Bezienswaardigheden AmerikaBlogWashington D.C.

Arlington: de begraafplaats van J.F. Kennedy

Arlington National Cemetery in Washington is de grootste militaire begraafplaats van de Verenigde Staten en dient als laatste rustplaats voor meer dan 400.000 militaire veteranen die aan de fronten van Irak en Afghanistan, evenals Wereldoorlog I en II, de Vietnam Oorlog, de Koude Oorlog en de Amerikaanse Burgeroorlog hebben gevochten. 

Ben je in Washington D. C, dan mag je een bezoek aan de begraafplaats Arlington absoluut niet overslaan. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een bezoek aan Arlington indrukwekkend, overweldigend en memorabel is. Het is bijna niet te beschrijven hoe het is om Arlington te zien.

Op de begraafplaats worden van maandag tot en met vrijdag tussen de 27 en 30 begrafenissen gehouden. De begraafplaats Arlington in Washington D.C. is 365 dagen per jaar open voor publiek en gratis toegankelijk voor degenen die Arlington willen bezoeken en hun respect willen betuigen.

Boek een reis naar Washington D.C.

Verken de beroemde bezienswaardigheden en monumenten van Washington DC.

Geschiedenis van Arlington Cemetery.

Arlington National Cemetery is de laatste rustplaats voor meer dan 400.000 veteranen, maar dat was niet altijd het geval. Voordat Arlington een begraafplaats werd, was het een groot landgoed met een landhuis (Arlington House), gebouwd door George Washington Parke Custis.

Hij was de kleinzoon van Martha Washington en de geadopteerde kleinzoon van George Washington. Parke Custis en zijn vrouw Mary hadden één kind, een dochter genaamd Mary Anna Randolph. Ze trouwde met Robert E. Lee, en ze woonden 30 jaar op het terrein.

Ze verlieten Arlington in 1861 vanwege het uitbreken van de burgeroorlog. Lee kreeg een hoge positie in de Union Army aangeboden, maar kon zijn zwaard niet opheffen tegen zijn thuisstaat Virginia. Hij wist namelijk dat de troepen van de Unie zich bij het landhuis zouden opstellen; een strategische hoge grond met uitzicht op Washington D.C.

Soldaat William Henry Christman was de eerste militair die op 13 mei 1864 op het terrein werd begraven. Op 15 juni 1864 werd ongeveer 200 hectare aangewezen als nationale begraafplaats. Tegenwoordig bestaat de begraafplaats Arlington in Washington uit meer dan 639 hectare glooiende heuvels en eindeloze rijen grafstenen. 

Arlington is meer dan een gewone begraafplaats – het vertoont namelijk de geschiedenis van Amerika en is een blijvend eerbetoon aan degenen die eervol hebben gediend en het ultieme offer hebben gebracht.

Bezoek met respect de grafstenen, luister naar het geluid van het tikken van de vlaggen, bekijk de wisseling van de wacht, kijk hoe een krans wordt gelegd bij het graf van de onbekende soldaat en ontdek meer dan dertig monumenten en gedenktekens.

Arlington National Cemetery bezoek je om te eren en te herinneren.

Bezoek Arlington National Cemetery met een tour.

De makkelijkste manier om Arlington National Cemetery te bezoeken is met een tour. Vanuit Washington D.C. zijn er tientallen tours waaraan je kunt deelnemen. Stap bijvoorbeeld op de Hop-on-hop-off bus en maak een stop bij de begraafplaats in Washington of bezoek Arlington met een local.

  • Wandel door Arlington National Cemetery
  • Bezoek belangrijke grafsites van politici en oorlogshelden
  • Bekijk het voormalige landhuis van Robert E. Lee
  • Breng een bezoek aan het graf van de onbekende soldaat
  • Bekijk de wisseling van de wacht
  • Bezoek het graf van John F. Kennedy

Ben je eenmaal op Arlington dan vertrekken er vanuit het Welcome Center dagelijks tours. 

Tijden van de tours: 
9.00 – 16.00 uur 
Openingstijden begraafplaats: 
8.00 – 17.00 uur

 

Belangrijke locaties op Arlington National Cemetery.

1. The Changing of the Guard ritual.

Het ritueel van de wisseling van de wacht is een uitgebreide, sobere ceremonie op de begraafplaats van Arlington, waarbij een schildwacht naadloos de wacht overneemt voor de vorige schildwacht. De wisseling vindt elk uur plaats van oktober tot maart en elk half uur van april tot september.

2. Tomb of the Unknown Soldier.

Arlington National Cemetery heeft verschillende bekende historische locaties om te bezichtigen, waaronder bijvoorbeeld het graf van de onbekende soldaat, een eerbetoon aan niet-geïdentificeerde gevallen soldaten die vochten in de Eerste-, Tweede Wereldoorlog, Korea en Vietnam.

Het graf van de onbekende soldaat is een grote witte sarcofaag die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar wordt bewaakt door de Tomb Guard-schildwachten van het elite 3rd US Infantry Regiment.

3. Graf van president John F. Kennedy.

Het graf van president John F. Kennedy is ook te zien op de begraafplaats Arlington National Cemetery in Washington. Bij zijn begrafenis op 25 november 1963 staken Jacqueline en Robert Kennedy een eeuwige vlam aan die nog steeds brandt. Twee van Kennedy’s kinderen en Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis liggen naast de president begraven.

Naast president Kennedy liggen ook president William Howard Taft, senator Robert F. Kennedy, wereldkampioen boksen Joe Louis en de zeven Space Shuttle Challenger-astronauten begraven op Arlington National Cemetery.

Graf John F. Kennedy.

4. Arlington House.

Arlington House, het voormalige landhuis van Robert E. Lee, ligt op een heuvel met uitzicht op de begraafplaats. Oorspronkelijk was het landhuis gebouwd voor George Washington, maar werd uiteindelijk bewoond door Robert E. Lee en zijn vrouw.

In 1864 werd het terrein overgenomen door de federale overheid om te dienen als begraafplaats voor soldaten uit de burgeroorlog. Door de jaren heen is het landhuis ook gebruikt als plantage-landgoed met slaven, een militair hoofdkwartier en een nationale begraafplaats. Het goed bewaarde historische huis is dagelijks geopend en ieder uur vinden er in Arlington House rondleidingen plaats.

Memorial Day en Veterans Day.

Op Memorial Day (de laatste maandag van de maand mei) en Veterans Day (11 november) wonen duizenden bezoekers herdenkingsdiensten bij in het Memorial Amphitheatre. Tijdens deze speciale diensten is ook vaak de president of vice-president van de Verenigde Staten op de begraafplaats Arlington in Washington D.C. aanwezig.

Bezienswaardigheden Washington D.C.

Heb je eenmaal een bezoek gebracht aan de begraafplaats Arlington in Washington, dan is het tijd voor de overige bezienswaardigheden in Washington D.C.

Natuurlijk wil je het Witte Huis zien in Washington, maar naast het Witte Huis is er nog veel meer te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Capitool, de grootste bibliotheek ter wereld, de supergave wijk Georgetown, het Smithsonian National Museum of het Natural Museum of History?

In onderstaande artikelen deel ik mijn persoonlijke ervaringen en geef ik praktische informatie, handige tips en de mooiste bezienswaardigheden van Washington D.C.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button