Arches National ParkBlogMoabNationale Parken

Bezienswaardigheden Arches National Park | Tops en tips!

Arches National Park en zijn bezienswaardigheden. In Arches National Park zijn meer dan 2.000 natuurlijke zandstenen rotsbogen aanwezig, waaronder een van de bekendste: Delicate Arch. Als je Arches National Park bezoekt, wees er dan maar op voorbereid dat je een National Park betreedt met de hoogste dichtheid van natuurlijke rotsbogen ter wereld. Nergens anders ter wereld komen zoveel natuurlijke bogen voor als in Arches National Park.

Nergens anders ter wereld komen zoveel natuurlijke bogen voor als in Arches National Park.

Het merendeel van de bogen is gemaakt van zachte rode zandsteen die ongeveer 150 miljoen jaar geleden zijn ontstaan. Hoewel er zich meer dan 2000 bogen in het Park bevinden, zie je in het Park ook nog andere verbazingwekkende geologische rotsformaties. Je vindt Arches National Park in het zuidoosten van de staat Utah, 8 kilometer ten noorden van de stad Moab.

Door het Park loopt een 29 kilometer lange weg en er zijn diverse wandelpaden aanwezig. Maar er zijn ook delen in het Park die je pas kunt bezichtigen na een zeer lange hike. De meeste bezienswaardigheden van Arches National Park kun je langs de weg of via een (korte) wandeling bezichtigen. Als je Arches National Park bezoekt, sla dan de bekendste bezienswaardigheid van Arches niet over. De grootste boog: Landscape Arch.

 

 

Hoe bereik je Arches National Park.

De meeste reizigers bezoeken Arches National Park als ze een rondreis door het zuidwesten van Amerika maken. Vlieg je op Salt lake City, dan bereik je Arches National Park in ongeveer 4 uur. Wanneer je op Las Vegas vliegt dan rijd je in ongeveer 7 uur naar Arches National Park.

In mijn blogpost goedkope vliegtickets naar Amerika geef ik 4 gouden tips om je vliegtickets naar Amerika zo goedkoop mogelijk te bemachtigen. Verder leg ik hier uit waarom ik mijn vliegtickets naar Amerika altijd via Vliegtickets.nl boek.

–> Vind goedkope vliegtickets naar Arches National Park.

 

Ingang van Arches National Park.

Arches National Park heeft maar een ingang en die ligt in het zuiden van het Park. De ingang van het Park ligt aan de U.S. Highway 191, 8 kilometer ten noorden van het charmante stadje Moab.

Ben je eenmaal in het Park, dan kun je een via een lange weg, de Arches Scenic Drive, van ongeveer 29 kilometer, naar het noorden van het Park rijden.

De 29 kilometer lange parkweg heeft ook nog twee kleine zijwegen. Windows Road en Delicate Arch Road. Op deze twee zijwegen vind je de belangrijkste bezienswaardigheden van Arches National Park.

 

Openingstijden Arches National Park.

Arches National Park is 24 uur per dag open, het hele jaar door. De drukste periode in het Park is van maart tot en met oktober.

Als je de drukte in het Park wil vermijden, dan is het aan te raden om Arches vóór 8 uur in de ochtend of na 3 uur in de middag te bezoeken.

Het Park heeft een Visitor Center en ook deze is elke dag geopend, het hele jaar door (behalve op 25 december). De openingstijden kunnen per seizoen variëren, maar over het algemeen is het Visitor Center geopend van 9:00 uur tot 16:00 uur.

 

Toegangsprijs Arches National Park.

Voor de toegang tot Arches dien je entree te betalen. $30 per voertuig. Voor actuele prijzen kijk je op de officiële site van Arches National Park.

Je kunt er ook voor kiezen om America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas is een jaar geldig, kost $80 en met deze jaarpas bezoek je ruim 2000 parken in Amerika. De pas is geldig voor alle inzittenden van een auto of camper. Super handig wanneer je tijdens je reis in Amerika meerdere Nationale Parken wil bezoeken.

Tip | Je kunt via de officiële website van Arches tegenwoordig ook je entree vooraf online betalen. Print je ontvangstbewijs uit en overhandig deze bij de toegangspoort wanneer je aankomt.

 

Overnachten in Arches National Park.

In Arches National Park zijn geen hotels, lodges of andere accommodaties aanwezig. Er is in Arches National Park wel 1 camping. Dit is Devils Garden Campground. 

Buiten het Park zijn voldoende accommodaties om te overnachten. Kijk bijvoorbeeld eens voor een overnachting in de stad Moab of boek een hotel in het iets verder gelegen Blanding of Monticello. Weliswaar 1,5 uur rijden, maar je betaalt een stuk minder voor je overnachting dan in de toeristische stad Moab.

–> Bekijk via Booking.com accommodaties bij Arches National Park.

 

 

Camping Arches National Park.

In Arches National Park is maar 1 camping, maar buiten het Park zijn ook diverse campings te vinden waar je kunt overnachten.

Devils Garden Campground is de enige camping in het Park en is het hele jaar geopend. De camping ligt in het noorden van het Park, op het einde van de 29 kilometer lange parkweg die door het Park loopt. De camping heeft 51 plaatsen voor zowel tenten als RV’s.

Wil je een overnachting in het Park boeken tussen 1 maart en 31 oktober? Dan kun je 6 maanden van tevoren en campingplaats reserveren. Wees er snel bij want tijdens deze drukke periode is de camping vaak elke nacht volgeboekt. Als je bij Arches aankomt zonder reservering, dan ben je aangewezen op de campings buiten het Park.

Bezoek je Arches National Park tussen november en februari, dan geldt er voor de camping: wie het eerst komt, het eerst maalt.

 

Kaart Arches National Park.

arches-national-park-bezienswaardigheden-kaart

 

Arches National Park, bezienswaardigheden.

 

1. Delicate Arch.

Een pittige wandeling brengt je naar één van de bekendste rotsbogen van Arches National Park: Delicate Arch. Vooral bij zonsondergang en zonsopkomst is dit één van de meest bijzondere plekken van het Park.

2. Double Arch.

Double Arch is een van de weinige dubbele rotsbogen ter wereld die uit één stuk zandsteen bestaan. De twee rotsbogen liggen vlak bij elkaar. Volgens wetenschappers kent Double Arch een andere geschiedenis dan de meeste rotsbogen in het Park.

Bij Double Arch liep het water namelijk van boven in de rots, waardoor de rots langzaam werd uitgehold.

Bezoek je Double Arch, dan herkennen film liefhebbers van Indiana Jones vast dit gedeelte van het Park. Hier werd namelijk de openingsscène van de film Indiana Jones and the Last Crusade gedraaid.

3. Landscape Arch.

Dit is een van de langste rotsbogen van Arches, de boog is namelijk bijna 90 meter lang. De wandeling naar Landscape Arch is vlak en bereik je via een korte hike. In de jaren ’90 is er een stuk van Landscape Arch gevallen en sinds die tijd is het verboden om op of onder de rotsboog te wandelen.

4. Balanced Rock.

Misschien wel de meest bijzondere rots van het Park. De bovenkant van de rots lijkt namelijk neergezet te zijn op een smallere rots en trotseert op deze manier de zwaartekracht.

Je kunt Balanced Rock al zien vanaf de parkeerplaats, maar je kunt er ook naar toe lopen.

arches-national-park-balance-rock

5. Wolfe Ranche.

Langs het hoofdpad naar Delicate Arch ligt Wolfe Cabin. Dit was ooit huis van John Wesley Wolfe. Hij kwam met zijn oudste zoon Fred in de Cabin wonen en werkte en leefde bijna 10 jaar in deze afgelegen boerderij.

De dochter van John kwam samen met haar man en kinderen jaren later bij hun wonen, maar eisten een beter huis. John kwam haar tegemoet en bouwde een huis voor haar. Deze Cabin kun je tot op de dag van vandaag nog steeds bezichtigen.

6. Fiery Furnace.

Fiery Furnace bevat niet veel natuurlijke rotsbogen, maar het toont wel de geschiedenis van dit gebied. Fiery Furnace is een labyrint van smalle gangen, steile kliffen en talloze doodlopende wandelpaden die door de jaren heen in de zandsteen rotsen zijn ontstaan.

7. Windows Section.

Bij Windows Section zie je enkele van de grootste rotsbogen van Arches National Park. Namelijk: North Window, South Window, Turret Arch en Double Arch. Vanaf Windows Section lopen er verschillende wandelpaden naar deze beroemde rotsbogen.

8. Park Avenue en Courthouse Towers.

Veel reizigers vinden dat het landschap van Park Avenue en Courthouse Towers een beetje lijkt op het beroemde Monument Valley.

Je ziet hier namelijk veel grote, rechtopstaande rotsen. Ook deze rotsbogen hebben weer prachtige namen zoals bijvoorbeeld: The Organ, Three Gossips, Sheep Rock en de Tower of Babel.

arches-national-park-utah

9. Devils Garden Trailhead. 

Bij Devil’s Garden Trailhead zijn talloze natuurlijke rotsbogen te zien, groot en klein. De bogen hebben prachtige namen zoals: Tunnel Arch, Double O Arch, Pine Tree Arch, Partition Arch, Navajo Arch, Black Arch en Private Arch. De wandeling is pittig, maar je wordt beloont met diverse schitterende uitzichten.

10. Klondike Bluffs en Tower Arch.

Dit afgelegen deel in het noorden van Arches Park is alleen met een 4×4, lopend of per mountainbike te bereiken.

De rit voert je langs een indrukwekkend landschap, maar dat is nog niet alles, want er zijn hier ook enkele voetafdrukken van dinosauriërs gevonden. Aan het einde van dit schitterende landschap vind je Tower Arch.

11. Activiteiten in Arches National Park.

Heb je de mogelijkheid, boek dan een van de vele schitterende tours die in Arches National Park worden aangeboden. Je reist met een 4×4 of zelfs te paard van de gebaande wegen in het Park en komt op plekken waar de meeste reizigers niet komen.

Wij hebben een zeer avontuurlijke jeep tour gemaakt in Arches National Park en hebben destijds onze tickets bij Viator.com geboekt, maar ook de website van Get Your Guide biedt aantrekkelijke tickets voor tours in Arches National Park aan.

 

 

Wildlife in Arches National Park.

Je denkt misschien dat er in Arches niet veel wildlife valt te spotten in verband met de hoge temperaturen in het Park. Maar dan heb je het mis, want er is namelijk een overvloed aan wildlife in Arches National Park. Je kunt eigenlijk best veel inheemse diersoorten zien tijdens je bezoek.

Wat te denken van meer dan 200 verschillende vogelsoorten, dik hoornschapen, konijnen, hazen, de kangaroo rat, ratelslangen of hagedissen.

Dit zijn nog maar slechts enkele diersoorten die ik benoem. Je vindt niet alleen wildlife in het Park, maar er zijn ook diverse plantensoorten aanwezig. Zoals bijvoorbeeld cactussen, pijnbomen en andere planten die het landschap aanzicht geven.

bezienswaardigheden-arches-national-park-wildlife-iguana

 

Tips Arches National Park.

Wanneer wordt een boog een boog genoemd? Om van een ‘Arch’ (natuurlijke boog) te spreken, zijn er door de overheid officiële regels opgesteld. Om een ‘Arch te zijn’ moet het gat in de rots minimaal één meter breed zijn; horizontaal en verticaal.

Om de rotsen te beschermen is het beklimmen van de bogen tegenwoordig verboden. Lange tijd konden klimmers de bogen op, maar dit heeft soms tot onherstelbare schade geleid.

Canyonlands National Park. Als je Arches National Park bezoekt, kun je niet om het naastgelegen Canyonlands National Park heen. Canyonlands is ruiger, wilder en ongerepter dan Arches. De rode rotsen, uitgesleten canyons en de diverse prachtige uitkijkpunten zijn een must see in Canyonlands.

Dead Horse Point State Park. Dead Horse Point State Park ligt vlak voor de ingang van Canyonlands National Park. Dead Horse Point Overlook is misschien wel de belangrijkste attractie van dit State Park. Het uitkijkpunt geeft je een schitterend en fenomenaal zicht op de Colorado River.

arches-national-park-dead-horse-point-state-park

 

Telefoon bereik in Arches. De telefoon dekking in Arches National Park is niet optimaal. Er zijn namelijk geen mobiele masten binnen het Park. Hoe verder je weg bent van de ingang, des te slechter je mobiele dekking. Natuurlijk geen must als je van al dat moois geniet, maar wees er maar gewoon op voorbereid.

 

Wandelen in Arches National Park.

Je hebt de keuze uit diverse wandelingen in Arches National Park. Hieronder geef ik in het kort de meest belangrijke en interessante wandelingen van het Park.

Balanced Rock is een korte loop trail van ongeveer 500 meter. Het begin van de trail is geasfalteerd en toegankelijk voor rolstoelen. De verharde weg eindigt bij een uitkijkpunt, waar je Windows Section kunt zien en in de verte liggen La Sal Mountains. Je wandelt deze loop in ongeveer 20 minuten.

Delicate Arch (viewpoint) is een rolstoel-toegankelijk uitkijkpunt. Vanaf hier zie je Delicate Arch op een afstand. Je kunt vanaf de parkeerplaats ook dichter bij de boog komen door een kleine wandeling van ongeveer 800 meter te maken. Je wandelt in 30 minuten naar Delicate Arch.

Landscape Arch is een wandeling van 40 minuten, heen en terug, naar de beroemde Landscape Arch rots. De wandeling gaat in het begin over een grindpad en later wandel je langs en tussen diverse rotsen. Zo af en toe moet je wat klimmen, maar het pad is zeer goed te wandelen.

The Windows is een makkelijke wandeling op een onverhard parcours en een stenen trap leidt je naar het schitterende Windows Section. Je kunt via dezelfde route weer terug naar de parkeerplaats wandelen of de iets langere route terug nemen. Je komt vanzelf weer op de parkeerplaats uit.

–> Dit zijn nog eens 7 prachtige wandelroutes in Achres National Park. 

arches-national-park-bezienswaardigheden-wandelen

 

Hoe lang ga je naar Arches National Park.

Heb je niet veel tijd tijdens je rondreis? Plan dan minimaal één volledige dag in voor Arches National Park. Je hebt namelijk minimaal een dag nodig om in Arches National Park de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. En dan wandel je tijdens deze dag nog niet naar de beroemdste bogen.

Het Park twee dagen bezoeken zou ideaal zijn. Je hebt dan voldoende tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van Arches National Park te bezoeken en je kunt een aantal schitterende wandelingen maken.

Het mooiste is om in of rondom Arches een overnachting te boeken. Zeker als je in de vroege ochtend of laat in de avond nog een schitterende wandeling wil maken. Je krijgt tijdens je hike in Arches gratis een prachtige zonsopgang en zonsondergang erbij!

 

Weer Arches National Park.

Ga je tijdens de zomermaanden naar Arches National Park? Wees je er dan van bewust dat het tijdens deze periode behoorlijk warm kan worden. Temperaturen kunnen oplopen tot wel 35° Celsius. Ga je tijdens de winterperiode of in het voorjaar naar Arches? Dan is het erg koud in het Park. Het vriest tijdens deze periode en de temperatuur kan dalen tot -15° Celsius.

De meest aangename temperaturen komen voor in de lente en in de herfst. April, mei, september en oktober zijn dan ook de maanden waarin het National Park het drukst bezocht wordt.

De temperatuurverschillen kunnen tijdens deze periode groot zijn. Soms kan het licht vriezen, maar de temperatuur kan ook zo’n 25° Celsius bereiken.

arches-national-park-bezienswaardigheden-steentjes

 

Ervaring Arches National Park

Dit zijn van Arches National Park toch wel de belangrijkste bezienswaardigheden en tips op een rij. Het is veel informatie, maar op een dag Arches en zijn bezienswaardigheden bezoeken, vergt wat uitzoekwerk.

Doe je dit uitzoekwerk van tevoren in Nederland, dan haal je het beste uit je dag of dagen in Arches National Park. Ik hoop dat ik je met deze blog wat op weg heb kunnen helpen. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Veel plezier in Arches National Park en zijn mooiste bezienswaardigheden! –> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!

 

Ook leuk om te lezen.

–> Dit doe en zie je in het charmante stadje Moab, Utah.

–> Dit zijn de mooiste Nationale & State Parken van Amerika.

–> 20 prachtige bezienswaardigheden aan de westkust van Amerika.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

–> Zo boek je goedkope vliegtickets naar Amerika. 

–> Wat kost een rondreis in de Verenigde Staten.

 

Reizen Amerika

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Arches National Park.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Arches National Park.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Arches National Park.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Arches National Park.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Arches National Park.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button