BlogTips

Autorijden in Amerika: dit zijn de regels en wetten.

Autorijden in Amerika, het gaat net even iets anders als bij ons. Ben jij op zoek naar regels en tips, dan ben je hier aan het juiste adres. Alles wat jij wil weten over het autorijden in Amerika vind je namelijk in dit artikel.

We gaan er vaak vanuit dat autorijden ongeveer overal hetzelfde is en dat er geen enorme verschillen zijn, maar toch doen de Amerikanen het net even iets anders. Er zijn bijvoorbeeld een paar verkeersregels in Amerika die verrassend zijn. Niets schokkends, maar het is goed om van tevoren te weten.

Allereerst is het belangrijk om te zeggen dat de wegen in Amerika in uitstekende conditie zijn. Er is goed over nagedacht, maar er zijn ook een aantal dingen die je misschien zullen verbazen. Maar als je er goed over nadenkt, besef je dat het eigenlijk allemaal heel logisch is. Daarom de belangrijkste regels over autorijden in Amerika op een rij.

Auto huren in Amerika.

Huur een All-inclusief huurauto in Amerika, zodat je niet voor grote kosten en verassingen komt te staan.

Autorijden in Amerika.

Voor Amerikanen is de auto hét belangrijkste vervoermiddel. Het openbaar vervoer, behalve in grote steden zoals bijvoorbeeld New York, is zeer beperkt. Als je je wilt verplaatsen in Amerika, dan heb je echt een auto nodig. Bovendien is de Verenigde Staten enorm groot en is de auto daarom bij uitstek een handig vervoermiddel.

In Europa zien we soms vreemde infrastucturen, omdat we moesten werken met oude Romeinse wegen of middeleeuwse straten. In Amerika hebben ze alles vanaf nul opgebouwd, precies zoals ze het wilde hebben en dat hebben ze uitstekend gedaan. 

Hier zijn een aantal tips en regels voor het autorijden in Amerika die het autorijden tijdens je vakantie een stuk gemakkelijker maken.

1. In Amerika rijden ze aan de rechterkant van de weg.

Laten we beginnen met een gemakkelijke verkeersregel over het autorijden in Amerika. In de Verenigde Staten rijd je met de auto aan de rechterkant van de weg. Dit betekent dus dat het stuur aan de linkerkant van de auto zit. Geen moeilijke regel, het enige dat je hoeft te onthouden, is om aan de rechterkant van de weg te blijven. Hetzelfde als bij ons.

2. Bij een rood stoplicht mag je rechtsaf slaan.

Bij en rood stoplicht mag je rechtsaf slaan zonder te stoppen. Door rood rijden? Ik weet het, dit klinkt gek. Dit druist in tegen alles wat ons geleerd is. Maar toch vinden wij dit een top verkeersregel in Amerika. Echt superhandig. 

De verkeersregel bij rood rechtsaf slaan is in de jaren ’70 geïntroduceerd om het benzineverbruik te verminderen. 

Kortom, als je voor een rood licht staat in Amerika en rechtsaf wilt, hoef je alleen maar te controleren of er niemand aan je linkerhand aankomt. Als de weg vrij is, kun je rijden. Als er echter iemand aan je linkerhand rijdt, moet je stoppen. Hun groene licht heeft voorrang op jou.

Eigenlijk kun je bijna altijd doorrijden. Sterker nog als je dat niet doet, worden de chauffeurs achter je ongeduldig, omdat ze verwachten dat je doorrijdt. Zie je, autorijden in Amerika is zo gek nog niet.

3. Straatnamen hebben vaak nummers. 

Alle Amerikaanse steden, hebben wat straten betreft, altijd dezelfde opzet. Straten in Amerika zijn verdeeld in twee delen: ten zuiden en ten noorden van Main Street, die in het midden van de stad ligt. Avenues liggen horizontaal en straten liggen verticaal. 

Om te weten waar je je in een stad bevindt, ga je tellen vanaf het middelpunt, vanaf Main Street. Main Street is dan de 1e straat. De afstand tussen twee straten of avenues is ongeveer 100 meter en wordt een blok genoemd. 

Bijvoorbeeld, als je op de hoek staat van 5th Avenue North en 2nd Street, moet je 200 meter naar het oosten en 500 meter naar het zuiden om het centrum (Main Street) te bereiken. Kortom, wanneer je gaat autorijden in Amerika en ergens moet zijn, dan heb je altijd een idee waar je je bevindt.

Sommige straten in Amerika hebben ook namen net zoals in Europa, maar dit is in bepaalde steden vrij zeldzaam Een lijst met de meest voorkomende Amerikaanse straatnamen.

4. Autorijden in Amerika met een automaat.

Autorijden in Amerika is vrij eenvoudig. Het meeste van de tijd rijd je rechtdoor of je maakt een keer een 90 graden draai om een u-bocht te maken. Er zijn lichten op elk kruispunt, dus er staat een verkeerslicht op elk hoek van een blok. Zoals eerder vermeld, is een blok 100 meter. 

Dit betekent dat je in Amerika vaak rechtdoor rijdt maar elke 100 meter moet stoppen voor een verkeerslicht (in de steden). Om die reden is een automatisch geschakelde auto handig en werden ze zelfs de standaard in de Verenigde Staten. Bijna elke Amerikaan rijdt namelijk in een automaat.

Als je een auto huurt, bieden ze misschien een goedkoper tarief voor een handgeschakelde auto, maar geloof me, je wilt in een automaat rijden in Amerika.

5. Markeringen op de weg.

Een ander ding waar Amerika echt goed in is, als het op autorijden aankomt, zijn de markeringen op de weg. Elk bord dat je kunt bedenken wordt op de weg geschilderd. De markeringen op de weg bestaan bijvoorbeeld uit snelheidslimieten, routebeschrijvingen, stopborden … echt van alles! 

Ook gebruiken ze verschillende kleuren. Gele lijnen op de weg zijn bijvoorbeeld bedoeld om de grens tussen de twee rijrichtingen aan te geven. En een witte lijn geeft de rijstrook aan. Dit betekent dat je bijvoorbeeld 5 rijstroken aan elke kant van de weg kunt hebben met witte lijnen en een grote gele in het midden. 

Sommige wegen in Amerika zijn erg breed met soms in totaal wel 16 rijstroken. De gele lijn is dan erg handig, omdat je dan altijd weet dat je aan de goede kant rijdt.

auto huren

6. Autorijden in Amerika: Flitsers.

Flitsers in de Verenigde Staten zijn vrij ongebruikelijk in vergelijking met Europa. Tijdens je roadtrip in Amerika zul je niet veel flitsers zien. Dat gezegd hebbende, betekent dit niet dat er geen wetshandhaving is.

Over het algemeen staan ​​er namelijk overal politieauto’s klaar om je op de bon te slingeren als je te hard rijdt. Rijdt je te hard, dan achtervolgen ze je, houden je aan en krijg je een vette bekeuring. Geloof ons, dat wil je niet uitproberen tijdens je vakantie, dus rijdt voorzichtig.

7. Voor een stopbord in Amerika stop je.

Voor een stopbord stop je en hoe gek het ook klinkt, we zeggen het toch maar even. Bij een stopbord moet je het voertuig volledig tot stilstand brengen voordat je weer optrekt.

De Amerikaanse politie is daar onverzettelijk in. Een stopbord is een stop, ook als je ziet dat er geen ander verkeer is. Zoals eerder vermeld, kunnen politieauto’s overal verdekt opgesteld staan. Als ze je zien doorrijden bij een stopbord, word je onmiddellijk aangehouden en krijg je een fikse boete. Als er geen verkeerslicht is, dan staat er altijd een stopbord op de weg.

8. Pas op: Inhalen mag aan twee kanten.

Als je aan het autorijden bent in Amerika, schrik dan niet, want weggebruikers mogen je aan beide kanten inhalen.
Hoewel het geen echte regel in de Verenigde Staten is, is het wel gangbaar. In Amerika mag je dus een auto zowel links als rechts inhalen.

Voor sommige weggebruikers is deze regel een uitkomst, omdat je hierdoor nooit achter een langzaam voertuig op de verkeerde rijstrook vast komt te zitten. Houd rekening met deze verkeersregel en controleer daarom altijd de spiegels aan beide kanten.

9. Autorijden in Amerika: stop altijd voor een schoolbus!

In Amerika moet je altijd stoppen voor schoolbussen, in welke staat je ook in Amerika rijdt. Je kunt de schoolbussen gemakkelijk herkennen omdat ze geel zijn (inderdaad, net als in de film). Als een schoolbus rijdt, is er niets aan de hand. 

Waar je op moet letten, is wanneer de bus stopt om de kinderen af ​​te zetten of op te halen. Als een schoolbus stopt, moet jij ook stoppen. Dit is ook het geval als je niet op dezelfde rijstrook bevindt. Als de schoolbus stopt, stopt iedereen. Zo simpel is dat. 

Stopt een schoolbus, dan zal hij zijn lichten aandoen, dus het is altijd duidelijk wanneer de schoolbus stopt. En als je niet stopt, kun je een boete krijgen.

10. Nummers van afritten worden bepaald door het aantal mijlen.

In Europa hanteren we bij afritten op snelwegen de volgende nummers: er is bijvoorbeeld afrit 1, gevolgd door afrit 2, 3 en ga zo maar verder.

In Amerika komt het afritnummer overeen met het aantal mijlen vanaf het begin van de weg. Dit betekent dat je Exit 63 kunt hebben, gevolgd door Exit 71. Als je erover nadenkt, is dit eigenlijk een heel mooi systeem, want het is een goede manier om te weten hoeveel mijlen je nog moet rijden (of al hebt afgelegd).

Ken je dit systeem niet, dan zou je een afslag kunnen missen, omdat je bijvoorbeeld een opvolgend nummer verwacht. Houd er ook rekening mee dat afritnummers opnieuw worden ingesteld aan de staatsgrenzen.

11. Snelheidsborden hebben geen rode cirkel.

Dit is niet echt een verkeersregel in Amerika, maar wel iets om op te letten. 

In Europa hebben de snelheidsborden een grote rode cirkel. Er is een witte achtergrond, het nummer is in het zwart geschreven en zo weten we wat de maximumsnelheid is, en dat deze verplicht is.

Tijdens het autorijden in Amerika zie je die rode cirkel op de borden niet. Snelheidsborden zijn gewoon zwart-wit (of geel).

Het is erg belangrijk dat je weet dat dit de maximumsnelheid is, aangezien de borden voor iets anders kunnen worden aangezien. Ze zijn niet zo voor de hand liggend als de snelheidsborden die je gewend bent, dus je zou de borden kunnen missen zonder dat je het beseft. 

12. Tijdens het autorijden in Amerika gebruik je geen telefoon.

Dit is trouwens niet alleen relevant voor de Verenigde Staten, want dit zou voor elk land ter wereld hetzelfde moeten zijn, maar het is toch de moeite waard om het te vermelden. 

Beperkingen op het gebruik van mobiele telefoons tijdens het autorijden in Amerika variëren per staat. Zo staat de staat Florida bijvoorbeeld toe dat je wel mag sms’en tijdens het wachten voor een rood licht. Maar de meeste staten verbieden het gebruik van mobiele telefoons volledig en de boetes zijn hoog. 

–> Het gebruik van mobiele telefoons, tijdens het autorijden in Amerika, per staat.

Hoewel deze lijst nog wel even kan doorgaan, geven bovenstaande punten al een goed idee hoe het is om auto te rijden in Amerika en wat de regels zijn. Onthoud gewoon dat alle verkeersregels goed doordacht zijn, dus het komt wel goed met je.

Wil je nog meer verkeersregels weten? Lees dan onderstaand artikel.

Het huren van een auto in Amerika.

Als je een auto huurt in Amerika bij een bekende maatschappij zoals bijvoorbeeld Alamo, Avis, Hertz, Europcar en Budget, dan zitten alle belangrijke verzekeringen vaak al bij de huur inbegrepen. Dit gaat dan bijvoorbeeld om een diefstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en een Allrisk verzekering (Collision Damage Waiver).

Vaak heb je een optie om als extra je banden te verzekeren of je eigen risico af te kopen. Dit is natuurlijk volledig je eigen keuze, maar wij raden aan om dit te doen om eventuele hoge kosten te vermijden.

Wij huren vaak een auto in Amerika bij Alamo, Easyterra en Sunny Cars, omdat ze transparant en volledig zijn. Je precies weet waar je aan toe bent. Bekijk onderstaande drie verhuurbedrijven en vergelijk prijzen.

autohuur USA

Wanneer mag je auto rijden in Amerika?

Tot voor kort was de leeftijd om auto te rijden in Amerika 25 jaar, maar wij hebben goed nieuws voor jonge weggebruikers. De leeftijd om een auto te huren in Amerika is tegenwoordig gesteld op 21 jaar. Er bestaat echter nog wel een toeslag voor bestuurders tussen de leeftijd van 21 en 25 jaar als ze een auto willen huren in Amerika.

Ben je 21 jaar of ouder en wil je een auto huren in Amerika, dan geldt er een toeslag van ongeveer $ 25 per dag. Huur je een auto bij bijvoorbeeld Alamo, dan maak je gebruik van het “Underage Gold” tarief, de toeslag is inbegrepen in het huurtarief.

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Hoe laat eten Amerikanen eigenlijk?

–> De Florida State Park jaarpas, superhandig!

–> Spring Break in Amerika: dit zijn de leukste bestemmingen.

–> Memorial Day in Amerika: wanneer is het en wat is het?

> Dit zijn de mooiste reizen naar Amerika op een rij.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button