BlogTips

Amerikaanse sporten | 9 spectaculaire sporten op een rij.

Amerikaanse sporten. De Verenigde Staten is sinds lange tijd al een grootmacht in de wereld van de sport. Amerikanen zijn trots op hun sportieve prestaties en sport is een belangrijk onderdeel van hun cultuur. Er is geen twijfel mogelijk, Amerikanen zijn de koning als het gaat om sporten zoals bijvoorbeeld basketbal, honkbal en American football.

Amerikanen zijn trots op hun sportieve prestaties.

Honkbal is misschien wel de meest traditionele sport in Amerika en begon zo rond de 18e eeuw. Maar tegenwoordig is in de Verenigde Staten American Football de meest gespeelde sport. En laten we natuurlijk ook basketbal niet vergeten, dat al in 1891 begon.

Afgelopen decennia heeft de Verenigde Staten ook een aantal Olympische Spelen gehost. 9 om precies te zijn. Het begon ooit met de Olympische Spelen in 1904 in St. Louis, Missouri en in 2028 vinden er in Amerika weer Olympische Spelen plaats. In Los Angeles om precies te zijn. Misschien ook wel terecht, want de Amerikanen wonnen meer dan de gemiddelde Olympische medailles in vrijwel alle sporten.

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Amerikaanse sporten en hun atleten.

We moeten ook niet vergeten dat de Verenigde Staten een lange lijst met grote atleten heeft voortgebracht. Te beginnen met bijvoorbeeld Mike Trout, een beroemde slugger in het hedendaagse honkbalspel. Aan de andere kant is daar Tom Brady, een quarterback die zijn team (Patriots) leidde naar meer titels dan welk ander team in de NFL geschiedenis ooit heeft behaald. Met 293 punten won hij maar liefst 3 Super Bowls.

Maar geen sporter in de Verenigde Staten is zo groot als Michael Jordan. Deze man maakte de NBA-competitie in de jaren ’80 tot ’90 populair bij de rest van de wereld. Hij was ooit de best betaalde atleet van zijn generatie en het is daarom niet gek dat elke basketballer naar hem opkijkt.

Bekende Amerikaanse atleten:

 • Michael Phelps (zwemmen)
 • Lance Armstrong (wielrennen)
 • Mark Spitz (zwemmen)
 • Jesse Owens (athletics)
 • Michael Jordan (basketball)
 • Tiger Woods (golf)
 • Andre Agassi (tennis)
 • Marion Jones (athletics)
 • Jim Thorpe (athletics)

 

Top 9 meest populaire Amerikaanse sporten.

Als we kijken naar een lijst met de meest populaire sporten in de wereld, dan zie je regionale verschillen. Want waar in de Verenigde Staten bijvoorbeeld een sport heel populair is, is dit elders in de wereld niet. Maar laat ik mij vandaag alleen spitsen op een lijst van de populairste sporten in de Verenigde Staten.

Hoe komt zo’n lijst met populaire sporten eigenlijk tot stand? Je kunt meten hoe vaak er online op een sport wordt gezocht. Zo is er bijvoorbeeld ook ooit eens een analyse gemaakt van de populairste Winter Olympische sporten in de Verenigde Staten.

Onderstaande lijst is tot stand gekomen en gebaseerd op sport zoekopdrachten (online) over een periode van vier jaar.

 

Top 9 populairste Amerikaanse sporten: 

 

9. Martial Arts / Boxing

8. Nascar

7. Golf

6. Soccer

5. Tennis

4. Ice Hockey

3. Baseball

2. Basketball

1. American Football

amerikaanse-sporten-baseball-Yankee-stadium

 

1. American Football.

Uit bovenstaande lijst is American Football de populairste sport. De sport lijkt een beetje op rugby, maar heeft net iets andere regels. De nationale Football competitie heet de NFL (National Football League), waarin 32 teams zitten. Die 32 teams zijn weer opgedeeld in twee subdivisies, de AFC en de NFC.

Het Football seizoen loopt van september tot februari. Aan het einde van het seizoen spelen de twee beste teams uit de AFC en NFC tegen elkaar om de Super Bowl. De Super Bowl is een evenement dat in 2020 werd bekeken door 102 miljoen Amerikanen!

 

2. Basketball.

Basketbal staat op nummer 2 in Amerika. De NBA-competitie is enorm populair, maar ook de NCAA-league voor high school-studenten wordt veel bekeken. Deze sport is niet alleen leuk om naar te kijken, want uit cijfers blijkt dat maar liefst 25 miljoen Amerikanen basketball spelen. Het hoogtepunt is elk jaar in juni, als de twee teams die na de play-offs zijn overgebleven, de NBA-finale spelen.

 

3. Baseball.

Honkbal, oftewel baseball in het Engels, staat op nummer 3 in de lijst. De MLB (Major League Baseball) heeft dertig teams – uit de Verenigde Staten en Canada – die meerdere malen tegen elkaar spelen. Tijdens het seizoen, dat loopt van april tot september, speelt elk team 162 wedstrijden!

Het ultieme doel is een plek te veroveren in de finale van de MLB, de World Series, het jaarlijkse ‘wereldkampioenschap’ in oktober.

 

4. Ice hockey.

Op de 4e plaats komt ijshockey, deze Amerikaanse sport wordt vooral gespeeld tijdens de wintermaanden. Er zijn dertig NHL-teams uit de Verenigde Staten en Canada. IJshockey is belangrijk voor Amerikanen, maar in Canada is deze sport uiterst populair. Het beste team wint de Stanley Cup, de oudste sportbeker van Noord-Amerika.

amerikaanse-sporten-ice-hockey

 

Jaarlijks terugkerende Amerikaanse sporten.

Er zijn Amerikaanse sporten die jaarlijks terugkeren. Amerikanen geven aan deze jaarlijkse sport evenementen honderden tot duizenden dollars aan tickets uit of ze zitten thuis, met tientallen tegelijk aan de buis gekluisterd.

 • Football: Super Bowl
 • Basketball: NBA Finals
 • Baseball: World Series
 • Golf: Masters, US Open en US PGA
 • Tennis: US Open
 • Marathons: New York, Boston, Chicago
 • Indy 500: Gehouden op Memorial Day op de Indianapolis Motor Speedway.

 

Weetjes over Amerikaanse sporten.

 • Het professionele honkbalspel gaat ver terug in de tijd en begon in Amerika in 1869.
 • Basketbal werd uitgevonden in Massachusetts door de in Canada geboren James Naismith.
 • Een team uit de Verenigde Staten won ooit goud bij rugby op de Olympische Spelen in 1924.
 • Cricket was de populairste sport in Amerika in de 18e, 19e en begin 20e eeuw. De wedstrijd tussen USA en  Canada in 1840 is het oudste internationale sportevenement in de wereld.

 

Conclusie Amerikaanse sporten.

Amerikanen zijn trots op hun sportieve prestaties en sport is een belangrijk onderdeel van hun cultuur. Er is geen twijfel mogelijk, Amerikanen zijn de koning als het gaat om sporten zoals bijvoorbeeld basketbal, honkbal en American football.

Ben je op zoek naar kaarten voor een sportwedstrijd in Amerika? Koop dan je tickets via de website van een club, dit is vaak het veiligst. Wees er wel snel bij want tickets zijn snel uitverkocht.

Een goedkoper optie is om je kaarten op de dag van de wedstrijd te kopen, aan de stadion kassa. Het zijn niet de beste stoelen in het stadion, maar zo voorkom je allerlei transactiekosten en je bent veel goedkoper uit.

Ik raad je aan, als je de mogelijkheid hebt, om tijdens je verblijf in de Verenigde Staten ooit een sportwedstrijd bij te wonen. –> Op vakantie naar Amerika, dit wil je ook weten!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Dit zijn ze! De leukste bezienswaardigheden in de Verenigde Staten.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika? Dat doe je zo.

–> Wat kost een rondreis door Amerika eigenlijk?

–> Zo vind je goedkope vliegtickets naar Amerika (4 gouden tips).

–> De mooiste Nationale Parken van Amerika op een rij.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button