BlogNationale ParkenRocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park.

De staat Colorado staat ver bovenaan wanneer het om de meeste National Parken van de Verenigde Staten gaat. Colorado heeft namelijk 4 schitterende Nationale Parken die je kunt bezoeken: Black Canyon of the Gunnison, Great Sand Dunes, Mesa Verda en mijn favoriet Rocky Mountain National Park.

De Rockies is een van de hoogstgelegen Nationale Parken van de Verenigde Staten.

Rocky Mountain National Park ligt in het noorden van Colorado, net buiten de populaire en toeristische stad Estes Park. De Rockies is een van de hoogstgelegen Nationale Parken van de Verenigde Staten en is de thuisbasis van 60 verschillende bergpieken. Rocky Mountain National Park is het hele jaar open en heeft gedurende het zomerseizoen de meeste bezoekers.

Op het eerste gezicht kan een reis naar de Rocky Mountains overweldigend lijken. Het park is immers gigantisch groot en welke bezienswaardigheden bezoek je? Waar moet je overnachten en hoe lang verblijf je in de Rockies? Op al deze vragen geef ik antwoord.

Onderstaande 9 schitterende plekken en bezienswaardigheden helpen je om een keuze te maken zodra jij Rocky Mountain National Park bezoekt.

 

Reizen Amerika

 

9 schitterende plekken in Rocky Mountain National Park.

Bezoek je de Rockies dan zijn er voldoende bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld in het Park wandelen, kamperen, paardrijden, raften, dagtochtjes met de auto maken, mountainbiken, wildlife spotten, kanoën en nog veel meer.

En terwijl je deze activiteiten onderneemt, wordt je uitzicht gedomineerd door grillige bergtoppen bedekt met sneeuw, elanden die voorbij lopen en de helderste felblauwe meren.

 

1. Estes Park.

Estes Park ligt ten oosten van de Rockies en is dé toegangspoort tot Rocky Mountain National Park. De stad is bedrijvig en je vindt er meerdere hotels, restaurants, voorzieningen waar je tickets kunt boeken, de Estes Park Aerial Tramway, Lake Estes en het Estes Park Visitors Center.

Laat je in het Visitor Center informeren over het Nationale Park, de bezienswaardigheden, wandelingen en andere dagactiviteiten.

Estes Park is een fijne plek om te overnachten en tevens een zeer goede uitvalbasis om het Nationale Park te ontdekken. Maak zeker een stop in het stadje of boek hier een overnachting.

–> Vind goede en betaalbare hotels in Estes Park. 

bezienswaardigheden-rocky-mountain-national-park-estes-park

 

2. Trail Ridge Road.

Trail Ridge Road is een van de meest schilderachtige routes in de Verenigde Staten. Een leuke bijkomstigheid is dat Trail Ridge Road in 1932 geopend is en de hoogste verharde weg van Amerika is.

Deze 77 kilometer lange hoofdweg valt niet te missen. Hij loopt namelijk dwars door het Nationale Park heen en je vindt er talloze uitkijkpunten en bezienswaardigheden.

Op weg naar de top, 3.713 meter, beklim je heuvels die bedekt zijn met de meest schitterende bomen. Trail Ridge Road loopt vanaf Estes Park in het oosten tot aan Grand Lake in het zuidwesten. De Trail Ridge Road is geopend van eind mei tot en met eind oktober.

 

3. Bear Lake.

Bear Lake ligt ongeveer een half uur van Estes Park verwijderd. Je hebt bij het meer schitterende uitzichten en je kunt hier ook prachtige wandelingen maken. Een rondje om het meer wandelen duurt ongeveer een half uur en de trail is 1 kilometer lang.

Vanaf Bear Lake kun je ook wandelingen maken naar Nymph Lake, Dream Lake, Emerald Lake en Lake Haiyaha. Iets verder liggen de meren The Loch en Mills Lake.

Mocht je denken dat je nu alle meren rondom Bear Lake hebt gezien dan heb je het mis. Vanaf Bear Lake zijn er nog tientallen ander meren die je kunt bezoeken.

Het uitzicht bij Mills Lake wordt beschouwd als een van Rockies mooiste uitzichten.

 

4. Bear Lake Road.

Bear Lake Road is misschien wel de bekendste en meest populaire weg van het Park. Er rijden jaarlijks meer dan een miljoen reizigers over deze weg.

Dit komt met name omdat het aantal wandelpaden aan deze weg enorm groot is en de weg makkelijk toegankelijk is vanaf het stadje Estes Park via Highway 36.

In het hoogseizoen kun je de shuttlebus nemen op Bear Lake Road. De bus rijdt van 5:00 uur in de ochtend tot 22:00 uur in de avond om de 30 minuten. Onderweg stopt de bus 2 keer. Namelijk bij de bezienswaardigheid Bierstadt en bij Glacier Gorge Trailhead.

 

5. Adam Falls.

Wil je een blik werpen op Adam Falls dan moet je een kleine wandeling maken. De wandeling naar Adams Falls begint bij Inlet Trailhead, in de buurt van de stad Grand Lake aan de westzijde van Rocky Mountain National Park.

Adam Falls is een zeer indrukwekkende waterval die in verschillende delen naar beneden klettert door een smalle rots kloof.

 

 

6. Alberta Falls.

Alberta Falls is te bereiken vanaf Bear Lake Road. De wandeling is ongeveer een kilometer lang en de prachtige waterval is vernoemd naar Abner Sprague’s vrouw, een vroegere lokale inwoner. Het wandelpad slingert door een bos met veel uitkijkpunten op de kloof.

De waterval is ongeveer 8 meter en dendert op de rotsblokken naar beneden. In het najaar krijgen de bomen hier een gouden gloed waardoor je een schitterend uitzicht krijgt.

 

7. Holzwarth Historic Site.

Wanneer je vanaf Grand Lake vertrekt, kom je al snel op Trail Ridge Road, Holzwarth Historic Site tegen. Het is absoluut de moeite waard om hier een kleine stop te maken.

Deze plek bestaat uit een oude ranch waar vroeger het gezin Holzwarth woonde. Je kunt hier van een Ranger een rondleiding krijgen en hij vertelt hoe het gezin Holzwarth hier vroeger leefde.

Vanaf de parkeerplaats loop je in ongeveer 10 minuten naar de Historic Site.

 

8. Many Parks Curve.

Bij Many Parks Curve heb je een schitterend uitzicht over het Park. Dit uitkijkpunt ligt op de Trail Ridge Road en kun je niet missen. Het uitkijkpunt staat namelijk tijdig aangegeven.

Dit uitkijkpunt vind je op 2.938 meter hoogte en men zegt dat dit het spectaculairste uitkijkpunt is aan de Trail Ridge Road.

Vanaf dit punt kijk je uit op valleien die volledig uit gras bestaan en tussen de bergketens in liggen. Pas hier op voor de vele eekhoorntjes. De beestjes zijn duidelijk aan mensen gewend, want ze zijn behoorlijk brutaal. Je kijkt vanaf hier uit op de hoogste berg van het Park, Longs Peak, 4.346 meter.

 

9. Gore Range Overlook.

Gore Range Overlook, op een hoogte van 3.660 meter, biedt een van de meest uitgestrekte uitzichten in Rocky Mountain National Park. Wanneer de weersomstandigheden goed zijn, strekt het uitzicht zich uit tot 80 kilometer of verder.

Je krijgt bij deze overlook een prachtig panorama uitzicht op de hoogste toppen van Rocky Mountain National Park. De naam van dit uitkijkpunt verwijst naar de Gore Range van de Rocky Mountains.

rocky-mountains-national-park-bezienswaardigheden-uitkijkpunt

 

 

Kaart Rocky Mountain National Park.

kaart bezienswaardigheden-map-rocky-mountains-national-park

 

–> Bekijk hier alle kaarten van Rocky Mountain National Park.

 

Toegang Rocky Mountain National Park.

Je kunt op diverse manieren toegang krijgen tot het National Park. Dit zijn de belangrijkste ingangen van het Park:

Oostzijde: De twee voornaamste toegangen zijn Fall River Entrance aan de Co-34 en Beaver Meadows Entrance aan de Co-36.

Zuidzijde: Heeft twee kleinere toegangen, de Wild Basin Entrance en de Lily Lake Entrance aan de Co-7, ten noordwesten van de stad Boulder.

Westzijde: Hier ligt de Grand Lake Entrance aan de Co-34.

 

Visitor Center.

Stop bij een van de Rockies Visitor Centers om vragen te stellen, kijk naar een Park film, bekijk een tentoonstellingen, neem deel aan een ranger programma of winkel in een van de shops die in het Visitor Center aanwezig zijn.

  • Alpine Visitor Center
  • Beaver Meadows Visitor Center
  • Fall River Visitor Center
  • Kawuneeche Visitor Center

–> Bekijk hier de actuele openingstijden van de Visitor Centers.

 

Openingstijden.

Het National Park is 24 uur geopend, 365 dagen per jaar. Tijdens de zomerperiode en de herfstperiode kun je de grootste drukte verwachten in het Park.

Tijdens deze periode is er een gratis shuttlebus beschikbaar die je rondrijdt op Bear Lake Road.

 

Entree kosten.

Voor toegang tot het Park wordt een entreeprijs gevraagd.

1-Day Pass – Auto of Camper – $30.00

7-Day Pass – Auto of Camper – $35.00

Rocky Mountain National Park Annual Pass – $80.00

–> Bezoek het park ‘gratis’ met de America the Beautiful Pass

 

Het Rocky Mountain National Park magazine.

Wist jij dat USA Roasdtrip Fan een schitterend digitaal magazine over de Rocky Mountains gemaakt heeft?

Een digitale reisgids waarin de allerbeste Rocky Mountain National Park tips verzameld zijn. Het magazine geeft je inzicht in de geschiedenis van het park tot aan het regelen van praktische zaken. Van wildlife spotten, overnachten tot spectaculaire hotspots.

De Rocky Mountain National Park reisgids sluit af met 3 handige dagschema’s van een verblijf van 1, 2 en 3 dagen in de Rockies. Op deze manier mis jij geen enkele belangrijke bezienswaardigheid van het Rocky Mountain National Park.

Geen keuze stress, maar de belangrijkste Rocky Mountain tips op een rij. Een prachtig geïllustreerd digitale reisgids die je thuis, in het vliegtuig of zelfs in Amerika kunt lezen.

–> Bekijk en bestel het Rocky Mountain National Park Magazine.

national-park-magazine

 

Wandelen in Rocky Mountain National Park.

Wandelen in Rocky Mountain National Park kan uitdagend zijn, met name wanneer je conditie niet helemaal goed op peil is. Diverse wandelpaden in het Park hebben namelijk een behoorlijk hoogteverschil waardoor een wandeling een uitdaging kan worden.

Hieronder staan een aantal hikes van het Park die van makkelijk naar moeilijk gaan. De lijst is bedoeld je te helpen om een keuze te maken uit een van de vele hikes die het Park rijk is.

Wandelingen die er echt uitspringen zijn wandelingen om een meer, zoals bijvoorbeeld bij Bear Lake, Club Lake en Glacier Gorge.

Wil je een aantal watervallen in het Park bezoeken dan zijn de hikes Adams Falls, Alberta Falls, en Ouzel Falls. Ook een echte aanrader.

–> Vind hier uitgebreide informatie over alle wandelingen en trails.

 

Wandelpad DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Bear Lake Around lake
2888m 0.8 km 6 m
Nymph Lake
0.8 km 69 m
Dream Lake
2.7 km 130 m
Emerald Lake
2.9 km 184 m
Lake Haiyaha
3.4 km 227 m
Bierstadt Lake
2.6 km 78 m
Lake Helene
4.7 km 370 m
Odessa Lake
6.6 km 370 m
Flattop Mountain
7 km 868 m

 

TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Glacier Gorge Alberta Falls
2816 m 1.3 km 49 m
Mills Lake
4.5 km 229 m
Black Lake
8.0 km 436 m
The Loch
4.8 km 302 m
Sky Pond
7.8 km 521 m
Andrews Glacier
8.5 km 765 m

 

Wandelpad DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Bierstadt Lake Bierstadt Lake
2697 m 2.3 km 173 m

 

TRAILHEAD DESTINATION DISTANCE (ONE WAY) ELEVATION GAIN
Fern Lake The Pool
2486 m 2.7 km 75 m
Fern Falls
4.0 km 197 m
Fern Lake
6.1 km 419 m
Odessa Lake
7.8 km 568 m

 

Overnachten in Rocky Mountain National Park.

Wil je in het National Park in een hotel overnachten dan moet ik je helaas teleurstellen, want binnen de parkgrenzen zijn namelijk geen accommodaties.

De meeste reizigers overnachten daarom in de omliggende steden. Aan de westkant van de Rockies ligt Grand Lake en aan de oostkant ligt het charmante stadje Estes Park waar je kunt overnachten.

Bezoek je de Rockies in de zomermaanden? Boek dan tijdig je accommodatie, je bent namelijk niet de enige toerist die hier wil overnachten.

Reken erop dat prijzen in de Rockies hoger liggen dan in het zuidwesten van Amerika. Met namen de steden Grand Lake en Estes Park zijn aan de prijzige kant. Een overnachting kost hier gemiddeld $140 per nacht. 

–> Vergelijk prijzen in de Rockies bij Booking.com.

 

 

Kamperen in Rocky Mountain National Park.

Wil jij kamperen in het Park of ben je met een Camper op reis? Dan heb je geluk, want er zijn in totaal 5 campings in Rocky Mountain National Park aanwezig, waar je kunt overnachten.

  • Aspenglen Campground
  • Glacier Basin Campground
  • Moraine Park Campground
  • Longs Peak Campground
  • Timber Creek Campground

–> Vind hier uitgebreide informatie over de campgrounds.

 

Het weer en het klimaat in Rocky Mountain National Park.

Het weer in Rocky Mountain National Park is veranderlijk en het kan af en toe erg koud zijn in de Rockies. Houd er daarom rekening mee dat wanneer je de Rockies bezoekt, veel wegen afgesloten kunnen zijn. Er kan hier namelijk in een korte periode veel sneeuw of regen vallen, zelfs tijdens het zomerseizoen.

De hoger gelegen gebieden hebben in de zomermaanden vaak een mild klimaat terwijl het beneden in de vallei dan makkelijk boven de 30 graden kan worden.

Ga je de Rockies bezoeken, houd er dan rekening mee dat tijdens een wandeling het weer snel kan omslaan.

Gemiddelde Gemiddelde
maximale minimale
temperatuur temperatuur
januari -2 -11
februari -2 -11
maart 3 -7
april 6 -5
mei 12 0
juni 21 6
juli 22 9
augustus 22 8
september 18 5
oktober 10 -1
november 3 -6
december -3 -11

 

Ook leuk om te lezen.

–> Dit zijn de mooiste Nationale & State Parken van Amerika.

–> Vind hier je droomvakantie naar Amerika. 

–> Yosemite National Park bezoeken? Dat doe je zo!

–> Zo zie je het mooiste van Death Valley in een dag.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij onze Amerika reisspecialisten of neem een kijkje bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button