BlogEten & drinken

Amerikaanse recepten.

Gebak en andere zoetigheid

Amerikaanse recepten.

Aangezien ik niet zo van het koken ben, maar wel enorm van bakken houd, heb ik na mijn reizen in Amerika meerdere malen in boekenwinkels staan snuffelen. Ik wilde graag een leuk Amerikaans kookboek vinden, maar ik vond het echt moeilijk om een goed kookboek te vinden met heerlijke Amerikaanse recepten.

United States of Cakes. Een fantastisch kookboek met gebak en andere zoetigheden van de Amerikaanse Westkust.

Nu weten we waarschijnlijk allemaal wel dat de Amerikaanse keuken niet de meest culinaire keuken is. Maar de Amerikanen zijn wel kei goed met zoetigheid. Wat te denken van een cheesecake, een red velvet taart of van die smakelijke brownies. Ik was dus ook niet zozeer op zoek naar een kookboek met Amerikaanse recepten, maar meer naar een Amerikaans bakboek met heerlijke zoete recepten.

Want zoals ik al aangaf, ben ik geen ster in koken, maar bakken kan ik wel. Niet op een ‘Heel Holland Bakt’ niveau hoor, maar zo af en toe verras en verbaas ik mijn gezin nog wel eens met een leuk bakseltje. Ik was dus echt op zoek naar een Amerikaans kookboek met recepten voor gebak en zoetigheid.

En, ik heb het boek gevonden! Werkelijk, het water liep mij al in de mond toen ik alleen de kaft al zag! Ik moet ook eerlijk bekennen toen ik het boek kocht, het direct en heel oneerbiedig in een verhuisdoos is verdwenen. Maar sinds de verhuizing achter de rug is, staat het boek in de keuken. En kijkt ons elke dag smakelijk aan. Ik heb al meerdere recepten uit het boek gemaakt en wij zijn fan!

United states of cakes

United States Of Cakes. Gebak en andere zoetigheden.

 

Carrot Cake.

Deze carrot cake staat ook in het boek en is echt een favoriet van onze kinderen. De cake is heerlijk smeuïg en erg eenvoudig te maken. Gezond is hij ook, want er zitten tenslotte wortels in!

Wortelcake voor 18-20 plakken.

35 gram geraspt kokos – 270 gram tarwebloem – 5 gram zuiveringszout – 7 gram bakpoeder – 3 gram zout – 4 gram kaneel – 4 eieren – 300 gram kristalsuiker – 3 dl plantaardige olie – 340 gram geraspte wortels.

Vanilletopping.

50 gram boter op kamertemperatuur – 300 gram roomkaas – 330 gram poedersuiker – 6 gram vanillesuiker.

Wortelcake. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 30 x 22 cm in. Bestuif de zijkanten van de vorm met bloem en bedek de bodem met bakpapier. Meng het kokos, de tarwebloem, het zuiveringszout, bakpoeder, zout, en de kaneel in een kom. Klop vervolgens de eieren en suiker in een andere kom wit en luchtig. Roer dan de olie en het kokos-bloemmengsel in porties door het ei-suikermengsel. Roer als laatste de wortels erdoor.

Schep het beslag in de bakvorm en bak de cake circa 25 minuten in het midden van de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake helemaal afkoelen.

Vanilletopping. Klop de boter en roomkaas in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de poedersuiker en vanillesuiker toe en klop tot er een stevige massa ontstaat. Bestrijk de cake ermee.

Om te smullen!

wortelcake amerikaanse recepten

In het boek United States of Cakes staan nog veel meer overheerlijke Amerikaanse recepten van gebak en andere zoetigheden. De Apple cheesecake die op de voorkant van het boek staat, is de favoriet van mijn man. Hij heeft deze cheesecake zelfs gebombardeerd tot een van de lekkerste taarten die ik ooit gebakken heb.

Het boek is gewoon goed en de recepten zijn makkelijk te maken. Persoonlijk kan ik niet een favoriet aanwijzen in het boek. De Frozen Peanut Butter Cream Pie vind ik overheerlijk, maar de Key Limes Pies doen hier ook niet voor onder. Wanneer je hier een hap van neemt, is het alsof je weer terug in Florida bent. En dan is er nog… Ah, te veel en te lekker om allemaal op te noemen.

 

Key Limes Pies voor 8 stuks.

Deze Key Limes Pies staan ook in het boek en vind ik ook echt een aanrader. De gebakjes zijn heerlijk fris en ook deze zijn zeer eenvoudig te maken. Wederom een gezond gebakje, want hier zit fruit in ;-)!

Taartbodem.

100 gram boter – 200 gram digestive-biscuitjes (15 stuks) – 30 gram kristalsuiker.

Limoenvulling.

4 dl gezoete gecondenseerde melk (1 blik) – 1,25 dl versgeperste limoensap + de geraspte schil van 2 limoenen –  10 gram vanillesuiker – 30 gram eidooier (2 stuks) – 110 gram ei (2 stuks).

Garnering.

3 dl slagroom – dunne schijfjes limoen.

Taartbodem. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine; doe ze in een kom, voeg de suiker toe en schep om. Schenk de boter erbij en roer goed. Verdeel het biscuitmengsel over 8 kleine vlaaivormpjes van 7 cm doorsnee met afneembare rand (duw het biscuitmengsel goed omhoog tegen de rand). Bak de bodems 8 minuten in de oven. Laat ze in de vormpjes helemaal afkoelen.

Limoenvulling. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de gecondenseerde melk, het limoensap, de limoenrasp en vanillesuiker in een kom. roer de eidooiers en daarna de eieren erdoor. Meng alles goed tot er een glad mengsel is ontstaan. Laat dit 15 minuten staan, zeef dan de limoenrasp eruit en verdeel de vulling over de biscuitbodems.

Bak de taartjes circa 10 minuten in het midden van de oven. Laat ze helemaal afkoelen en garneer met een dot geklopte slagroom en een schijfje limoen.

Alsof je op de Florida Keys bent beland!

Keylimepies amerikaanse recepten

Mocht je net als ik gek zijn op zoetigheid en heerlijke Amerikaanse recepten dan is dit boek echt een aanrader. Het is boek is te koop bij bol.com. En op de site kun je ook nog een inkijk- exemplaar vinden, mocht je nog iets meer willen weten van het boek.

Ga jij ook naar Amerika op vakantie en wil je alles weten over de Amerikaanse restaurants die je gaat tegenkomen? Lees dan mijn post over onze favoriete restaurants in Amerika.

Food Lover? Ook leuk om te lezen.

Lekkere trek in New York? Hier moet je zijn!

Ice Cream eten in Washington D.C.

De lekkerste cocktails van San Francisco.

Lekkere trek in Seattle.

5 restaurants in Miami die je niet mag missen!

De meest geweldige Rooftop Bars in Miami.

Uit eten met de kids in Washington D.C.

7 hotspots in Los Angeles om je vingers bij af te likken.

Eet smakelijk!

 

SOCIAL CHECK-IN

Show More

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close