Antelope CanyonBezienswaardigheden AmerikaBlogPage

Antelope Canyon | Tips en tickets voor Upper en Lower Antelope Canyon.

Je hebt misschien ooit al eens een glimp van Antelope Canyon opgevangen. Want foto’s van dit prachtige natuur monument sieren al jaren de voorkant van vele reisboeken en tijdschriften. Heb je deze schitterende foto’s eenmaal gezien dan zou je kunnen afvragen hoe dit labyrint van zandstenen tunnels is ontstaan?

Foto’s van Antelope Canyon sieren al jaren de voorkant van vele reisboeken en tijdschriften.

Ten eerste komen in Amerika veel ravijnen voor. Eén bijzondere vorm daarvan is de slot canyon. Het woord ‘slot’ betekent eigenlijk niets meer dan ‘smalle gleuf’. Een slot canyon is dus een smalle gleuf met hoge verticale wanden, die erg dicht bij elkaar staan.

Ten tweede worden deze slot canyons vaak gevormd in droge gebieden, waar zo nu en dan heftige overstromingen plaatsvinden. Tijdens deze overstromingen schuurt het water met steen en puin door de zachtere rotslagen heen, waardoor smalle kloven ontstaan.

Een van de beroemdste slot canyons in Amerika is Antelope Canyon. Antelope Canyon ligt in noord-Arizona, vlak bij de plaats Page en de canyon bestaat uit 2 delen. De ‘Upper Antelope Canyon’ en de ‘Lower Antelope Canyon’.

 

Antelope Canyon.

Antelope Canyon is een van de meest bijzondere plaatsen in Amerika waar ik ooit geweest ben. De schoonheid van deze Navajo Canyon is bijna absurd. De kleuren bruin, oranje, paars en prachtige tinten blauw schitteren in de Canyons en zijn de mooiste kleuren die ik ooit in mijn leven gezien heb.

Antelope Canyon ligt ongeveer 12 kilometer verwijderd van de stad Page in Arizona. Over het algemeen kun je zeggen dat het in de Upper Canyon iets drukker is dan in de Lower Canyon, maar dit heeft puur te maken met het feit dat de Upper Canyon makkelijker te bereiken is.

Een van de eerste vragen die mensen mij stellen is: “moet ik naar de Upper of Lower Antelope Canyon en wat is het verschil?”

Ik heb Antelope Canyon twee maal bezocht, een keer de Upper Canyon en een keer de Lower Canyon. Beiden bezoeken vond ik bijzonder, speciaal en bijna surrealistisch. Elke Canyon heeft zo zijn eigen charmes en schoonheid, maar ik heb duidelijk een voorkeur voor een van de twee Canyons….

Lower-Antelope-Canyon-Page- rotsen-stof-lichtinval

 

 

Hoe bereik je Antelope Canyon.

Antelope Canyon bezoek je waarschijnlijk wanneer je op weg naar een bestemming bent, tijdens je reis in het zuidwesten van Amerika. De Canyon ligt op 2,5 uur rijden van Monument Valley, Zion National Park en de Grand Canyon.

Antelope Canyon ligt ongeveer 12 kilometer verwijderd van de stad Page in Arizona, een stad met meer dan voldoende voorzieningen zoals bijvoorbeeld hotels, winkels en restaurants. Wanneer je wil overnachten bij Antelope Canyon is de stad Page de beste optie.

Adres Antelope Canyon: Highway 98 Road & Milepost 302, Page, AZ 86040, Verenigde Staten.

Coördinaten: 36.887999, -111.365915.

 

Upper Antelope Canyon.

Upper Antelope Canyon werd in 1931ontdekt door een 12 jarige meisje. Haar volk, de Navajo Indianen, hebben de vondst van de Upper Canyon jarenlang geheim gehouden. De ingang van de Upper Canyon is een smalle opening en wanneer je hiervoor staat, heb je nog geen enkel idee wat zich achter die smalle opening afspeelt.

Maar zodra je naar binnen loopt, kom je terecht in een wereld van glooiende, oranje zandstenen wanden, die prachtige kleuren krijgen in het gefilterde zonlicht. Vooral rondom het middaguur is de lichtinval in de Upper Canyon prachtig.

De Upper Canyon wordt beschouwd als de meest toegankelijke, van de twee canyons. Je hoeft in de Upper Canyon namelijk niet te klimmen om in of uit de canyon te komen. De zanderige bodem is grotendeels vlak en daardoor is een bezoek aan de canyon ook goed te doen voor reizigers met kleine kinderen.

Bovendien is de Upper Canyon rolstoelvriendelijk en makkelijk begaanbaar voor mensen die wat moeilijker te been zijn.

–> Informatie en tickets voor een tour in Upper Antelope Canyon.

ingang-upper-antelope-canyon-rots-reizigers

 

 

Lower Antelope Canyon.

De Indiaanse naam voor Lower Antelope Canyon is ‘Hasdestwazi’, wat betekent ‘spiraalvormige rotsbogen.’ En laat je die nu heel veel zien in de Lower Canyon. Schitterend! Vanaf de parkeerplaats ga je met een gids te voet naar de ingang van de Lower Canyon. Via een stalen trap ga je vervolgens naar beneden, de canyon in. Ook in de canyon zelf kom je nog enkele trappen en soms een smalle doorgangen tegen.

Zodra je de bodem van de Lower Canyon bereikt, kom je wederom terecht in een wereld van glooiende, oranje zandstenen wanden, die prachtige kleuren krijgen in het gefilterde zonlicht. Vooral tijdens de ochtend en eind van de ochtend is de lichtinval in de Lower Canyon prachtig.

De bodem van deze canyon is zanderig en zo af en toe zitten er diepere kuilen in de bodem. Er zijn smalle doorgangen in de canyon.  Lower Antelope Canyon is helaas niet geschikt voor rolstoelen, zeer kleine kinderen en voor mensen die moeilijk ter been zijn.

–> Informatie en tickets voor een tour naar Lower Antelope Canyon.

antelope canyon

 

Verschil upper en Lower Antelope Canyon.

Ingang:

  • Upper Canyon heeft een smalle verticale opening in een rotswand.
  • Lower Canyon horizontale spleet in de rotsbodem en je gaat via een stalen trap naar beneden.

Lengte:

  • Upper Canyon is 140 meter lang.
  • Lower Canyon is 400 meter lang.

Kosten:

  • Upper Canyon is duurder om te bezoeken. Tickets om 12:00 uur zijn duurder dan ander tijdstippen.
  • Lower Canyon is goedkoper om te bezoeken. Tickets in de ochtend zijn duurder dan op andere tijdstippen.

Lichtinval:

  • Upper heeft zonnestralen rondom het middaguur die de wanden prachtig verlichten.
  • Lower Canyon heeft zonnestralen in de ochtend, maar zonnestralen komen hier minder voor.

Wanden:

  • Upper Canyon niet veel variatie in de wanden van de canyon.
  • Lower Canyon veel variatie in de wanden van de canyon.

 

Beste tijdstip om Antelope Canyons te bezoeken.

Reizigers die op zoek zijn naar de bekende zonnestralen in de Upper Canyon, dienen de Canyon rond het middaguur te bezoeken. De mooiste foto’s worden namelijk rond het middaguur gemaakt en dan vooral tijdens de maanden april tot en met oktober.

De Lower Antelope Canyon kun je het beste in de ochtend of tegen eind van de ochtend bezoeken in verband met de juiste lichtinval. Ook de maanden april tot en met oktober zijn perfect voor een bezoek aan de Lower Canyon.

De Upper Antelope Canyon is enorm fotogeniek, maar houdt er rekening mee dat het niet eenvoudig is om goede foto’s in de canyons te maken. Allereerst is het belangrijk dat je net de juist lichtinval treft en op het juiste tijdstip bij de canyons naar binnen gaat.

Je bezoek aan de canyons is moeilijk te plannen, bezoek je de canyons terwijl het net een bewolkte dag is dan zullen de kleuren iets minder levendiger zijn dan op een zonnige dag. Eigenlijk is er geen slecht tijdstip om de canyons te bezoeken. Zelfs met bewolkte dagen zijn de canyons prachtig!

 

 

Tour Antelope Canyon.

Bezoek je Antelope Canyon, dan ben je verplicht om deel te nemen aan een tour. Je kunt namelijk de canyons niet zelfstandig bezoeken. En omdat de slot canyons op Navajo land liggen, heb je een Navajo gids nodig om je naar de canyons te begeleiden. Deze gidsen voeren ook de rondleidingen in de canyons uit.

Je kunt bij diverse touroperators tickets boeken voor Antelope Canyon. Al onze tours, activiteiten, bezienswaardigheden en tickets in Amerika boek ik via de website van Viator.com. Voor wij op vakantie gaan, kijk ik in alle rust welke tours, activiteiten of tickets we nodig hebben en bestel vervolgens de tickets online. Echt super handig!

–> Vind hier alle activiteiten, bezienswaardigheden en tours voor Antelope Canyon via Viator.com.

antelope-canyon-tour-fotografie

 

Overnachten Antelope Canyon.

Wij hebben twee maal Antelope Canyon bezocht. Een maal toen we op weg naar Monument Valley waren en een keer toen we Bryce Canyon wilde bezoeken. De stad Page is een perfecte tussenstop en goede plek om een overnachting te boeken voor je bezoek aan Antelope Canyon. Blijf je in Page overnachten dan kun je ook Horseshoe Bend bezoeken.

Tijdens mijn reizen in Amerika maak ik vaak gebruik van Booking.com. Ik vind het nu eenmaal makkelijk en overzichtelijk om op hun site hotels te boeken. Je kunt altijd je hotelkamer gratis annuleren en omdat ik Genius member ben, krijg ik behoorlijk wat kortingen.

Wil jij weten hoe jij Genius member wordt bij Booking.com? Of neem gewoon eens een kijkje op hun site en ga op zoek naar dat leuke hotel voor je aankomende reis.

–> Vind hier de beste hotels voor een overnachting in Page, bij Booking.com.

Wij hebben in Page in het Best Western Plus At Lake Powell overnacht en waren hier zeer tevreden over. Goed ontbijt, klein zwembad aanwezig, wasmachines, voldoende (boodschappen)winkels in de straat en het hotel ligt  in de buurt van de Glen Canyon Dam Overlook.

hotel-antelope-canyon-page-

 

Conclusie Antelope Canyon en mijn persoonlijke voorkeur.

Mijn verwachtingen van ons bezoek aan Antelope Canyon waren behoorlijk hoog. Zowel voor de Upper als de Lower Canyon. Wij hadden al zoveel schitterende foto’s gezien. Dit moest wel heel bijzonder worden. En dat werd het ook, beiden keren! De vormen in de canyons, de kleuren, het zonlicht dat naar binnen valt, het was echt een prachtige en bijna magische ervaring om mee te maken.

Nu had ik net al aangegeven dat ik een voorkeur heb, voor een van beide canyons. Heel eerlijk gezegd gaat mijn voorkeur uit naar de Lower Canyon. Dit heeft niets te maken dat de ene canyon mooier is dan de andere, dit is puur mijn persoonlijke mening.

De Upper Canyon vond ik voor mijn gevoel iets drukker aandoen dan de Lower Canyon waardoor het moeilijker was om foto’s te maken. Wanneer je wat achteraan loopt in de tour dan ‘verdwijnt’ de groep in de Lower Canyon zo af en toe achter een rots, waardoor je schitterende foto’s kunt nemen zonder reizigers. De Lower Canyon is langer dan dan Upper Canyon. Dit vond ik ook een voordeel.

Daarnaast vond ik het spannender en uitdagender om de Lower Canyon in te gaan dan de Upper Canyon. De Lower Canyon heeft smalle doorgangen zodat deze hierdoor wat avontuurlijker aanvoelt.

Van beiden canyons hebben wij genoten en welke keuze je ook maakt, je beleeft een fantastisch avontuur.

Veel plezier bij Antelope Canyon!

 

Ook leuk om te lezen. 

–> Mooi! Glen Canyon Dam, om de hoek bij Page, Arizona.

–> Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Monument Valley.

–> Dit wil je zien bij Grand Canyon National Park.

–> Alles wat je wil weten over Zion National Park.

–> Dit zijn de mooiste Hoodoos van Bryce Canyon.

–> Death valley bezoeken in een dag? Dat doe je zo.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Bryce Canyon.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Bryce Canyon.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Bryce Canyon.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Bryce Canyon.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Bryce Canyon.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button