Bezienswaardigheden AmerikaBlogNationale ParkenTips

60+ Nationale Parken van Amerika. Welke heb jij bezocht?

60+Nationale Parken in Amerika. Hoeveel Nationale Parken heeft Amerika eigenlijk? Het aantal weet ik ongeveer uit mijn hoofd, omdat ik vaker een blog over de Nationale Parken in Amerika schrijf. Maar het precieze aantal moest ik even opzoeken, omdat ik weet dat er jaarlijks Parken bijkomen.

In 1916 werd National Park Services (NPS) opgericht, met als doel het beheren van de Nationale Parken.

Er blijken op dit moment 419 Nationale Parken te zijn. Waarvan er 62 officieel de term ‘National Park’ achter hun naam hebben staan. Het aantal 419 zijn niet alleen Nationale Parken, maar bijvoorbeeld ook Nationale Monumenten zoals het Witte Huis en het Vrijheidsbeeld.

Het oudste Nationale Park in Amerika is Yellowstone, dat in 1872 door het Amerikaanse congres als eerste Nationale Park werd aangemerkt.

In 1916 werd National Park Services (NPS) opgericht met als doel het beheren van de Nationale Parken. Sommige Parken in de Verenigde Staten behoren tot de mooiste ter wereld. Van woestijnen, canyons, wilde rivieren, eindeloze weides tot met sneeuw bedekte bergtoppen. De verscheidenheid in natuur is enorm

 

60+ National Parken Amerika.

De reden dat ik alle 62 Nationale Parken van Amerika benoem, is omdat onze reizen naar Amerika grotendeels door de Parken komen. Persoonlijk voel ik mij in Amerika meer aangetrokken tot de Nationale Parken dan tot de grote steden.

Natuurlijk is een stad in Amerika bezoeken fantastisch, maar het zien van oogverblindende landschappen, wildlife, diepe canyons, eindeloze weides, woeste rivieren, bergtoppen én de geweldige avonturen beleven dat doe je toch echt in de Nationale Parken van Amerika.

Dus, neem onderstaande lijst rustig door, open Google Maps en breng je Amerika route maar in kaart om zo de mooiste reis van je leven te plannen en de prachtige Nationale Parken van Amerika te ontdekken!

 

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

  • De Nationale Parken van Amerika heb ik in alfabetische volgorde gezet.
  • Onderaan deze blog vind je de Nationale Parken van Amerika in een afdrukbare lijst, onderverdeeld per staat.

 

Acadia National Park.

Acadia National Park is het enige Nationale Park in de staat Maine en heeft voor elk wat wils: omringt door de oceaan, bergen, bossen en nog veel meer. Als je Acadia buiten het seizoen bezoekt, dan heb je dit Nationale Park helemaal voor jezelf.

Staat: Maine

Oppervlakte: 198.6 km2

Bezoekers per jaar:  3,4 miljoen.

 

American Samoa National Park.

Dit Nationale Park ligt misschien wel in de meest afgelegen staat van Amerika. American Samoa National Park beslaat namelijk vier afzonderlijke eilanden in de Zuidelijke Stille Oceaan. Het Park biedt je een zeldzame kans om de ongerepte natuur van Amerikaans Samoa te verkennen.

Staat: America Samoa

Oppervlakte: 33.4 km2

Bezoekers per jaar: 29,000

 

Arches National Park.

Arches National Park bevat niet alleen bogen, maar ook rotsen, natuurlijke torens en uitgesleten koepels. Dit zie je allemaal in het uitgestrekte landschap van de staat Utah. Dit Park is de droom van elke fotograaf, want waar je ook bent in Arches, bijna geen enkele foto mislukt met zo’n prachtig uitzicht.

Staat: Utah

Oppervlakte: 310.3 km2

Bezoekers per jaar: 1,6 miljoen

–> Bekijk Camper reizen naar Arches National Park. 

 

Badlands National Park.

Badlands National Park. We praten hier over 982.4 km2  aan ongerepte wildernis, prairies, buttes, bomen en nog veel meer schoonheid. En dat is nu precies de reden waarom dit Park in South Dakota door National Park Services beschermd wordt.

Staat: South Dakota

Oppervlakte: 982.4 km2

Bezoekers per jaar: 1 miljoen

 

Big Bend National Park.

Twee dagen is niet genoeg voor dit juweeltje in Texas. Big Bend National Park is één van de meest afgelegen Nationale Parken in Amerika, maar o wat is het hier prachtig. Een schitterende sterrenhemel, avontuurlijke wandelingen en tal van eindeloze landschappen.

Staat: Texas

Oppervlakte: 3,242.2 km2

Bezoekers per jaar: 460,000

nationale-parken-amerika-big-bend-national-park

 

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

Biscayne National Park.

Met de boot, een kajak, een kano, al zwemmend, duiken en snorkelen. Dit zijn allemaal uitstekende manieren om Biscayne Nationale Park in Florida te verkennen. Ga je naar de Keys in Florida? Sla Biscayne dan niet over.

Staat: Florida

Oppervlakte: 700.0 km2

Bezoekers per jaar: 500.000

 

Black Canyon of the Gunnison National Park.

Deze staat hoog op mijn verlanglijstje, want wie wil er geen unieke, steile en diepe kloven zien, waar het zonlicht nauwelijks kan doordringen? Ik.

Staat: Colorado

Oppervlakte: 124.6 km2

Bezoekers per jaar: 310,000

 

Bryce Canyon National Park.

Persoonlijk vind ik een National Park op zijn mooist wanneer alle bezoekers in de avond vertrekken en je het Park voor jezelf hebt. Maar Bryce Canyon is bijvoorbeeld zo’n Park wat je goed overdag én in een dag kan bezichtigen. Check out de hoodoos, maak een wandeling en ‘schiet’ prachtige foto’s.

Staat: Utah

Oppervlakte: 145.0 km2

Bezoekers per jaar: 2,7 miljoen

–> Bekijk reizen naar Bryce Canyon National Park.

 

Canyonlands National Park.

In het zuidoosten van Utah ligt Canyonlands National Park, het grootste Nationale Park van de staat Utah. Het bestaat uit maar liefst 1,366.2 km2. Het Nationale Park is opgedeeld in vier gebieden: Island in the Sky, The Needles, The Maze en The River. Canyons, canyons en nog eens canyons om te bezichtigen.

Staat: Utah

Oppervlakte: 1,366.2 km2

Bezoekers per jaar: 8000,000

 

Capitol Reef National Park.

Capitol Reef National Park, de meeste reizigers zien dit Park ‘over het hoofd’ of vinden het net iets te ver uit de richting. Maar er is genoeg te zien en te beleven in Capitol Reef. Het Park heeft een spectaculair landschap en de stilte kun je hier bijna horen.

Staat: Utah

Oppervlakte: 979.0 km2

Bezoekers per jaar: 1,3 miljoen

nationale-parken-amerika-capitol-reef-

 

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

Carlsbad Caverns National Park.

Je kunt in dit ondergronds National Park niet alleen ontsnappen aan de hitte van New Mexico, maar je kunt er voor kiezen om bovengronds prachtige natuur te bewonderen. Bijzonder, mooi, sprakeloos zijn wat woorden die bij ons opkwamen na het zien van Carlsbad Caverns.

Staat: New Mexico

Oppervlakte: 189.3 km2

Bezoekers per jaar: 500,000

–> Bekijk reizen naar Carlsbad Caverns National Park.

 

Channel Islands National Park.

Misschien is dit wel een van de mooiste dagtrips om te maken in Californië. Want op Channel Island komt alles bij elkaar. Je bezoek aan dit eiland is een combinatie van walvis spotten, kajakken, snorkelen, wandelen, zwemmen en geweldige excursies.

Staat: Californië

Oppervlakte: 1,009.9 km2

Bezoekers per jaar: 400,000

 

Congaree National Park. 

In het binnenland van South Carolina vind je Congaree National Park. Niet heel bekend, maar het schijnt een schoonheid aan wildernis te zijn. Plus je struikelt hier bijna over de alligators die in het Park leven.

Staat: South Carolina

Oppervlakte: 107.1 km2

Bezoekers per jaar: 146,000

 

Crater Lake National Park.

Het zien van dit enorme blauwe meer, omgeven door rotsen, heuvels, bomen en met een prachtig eiland in het midden, is bijna een natuur spektakel. Crater Lake moet je ooit zelf een keer ervaren.

Staat: Oregon

Oppervlakte: 741.5 km2

Bezoekers per jaar: 750,000

 

Cuyahoga Valley National Park.

Cuyahoga is het enige Nationale Park in de staat Ohio. Je kunt het Park makkelijk bezoeken vanaf Cleveland en Akron. Wandel hier door de loofbossen en bekijk de prachtige watervallen in dit Nationaal Park.

Staat: Ohio

Oppervlakte: 131.8 km2

Bezoekers per jaar: 2,1 miljoen

 

Reizen Amerika

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

Death Valley National Park.

Op de grens van Californië en Nevada, ligt de warmte recordhouder Death Valley National Park, een landschap van uitersten. Death Valley heeft een bizar en eindeloos landschap dat je absoluut niet wil missen.

Staat: Californië, Nevada

Oppervlakte: 13,793.3 km2

Bezoekers per jaar: 1,7 miljoen

–> Bekijk reizen naar Death Valley National Park.

 

Denali National Park.

Denali National Park is het favoriete Park van veel Amerikanen. Volgens de Amerikanen is de natuur in Alaska namelijk ongeëvenaard en heeft het Park een spectaculaire wildernis. Een avontuur om nooit te vergeten.

Staat: Alaska

Oppervlakte: 19,185.8 km2

Bezoekers per jaar: 600,000

 

Dry Tortugas National Park.

Op weg naar Key West? Laat al de commercie achter je en maak een dagtocht per boot of watervliegtuig naar Dry Tortugas National Park. Bezoek de ongerepte stranden op dit eiland, ga hier zwemmen of snorkelen, bekijk honderden bijzondere vogels en bezoek natuurlijk het fort op dit eiland.

Staat: Florida

Oppervlakte: 261.8 km2

Bezoekers per jaar: 57,000

 

Everglades National Park.

Everglades National Park bezoek je voornamelijk voor de alligators, maar je kunt hier ook wandelen, fietsen, met een airboat varen en nog vele andere avonturen beleven. Misschien wel een van de mooiste natuurbestemmingen in Florida?

Staat: Florida

Oppervlakte: 6,106.5 km2

Bezoekers per jaar: 600,000

–> Bekijk reizen naar Everglades National Park.

 

Gates of the Arctic National Park.

Gates of the Arctic is een echt wildernis Park. Er zijn geen wegen of paden aanwezig in het Park en hierdoor moet je als bezoeker het Park al wandelend of per vliegtuig verkennen. Een zeer bijzondere ervaring, met fantastische wilde rivieren, bergen en wildlife. Verder heb je hier de kans om het noorderlicht te zien.

Staat: Alaska

Oppervlakte: 30,448.1 km2

Bezoekers per jaar: 10,000

nationale-parken-amerika-gates-of-the-artic

 

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

Gateway Arch National Park.

Hoewel de meeste Nationale Parken in de Verenigde Staten een natuurgebied zijn, is Gateway Arch een door de mens gemaakte boog. Gateway Arch National Park vind je in de staat Missouri, in de stad St Louis, en is gebouwd ter herinnering aan de Expeditie van Lewis en Clark.

Staat: Missouri

Oppervlakte: 0.8 km2

Bezoekers per jaar: 2,6 miljoen

 

Glacier National Park.

Glacier National Park ligt in het noorden van de Verenigde Staten en heeft tal van bergen, meren, rivieren, watervallen en wilde dieren zoals bijvoorbeeld wolven, beren en poema’s. Dit Nationale Park is meer dan alleen een vakantie bestemming; Het is namelijk een overweldigend avontuur dat je hier beleeft.

Staat: Montana

Oppervlakte: 13,044.6 km2

Bezoekers per jaar: 3 miljoen

 

Glacier Bay National Park.

De meeste reizigers bezoeken dit prachtige Nationale Park in Alaska via een cruise-schip. Je geniet in dit Park van gletsjers, ijsbergen, wildlife en een one-of-a-kind overweldigend landschap. Wil je echt op avontuur in dit Nationale Park? Neem het vliegtuig, laat je afzetten en verblijf hier een nachtje.

Staat: Alaska

Oppervlakte: 13,287 km²

Bezoekers per jaar: 600,000

 

Grand Canyon National Park.

Staat dit wonder van de natuur ook op jouw bucket list tijdens je reis in het zuidwesten van Amerika? Ik heb goed nieuws voor je: Je kunt Grand Canyon Nationale Park in slechts 24 uur bezoeken, maar het Park is ook groot genoeg om er een week door te brengen. Bij beide opties krijg je een prachtig beeld van de Grand Canyon.

Staat: Arizona

Oppervlakte: 4,862.9 km2

Bezoekers per jaar: 5,9 miljoen

–> Bekijk reizen naar Grand Canyon National Park.

 

Grand Teton National Park.

Eén van de mooiste bestemmingen in Wyoming, is misschien wel Grand Teton National Park. Dit Park wordt niet zo druk bezocht als de buurman in het noorden (Yellowstone National Park), maar het Park heeft ook tal van schitterende vergezichten, bergen, wilde rivieren, wildlife en ongelooflijk veel wandelpaden.

Staat: Wyoming

Oppervlakte: 1,254.7 km2

Bezoekers per jaar: 3,4 miljoen

60+ nationale parken Amerika Grand Teton

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

Great Basin National Park.

Wellicht heb je nog nooit gehoord van Great Basin National Park in Nevada, maar dit Nationale Park is behoorlijk speciaal. Want Great Basin ligt namelijk midden in de woestijn en steekt met zijn bergen en bossen behoorlijk af, midden in de woestijn.

Staat: Nevada

Oppervlakte: 312.3 km2

Bezoekers per jaar: 154.000

 

Great Sand Dunes National Park.

De meeste mensen denken aan bergen bij de staat Colorado en niet aan zandduinen, maar de hoogste zandduinen van Noord-Amerika liggen toch echt in de staat Colorado. Een prachtig National Park, waar je schitterende foto’s kunt maken.

Staat: Colorado

Oppervlakte: 434.4 km2

Bezoekers per jaar: 450.000

 

Great Smoky Mountains National Park.

Uitzicht op oogverblindende bergen, prachtige scenic drives, tal van watervallen en wildlife. Dit natuurpracht bevind zich in de Verenigde Staten in twee staten. De Great Smoky Mountains liggen namelijk in de staten North Carolina en Tennessee. Niet voor niets staat dit National Park op nummer 1 met de meeste bezoekers per jaar.

Staat: North Carolina, Tennessee

Oppervlakte: 2,114.2 km2

Bezoekers per jaar: 12,5 miljoen

–> Bekijk reizen naar Great Smoky Mountains National Park.

 

Guadelupe Mountains National Park.

Dit National Park in Texas is echt iets voor wandelaars. Er zijn in het Park talloze wandelpaden te vinden. De natuur in Guadelupe Mountains National Park bestaat uit bergen en woestijn. Een dag spenderen in dit Park is al voldoende om een glimp van zijn schoonheid op te vangen.

Staat: Texas

Oppervlakte: 349.5 km2

Bezoekers per jaar: 175.000

 

Haleakala National Park.

Je wandelt in Haleakala National Park tussen vreemde planten die je nergens anders ter wereld vindt. Haleakala heeft een rood, woestijn-achtig landschap en je zou zweren dat je op de maan bent beland. Misschien zelfs wel op Mars.

Staat: Hawaii

Oppervlakte: 134.6 km2

Bezoekers per jaar: 1,4 miljoen

 

 

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

Hawaii Volcanoes National Park.

Het schijnt dat als je deze vulkaan tijdens de nacht ziet uitbarsten, je iets magisch hebt gezien. In Hawaii Volcanoes National Park zijn wandelpaden aanwezig, je kunt een blik werpen op lava bedden en tal van andere geothermische zaken.

Staat: Hawaii

Oppervlakte: 1,317.7 km2

Bezoekers per jaar: 1,1 miljoen

–> Bekijk reizen naar Hawaii.

 

Hot Springs National Park.

Hot Springs National Park is een uniek Park in de Verenigde Staten, omdat dit Park grenst aan het stadje Hot Springs in Arkansas. Volg in dit Park de scenic road en je komt vanzelf de belangrijkste bezienswaardigheden tegen.

Staat: Arkansas

Oppervlakte: 22.5 km2

Bezoekers per jaar: 1,5 miljoen

 

Indiana Dunes National Park.

Indiana Dunes National Park is een van de nieuwste Parken in de Verenigde Staten. Dit Nationale Park vind je langs de kust van Lake Michigan in Indiana. Het Park bestaat uit een combinatie van zandstranden, grazige weides en moerassen.

Staat: Indiana

Oppervlakte: 62.1 km2

Bezoekers per jaar: 1,7 miljoen

 

Isle Royale National Park.

Isle Royale National Park is alleen bereikbaar via het water, want dit Nationale Park ligt op een eiland. Ondanks dat dit Park op een eiland ligt, is er ontzettend veel te beleven. Je kunt op het eiland overnachten, duiken naar gezonken schepen, een vuurtoren bekijken en wandelen op de diverse wandelpaden.

Staat: Michigan

Oppervlakte: 2,314.0 km2

Bezoekers per jaar: 25.000

 

Joshua Tree National Park.

Laat de drukte van Californië achter je en bezoek het prachtige Joshua Tree Nationale Park, midden in de woestijn. Als je van wandelen, klimmen of van sterren kijken houdt, dan is dit Park een waar paradijs. O ja, vergeet de beroemde Joshua Trees niet die overal in het Park staan.

Staat: Californië

Oppervlakte: 3,217.9 km2

Bezoekers per jaar: 3 miljoen

–> Bekijk reizen naar Joshua Tree National Park.

 

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

Katmai National Park.

Om dit oogverblindende Nationale Park te bereiken, moet je een vlucht boeken, maar heb je eenmaal deze tour geboekt, dan krijg je de kans om oog in oog te staan met grizzly beren. Voeg hier nog een buitengewoon landschap aan toe en je reis is compleet.

Staat: Alaska

Oppervlakte: 14,870.3 km2

Bezoekers per jaar: 40.000

 

Kenai Fjords National Park.

Kenai Fjords National Park is een van de beste Nationale Parken in Alaska om wildlife te spotten. Laten we het lijstje eens afgaan: zwarte beren, walvissen, otters, zeehonden, papegaaiduikers en nog veel en veel meer.

Staat: Alaska

Oppervlakte: 2,710.0 km2

Bezoekers per jaar: 350.000

 

Kings Canyon National Park.

De kans is groot dat als je in Californië bent geweest je dit gebied voorbij bent gereden en daarom Kings Canyons niet hebt gezien. Jammer, want deze verborgen parel in de Sierra bergen van Californië is prachtig en met 700.000 bezoekers per jaar voelt het niet druk aan.

Staat: Californië

Oppervlakte: 1,869.2 km2

Bezoekers per jaar: 700.000

–> Bekijk reizen naar Bryce Canyon National Park.

 

Kobuk Valley National Park.

Als je rendieren wilt zien, dan is dit Nationaal Park the place to be! En buiten al die rendieren die hier lopen, vind je er ook nog eens tientallen zandduinen – inderdaad, zandduinen in Alaska!

Staat: Alaska

Oppervlakte: 7,084.9 km2

Bezoekers per jaar: 15.000

 

Lake Clarke National Park.

Lake Clark heeft een turquoise meer, bergen en gletsjers en tientallen grizzly beren. Reizigers die voor de eerste keer Alaska bezoeken, zullen dit Park niet snel als eerste bekijken, gezien de ligging. De schoonheid van dit Park is buitengewoon prachtig.

Staat: Alaska

Oppervlakte: 10,602.0 km2

Bezoekers per jaar: 15.000

60+-nationale-parken-amerika-lake-clark

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

Lassen Volcanic National Park.

Inderdaad, Lassen Volcanic National Park heeft een vulkaan en ligt in het noordoosten van de staat Californië. Het meest in het oog springende kenmerk in het Park is de Lassen Peak, een 3181 meter hoge kegelvulkaan.

Staat: Californië

Oppervlakte: 431.4 km2

Bezoekers per jaar: 500.000

 

Mammoth Cave National Park.

Dit Nationale Park, gelegen in Kentucky, is in het bezit van ’s werelds grootste grottenstelsel. Je kunt hier diverse rondleidingen boeken om zo de beste informatie over Mammoth Cave te krijgen.

Staat: Kentucky

Oppervlakte: 218.6 km2

Bezoekers per jaar: 550.000

 

Mesa Verde National Park.

In deze uithoek van de staat Colorado vind je een natuurlijk landschap, maar Mesa Verde National Park richt zich niet op de omliggende natuur, maar op de door mens gebouwde rotswoningen. Het Park is een bron van geschiedenis en is een bijzondere archeologische vindplaats.

Staat: Colorado

Oppervlakte: 212.4 km2

Bezoekers per jaar: 600.000

 

Mount Rainier National Park.

Volgens kenners is Mount Rainier een van de mooiste bergen in de Verenigde Staten en daarom alleen al een bezoek waard. Aan een dag heb je hier niet genoeg want het Park is bezaaid met wandelpaden.

Staat: Washington

Oppervlakte: 956.6 km2

Bezoekers per jaar: 1,5 miljoen

 

North Cascades National Park.

Dit Nationale Park is gratis te bezoeken, dus er is geen excuus om dit Park te missen! Plan een mooie autorit door de bergen van Washington, maak een mooie wandeling langs een van de adembenemende meren en bekijk een gletsjer vanuit je auto.

Staat: Washington

Oppervlakte: 2,042.8 km2

Bezoekers per jaar: 31.000

60-nationale-parken-amerika-casades

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

Olympic National Park.

Olympic National Park heeft misschien wel meer variatie in natuur dan een ander National Park in Amerika. Dit Park heeft namelijk regenwouden, stranden, bergen, bossen en nog veel meer. Een beetje van alles dus en dat zie je niet in elk National Park in Amerika.

Staat: Washington

Oppervlakte: 3,733.8 km2

Bezoekers per jaar: 3,1 miljoen

 

Petrified Forest National Park.

In Petrified Forest National Park in Arizona vind je versteend hout, rotstekeningen en een kleurrijk woestijnlandschap. Het Park ligt iets uit de richting, maar is goed te bereiken vanaf de steden Flagstaff of Sedona.

Staat: Arizona

Oppervlakte: 895.9 km2

Bezoekers per jaar: 650.000

 

Pinnacles National Park.

Ooit heb ik dit Nationale Park bezocht toen het nog “slechts” een Nationaal Monument was, maar Pinnacles is zijn nieuwe titel als National Park absoluut waard. Het gebied is geweldig om in te wandelen, maar kijk uit voor poema’s, want die schijnen ook in deze Californische woestijn te leven.

Staat: Californië

Oppervlakte: 108.0 km2

Bezoekers per jaar: 230.000

 

Redwood National Park.

Redwood National Park ligt langs de kust van Noord-Californië en heeft meer te bieden dan alleen maar grote bomen (hoewel ze indrukwekkend genoeg zijn om te ​bezoeken). Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Fern Canyon, rijd via een van de mooie scenic highways en bekijk een prachtige zonsondergang aan de kust.

Staat: Californië

Oppervlakte: 562.5 km2

Bezoekers per jaar: 500.000

–> Bekijk reizen naar Redwood National Park. 

 

Rocky Mountain National Park.

Als je van wandelen, lange of korte hikes houdt tijdens je vakantie, dan is Rocky Mountain National Park in Colorado een waar speelparadijs. Ik heb in de Rockies trouwens ook mijn eerste Moose gespot, iets wat ik nooit meer vergeet. Buiten al die wandelpaden, struikel je hier dus ook bijna over het wildlife.

Staat: Colorado

Oppervlakte: 1,075.7 km2

Bezoekers per jaar: 4,7 miljoen

 

Campers Tenzing Travel

 

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

Saguaro National Park.

Dit Nationale Park, gelegen in de Sonoran Desert, was misschien wel een van mijn favoriete uitstapjes vanuit de stad Tucson. Saguaro National Park ligt een kleine 25 minuten verwijderd van de stad Tucson. Het Park heeft schilderachtige uitzichten, diverse wandelpaden en in dit Nationaal Park vind je de grootste cactussen van het land.

Staat: Arizona

Oppervlakte: 371.2 km2

Bezoekers per jaar: 960.000

 

Sequoia National Park.

Sequoia National Park ligt op 327 kilometer vanaf Los Angeles. Het Park grenst direct aan Kings Canyon National Park. De naam Sequoia zegt het eigenlijk al: Het Park staat vol met prachtige reuze sequoia bomen.

In Sequoia staat de allergrootste boom ter wereld: de General Sherman Tree. Een woudreus van 2.500 jaar oud, 83 meter hoog met een omtrek van 31 meter (bij de grond).

Staat: Californië

Oppervlakte: 1,635.2 km2

Bezoekers per jaar: 1,3 miljoen

–> Bekijk reizen naar Sequoia National Park.

 

Shenandoah National Park.

In het hartje van Virginia, hoog in de Blue Ridge Mountains, laat Shenandoah National Park een prachtig berglandschap zien, gekenmerkt door eindeloze bergen, bossen, grote stukken wildernis en heel veel wildlife.

Staat: Virginia

Oppervlakte: 806.2 km2

Bezoekers per jaar: 1,3 miljoen

 

Theodore Roosevelt National Park.

Is Theodore Roosevelt een van de meest ondergewaardeerde Parken in het noorden van Amerika? Net zoals heel North Dakota wellicht? Dit Park heeft namelijk schitterende buttes, canyons, petrified wood, wandelpaden, kuddes bizons, prairiehonden en nog veel meer.

Staat: North Dakota

Oppervlakte: 285.1 km2

Bezoekers per jaar: 750.00

 

Virgin Islands National Park.

Virgin Islands National Park is een Nationaal Park dat ligt op de Amerikaanse Maagdeneilanden, in de Atlantische Oceaan, net en oosten van Puerto Rico. Het Park heeft vele parelwitte stranden en veel begroeide berglandschappen.

Staat: US Virgin Islands

Oppervlakte: 60.9 km2

Bezoekers per jaar: 113.000

60-nationale-parken-amerika-virgin-islands

Alle Nationale Parken in Amerika op een rij.

Voyageurs National Park.

Minnesota, het land van 10.000 meren is tevens de thuisbasis van een op water gebaseerd Nationaal Park. Voyageurs Nationaal Park bezoek je als je van varen, vissen en kanotochten houdt. Kom je hier in de winter, trek dan je sneeuwschoenen aan en maak kans om het noorderlicht te zien.

Staat: Minnesota

Oppervlakte: 883.1 km2

Bezoekers per jaar: 240.000

 

Wind Cave National Park.

In tegenstelling tot andere parken met grotten, is Wind Cave National Park zowel boven als onder de grond te bewonderen. Breng hier de ochtend door om diverse grotten te verkennen en in de middag wandel je boven de grotten om vervolgens wildlife te spotten.

Staat: South Dakota

Oppervlakte: 137.5 km2

Bezoekers per jaar: 660.000

 

White Sands National Park.

White Sands National Park ligt ongeveer 25 kilometer verwijderd van Alamogordo in New Mexico, op een hoogte van 1291 meter. De duinen van White Sands National Park bestaan niet, zoals de naam doet vermoeden, uit zand, maar uit puur gypsum (gipskristallen).

Staat: New Mexico

Oppervlakte: 592.2 km2

Bezoekers per jaar: 610.000

 

Wrangell-St. Elias National Park.

Wrangell-St. Elias National Park ligt in het zuiden van Alaska. Dit National Park is met een oppervlakte van ongeveer 53.321 km² het grootste Nationale Park van de Verenigde Staten. In het Park ligt Mount Saint Elias, de op één na hoogste berg van de Verenigde Staten.

Staat: Alaska

Oppervlakte: 33,682.6 km2

Bezoekers per jaar: 80.00

 

Yellowstone National Park.

Yellowstone National Park is voor velen hét ultieme Nationale Park in de Verenigde Staten om te bezoeken. Dit Park is niet alleen bijzonder, omdat het het eerste Nationale Park van Amerika was, maar de schoonheid van dit Park is ook fenomenaal. Yellowstone is groot, divers, bijna buitenaards én oogverblindend mooi.

Staat: Wyoming, Montana, Idaho

Oppervlakte: 8,983.2 km2

Bezoekers per jaar: 4 miljoen

–> Bekijk reizen naar Yellowstone National Park.

 

Yosemite National Park.

Als je van natuurgeweld houdt, kun je in Yosemite National Park je lol op. Het biedt een uitgebreide variatie aan ruige en overweldigende natuurverschijnselen. Wat je zoal in dit Park tegenkomt zijn bijvoorbeeld: bergen, watervallen, gletsjers, bossen, valleien, iconische rotswanden en sequoia bomen. Slechts een kleine greep.

Staat: Californië

Oppervlakte: 3,082.7 km2

Bezoekers per jaar: 4,5 miljoen

 

Zion National Park. 

Zion National Park ligt op ongeveer 250 kilometer, noordoostelijk van Las Vegas. Velen beschouwen Zion National Park als een van de mooiste Parken van het land. Fanatieke wandelaars noemen Zion ook wel ‘Hikers Paradise’ door de vele schitterende wandelroutes.

De Zion Canyon Scenic Drive is een overweldigende mooie weg met schitterende uitzichtpunten.

Staat: Utah

Oppervlakte: 595.9 km2

Bezoekers per jaar: 4,5 miljoen

–> Bekijk reizen naar Zion National Park.

Zion National Park in Utah, Amerika uitkijkpunt

 

America the Beautiful Pass.

Ga jij op vakantie naar Amerika om de Nationale Parken te bezoeken? Overweeg dan bijvoorbeeld eens om de America the Beautiful Pass te kopen. Deze Pass kost ongeveer $80 en geeft je “gratis” toegang tot alle Nationale Parken in Amerika. Bezoek je meer dan 3 Nationale Parken tijdens je Amerika reis? Dan heb je de Pass er al uit!

–> Lees uitgebreide informatie over de America the Beautiful Pass in mijn blog.

 

Gratis een National Park bezoeken.

Met zoveel geweldige Parken is het natuurlijk niet heel verrassend dat er voor de Parken een toegangsprijs wordt gevraagd. De entree voor een Park kost gemiddeld, per auto of camper, rond de $35, maar dan krijg je bij bepaalde Parken 7-dagen toegang tot het Park.

Je kunt de Parken ook gratis bezoeken, want elk jaar geeft Nationale Park Service vijf dagen gratis entree weg. Op deze vijf dagen is de entree voor een National Park helemaal gratis. Op deze manier wil Nationale Park Service iedereen kennis laten maken met de prachtige Parken van Amerika.

In 2022 bezoek je op deze dagen een National Park gratis.

Maandag, 20 januari 2022.
Martin Luther King, Jr.’s verjaardag.

Zaterdag, 18 april 2022.
Het First day of National Park Week is. 7 dagen aan evenementen in alle Parken in Amerika.

Dinsdag, 25 augustus 2022.
National Park Service Birthday.

Zaterdag, 26 september 2022.
National Public Lands Day.

Woensdag, 11 november 2022.
Veterans Day.

 

 

Alle Nationale Parken van Amerika in een afdrukbare lijst.

Ik kan mij voorstellen, als je in Amerika bent, het handig is om alle Nationale Parken van Amerika in een afdrukbare lijst te hebben. Op deze manier kun je tijdens of voor je reis bepalen, welke Nationale Parken je in Amerika wilt bezoeken.

Download de Nationale Parken van Amerika in een afdrukbare lijst.

 

nationale-parken-amerika-lijst

 

Conclusie 60+ Nationale Parken Amerika.

Amerika is een geweldig land om naar af te reizen. De Nationale Parken zijn schitterend en misschien is Yellowstone National Park wel een van de mooiste Parken. Yellowstone is oogverblindend, heeft geisers, prachtige bossen, schitterende meren, wildlife, canyons en kletterende watervallen.

Maar zo kan ik nog veel meer fraaie Nationale Parken in Amerika benoemen, Zion National Park, Yosemite National Park, Grand Teton National Park en nog veel meer. De keuze is enorm.

Of je Amerika nu in het voorjaar, hoogzomer of in het najaar bezoekt, elke periode heeft iets speciaals en daarom kun je tijdens elk seizoen een Nationaal Park in Amerika bezoeken.

Er is absoluut geen excuus om geen van bovenstaande 60+ Nationale Parken in Amerika tijdens je vakantie te bezoeken. Fijne vakantie!

 

Ook leuk om te lezen over Amerika.

–> Alle bekende steden van Amerika op een rij.

–> Vind hier de mooiste reizen naar de Verenigde Staten.

–> Zo bemachtig je goedkope vliegtickets naar Amerika.

–> Amerika: De leukste bezienswaardigheden op een rij.

–> Goedkoop bellen en internet in Amerika.

 

autohuur USA

 

Op vakantie naar Amerika? Dit zijn de beste Amerika specialisten die schitterende reizen naar Amerika aanbieden. Of neem een kijkje bij een van mijn favoriete websites over Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Deze blog bevat affiliate links. Mocht je via één van de links een bestelling doen, dan ontvang ik een kleine commissie, uiteraard zonder extra kosten voor jou.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button