Bezienswaardigheden AmerikaBlogNationale Parken

Acadia National Park: 12x top bezienswaardigheden.

Maar liefst 3,5 miljoen mensen per jaar bezoeken Acadia National Park en de bezienswaardigheden en hiermee hoort Acadia op Mount Desert Island in Maine tot de top 10 van meest bezochte Nationale Parken van Amerika.

Of je nu Cadillac Mountain op wandelt, het uitzicht bewondert bij Sand Beach of over Park Loop Road rijdt, bij Acadia National Park draait het allemaal om genieten van de natuur.

Acadia National Park heeft voornamelijk natuurlijke bezienswaardigheden zoals bergen, meren, stranden, bossen en rotsachtige kliffen. Bar Harbor is de belangrijkste stad, maar de dorpen Bass Harbor, Seal Harbor en Southwest Harbor liggen ook verspreid langs de kust van dit prachtige schiereiland.

Boek een hotel bij Acadia National Park.

Verblijf in de beste hotels van Acadia National Park. Vergelijk accommodatieprijzen en bespaar.

Praktische informatie over Acadia National Park.

Voordat je Acadia National Park en de bezienswaardigheden wilt bezoeken, zijn er een aantal handige tips die je van te voren wilt weten.

Hoe bereik je bijvoorbeeld Acadia, wat kost de toegang tot het park en mag je met een camper Acadia National Park inrijden?

Toegangsprijs.

Van 1 mei tot 31 december betaal je $ 30 (per voertuig) entree voor het park, maar in het laagseizoen is de toegang tot Acadia National Park gratis. Tickets kunnen tijdens de zomerperiode zowel bij de ingang van het park als online worden gekocht en uitgeprint.

Park Loop Road & Paved Roads zijn geopend van 15 april tot en met 1 december en de rest van de wegen in het park zijn het hele jaar geopend.

Sinds 2021 is het nodig om ook een online ticket voor de auto te kopen als je van plan bent om naar de top van Cadillac Mountain te rijden.

–> Uitgebreide informatie over openingstijden en toegangsprijzen.

Hoe bereik je Acadia National Park en de bezienswaardigheden?

Om Acadia National Park te bereiken, vlieg je naar Boston Logan International Airport (BOS) en vervolgens neem je een directe vlucht naar Hancock County-Bar Harbor Airport (BHB). Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten rijden naar het park.

De meeste reizigers vliegen op Bosten en rijden vanuit daar naar het park. De afstand van de luchthaven naar het park is 440 kilometer.

Een optie is om eerst te overnachten in Boston om daar de bezienswaardigheden te zien, dan door te rijden naar Portland en vervolgens naar Acadia National Park.

–> Vind goedkope vliegtickets naar Amerika.

Waar mag ik met een camper rijden in het Park?

De volgende gebieden in Acadia zijn gesloten voor campers: 

 • Cadillac Summit Road 
 • Echo Lake Beach Road
 • Lurvey Spring Road 
 • Duck Brook Road 
 • Lighthouse Road 
 • Sand Beach-parkeerplaats
 • Jordan Pond South-parkeerplaats 
 • Bubble Pond-parkeerplaats
 • Schoodic Head Road 

Kaart Acadia National Park.

Tijdens de zomermaanden kunnen Park Loop Road en de parkeerplaatsen bij de ingangen behoorlijk druk zijn. Om de drukte en parkeerproblemen te vermijden, is het wellicht een goed idee om met de gratis Island Explorer het park rond te rijden. 

Kaart Acadia National Park.

Acadia National park heeft vier belangrijke gebieden:

 • Mount Desert Island – Het grootste deel van het park is hier en is het gemakkelijkst toegankelijk. 
 • Bar Harbor – De belangrijkste stad in het gebied waar de accommodaties en restaurants zijn.
 • Schoodic Peninsula – Een leuke plek om even weg te zijn van de drukte. 1 uur rijden van Bar Harbor. 
 • Isle au Haut – Een afgelegen eiland dat alleen per veerboot bereikbaar is.

Bekijk via de officiële site van Acadia National Park gedetailleerde kaarten van het park.

Acadia National Park bezienswaardigheden.

Acadia is een van de weinige Nationale Parken aan de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika. Het park is bijna volledig gesticht door particuliere (land)donaties en heeft naast de prachtige natuur daarom ook een unieke geschiedenis.

Of je nu een avonturier bent die op zoek is naar bijzondere wandelroutes, een strandjutter die van de kust wil genieten of een USA Roadtripper Fan bent die op zoek is naar prachtige bezienswaardigheden, Acadia National Park heeft het allemaal.

1. Zonsopgang bij Cadillac Mountain.

Wist je dat Acadia National Park een van de eerste plaatsen is om de zonsopgang in de Verenigde Staten te zien? Van 7 oktober tot 6 maart kun je namelijk vanaf deze top het allereerste licht zien dat de oostkust raakt. 

Maar het maakt natuurlijk niet uit wanneer je Cadillac Mountain bezoekt, want het is sowieso de nummer één bezienswaardigheid in Acadia National Park. En elke zonsopgang (en zonsondergang) heeft altijd wel iets magisch.

Bovendien is Cadillac Mountain ook de hoogste berg (465 meter) aan de oostkust van Amerika. Naast het bekijken van de zonsopkomst of een zonsondergang is de berg ook een leuke bestemming om naar de top te wandelen of te rijden.

Door het uitzicht vanaf de top kun je kilometers ver kijken en het landschap is adembenemend. 

2. Wandel rond Jordan Pond.

Hoe zullen we Jordan Pond eens beschrijven? Kort door de bocht: Een grote blauw meer met een rotsachtige kustlijn. En aan de overkant van het meer zie je twee groene heuvels met een klein dal ertussen.

Nee, deze beschrijving doet Jordan Pond absoluut geen eer aan, want Jordan Pond is misschien wel een van de meest iconische bezienswaardigheden van Acadia National Park. De twee heuvels bij Jordan Pond zijn ook nog eens de meest gefotografeerde heuvels in het park. 

Sla deze attractie in Acadia dan ook absoluut niet over en oordel zelf maar.

Het wandelpad rond Jordan Pond is trouwens ook prachtig, maar het kan daar ook erg druk zijn tijdens het hoogseizoen. Toch is het de korte wandeling naar dit prachtige uitkijkpunt waard. De volledige wandeling is 5 kilometer (een rondje). Jordan Pond is het op een na grootste, helderste en diepste meer in Acadia.

Nu je er toch bent, maak dan ook direct een lunchstop in het Jordan Pond House. Ze serveren hier elke dag hun beroemde popovers en hebben ze een uitgebreide high tea. Vergeet niet te reserveren want de tafels zijn meestal bezet.

–> Reserveer een tafel bij Jordan Pond House.

3. Bezoek Sand Beach.

Sand Beach is een populaire bezienswaardigheid in Acadia National Park. Dit komt waarschijnlijk omdat het strand zo anders is in vergelijking met de omgeving. Het grootste deel van de kustlijn van Maine bestaat namelijk uit rotsachtige kliffen in plaats van gele zandstranden.

Tip |

Om de drukte te vermijden, bezoek Sand Beach dan in de vroege ochtend. Het is ook leuk om ’s avonds Sand Beach te bezoeken en deel te nemen aan het Stars Over Sand Beach Ranger Programma dat wordt georganiseerd door rangers.

De tour is gratis, duurt ongeveer een uur en het houdt in dat je op het strand ligt, naast een kampvuur en naar de sterren staart terwijl een ranger zijn kennis over de sterren deelt.

Hoewel Sand Beach ook populair is om te zwemmen, is het ook een van de koudste plekken. Zelfs midden in de zomer is de temperatuur van het water hier rond de 12 Graden Celsius. Echo Lake is iets warmer om een duik in te nemen.

4. Park Loop Road.

Scenic Loop-wegen zijn altijd een van de beste manieren om de Nationale Parken van Amerika te zien en Acadia’s Park Loop Road is een schilderachtige weg die niet teleurstelt.

De Acadia National Park Loop Road, van ongeveer 43 kilometer lang, loopt langs veel bezienswaardigheden, trailheads en uitkijkpunten, waardoor je op een snelle manier de natuurlijke schoonheid van het park kunt zien. 

De weg voert bezoekers van bergen naar stranden en van meren naar dichtbegroeide bossen.

In het hoogseizoen (zomer en herfst) is de weg superdruk. We kunnen daarom niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om Acadia National Park vroeg te bezoeken.

Houd er rekening mee dat de Acadia Park Loop Road alleen het oostelijke deel van Mt Desert Island beslaat en dat je andere wegen moet nemen om toegang te krijgen tot bekende wandelingen in het park of attracties aan de westkant van Mt Desert Island.

5. Walvissen spotten. 

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Acadia National Park zijn de walvissen. Veel voorkomende walvissen die rond het park zwemmen zijn onder andere bultruggen, vinvissen en dwergvinvissen.

Walvissen zijn in Acadia National Park te zien vanaf half april tot en met oktober, wanneer ze terugkeren om te eten, voordat ze in oktober weer naar het zuiden trekken naar warmere wateren.

De zomerperiode is dus perfect om walvissen te spotten in Acadia, maar de herfst in Maine is weer schitterend om zijn Indian Summer met de felgekleurde gekleurde bladeren.

De enige aanbieder van walvissen excursies vanuit Bar Harbor is Bar Harbor Whale Watch Company. 

Er worden door dit bedrijf verschillende tours uitgevoerd. De Whale Watch Tour besteedt tijd aan het verkennen van de baai bij Acadia en het Schoodic-schiereiland, de tour duurt ongeveer 3,5 – 5,5 uur en kost $ 67 per persoon.

Voor meer informatie over de tours, bezoek hun website.

6. Echo Lake.

Echo Lake is een ‘verborgen juweeltje’ in Acadia National Park. Zwemmen is ​in Jordan Pond niet toegestaan en bij Sand Beach is het wellicht te koud, maar bij Echo Lake kun je wel een duik wagen. 

Veel locals komen naar Echo Lake en het piepkleine strandje om in het warme zoete water te zwemmen in plaats van het koude zoute water bij Sand Beach te trotseren.

Voor je gaat zwemmen kun je zowel Acadia Mountain als Beech Mountain bewandelen, die beide aan weerszijden van Echo Lake liggen. Echo Lake heeft voldoende parkeerplaatsen en is een perfect alternatief voor Jordan Pond. 

Top tip |

Bezoek Echo Lake na je wandelingen op Acadia Mountain en Beech Mountain, en voordat je doorgaat naar Bass Harbor Head Lighthouse voor een schitterende zonsondergang.

7. Carriage Roads.

De Carriage Roads zijn een netwerk van 92 kilometer lange wandelpaden, gecreëerd en gefinancierd door John D. Rockefeller Jr.. Tijdens het 27-jarige project ontwierp Rockefeller de wandelpaden om zo het mooiste landschap van de park te zien, cirkelend rond Jordan Pond, Eagle Lake en Mount Desert Island.

De Carriage Roads paden (die verboden zijn voor motorvoertuigen) zijn ook superleuk voor fietsers en paardrijders die de meer rustieke gebieden van Acadia National Park willen verkennen. En in de winter wordt Carriage Roads opengehouden om te worden gebruikt als ski- en sneeuwschoen wandelroute.

Je kunt de Carriage Roads betreden bij het Hulls Cove Visitor Center ten noorden van Mount Desert Island of bij het Park Headquarters bij Eagle Lake. De Island Explorer-shuttle biedt ook toegang tot de wegen; Route nrs. 5 en 6 stoppen hier.

8. Het uitkijkpunt Otter Cliff.

Een bekende stop langs de Park Loop Road, Otter Cliff, is een gigantische 110 meter hoge granieten afgrond met een van de meest adembenemende uitzichten op de oceaan aan de oostkust van de VS.

In de zomer zie je avontuurlijke klimmers op de granieten rotsen klauteren en zie je walvissen die voor de kust zwemmen. In de herfst verzamelen zich hier gigantische zwermen eenden voordat ze naar het zuiden trekken voor de winter.

Otter Cliff is overigens veel minder druk dan sommige van de andere uitkijkpunten van het park, zoals Sand Beach. Otter Cliff is het hele jaar door bereikbaar via Park Loop Road en ligt op minder dan anderhalve kilometer ten zuiden van Thunder Hole.

Je kunt hier ook komen via de gratis Island Explorer-shuttle (route nr. 3, Sand Beach/Blackwoods, stopt hier). Als je besluit zelf te rijden, vind je een parkeerplaats aan de overkant van de klif. Vanaf daar zie je granieten trappen die naar de klif leiden.

9. Thunder Hole.

Een leuke plek om een korte stop te maken. Thunder Hole in Acadia is een platte rots met ijzeren railing, waar de golven klinken als donder als het water de kliffen en de rotsen raken.

Het geluid van donder komt omdat het zeewater in een nauwe inham stroomt, vervolgens hoog in de lucht springt en hierdoor een daverend gebrul ontstaat. Wij bezochten Acadia helaas op een rustige dag, waardoor Thunder Hole niet brulde, maar meer op een miauwende kitten leek.

Thunder Hole ligt halverwege Ocean Path tussen Sand Beach en Otter Point, dus het is een gemakkelijke tussenstop.

Tip |

Zijn de watercondities ook rustig wanneer jij Acadia bezoekt, neem dan niet de moeite om bij Thunder Hole te stoppen.

10. Het schiereiland Schoodic Peninsula.

Het schiereiland Schoodic Peninsula ligt net buiten Mt Desert Island. Het is een klein gebied dat tegenover Ocean Path en over de wateren van Mt Desert Narrows ligt. 

Dit deel van het park is meer afgelegen, in vergelijking met al de bezienswaardigheden van Acadia National Park, maar het duurt ongeveer maar 1 uur om van Bar Harbor naar Winter Harbor te rijden. 

Via een rondweg kun je rond het Schoodic Peninsula schiereiland rijden, vanwaar je een ruig uitzicht op de kustlijn krijgt, maar wel met een lading toeristen minder.

Wandelaars kunnen het wandelpad naar Schoodic Head lopen voor een prachtig uitzicht over de Golf van Maine en natuurlijk de grote bergen op Mt Desert Island, waaronder Cadillac Mountain.

Tip |

Wij raden je aan om Schoodic Peninsula alleen te bezoeken als je minimaal 2 dagen op Acadia National Park hebt doorgebracht of tijdens een reisdag naar je volgende bestemming.

11. Wild Gardens of Acadia.

Heb je tijd over? Bezoek dan Wild Gardens of Acadia. De Wild Gardens of Acadia is een botanische tuin in een rustieke omgeving met meer dan 300 inheemse plantensoorten.

Het “kleine” park beschikt over kabbelende beekjes, honderden inheemse plantensoorten, varens, wilde bloemen, een houten promenade en talloze bankjes. 

Achter Wild Gardens of Acadia zijn enkele wandelpaden aanwezig. Links voorbij de parkeerplaats gaat een wandelpad naar Sieur de Monts Spring House en gaat vervolgens verder naar het Abbe Museum. Als je rechts van de tuinen wandelt, kun je aansluiten op Jesup Trail die richting Bar Harbor gaat.

12. De vuurtoren van Bass Harbor Head.

De enige vuurtoren van Mount Desert Island ligt in het kleine dorpje Bass Harbor. Dit is in de zuidwestelijke hoek van Acadia National Park. Om bij de vuurtoren te komen, wandel je langs de Bass Harbour Lighthouse Trail.

Er zijn nog twee andere mooie wandelroutes die je langs de kust voeren. Een daarvan is Ship Harbor Trail, een gemakkelijke wandeling van 1,5 kilometer. De andere is Wonderland Trail, ook een gemakkelijke wandeling van 2,4 kilometer.

De vuurtoren is nog steeds volledig operationeel en doet dienst als residentie van de kustwacht. Daarom kun je ook niet naar binnen bij de vuurtoren. De vuurtoren van Bass Harbor Head is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Acadia National Park. 

Lighthouse Bass Harbor Head, Acadia National Park.

Overnachten en hotels bij Acadia National Park.

Acadia National Park is een fantastische plek en heeft superveel te bieden. Maar waar overnacht je? In het park of in de omgeving?  

Bar Harbor is de meest praktische plek om te verblijven voor een bezoek aan Acadia National Park. Andere opties voor een overnachting zijn bijvoorbeeld Northeast Harbor, Southwest Harbor en Ellsworth.

 • Bar Harbor – Het dichts bij Acadia National Park
 • Northeast Harbor – Een kleinere stad om te verblijven
 • Southwest Harbor – De rustigere kant van het park
 • Ellsworth – Veel hotels op het vasteland in de buurt

–> Vind via Booking.com een leuk hotel, motel, B&B of appartement bij Acadia National Park.

Booking.com

De plaats Bar Harbor.

Bar Harbor is een leuk plaatsje om te bezoeken, maar is ook een zeer goede uitvalbasis voor bezoekers van het Acadia National Park.

Op dagen dat het regent of dat het te koud is om Acadia te bezoeken, kun je er voor kiezen om dit charmante plaatsje te verkennen. Bar Harbour heeft veel bezienswaardigheden en faciliteiten zoals winkels, restaurants en nog veel meer. 

Slenter door Downtown Bar Harbor of maak een trolleytour, boek een massage in een spa, dineer in een restaurant aan het water, ga winkelen in de vele boetieks, bekijk een tentoonstelling in een kunstgalerie of woon een show bij in het theater. Kortom: er is genoeg te doen in Bar Harbor.

Het National Park Magazine.

Plan je een bezoek aan één van de Nationale Parken van de Verenigde Staten? Bekijk dan één van onze edities van het National Park Magazine. Een uitgebreid magazine over de Nationale Parken van Amerika, met belangrijke tips, voorbeeldroutes, wildlife spots, handige overnachtingsplekken, prachtige wandelingen en nog veel meer.

national-park-magazine
–> Inkijk exemplaar National Park Magazine

Wandelen bij Acadia National Park.

Wandelen is een ding in Acadia National Park. Het is zelfs zo belangrijk dat er meerdere boeken over geschreven zijn.

In totaal vind je ongeveer 400 kilometer aan wandelpaden in het park, dus of je nu zin ​​hebt in een korte wandeling of een uitdagende klim, er zijn genoeg opties.

Wandelaars op beginnersniveau kunnen bij Ocean Path terecht. Een kustwandeling die zich over 3 kilometer uitstrekt van de parkeerplaats van Sand Beach tot de parkeerplaats van Otter Point.

Dan is er nog de 3,6 kilometer lange Wonderland Trail, die je door een dennenbos leidt naar de rotsachtige kust in Southwest Harbor, en de afwisselende 5,4 kilometer lange Jordan Pond Loop Trail.

Ervaren wandelaars beklimmen in Acadia National Park de 466 meter hoge bezienswaardigheid Cadillac Mountain via de inspannende North Ridge Trail of de langere South Ridge Trail, die een spectaculair uitzicht op de kolkende Atlantische Oceaan biedt.

Beklim je Cadillac Mountain dan kun je wel mooi zeggen dat je naar het hoogste punt van de oostkust in Amerika bent geklommen.

Overige wandelpaden in Acadia National Park:

 • Acadia Mountain 
 • Beech Mountain 
 • North / South Bubble Rock
 • Great Head 
 • Gorham Mountain

Een Acadia National Park Instagram-waardige wandeling.

Als je wilt dat je wandeling Instagramwaardig is, wandel dan naar Bubble Rock in Acadia. Een wandeling van ongeveer 2 kilometer die vanaf de parkeerplaats Bubbles Divide Trailhead op de Park Loop Road naar de top van South Bubble gaat, waar je Bubble Rock vindt.

Wandelaars poseren maar al te graag met deze enorme, wit-granieten rotsblok, want het lijkt op de foto namelijk alsof je de rots van de berg afduwt. Of je kunt gewoon tegen de rots aanleunen. Dat is ook spectaculair, want het uitzicht is hier fenomenaal.

Bubble Rock staat op deze plek sinds de rots hier werd achtergelaten door een terugtrekkende gletsjer uit de ijstijd.

–> Volg USA Roadtrip Fan op Instagram.

Bubble Rock, Acadia National Park.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Acadia National Park.

Acadia National Park en de bezienswaardigheden zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Wij maakte de reis naar het oosten van Amerika tientallen jaren geleden, maar wat heeft die ‘kant’ van Amerika ons verrast.

Oké, de natuur en de wegen zijn anders als in het Westen van Amerika: meer groen, bergen, meren, grillige kusten, maar daarom zeker niet minder. Tijdens die reis hebben wij nog andere plaatsen bezocht buiten het park en de toeristische bestemming Bar Harbor, die ook zeker de moeite waard zijn.

 • Portland
 • Roque Bluffs State Park
 • Old Orchard Beach
 • Boothbay Harbor Area
 • Pemaquid Point
 • Freeport
 • Quoddy Head State Park
 • Schoodic Peninsula
 • Bangor

Hoe lang bezoek je Acadia National Park.

Dit is altijd een moeilijke vraag: Hoe lang verblijf je in een National Park in Amerika? Waar de een elke uithoek en wandelpad van het park wil ontdekken, heeft de ander er genoeg aan om met de auto langs de belangrijkste bezienswaardigheden te rijden.

Maar het gemiddelde verblijf, om de belangrijkste bezienswaardigheden van Acadia National Park te zien, is 2-3 dagen, maar als je van plan bent om ook de omliggende dorpen van Acadia National Park te verkennen, dan heb je meer tijd nodig.

Eten en drinken bij Acadia.

De enige eetgelegenheid in het park is Jordan Pond House Restaurant. Het restaurant serveert lunch, dranken en diner van half mei tot eind oktober. Wil je niet in het park eten, dan zijn er ontzettend veel eetgelegenheden te vinden in de nabijgelegen steden en dorpen.

Adres Jordan Pond House Restaurant: 2928 Park Loop Rd, Seal Harbor, ME 04675, Verenigde Staten.

Leuke restaurants buiten Acadia National Park:

Silvia’s in Ellsworth, op 20 minuten rijden van Mount Desert Island. Het is een leuk klein café, waar veel lokale bewoners naartoe gaan. Het restaurant serveert voornamelijk ontbijt ten lunch gerechten.

Een heerlijke plek om te lunchen is Ted’s Takeout, een foodtruck in de jachthaven van Northeast Harbor. Ted runde ooit een restaurant op Mount Desert Island, Abel’s genaamd, maar verkocht het restaurant en kocht in plaats daarvan een foodtruck. Een schot in de roos.

Voor het diner ga je naar het Crocker House in Hancock. Crocker House is een oud landhuis waar je kunt overnachten, maar ook een vijfsterren diner kunt krijgen.

Tips Acadia National Park.

Als je Acadia National Park en de bezienswaardigheden bezoekt, zijn onderstaande tips superhandig. Op deze manier ben je volledig voorbereidt op je bezoek aan het park.

 • Download voor je vertrek de officiële Acadia National Park-app op je telefoon of tablet.
 • Mobiele telefoonservice is zeer beperkt in het park, dus zet je telefoon eventueel in vliegtuigmodus om het leeglopen van de batterij te minimaliseren.
 • Zelfs als je geen ochtendmens bent, is het aan te raden om een keer vroeg op te staan ​​om de ​​zonsopgang vanaf de top van Cadillac Mountain te zien. Geloof ons, je krijgt er geen spijt van.
 • Helaas zijn Drones verboden in Acadia National Park.
 • Vergeet geen lunch en snacks mee te nemen voor onderweg. Er is maar één restaurant in het park.
 • Begin altijd vroeg in de ochtend om drukte op wandelpaden te vermijden en een parkeerplaats te vinden.
 • Bass Harbor Lighthouse is zeer populair rond zonsondergang.
Acadia National Park.

Ook leuk om te lezen.

–> Op vakantie naar Amerika, dit wil je weten.

–> Alle Nationale Parken van Amerika op een rij.

–> Ken jij deze prachtige bezienswaardigheden in Maine?

–> Rijd één van deze 15 schitterende wegen in Amerika.

–> Dit zie en doe je op Rhode Island.

Regel zelf je reis naar Amerika.

Er gaat niets boven het plannen van een roadtrip naar de Verenigde Staten.

Vliegtickets
Huurauto
Hotels
Tours
ReizenOok leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button