BlogDeath Valley National Park

7 spectaculaire wandelroutes in Death Valley.

Terwijl ik onze reis naar het zuidwesten van Amerika aan het voorbereiden was, vroeg mijn man of ik ook een aantal wandelroutes in Death Valley had uitgestippeld? Ik moet gekeken hebben of ik water zag branden, want zijn lach op zijn gezicht verraadde vast mijn gedachte.

Death Valley is de thuisbasis van diverse verrassende en bizar mooie wandelpaden.

Wandelroutes in Death Valley? Ik dacht dat hij een grapje maakte. Want Death Valley is recordhouder van de hoogste temperatuur op aarde, ooit gemeten, namelijk 57 graden Celsius! Maar na wat onderzoek van mijn kant bleek dat Death Valley de thuisbasis is van diverse verrassende en bizar mooie wandelpaden.

In dit enorme Nationale Park kun je canyons, gekleurde rotsen, prachtige uitzichtpunten en enorme zoutvlakte wandelend verkennen. Voeg daarbij wat glooiende duinen, dramatische kraters en met sneeuw bedekte bergen en je hebt dé perfecte wandel plek. Nou ja, bijna perfect op de hoge temperatuur na dan. Oké, we gaan wandelen in Death Valley.

 

Campers Tenzing Travel

 

7 spectaculaire wandelroutes in Death Valley.

Je kunt een week in Death Valley doorbrengen en alle hoeken en gaten ontdekken, maar dat is niet realistisch. Want zoals de meeste reizigers, verblijf je vaak maar een korte periode in Death Valley.

Daarom heb ik hieronder de 7 meest spectaculaire wandelingen van Death Valley op een rij gezet. Op deze manier kun jij zelf bekijken welke wandelroute van Death Valley het beste bij jou past.

 

1. Golden Canyon, Badlands Loop & Zabriskie Point.

Deze vier kortere wandelingen zijn eigenlijk samengevoegd. Je krijgt op deze manier de meest spectaculaire wandeling van het hele Park. Neem daarom niet alleen genoegen met het uitzicht op Zabriskie Point, maar wandel langs de kleurrijke rotsen en ravijnen.

Het uitzicht van deze trail verandert continu en is telkens prachtig. Er is wat inspanning vereist, maar ach dan heb je tijdens je vakantie meteen een goede work out gehad. Je hoeft de trail overigens niet helemaal te lopen, want je kunt op ieder moment weer omkeren.

Heb je maar weinig tijd in Death Valley? Maak dan vooral deze wandeling of een deel ervan.

Afstand: 12.5 kilometer. Loop.

Tijd: 3 uur.

Zwaarte: Gemiddeld.

Startpunt: Golden Canyon parkeerplaats en Badwater Road, maar je kunt ook beginnen bij Zabriskie Point.

 

 

2. Desolation Canyon.

Ik weet niet precies waarom, maar Desolation Canyon wordt niet aangegeven bij het Visitor Center. Je ziet bij deze trail dus ook maar heel weinig mensen. Misschien was het wel een van de meest rustigste wandelingen die wij in Death Valley gemaakt hebben. Je komt er bijna niemand tegen.

Er zijn geen bordjes aanwezig in deze canyon. Je volgt gewoon het pad en op het einde keer je gewoon weer terug. Het eerste deel van de wandeling is vlak, maar ongeveer halverwege merk je dat het terrein wat moeilijker begaanbaar wordt. Daarna krijg je een behoorlijke klim op een wat zanderige helling, maar eenmaal op de top heb je een prachtig uitzicht.

Afstand: 5,8 kilometer.

Tijd: 2,5 uur. Heen en terug.

Zwaarte: Makkelijk tot gemiddeld.

Startpunt: Desolation Canyon Rd, bij het 3 miles bord.

 

 

3. Badwater Salt Flat.

Net zoals bij de Mesquite Sand Dunes van Stovepipe Wells waar je direct op het zand stapt, stap je bij Badwater Salt Flat direct op de zoutvlaktes. De route is volledig vlak en zeer eenvoudig om te lopen en absoluut de moeite waard.

Veel reizigers stappen bij Badwater uit hun auto met airco, en maken hier alleen een foto van de zoutvlaktes. Dat vind ik jammer want je kunt hier echt een hele mooie wandeling maken.

Badwater Salt Flat is ook een fantastische plek om de zonsondergang mee te maken, want het zachte licht maakt de zoutvlakte tot een van de meest fotogenieke plekken van Death Valley. Wacht je hier nog wat langer dan is het ook een geweldige plek om naar de sterren te kijken.

Afstand: 1,6 kilometer.

Tijd: 15 minuten tot een uur.

Zwaarte: Makkelijk.

Startpunt: Badwater Road 30 minuten (27 kilometer) ten zuiden van Furnace Creek.

 

 

4. Artist’s Palette.

Wij hebben nog nooit zulke mooie gekleurde stenen gezien als bij Artist’s Palette. En dan waren wij nog niet op het mooiste moment van de dag aanwezig (laat in de middag), maar zelfs toen waren de kleuren schitterend en levendig.

Net als bij Badwater Salt Flat hebben de meeste mensen hier de neiging om alleen bij het uitkijkpunt te staan, een paar foto’s te maken en weer verder te gaan. Maar als je dicht bij de rotsen wil komen, is dit bij Artist’s Palette toegestaan en ik raad het je ook ten zeerste aan.

Er is bij de parkeerplaats een soort helling naar beneden, je volgt het pad en vervolgens kom je uit bij de mooiste gekleurde rotsen die je ooit gezien hebt. Het is een van die plekken die je niet verwacht in het Park en het is daarom des te mooier om hier rond te open.

Niet echt een wandeling, maar absoluut de moeite waard.

Afstand: 1 kilometer.

Tijd: 15 – 30 minuten.

Zwaarte: Makkelijk.

Startpunt: Parkeerplaats Artist’s Palette.

 

 

5. Mesquite Flat Sand Dunes.

Er is denk ik geen wandeling in het Park waar je de tijd zo uit het oog verliest als bij Mesquite Sand Dunes. Je kunt hier namelijk kilometers doorlopen zonder dat je het zelf in de gaten hebt. De grote duinen lijken namelijk een stuk dichterbij dan ze in werkelijkheid zijn, waardoor je steeds verder loopt.

Het is vrij lastig om in het mulle zand te lopen, omdat je de duinen op en af wandelt. Dat vergt extra inspanning. Wandel bij Mesquite Sand Dunes naar de top van een duin en geniet hier van een prachtige zonsondergang midden in de woestijn.

Afstand: 2,3 kilometer.

Tijd: 30 minuten tot een uur of langer. Heen en terug.

Zwaarte: Makkelijk tot gemiddeld.

Startpunt: Mesquite Sand Dunes parkeerplaats.

 

 

6. Salt Creek Interpretive Trail.

Dit was vooral een interessante korte wandeling, omdat het nogal verbazingwekkend is om midden in een dorre woestijn een beekje te zien. De wandeling is vlak, makkelijk en je loopt hier zelfs op een houten vlonder, vanaf waar je mooie uitzichten hebt.

Korte wandeling, maar misschien juist daarom de moeite waard om aan je reisdag toe te voegen.

Afstand: 1,2 kilometer.

Tijd: 20 minuten.

Zwaarte: Makkelijk.

Startpunt: Salt Creek Interpretive Trail. Parkeerplaats te bereiken via een korte dirt road.

 

 

7. Natural Bridge Trail.

Je krijgt een totaal ander landschap te zien dan in de rest van Death Valley, wanneer je een wandeling maakt op de Natural Bridge Trail. Het lijkt alsof de lege vlaktes van Death Valley plots verdwenen zijn. Je waant je tussen oranje rotsen en hoge bogen.

Je loopt via een soort wandelpad, van zand en grind, langs en tussen canyons door. De kleuren zijn hier totaal anders dan in de rest van het Park en het lijkt soms of je in ander National Park bent beland. De naam van de trail zegt het al. Je wandelt hier onder een aantal ‘natuurlijke bruggen’ van steen door. Mooi om te zien.

Afstand: 3,2 kilometer. Heen en terug.

Tijd: 45 minuten.

Zwaarte: Makkelijk.

Startpunt: Neem de zijweg op Badwater Rd., naar Natural Bridge Rd.

wandelen-death-valley

 

Alle wandelingen in Death Valley.

Zoals je net hebt gelezen bij bovenstaande wandelroutes, zijn er maar weinig aangelegde wandelpaden in Death Valley, maar op een verlaten plek zoals Death Valley heb je dat eigenlijk ook niet nodig.

De meeste wandelroutes in het Park zijn vlak, je kunt makkelijk de ‘natuurlijke wandelpaden’ volgen en je wandelt bij sommige wandelroutes zelfs langs canyons.

 

Makkelijke wandelingen Death Valley.

Harmony Borax Works: 0.6 kilometer.
Salt Creek Interpretive Trail: 0.8 kilometer.
Badwater Salt Flat: 1.6 kilometer.
Natural Bridge: 1.6 kilometer.
Mesquite Flat Sand Dunes: 3.2 kilometer.

Gematigde wandelingen Death Valley.

Ubehebe Crater Loop: 2.4 kilometer.
Darwin Falls: 3.2 kilometer.
Badlands Loop: 4.3 kilometer.
Golden Canyon: 4.8 kilometer.
Desolation Canyon: 5.8 kilometer.
Mosaic Canyon: 6.4 kilometer.
Willow Canyon: 6.8 kilometer.
Gower Gulch Loop: 6.9 kilometer.
Sidewinder Canyon: 8.4 kilometer.
Fall Canyon: 9.6 kilometer.
Dante’s Ridge: 13 kilometer.

Moeilijke wandelingen Death Valley.

Panamint Dunes: 11.3 kilometer.
Little Bridge Canyon: 11.2 kilometer.
Corkscrew Peak: 12.9 kilometer.
Wildrose Peak: 13.5 kilometer.
Telescope Peak: 22.5 kilometer.

 

Beste plaats om te overnachten in Death Valley National Park.

Wanneer je niet veel tijd hebt in Death Valley National Park, plan dan een overnachting in het Park. Reis je met een camper dan moet dit geen enkel probleem zijn want je kunt in het Park op diverse plekken kamperen.

Reis je door Amerika met een huurauto en wil je in een hotel overnachten? Ook geen probleem, er is genoeg aanbod in het Park. Boek wel tijdig je hotelkamer want je bent niet de enige die in Death Valley wil overnachten.

op de website van Death Valley vind je alle informatie over kamperen in het National Park. Voor een te gekke hotelovernachting in Death Valley kun je terecht op de –> website van Booking.com.

–> Uitgebreide blog overnachten in en rondom Death Valley.

 

Aanbevolen accommodaties in Death Valley:

  • Stovepipe Wells Village.
  • Furnace Creek.

 

Accommodaties buiten Death Valley.

Wil je liever buiten het Park overnachten, dan zijn er genoeg mogelijkheden, maar ook hier geldt dat je tijdig moet reserveren. Buiten het Park kun je eventueel slapen in de plaatsen:

  • Beatty 14 kilometer.
  • Pahrump 77 kilometer.
  • Lone Pine 85 kilometer.
  • Mammoth Lakes 245 kilometer. 
–> Vind accommodaties bij Booking.com bij Death Valley.

 

Tips wandelroutes Death Valley National Park.

Plan je wandeling: Bepaal het aantal kilometers en welke afstand realistisch is met de temperatuur in Death Valley.

Wandel vroeg of laat: Zo omzeil je de hitte wat.

Neem voldoende water mee: Als gevolg van het droge klimaat in Death Valley, moet je meer water drinken dan in andere Nationale Parken, zelfs in de koude wintermaanden. Neem daarom altijd voldoende water mee. Tijdens de zomerperiode neem je per persoon minstens 2 liter mee en voor een korte winter wandeling minimaal 1 liter. Op de trails is namelijk nergens water te krijgen.

Draag goede wandelschoenen: Dit is natuurlijk nooit een overbodige luxe en zeker niet in Death Valley.

Beste wandelperiode: De beste tijd om te wandelen in Death Valley is van november tot en met maart. Temperaturen in de zomer kunnen in de lager gelegen gedeeltes van Death Valley erg gevaarlijk zijn. Zelfs tijdens de lente en de herfst kan de hitte ondraaglijk zijn voor de meeste mensen. Pas daarom goed op!

Neem zonnebrand crème mee: Er zijn niet veel plekken in Death Valley waar je schaduw vindt. Het is daarom erg belangrijk om een pet(je) en een zonnebril te dragen.

Ranger Station: Als je langdurig gaat wandelen, zorg er dan altijd voor dat iemand op de hoogte is van je wandeling. Je kunt hiervoor formulieren invullen bij een van de Ranger Stations

weg death valley wandelroutes woestijn

 

Dingen om te ondernemen in Death Valley.

Nu kan ik mij zo voorstellen dat je er niet helemaal gerust op bent om met die hoge temperaturen een wandeling te maken. Geen probleem. Bekijk Death Valley dan heerlijk vanuit de auto met de airco aan. Stap bij bepaalde uitzichtpunten uit en dan geniet je ook van dit schitterende Park.

–> Vind hier de mooiste bezienswaardigheden van Death Valley.

 

Maar wil jij Death Valley eens vanaf een hele andere kant bezichtigen? Dan bieden de websites van Get Your Guide en Viator.com echt een uitkomst.

Op beiden websites vind je tours, tickets en attracties voor je avonturen in Death Valley.

 

 

Het weer, de temperatuur en het klimaat in Death Valley.

Voor je Death Valley National Park bezoekt, wil ik nog wat kwijt over de temperaturen in Death Valley. Je hebt vast gehoord dat de temperaturen in Death Valley tijdens de zomerperiode behoorlijk hoog oplopen. Vervolgens denk je dat dit allemaal wel meevalt, maar geloof mij, neem de adviezen van iedereen ter harte.

Omdat Death Valley tussen de bergen ligt, zorgt dit voor een extreem droog en heet klimaat. Death Valley behoort namelijk tot de heetste plekken op aarde. Temperaturen kunnen overdag, met name in de zomermaanden, oplopen van 45 tot 50 graden in de schaduw.

Wees daarom voorzichtig tijdens het wandelen en ga niet op het heetst van de dag wandelen. Plan je wandeling vroeg in de ochtend of laat in de avond. Neem voldoende water mee, genoeg zonnebrand en beschermende kleding.

Gemiddelde Gemiddelde
maximale minimale
temperatuur temperatuur
januari 18 3
februari 23 8
maart 27 12
april 31 16
mei 37 21
juni 43 27
juli 47 30
augustus 45 29
september 40 24
oktober 33 16
november 24 9
december 18 2

 

Conclusie wandelroutes Death Valley National Park.

Volgens mij kun je uit een van deze 7 spectaculaire wandelingen (en de rest) makkelijk een keuze maken. Wees er wel op voorbereid dat je niet alle wandelingen kunt doen tijdens je verblijf in Death Valley.

Maar of je Death Valley National Park nu kort of uitgebreid bezoekt, er is altijd wel een wandeling te vinden die in je reisschema past.

Veel plezier met een van deze 7 spectaculaire wandelroutes in Death Valley National Park!

 

Ook leuk om te lezen voor je Zuidwest Amerika reis.

–> Zo zie je het mooiste van Death Valley in een dag.

–> Mammoth Lakes: Voor echte avonturiers.

–> Yosemite National Park bezoeken? Dat doe je zo!

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Highway One.

–> Lake Tahoe het mooiste meer van Californië.

 

Reizen Amerika

 

Op vakantie naar Amerika? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button