AnchorageBezienswaardigheden AmerikaBlog

Anchorage Alaska bezienswaardigheden.

Anchorage Alaska bezienswaardigheden. De stad Anchorage (wat ‘ankerplaats’ betekent) ligt in het zuiden van de staat Alaska en heeft ongeveer 300.000 inwoners. Hoewel Anchorage niet de hoofdstad is, is het wel de grootste stad van de staat Alaska.

Anchorage werd gesticht in 1915 als hoofdkwartier voor de spoorwerkers van de Alaska Railroad.

Anchorage is een fantastische bestemming en is vanuit Nederland de goedkoopste stad in Alaska om naar te vliegen, maar Anchorage heeft ook de meeste huurauto’s, accommodaties en de minst dure supermarkten van de staat.

Vanuit Anchorage beland je binnen 30 minuten in een overweldigende prachtige natuur, waar je onder andere kunt skiën, wandelen, wildlife spotten en mountainbiken. Maar ook in Downtown Anchorage, Alaska vind je leuke bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Kortom: laat je verassen door de veelzijdigheid van de stad Anchorage.

 

national-park-magazine-Amerika

 

Aardbeving Anchorage, Alaska.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Anchorage is geen mooie stad en heeft ook geen prachtige skyline zoals andere grote steden in Amerika.

De hele stad werd namelijk in 1964 met de grond gelijk gemaakt door een aardbeving van 9.2 op de schaal van Richter. Het is de zwaarste aardbeving in de geschiedenis van Amerika en de op één na zwaarste beving die ooit door een seismograaf is vastgelegd

Hierdoor ontbreken in Anchorage oude gebouwen en de charme die je in andere grote steden aan de westkust wel vindt. Desalniettemin zijn er nog genoeg fascinerende bezienswaardigheden te zien.

 

 

Anchorage Alaska Bezienswaardigheden.

Als je Alaska bezoekt, passeer je waarschijnlijk ooit Anchorage of je verblijft in Anchorage. Daarom de meest interessante en leukste bezienswaardigheden van Anchorage, Alaska op een rij.

 

1. Alaska Native Heritage Center.

Het Alaska Native Heritage Center is van half mei tot half september geopend en houdt zich bezig met het behouden van de inheemse cultuur van Alaska. In het Centrum kom je meer te weten over de verschillende inheemse stammen van Alaska en hun cultuur door middel van geschiedenis, dans, theater, kunst en architectuur.

Je kunt het centrum binnenlopen of een rondleiding maken op het terrein. Hier zijn voorwerpen, informatieve borden, botten van dieren en huisjes tentoongesteld.

Adres: 8800 Heritage Center Dr, Anchorage, AK 99504, Verenigde Staten.

 

2. Het Anchorage Museum.

Het Anchorage Museum gaat over cultuur en de inheemse Russische en Amerikaanse geschiedenis, kunst, geologie en over de natuurlijke geschiedenis van Alaska. Je vindt er zelfs lokale moderne kunst, maar ook wisselende exposities van verschillende kunstenaars. Het museum is het hele jaar door geopend.

Adres: 625 C St, Anchorage, AK 99501, Verenigde Staten.

 

3. Biertje drinken in Anchorage.

Hoewel de meeste activiteiten in Alaska in de natuur plaatsvinden, kunnen bezoekers ook genieten van een heerlijk koud biertje in het centrum van Anchorage. Liefhebbers van ambachtelijk bier vinden bijvoorbeeld lokaal gebrouwde bieren bij:

 • Glacier Brewhouse
 • 49th State Brewing Company
 • Humpy’s Great Alaskan Alehouse
 • King Street Brewing Company

 

4. Anchorage Market.

De Anchorage Market is gevestigd in het centrum van Anchorage en is een superleuke plek om wat te eten en souvenirs uit Alaska te kopen. De markt speelt zich buiten af en is geopend van half mei tot half september. Er zijn kraampjes met etenswaar, kleding, houtsnijwerk en sieraden te vinden.

Adres: 225 E St, Anchorage, AK 99501, Verenigde Staten.

 

 


Op vakantie naar Anchorage.

Vind hier prijzen voor vliegtickets, prachtige reizen en meer….

 

 

 Reizen

 

 

5. Street Food.

Hoewel je het misschien niet verwacht, heeft Anchorage, Alaska niet alleen leuke bezienswaardigheden, maar ook een drukke Street Food scene.

In de zomer vind je namelijk op 4th Avenue tal van foodtrucks die bijvoorbeeld rendier-hotdogs serveren. En als je op zoek bent naar goed vlees, dan zijn ‘Tia’s Gourmet Sausages en Tiki Pete’s’ twee goede foodtrucks die absoluut de moeite waard zijn.

Ben je in de zomer in de stad, bezoek dan de Anchorage Saturday Market voor heerlijke zalm quesadilla’s. Mis hier op donderdag trouwens niet de Anchorage’s foodtruck ‘Carnival’ , want volgens de inwoners van Anchorage haal je hier het beste foodtruck eten van Anchorage.

 

6. Chilkoot Charlie’s.

Chilkoot Charlie’s is op zijn zachtst gezegd een beetje raar. Deze bar was ooit te zien bij MTV en de wereldberoemde dj Paul Oakenfold is hier kind aan huis. Binnen in de bar is een ijsbar, een bar waar je kunt schommelen, een privé gedeelte met dansvloer, een muur vol flipperkasten en de bar heeft vogelhuisje met ondergoed aan de muren vastgeniet.

Als je een avondje locals wilt bekijken of gewoon gezellig iets wilt drinken in een bijzondere omgeving, dan is Chilkoot Charlie’s jouw plek.

Adres: 2435 Spenard Rd, Anchorage, AK 99503, Verenigde Staten.

 

7. Uitzichtpunt op Anchorage.

Voor het beste uitzicht op de stad ga je naar ‘Downtown Anchorage Viewpoint’ en ‘Pt. Woronzoff Overlook’ aan het einde van Northern Lights Blvd. Bij beide punten krijg je het mooiste uitzicht op de skyline van Anchorage, de Chugach Mountains, Denali en Mt. Susitna.

Tip: bij het uitkijkpunt ‘Pt. Woronzoff Overlook’ kun je vliegtuigen zien opstijgen en landen, terwijl ze recht boven je hoofd vliegen. Een prachtige plek voor vliegtuigliefhebbers of -spotters.

Adres: 7251 Point Woronzof Rd, Anchorage, AK 99502, Verenigde Staten.

 

8. Alaska Zoo.

De geschiedenis van deze dierentuin is bijzonder te noemen, want in 1966 won een kruidenier in Anchorage een prijs. Hij kon namelijk kiezen uit 3.000 dollar of een babyolifant. Drie keer raden waar de man voor koos. Inderdaad, voor een babyolifant, Annabelle genaamd.

Annabelle werd al snel ’the talk of the town’ en iedereen kwam de olifant bekijken. De kruidenier vond dit zo leuk dat hij een non-profit dierenpark(je) opzette. In de loop der jaren kreeg het park steeds meer dieren gedoneerd en fungeerde het ook als een weeshuis voor (wilde) dieren.

Ondertussen is het non-profit dierenpark uitgegroeid tot een volwaardige Zoo.

Adres: 4731 O’Malley Rd, Anchorage, AK 99507, Verenigde Staten.

 

9. Ulu Factory.

Als je Anchorage bezoekt, is het misschien leuk om een kijkje te nemen in de Ulu-fabriek. Hier zie je hoe het traditionele ulu-mes wordt gemaakt en word je aangemoedigd om het mes te kopen als cadeau voor je vrienden of familie.

De “fabrieks” -tour bevat ook een instructief gesprek over hoe je de ulu-messen moet verzorgen, hoe je deze moet slijpen en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

In de maanden juli en augustus biedt de Ulu-fabriek bezoekers gratis ritten aan in hun vintage trolley, die vanuit het centrum van Anchorage naar de fabriek rijdt. Verwacht hier veel toeristen, want reizigers van de cruiseschepen bezoeken de fabriek ook.

Adres: 211 W Ship Creek Ave, Anchorage, AK 99501, Verenigde Staten.

 

10. Earthquake Park.

Zoals ik al aangaf vond in 1964 in Alaska een verwoestende aardbeving plaats. In Earthquake Park herdenkt men deze dramatische gebeurtenis. Aanvankelijk maakte de stad plannen om in dit gebied huizen te bouwen, maar vanwege de instabiliteit van de bodem besloten ze het gebied om te vormen tot een park.

In het park zijn gedenkstenen aanwezig die uitleg geven over de aardbeving en hoe deze tot stand kwam. Er is een lang wandelpad in het park en als je geluk hebt, kom je zomaar een moose (eland) tegen. Het wandelpad loopt dichtbij de kust, waardoor je een geweldig uitzicht over de baai hebt.

Adres: 5101 Point Woronzof Rd, Anchorage, AK 99502, Verenigde Staten.

 

11. Alaska Aviation Heritage Museum.

Luchtvaart maakt niet alleen deel uit van de geschiedenis van Alaska, maar het is vandaag de dag ook een veelgebruikt en cruciaal vervoermiddel in Alaska. Om een ​​glimp op te vangen van dit belangrijke aspect van het leven in Alaska, kun je het Alaska Aviation Heritage Museum toevoegen aan je lijst met bezienswaardigheden in Anchorage, Alaska.

Het museum vind je bij Ted Stevens Anchorage International Airport, dus het kan direct je eerste bezienswaardigheid in Anchorage, Alaska worden.

Adres: 4721 Aircraft Dr, Anchorage, AK 99502, Verenigde Staten.

 

12. Kincaid Park.

Kincaid Park is een groot stadspark dat je in het zuidwesten van Anchorage vindt. Het park bestaat voornamelijk uit bossen en in het park komt veel wildlife voor, zoals bijvoorbeeld beren, elanden, vossen en bald eagles. O ja, er zijn in het park ook ontzettend veel elanden te spotten. Zoveel, dat je er bijna over struikelt.

De heuvels in het park geven een mooi uitzicht op Cook Inlet, de baai waaraan Anchorage ligt, Fire Island en Mount Susitna. Op een heldere dag kun je zelfs Mount McKinley zien liggen, bij Denali National Park.

Adres: 9401 Raspberry Rd, Anchorage, AK 99502, Verenigde Staten.

 

13. Alaska Botanical Garden.

De Alaska Botanical Garden heeft ongeveer 150 inheemse plantensoorten en meer dan 1100 vaste planten in zijn bezit. Er is een kruidentuin, een wandelpad vol met bloemen, twee tuinen met allerlei soorten bomen en de Anchorage Heritage Garden, die in de zomer van 2015 werd voltooid en gevuld is met planten die zijn gekweekt uit lokale zaden.

Een bezoek aan de tuin in de warmere maanden zorgt er voor dat je duizenden bloeiende planten ziet.

Adres: 4601 Campbell Airstrip Rd, Anchorage, AK 99507, Verenigde Staten.

 

14. Potter Marsh Wildlife Viewing Boardwalk.

Aan de zuidkant van de Anchorage Coastal Wildlife Refuge ligt Potter Marsh, een houten promenade van ongeveer 800 meter die door een moeras slingert. Dit is een populaire bestemming voor vogelaars, want van april tot september komen hier Canadese ganzen, canvasback eenden, adelaars, zwanen en roodhals futen voor.

Het hele jaar door spot je hier overigens ook elanden. Als je zalm wilt zien, dan loop je ongeveer halverwege de promenade naar Rabbit Creek, waar van mei tot augustus paaiende zalmen te zien zijn.

Potter Marsh ligt ongeveer 8 kilometer ten zuiden van de Alaska Zoo en is bereikbaar via de New Seward Highway.

Adres: 2999 E 154th Ave, Anchorage, AK 99516, Verenigde Staten.

 

15. Tony Knowles Coastal Trail.

Voor een frisse neus in de buitenlucht ga je naar de Tony Knowles Coastal Trail, genoemd naar de voormalige gouverneur van Alaska, Tony Knowles. Dit verharde wandelpad slingert door het centrum van de stad langs het Alaska Aviation Heritage Museum naar Kincaid Park.

Als je tijdens de zomer in Anchorage op bezoek bent, houd dan je ogen open richting Fire Island voor het spotten van walvissen. Neem de tijd, want er is hier veel te zien. De Tony Knowles Coastal Trail is het hele jaar door gratis te bezoeken.

Je hebt toegang tot de Trail aan het noordoostelijke uiteinde van West 2nd Avenue en aan het zuidwestelijke uiteinde bij het Kincaid-chalet.

Adres: Raspberry Rd, Anchorage, AK 99502, Verenigde Staten.

bezienswaardigheden-alaska

 

Bezienswaardigheden omgeving Anchorage, Alaska.

Overnacht je in Anchorage, Alaska, dan is de stad ook een prima uitvalbasis om dagtrips te maken. Binnen 30 minuten rijden, tref je namelijk de meest spectaculaire wildernis aan. Oogverblindend mooi. Dus nadat je de bezienswaardigheden van Anchorage, Alaska hebt gezien, is het dus ook de moeite waard om vanuit Anchorage de omgeving te verkennen.

Een aantal bezienswaardigheden in de omgeving van Anchorage:

 • Alaska Railroad
 • Chugach State Park
 • Alyeska Aerial Tram
 • Turnagain Arm
 • Eagle River Nature Centre
 • Rendezvous Peak
 • Portage Glacier & Portage Valley
 • Independence Mine State Historical Park
 • Crow Creek Historic Gold Mine
 • Alaska Wildlife Conservation Center
 • Kenai Fjords National Park

Over bovenstaande bezienswaardigheden in de omgeving van Anchorage, Alaska heb ik een uitgebreid artikel geschreven. Wil je graag meer informatie over bovenstaande locaties lees dan mijn artikel: Bezienswaardigheden in de omgeving Anchorage.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Anchorage.

 


Ook leuk om te lezen over Alaska.

–> De leukste bezienswaardigheden van Fairbanks, Alaska op een rij.

–> Mooiste highlights van de hoofdstad van Alaska, Juneau.

–> Bijzondere dingen om te doen en te zien in de omgeving van Anchorage.

–> Dit is de beste reistijd voor een vakantie naar Alaska.

–> Vind hier de mooiste reizen naar Alaska.


 

Reizen Amerika

 

Wil je op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij de beste reisspecialisten of kijk bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

SOCIAL CHECK-IN

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button