Bezienswaardigheden AmerikaBlogDeath Valley National ParkTips

Alabama Hills: een groot geheim in Californië, Amerika.

De naam Alabama Hills is misleidend, want de Alabama Hills vind je namelijk niet in Alabama, maar in de staat Californië. Waarom noemen ze deze ‘geheime’, nog ietwat onbekende locatie, die ligt tussen Yosemite en Death Valley, dan Alabama Hills? Tja, dat is een verhaal apart, maar daar komen we zo nog op terug.

De Alabama Hills vind je dus in Californië en zijn een formatie van gladde, ronde rotsen en geërodeerde heuvels die liggen tussen de grillige toppen van de Sierra Nevada en het Inyo-gebergte. De Alabama Hills werden meer dan 100 miljoen jaar geleden gevormd.

Tussen de prachtige rotsformaties vind je verschillende wegen en wandelpaden die door het gebied slingeren. Wandelen, rotsklimmen en het spotten van bekende filmlocaties behoord tot de mogelijkheden als je de Alabama Hills bezoekt. Mobius Arch is dé bezienswaardigheid van de Alabama Hills in Californie.

Reizen in Amerika.

Amerika noemt men het land van de onbegrensde mogelijkheden, omdat alles mogelijk is. Dat is ook zeker het geval tijdens een roadtrip met in dit schitterende land.

De Alabama Hills in Californië, Amerika.

De laatste jaren zijn de Alabama Hills in Californië een populaire bezienswaardigheid geworden en dat heeft een reden. Want de Alabama Hills, genesteld in de uitlopers van de Sierra Nevada, net ten westen van het stadje Lone Pine, wordt door Hollywood vaak als filmlocatie gebruikt.

De prachtige rotsformaties van de heuvels, begrensd door een uitgestrekte open vlakte en de met sneeuw bedekte bergen, zijn namelijk sinds het begin van de 20e eeuw een bekende filmlocatie geworden. 

Reizigers beginnen zich steeds vaker een weg naar de Alabama Hills te vinden, want tijdens een reis in Californië zijn de bijzondere heuvels gemakkelijk te bezoeken.

Hoe komt Alabama Hills aan zijn naam?

Waarom heet dit gebied Alabama Hills, terwijl ze niet in Alabama, maar in Californië liggen? De Alabama Hills zijn genoemd naar de CSS Alabama, een Zuidelijk oorlogsschip dat tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werd ingezet.

CSS Alabama heeft tijdens de Burgeroorlog meer dan 60 schepen van de noordelijke Unie uitgeschakeld en toen het nieuws over de heldendaden van het schip goudzoekers in Californië, die sympathie hadden voor de Zuiderlingen, bereikte, noemden ze dit gebied als eerbetoon naar het schip.

Hoe bereik je de Alabama Hills in Californië?

Om de Alabama Hills te bereiken, rijd je via de Highway 395 in Californië. De dichtstbijzijnde stad is Lone Pine, waar je alles kunt vinden, van een benzinestation, restaurants tot motels.

–> In Lone Pine kun je dus een tussenstop maken of overnachten.

De mobiele service rond Alabama Hills is niet optimaal, stel daarom je navigatie in op Lone Pine. Je kunt natuurlijk ook offline kaarten downloaden op Google Maps, zodat je toegang hebt tot de routebeschrijving, zelfs zonder mobiele service. 

Routebeschrijving: Rijd de Highway 395, stop in het stadje Lone Pine en sla daar Whitney Portal Road in. Rijd vanaf dit punt een paar minuten rechtdoor en sla vervolgens rechtsaf naar Movie Flat Road.

Movie Flat Road is de hoofdweg die door Alabama Hills loopt. De weg leidt je naar de belangrijkste bezienswaardigheden, kampeerplekken en wandelpaden. 

 • Vanaf San Diego: 5 uur en 30 minuten – 481 kilometer 
 • Vanaf Los Angeles: 4 uur – 340 kilometer 
 • Van Las Vegas: 4 uur 8 minuten – 376 kilometer
 • Vanaf Death Valley: 1 uur 50 minuten – 160 kilometer
 • Vanaf Yosemite National Park: 3 uur 45 minuten- 306 kilometer

Een video van de Alabama Hills in Californië.

Zet de Alabama Hills in Californië op je Amerika to-do lijstje. Je kunt de bezienswaardigheid gemakkelijk aan je West Amerika reis toevoegen. Ben je op weg naar Death Valley National Park of Yosemite National Park, dan rijd je er praktisch langs.

In onderstaande video geeft het ‘Bureau of Land Management’ een schitterend voorproefje op de Alabama Hills in Californië.

Bezienswaardigheden Alabama Hills.

De Alabama Hills in Californië staan vooral bekend om de unieke rotsformaties en bogen die zich in de afgelopen 100 miljoen jaar hebben gevormd. De bogen (Arches) zijn dan ook de belangrijkste bezienswaardigheden.

Hieronder vind je de populairste bogen om te bezoeken:

1. Mobius Arch. 

De boog die Mt Whitney omlijst is een must see tijdens je bezoek. Mobius Arch is namelijk dé bezienswaardigheid van Alabama Hills, Californië. De boog is bereikbaar via een korte wandeling van ongeveer 800 meter en is een mooie plek om uit te rusten of om een paar mooie foto’s te maken.

2. Lathe Arch.

Deze kleine en platte rots is veel kleiner dan de Mobius Arch, maar toch uniek. Lathe Arch is een rechte rots die twee stukken verbindt en een kleine boog vormt.

3. Heart Arch.

Heart Arch is een van de gemakkelijkst te vinden bogen van de Alabama Hills in Californië. Het mooiste uitzichtpunt om deze boog te spotten is vanaf de parkeerplaats, net voorbij voor Mobius Arch. Je kunt vanaf dit punt uitstekende foto’s maken als je een zoomlens hebt.

4. Eye of the Alabama Hills Arch.

Nadat je de Mobius Arch-parkeerplaats bent gepasseerd, ga je een kleine heuvel af en weer omhoog voordat de weg naar links buigt. Langs dit stuk weg zie je de Eye of the Alabama Hills, rechts in de heuvel omhoog schieten. Er is een kleine parkeerplaats voorbij de boog. Je kunt hier stoppen als je naar de boog wilt lopen of je kunt een foto maken vanaf de weg.

5. Boot Arch. 

Nadat je Eye of the Alabama Hills bent gepasseerd, buigt de weg naar rechts, ga nu de heuvel op en sla vervolgens linksaf. Na dit lange stuk buigt de weg wederom naar links en je zult merken dat hier veel minder rotsen zijn.

Als je naar beneden rijdt en naar rechts buigt, zie je Boot Arch aan je linkerhand. Er is een kleine onverharde weg die je naar een kleine afslag brengt, waar je kunt parkeren. Boot Arch ligt op 5 minuten wandelen vanaf de parkeerplaats.

6. Cyclops Arch.

Dit is de moeilijkste Arch om te vinden in Alabama Hills, Californië, maar eigenlijk rijd je langs Boot Arch en na ongeveer 800 meter zie je aan de rechterkant een rots die op een vinger lijkt uit het landschap steken. 

Vanaf hier loop je langs de omhoogstekende rots en vervolgens langs twee grote rotsblokken. De boog bevindt zich aan de achterkant van het tweede rots.

Mobius Arch, Alabama Hills.

Movie Flat Road in Alabama Hills.

Movie Flat Road is de belangrijkste en enige hoofdweg van de Alabama Hills. Vanwege het droge, ruige landschap is Alabama Hills in Californië een populaire locatie voor filmsets, met name Amerikaanse westerse films. Een aantal populaire films die plaatsvonden in Alabama Hills waren:

 • Star Trek
 • Dinosaur
 • Gladiator
 • The Man From Utah
 • Iron Man
 • Django Unchained
 • Showdown

Bekijk de handige brochure over filmlocaties in Alabama Hills, Californië van de Lone Pine Chamber of Commerce om meer te weten te komen over de filmsites en hoe je ze kunt bezoeken. Vergeet trouwens ook niet het Museum of Western Film History in Lone Pine te bezoeken.

Twee overige wegen om te rijden zijn: Horseshoe Meadows Road en Whitney Portal Road. De 7 kilometer lange Whitney Portal Road loopt voorbij de Alabama Hills naar het westen, zo de Sierra Nevada in. Onderweg kun je stoppen bij een aantal uitkijkpunten en heb je een prachtig zicht op Mount Whitney.

Mount Whitney, die 4.418 meter hoog is, behoort officieeel tot Sequoia National Park. De weg eindigt bij een parkeerplaats en de Mount Whitney Trail, vanuit hier kun je een zeer lange wandeling maken naar Mount Whitney. 

Lathe Arch, Alabama Hills, Californië.

Kamperen in Alabama Hills, Californië.

Misschien wel het leukste van een bezoek aan Alabama Hills, Californië is dat je daar gratis mag kamperen, zonder dat je daarvoor een camping-reservering nodig hebt.

Maak je een roadtrip door Californië dan is bijna altijd nodig om maanden van te voren je campings te boeken, zeker in de Nationale Parken. Daarom is het superleuk om Alabama Hills aan je reis toe te voegen, want overnachten in de buitenlucht onder een sterrenhemel is tocht fantastisch!

Langs de Movie Flat Road vind je een aantal prachtige kampeerplekken. Ben je met de auto door Californië aan het rijden, overweeg dan om in Lone Pine te overnachten.

Met je huurauto rijden door de Alabama Hills.

Omdat de wegen in Alabama Hills, Californië onverhard en niet geasfalteerd zijn, raden we aan om een voertuig te besturen met vierwielaandrijving. Dit soort voertuigen zijn beter te hanteren, want de wegen kunnen in dit gebied erg onvoorspelbaar zijn. 

De hoofdweg (Movie Flat Road) is een onverharde weg, waar de meeste auto’s gewoon kunnen rijden. Maar ga je van deze weg af, dan heb je echt een betere auto nodig. Controleer altijd het weer voordat je Alabama Hills bezoekt, want zware regenval in Californië kan de weg zomaar tot een modderpoel maken.

Wanneer bezoek je Alabama Hills in Californië?

De beste tijd om van de Alabama Hills te genieten is in de winter of in de lente. In de winter zie je bijvoorbeeld sneeuw op de bergtoppen, maar soms ook in de Alabama Hills zelf.  

In het voorjaar staan ​​bij de Alabama Hills schitterende bosjes wilde bloemen in bloei. 

Een bezoek in de zomer kan zeer heet worden, dus wees voorzichtig en neem veel water mee. We overdrijven niet. Als je van plan bent om te wandelen, bereid je dan goed voor. Er staan namelijk geen bordjes en de wegen zijn onverhard en niet goed aangegeven.  

Wij raden aan om de Alabama Hills vroeg in de ochtend of laat in de avond te bezoeken, tegen zonsondergang.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten!

Alabama Hills tijdens zonsondergang

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Mammoth Lakes in Californië: alleen bedoeld voor echte avonturiers.

–> 7 spectaculaire wandelroutes in Death Valley.

–> Dit zijn de 8 minst bezochte Nationale Parken van Amerika.

–> Mono Lake in Californië: buitenaards mooi.

–> Beverly Hills, Los Angeles: 11x top bezienswaardigheden.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button