BlogTips

Amerikaanse staten.

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, maar vaak Amerika genoemd, zijn een federatie van 50 Amerikaanse Staten en het District of Columbia. Van de 50 Amerikaanse staten zijn maar liefst 48 Staten met elkaar verbonden. De 2 Amerikaanse Staten die niet aan de andere 48 Staten vastzitten zijn Alaska en Hawaï.

Amerika is een federatie van 50 staten en het district Columbia. Twee van de vijftig staten grenzen niet aan de andere staten.

Verder is de Verenigde Staten met meer dan 329 miljoen inwoners het op twee na grootste land ter wereld. Na Volksrepubliek China en India. Tevens is Amerika het op twee na grootste land in oppervlakte. Na Rusland en Canada.

In het zuiden grenst de Verenigde Staten aan Mexico en in het noorden grenst de Verenigde Staten aan Canada.

 

Bol.com Algemeen

Laatste update: 25 januari 2022.

 

Bol.com AlgemeenDichtbevolkte staat van Amerika.

Wist jij dat de kleinste Amerikaanse Staat van de Verenigde Staten Rhode Island is en dat anderzijds Alaska de grootste Amerikaanse Staat is?

Bovendien heeft Alaska ook de laagste bevolkingsdichtheid en de Amerikaanse Staat New Jersey heeft daarentegen weer de hoogste bevolkingsdichtheid.

Wat inwoners betreft heeft de Amerikaanse Staat Wyoming de minste inwoners. Maar de Amerikaanse Staat Californië heeft bijvoorbeeld weer de meeste inwoners. Wat de staat Californië tevens ook de dichtbevolkte staat van Amerika maakt.

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

Hoeveel staten heeft Amerika?

Zoals hierboven aangeven, heb je meer dan genoeg keuze uit bestemmingen én Amerikaanse Staten wanneer je op vakantie naar Amerika gaat. Want er zijn immers 50 Staten waar je uit kunt kiezen.

Het beroemde rondje in het Zuidwesten is vaak een eerste keuze als vakantiebestemming. Logisch ook, want je hebt in de Amerikaanse Staten Californië en Nevada bijvoorbeeld al in een klap tientallen bezienswaardigheden ’te pakken’.

Anderzijds is de Amerikaanse Staat Florida een Staat die ook erg in trek is. Want het klimaat in Florida is heerlijk en je hebt voldoende bezienswaardigheden. Er is genoeg wildlife te spotten en je vindt er meerdere pretparken. Maar vergeet vooral de schitterende stranden in Florida niet.

Eigenlijk heeft elke Amerikaanse Staat zo zijn eigen charmes. De Staten hebben allemaal voldoende bezienswaardigheden, maar bovenal een schitterende natuur.

Ga je op vakantie naar de Verenigde Staten, vergeet dan, tijdens je roadtrip, ook niet een van de hoofdsteden te bezoeken. Kortom: Genoeg te beleven in alle Staten van Amerika!

Afbeeldingsresultaat voor landkaart amerika

 

 

 

Amerikaanse Staten op alfabetische volgorde.

In onderstaand tabel vind je alle Amerikaanse staten op alfabetische volgorde, inclusief de afkorting en de hoofdsteden.

Bovendien kun je via de tabel navigeren naar verschillende artikelen over de desbetreffende Amerikaanse staten en steden.

Wil je bijvoorbeeld meer informatie over de staat Colorado dan klik je op het woord ‘Colorado’ en lees je vervolgens alles over wat jij wil weten over deze Amerikaanse staat.

 

Staten Afkortingen Hoofdsteden
Alabama. AL. Montgomery.
Alaska. AK. Juneau.
Arizona. AZ. Phoenix.
Arkansas. AR. Little Rock.
California. CA. Sacramento.
Colorado. CO. Denver.
Connecticut. CT. Hartfort.
Delaware. DE. Dover.
District of Columbia. DC.
Florida. FL Tallahassee.
Georgia. GA. Atlanta.
Hawaii. HI. Honolulu.
Idaho. ID. Boise.
Illinois. IL. Springfield.
Indiana. IN. Indianapolis.
Iowa. IA. Des Moines.
Kansas. KS. Topeka.
Kentucky. KY. Frankfort.
Louisiana. LA. Baton Rouge
Maine. ME. Augusta.
Maryland. MD. Annapolis.
Massachusetts. MA. Bosron.
Michigan. MI. Lansing.
Minnesota. MN. Saint Paul.
Mississippi. MS. Jackson.
Missouri. MO. Jefferson City
Montana. MT. Helena.
Nebraska. NE. Lincoln.
Nevada. NV. Carson City.
New Hampshire. NH. Concord.
New Jersey. NJ. Trenton.
New Mexico. NM. Santa Fe.
New York. NY. Albany.
North Carolina. NC. Raleigh.
North Dakota. ND. Bismarck.
Ohio. OH. Columbus.
Oklahoma. OK. Oklahoma City.
Oregon. OR. Salem.
Pennsylvania. PA. Harrisburg.
Rhode Island. RI. Providence.
South Carolina. SC. Columbia.
South Dakota. SD. Pierre.
Tennessee. TN. Nashville.
Texas. TX. Austin.
Utah. UT. Salt Lake City.
Vermont. VT. Montpelier.
Virginia. VA. Richmond.
Washington. WA. Olympia.
West Virginia. WV. Charleston.
Wisconsin. WI. Madison.
Wyoming. WY. Cheyenne.

 

Wat is het klimaat in Amerika.

Aangezien Amerika een groot land is, heersen er verschillende klimaten. Dus bij het uitstippelen van je reis door Amerika is het verstandig hier rekening mee te houden. Tijdens je bezoek aan Amerika reis je door verschillende staten, waar de temperaturen per gebied verschillen.

In juli en augustus is het bijvoorbeeld in een groot deel in Amerika warm en droog. Zo kunnen de temperaturen schommelen tussen de 30 en 35 graden celsius.

Aan de kust heb je weer te maken met een verkoelend zeebriesje. In theorie zijn hier het voor- en najaar de beste reisperioden. Want het is in Amerika dan nog niet zo heel heet, maar ook weer niet zo koud dat het sneeuwt en vriest.

Bedenk wel dat in de winter bepaalde wegen en Nationale Parken niet begaanbaar zijn in verband met de sneeuwval. Houdt hier dus rekening mee wanneer je in de winter naar Amerika reist.

Afbeeldingsresultaat voor klimaat amerika

Klimaat noordelijke staten.

In het centrale deel van Amerika is een duidelijk landklimaat te vinden met hete en korte zomers. Maar de winters kunnen lang en streng zijn.

Klimaat in het oosten.

Het oosten van Amerika heeft over het algemeen wat meer neerslag dan het westen. En wanneer je tijdens de winter in het noordoosten bent, bijvoorbeeld tijdens een stedentrip New York, dan heb je toch echt een dikke winterjas nodig. De temperaturen in New York kunnen dan zo rond het vriespunt liggen. Anderzijds zijn de zomermaanden juli en augustus weer erg warm. Met gemiddelde temperaturen van zo rond de 30 graden celsius.

Klimaat in Florida.

In de Amerikaanse Staat Florida heerst een tropisch regenklimaat. Gedurende het hele jaar zijn hier aangename temperaturen. Maar in de zomer kunnen er ook hevige regenbuien vallen. De temperatuur ligt tijdens deze periode ook wat hoger. Het kan in de zomer in Florida zo ongeveer 30 graden celsius worden.

Klimaat in het westen.

Het westen kent vele soorten klimaten. Het grootste deel kent een woestijn- en steppeklimaat. Met name in het zuidwesten van het land wordt het in de zomermaanden erg heet. In de Amerikaanse Staten zoals Arizona, Californië en Nevada komen temperaturen van 40 graden voor. Maar langs de kust van Californië heerst een mediterraan klimaat. In de zomer waait hier een heerlijke koele oceaanbries.

Klimaat in Alaska.

De Amerikaanse Staat Alaska is weer een heel ander verhaal. De beste reistijd voor Alaska zijn de maanden mei tot en met september. Want de temperaturen zijn dan erg aangenaam. Maar het grootste deel van Alaska heeft een koel landklimaat. Hier zijn temperaturen in de winter van -40 graden bijvoorbeeld niet ondenkbaar. De zomers duren weliswaar kort, namelijk van half juni tot eind augustus. Maar de temperaturen kunnen oplopen tot wel 35 graden.

Klimaat in Hawaii.

Hawaii heeft te maken met een tropisch klimaat waarbij bijvoorbeeld de temperatuur vrijwel het hele jaar overdag tussen de 24 en 31 graden Celsius ligt. Een uitzondering hierop vormen de hoge bergen in het binnenland, waar in de wintermaanden zelfs sneeuw kan vallen. Het hoogseizoen voor Hawaii is van mei t/m oktober.

 

Reizen Amerika

 

Hoe laat is het in Amerika.

Wanneer je op vakantie naar Amerika gaat, krijg je ook te maken met een tijdsverschil. Hoeveel uur dit is, is afhankelijk van de bestemming. Gezien de grootte van Amerika is het niet mogelijk om 1 tijdzone aan te houden. Daarom zijn er maar liefst 6 verschillende tijdzones, die variëren tussen de 6 en 12 uur tijdverschil met Nederland.

Tijdzones in Amerika.

De verschillende tijdzones die je in Amerika kunt vinden zijn Eastern time. Bij Eastern time is het 6 uur vroeger. Vervolgens is er Central time. Dan is het 7 uur vroeger. Dan heb je nog te maken met Mountain time. Met Mountain time is het verschil maar liefst 8 uur vroeger. En bij Pacific time is het 9 uur vroeger.

Bij Alaska time gaat het tijdverschil al behoorlijk oplopen en is het 10 uur vroeger. Maar wanneer je in Hawaii time verblijft dan is het 11 (winter) of 12 (zomer) uur tijdverschil en vroeger.

De Eastern time geldt met name wanneer je naar de oostkust van Amerika op vakantie gaat. Bijvoorbeeld New York, Philadelphia, Washington DC, Miami, Detroit en Atlanta. Het is daar 6 uur vroeger dan in Nederland. Maar Wanneer je op vakantie naar San Francisco, Los Angeles of Las Vegas gaat dan geldt daar de Pacific time en is het 9 uur vroeger.

USA Map Time Zones

 

Een jetlag in Amerika.

Gezien het tijdverschil met Nederland is een jetlag helaas niet te voorkomen. Vaak arriveer je aan het eind van de middag in Amerika, terwijl het in Nederland dan al nacht is. Probeer je daarom direct aan te passen aan de lokale tijd. Is het middag of avond wanneer je in Amerika aankomt? Stem je maaltijden dan ook maar direct af aan het tijdverschil. Probeer ook zo laat mogelijk naar bed te gaan en je zult zien dat je op deze manier sneller aan het tijdverschil went.

 

Amerikaanse Staten: waar vind je de Nationale Parken.

Als je eenmaal in Amerika bent en redelijk je jetlag onder controle hebt, dan gaat je droomreis in Amerika daadwerkelijk beginnen. En natuurlijk wil je een van de beroemde Nationale Parken in Amerika niet missen.

Wanneer je een roadtrip door de Amerikaanse Staten van Amerika maakt, is het handig om te weten waar deze beroemde National Parken zich bevinden. Hieronder staan alle Amerikaanse Staten vermeld, met daarbij de bijhorende Nationale Parken.

Staat Nationaal park
Alaska. Denali.
Alaska. Gates Of The Arctic.
Alaska. Glacier Bay.
Alaska. Katmai.
Alaska. Kenai Fjords.
Alaska. Kobuk Valley.
Alaska. Lake Clark.
Alaska. Wrangell–St. Elias.
Samoa. American Samoa.
Arizona. Grand Canyon.
Arizona. Petrified Forest.
Arizona. Saguaro.
Arkansas. Hot Springs.
Californië. Channel Islands.
Californië. Death Valley.
Californië. Joshua Tree.
Californië. Kings Canyon.
Californië. Lassen Volcanic.
Californië. Pinnacles.
Californië. Redwood.
Californië. Sequoia.
Californië. Yosemite.
Colorado. Black Canyon of the Gunnison.
Colorado. Great Sand Dunes.
Colorado. Mesa Verde.
Colorado. Rocky Mountain.
Florida. Biscayne.
Florida. Dry Tortugas.
Florida. Everglades.
Hawaï. Haleakala.
Hawaï. Hawaii Volcanoes.
Kentucky. Mammoth Cave.
Maine. Acadia.
Michigan. Isle Royale.
Minnesota. Voyageurs.
Montana. Glacier.
Nevada. Great Basin.
New Mexico. Carlsbad Caverns.
North Carolina. Great Smoky Mountains.
North Dakota. Theodore Roosevelt.
Ohio. Cuyahoga Valley.
Oregon. Crater Lake.
South Carolina. Congaree.
South Dakota. Badlands.
South Dakota. Wind Cave.
Texas. Big Bend.
Texas. Guadalupe Mountains.
Virgin Islands. Virgin Islands.
Utah. Arches.
Utah. Bryce Canyon.
Utah. Capitol Reef.
Utah. Canyonlands.
Utah. Zion.
Virginia. Shenandoah.
Washington. Mount Rainier.
Washington. North Cascades.
Washington. Olympic.
Wyoming. Grand Teton.
Wyoming. Yellowstone.

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

–> Alle bekende steden van Amerika op een rij.

–> Vind hier de mooiste reizen naar de Verenigde Staten.

–> Zo bemachtig je goedkope vliegtickets naar Amerika.

–> Amerika: De leukste bezienswaardigheden op een rij.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo!

 

national-park-magazine

 

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button