BlogTips

Au pair worden in Amerika? Dat doe je zo!

Au pair worden? Wanneer doe je zoiets? Tijdens een tussenjaar, als je even niet meer weet welke keuze je voor school moet maken? Of wanneer je ervaring wil op doen met een vreemde taal? Wanneer je gaat studeren in het buitenland? Op al deze vragen, is au pair worden een verrassend goed en passend antwoord. Iedereen kent natuurlijk de beelden van een au pair uit de film. Want wil je eenmaal au pair worden? Dan word je au pair in Amerika!

Au pair worden in Amerika. Spannend, avontuurlijk en leerzaam tegelijk!

Onze dochter stond vorig jaar voor hetzelfde dilemma. Haar diploma bijna op zak, en nu? Wat ging ze doen? Welke studie ging ze volgen? Ze wist het even niet, kon op dat moment geen juiste keuze maken.

Haar Engels is uitstekend en school kwam al gauw met het advies om hier iets mee te doen. Maar wat ga je dan voor studie doen? Docent Engels vond ze niet bij haar passen en omdat de keuze niet een, twee, drie viel, werd er vanaf dat ogenblik gesproken om een tussenjaar te nemen. Eerst eens alles rustig laten bezinken, werken en ervaringen opdoen. Het idee om au pair te worden, werd op dat ogenblik geboren.

 

SelectSelect

 

Au pair worden in Ierland.

Ierland? We hebben het toch over Amerika? Jazeker, maar voor onze dochter een definitieve beslissing nam, om au pair te worden, kwamen eerst alle landen voorbij. Waar ging ze naar toe? “Amerika, riep ze direct fanatiek! Ons favoriete vakantieland!” Wij: “Uh, nee veel te ver weg voor een jaar. Dat gaat het niet worden.”

Australië? Amerika? Spanje? Amerika? Engeland? Amerika? Ierland? Ja, dat wilde ze. Ierland! In Ierland spreken ze engels, supermooi land, de mensen zijn vriendelijk en dan kon ze zelfs nog eens voor een weekendje over komen vliegen.

Zo gezegd zo gedaan, ze ging. Maar de pret was snel voorbij. De gastfamilie was aardig en vriendelijk, maar er sloten een aantal zaken niet goed bij haar aan. Het huis lag te afgelegen, achteraf bleek dat ze geen auto tot haar beschikking kreeg, het openbaar vervoer was gedoe en zo waren er nog een aantal zaken.

Ze kwam terug, wat verdrietig en teleurgesteld, maar ze begreep dat ze dit avontuur en haar tussenjaar ook positief kon afsluiten. Ze zat niet bij de pakken neer en nam een dapper besluit. Ze ging opnieuw au pair worden en zocht een ander gastgezin.

Amerika kwam weer ter sprake. Dat wilde ze eigenlijk al vanaf het begin: Au pair worden in Amerika! En ze had nog gelijk ook. Je leert je kinderen dat ze hun dromen kunnen najagen, hun hart moeten volgen en geeft ze elke keer het advies dat ze alles kunnen worden in het leven, als ze maar willen. Dan opperen ze een gedachte – ik ga au pair worden in Amerika – en dan roep je als ouder tegen je 18 jarige dochter: “Nee, te ver weg!”

Kortom: Ze had gelijk, het was duidelijk, au pair in Amerika it is!

Video: TravelActive

 

Au pair Amerika.

Heb je eenmaal besloten om au pair te worden, waar begin je dan? Nou, er zijn eigenlijk meer dan genoeg mogelijkheden om au pair te worden en de makkelijkste en meest logische manier is als je mee doet aan een au pair programma.

Een van Nederlands’ grootste uitwisselingsorganisatie is Travel Active. Wanneer je met Travel Active als au pair naar Amerika reist, kun je met een gerust hart jouw avontuur beginnen. De organisatie begeleidt en ondersteunt je tijdens het gehele proces. Voor, tijdens en na jouw au pair avontuur. Als je dus met vragen zit vooraf of juist ter plekke, dan kun je tijdens je trip altijd bij hen terecht.

Onze dochter heeft dit in Ierland zelf meegemaakt. Toen ze door had dat ze wellicht de verkeerde keuze had gemaakt, heeft ze direct met Travel Active contact opgenomen. Deze stonden voor haar klaar, hebben haar verhaal serieus genomen en goed naar haar geluisterd. Ze hebben haar advies gegeven en vervolgens hebben ze samen actie ondernomen. De begeleiding tijdens dat proces was meer dan uitstekend. Met als gevolg dat ze nu haar droom in Amerika waarmaakt!

 

Wat doet een au pair?

Als au pair ben je een volwaardig lid van je gastfamilie en ben je tussen de 18 en 30 jaar (boeken kan vanaf 17 jaar) en dol op kinderen. Je hebt minimaal een VMBO-diploma, redelijke kennis van de Engelse taal en je hebt minimaal 500 uur aantoonbare ervaring met kinderen, bijvoorbeeld oppassen.

Maar hoe ziet au pair zijn er dan uit? De belangrijkste taak is de verzorging van de kinderen. Samen opstaan, de kinderen naar school brengen, spelletjes doen, lunchen, wandelen, voorlezen en de kids naar bed brengen. Anderzijds hoort licht huishoudelijk werk ook tot een van je taken. Dit kan overigens per gastgezin verschillen.

Je werktijden als au pair zijn flexibel, je bent minimaal anderhalve dag per week en 1 weekend per maand vrij. In de praktijk is dit vaak meer, maar bespreek dit vooraf gewoon met je gastgezin. Tijdens je tijd als au pair krijg je kost en inwoning en verdien je dus ook nog wat geld bij.

Heb je na je au pair jaar nog steeds niet genoeg van Amerika, dan kun je ervoor kiezen om je verblijf te verlengen met minimaal 6, 9 of met maximaal 12 maanden.

Wil je meer informatie over au pair worden in Amerika? Vraag dan bij Travel Active het gratis magazine aan.

Gratis Magazine aanvragen

 

 

Au pair Amerika voor 3 maanden.

Stel, je vindt een jaar naar het buitenland gaan veel te lang, je kunt je familie niet zo lang missen of je weet gewoon niet zeker of dat hele au pair gebeuren wel echt iets voor jou is. Dan heb ik goed nieuws, want je kunt bij Travel Active ook voor 3 maanden naar Amerika!

Maak een taalreis naar een van je favoriete steden in Amerika. De keuze is reuze. Miami, Boston, New York, Los Angeles, San Diego of San Francisco het kan allemaal! Meer informatie vind je bij Travel Active onder het kopje: taalreizen in Amerika.

Informatie over Taalreizen

 

 

Tijdens je zomervakantie au pair in Amerika.

Niet in de gelegenheid om er zomaar even een jaar, 3 of 6 maanden tussen uit te gaan? Ook dan heb ik goed nieuws voor je en kun je nog steeds naar Amerika. Travel Active biedt bijvoorbeeld ook Summer School aan. Summer School is voor een periode van minimaal 1 tot maximaal 6 weken. Hier heeft onze dochter ook nog even over nagedacht, maar voor haar werd het al heel snel duidelijk dat ze een tussenjaar ging nemen.

Je verblijft als een echte Amerikaanse ‘college student’ op een campus. Hier krijg je van maandag tot en met vrijdag 3 uur per dag Engelse groepslessen. De lessen worden op een interactieve manier gegeven met behulp van videomateriaal en je werkt aan projecten zoals het opvoeren van een toneelstuk en het schrijven van magazines. In de weekenden worden er dagtrips georganiseerd om je Engels in de praktijk te leren.

Informatie over Summer School

 

 

Au pair Amerika voor 6 maanden.

Wil je voor een periode van 6 maanden naar Amerika dan zijn er gelukkig ook genoeg mogelijkheden voor je. Je kunt bijvoorbeeld, net als hierboven, een taalreis maken, Summer School bijwonen of High School gaan volgen!
High School Amerika: ‘The American Dream!’ Voor het aanmelden van High School dien je minimaal 5 tot 10 maanden beschikbaar te zijn.

Ervaar High School Amerika zoals in de films en tv series! Wat dacht je van de gele schoolbussen, de versierde lockers, de American football games en prom night? Je vindt het allemaal in het High School Amerika programma. Studeren in Amerika op een High School is meer dan alleen school. Het is een lifestyle, een avontuur en je maakt vrienden voor het leven.

Informatie over High School

 

 

Au pair in Amerika bij Nederlands gezin.

Naar Amerika, maar toch liever de Nederlandse taal dagelijks spreken? Er zijn Nederlandse gastgezinnen die zich aanmelden bij organisaties zoals Travel Active. Soms zijn beide of is een van de ouders van het gastgezin Nederlands en vinden ze het belangrijk dat er Nederlands tegen de kinderen wordt gesproken.

Dit kan voor hun een reden zijn om een Nederlandse au pair te nemen. Bovendien kan het voor jou een reden zijn om je bij een Nederlands gezin aan te melden zodat je in Amerika niet altijd Engels hoeft te spreken.

Neem altijd contact op met de organisatie, want je begrijpt dat er natuurlijk meer Amerikaanse gezinnen in Amerika wonen dan Nederlandse gezinnen. De organisatie kan jou precies vertellen om hoeveel gezinnen het gaat.

 

Visum au pair amerika.

Om als au pair te werken in Amerika heb je een J-1 visum nodig. Om het J-1 visum aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade moet je in het bezit zijn van een DS-2019 formulier en een goede ziektekostenverzekering.

Het is een complex proces waarbij veel papierwerk komt kijken. Gelukkig krijg je van Travel Active hulp en advies voor je J-1 visumaanvraag voor Amerika.

Nadat je je aanvraag voor een DS 2019 formulier is ingediend, duurt het doorgaans zes à acht weken voordat je het visum in handen hebt. Het is daarom belangrijk om tijdig je J-1 visum aan te vragen om geen vertraging op te lopen.

 

 

Au pair in Amerika zonder rijbewijs.

Hier kan ik kort en krachtig in zijn: Wanneer je au pair in Amerika wil worden, moet je in het bezit van het rijbewijs B zijn en rijd je regelmatig. Verder is een Internationaal Rijbewijs vereist, maar dit klinkt moeilijker dan het is. Je Internationaal Rijbewijs kun je namelijk zo bij de ANWB ophalen.

Het Internationaal Rijbewijs is, trouwens ook voor niet-leden, bij iedere ANWB-winkel te koop met uitzondering van de Human Nature Outlets. De kosten van een Internationaal Rijbewijs zijn voor ANWB-leden € 17,95 en voor niet-leden €18,95.

Het Internationaal Rijbewijs is niet te koop via internet of telefoon, maar koop je gewoon in een van de ANWB winkels.

 

Au pair ervaringen van onze dochter.

Voordat onze dochter de beslissing had genomen om als au pair naar Amerika te vertrekken, had ze de behoefte om verhalen en ervaringen van andere au pairs te horen. Het land zelf kent ze natuurlijk al goed in verband met onze reizen naar Amerika, maar hoe ziet bijvoorbeeld een gastgezin eruit?

Wat houdt een werkdag in Amerika in? Wat doe je in je vrije tijd? Hoe kom je in contact met andere au pairs tijdens je verblijf in Amerika? Gelukkig besteedt Travel Active aan de ervaringen van de au pairs ook veel aandacht.

Op hun site kun je onder het kopje ‘ervaringen’ heel veel informatie vinden, maar ze hebben ook een eigen YouTube kanaal, waar wel honderd filmpjes van au pairs opstaan. Dit zijn erg leuke en informatieve filmpjes. Wij kregen hierdoor echt een duidelijk beeld van de dagbesteding en de ervaringen van de au pairs.

Onderstaand filmpje is van onze dochter tijdens Thanksgiving!

Ervaringen van au pairs

 

Video: TravelActive

 

Au pair Amerika kosten?

Dit is een lastige vraag want de programmakosten verschillen per land en programma, maar je gaat het au pair avontuur al aan vanaf €395,-. Bij elk land ziet het kostenplaatje voor en na vertrek er anders uit. Denk hierbij aan vliegtickets, visumkosten en bijvoorbeeld een kinder EHBO cursus. Ook het salaris dat je trouwens ontvangt verschilt per situatie en land.

Onze dochter heeft voor Amerika de volgende kosten gemaakt:

Programmakosten Au Pair in Amerika – € 550,-  (inclusief vliegticket)

Administratiekosten € 60,-

Verklaring omtrent het gedrag: € 30,-

Visumkosten: € 125.-

Internationaal rijbewijs: € 18,- (via de ANWB)

Vervoer vanaf het vliegveld New York naar hotel oriëntatie (airport shuttle + 20 USD)

Verzekering € 826,-    

 

Let op | Het verzekerd bedrag kan per persoon verschillen. Het bedrag kan namelijk hoger of lager uitvallen door bijvoorbeeld de leeftijd van de au pair of door de soort verzekeringen die je nodig hebt. Op de site van Tasmanverzekeringen staat precies uitgelegd waarvoor je verzekerd bent en wat je minimaal nodig hebt.

Je kunt op de site van Tasman een gratis berekening van de premie maken en je stelt direct jouw eigen Tasman Verzekering op maat samen.

 

Conclusie au pair in Amerika.

Het au pair avontuur van onze dochter is nog steeds niet voorbij en ze geniet met volle teugen van ‘haar American dream’. Het feit dat ze nog steeds in Amerika verblijft, zegt genoeg. Ze heeft een ontzettend lief en geweldig gastgezin gevonden, ondergaat een fantastische tijd in Amerika, leert ontzettend veel en maakt vrienden voor het leven, zoals ze zelf zegt.

Is het moeilijk en moet je even slikken als je 18 jarige dochter aangeeft om als au pair naar Amerika te willen? “Ja, natuurlijk!” Denk je bij jezelf: Nou, dat ga jij dus maar even niet doen? “Ja, natuurlijk!” Maar uiteindelijk is het wel haar leven en haar dromen die ze wil waarmaken.

Een organisatie als Travel Active zorgt er voor dat ze haar au pair droom naar Amerika kan waarmaken en door de professionele aanpak van deze organisatie, maakt het thuisfront zich gelukkig ook wat minder zorgen :-).

Ben je benieuwd in welke steden je in Amerika kunt werken? En wil je iets meer weten over deze bekende steden in Amerika, voordat je een beslissing maakt om au pair te worden?

Lees dan mijn blog post over de bekendste steden van Amerika.

Hier vind je uitgebreide informatie over de meest leuke, hippe, en mooiste steden van de Verenigde Staten.

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Met deze organisaties wil jij naar Amerika

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

–> Bij wie boek je de goedkoopste overnachtingen in Amerika?

–> Auto huren in Amerika, 12 tips op een rij!

–> Zo boek je goedkope vliegtickets naar Amerika (4 gouden tips).

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

 

Reizen Amerika

 

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button