big Adventure’ (Cabazon, Californië).

De Cabazon Dinosaurs is misschien wel een van de vreemdste toeristische attracties in Californië, maar fans van de cultklassieker ‘Pee-wee’s Big Adventure’ zullen de enorme dinosaurussen in de Californische woestijn meteen herkennen.

Bezoekers mogen het gebied verkennen – een tentoonstelling met meer dan 50 dinosaurussen – en zelfs in de dinosaurussen klimmen.

Adres: 50770 Seminole Dr, Cabazon, CA 92230, Verenigde Staten.

 

27. Central Market, ‘Blade Runner’ (Los Angeles, Californië).

Hoewel de markt, die te zien was in de film ‘Blade Runner’, er in het echt minder futuristisch uitziet als in de film, is Central Market een echte markt in Los Angeles vol met restaurants, kiosken en verse producten. Je zult Harrison Ford misschien niet door deze straten zien rennen, maar het is wel onwerkelijk om de film opnieuw te beleven.

Adres: 317 S Broadway, Los Angeles, CA 90013, Verenigde Staten.

 

28. Circus Liquor, ‘Clueless’ (Sylmar, Californië).

Cher van de film “Clueless” werd vlak voor deze iconische slijterij in North Hollywood bestolen. Locals en toeristen die zich boven op de heuvel bevinden, fotograferen vaak het beroemde clowns-bord van deze vrij gewone slijterij.

Adres: 13130 Foothill Blvd, Sylmar, CA 91342, Verenigde Staten.

 

29. Formosa Cafe, ‘LA Confidential’ (Los Angeles, Californië).

Je kunt dineren in Formosa Cafe, een restaurant in Los Angeles waar de beroemde scènes uit de film ‘LA Confidential’ werden gefilmd. En als je hier stopt voor een snelle hap, zie je waarschijnlijk ook één of twee beroemdheden.
Acteurs zoals Bill Hader, Johnny Depp en de veelgeprezen regisseur Tim Burton komen allemaal een hapje eten bij Formosa.
Adres: 7156 Santa Monica Blvd, West Hollywood, CA 90046, Verenigde Staten.

 

 

Bekende filmsteden in Amerika.

Veel van bovenstaande films spelen zich af in bekende Amerikaanse steden. Ga jij op vakantie naar een van deze bekende (film)steden in de Verenigde Staten? Dan is het wellicht leuk om te lezen wat de hipste en mooiste bezienswaardigheden van deze bekende filmsteden in Amerika zijn.
Drie bekende filmsteden op een rij.

 

 


Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Het National Park Magazine, een must voor elke Amerika reiziger.

–> Ken jij deze bezienswaardigheden in de Verenigde Staten?

–> De mooiste Nationale Parken van Amerika op een rij.

–> Dit zijn de favoriete steden van USA Roadtrip Fan.


Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Sommige artikelen op deze website bevatten affiliatelinks, wat betekent dat als je iets boekt via een van deze links, ik hiervoor een kleine commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button