BlogNew York

6 schitterende songs over New York City

New York City, de stad die ook wel de Big Apple wordt genoemd, heeft mensen over de hele wereld geïnspireerd om enkele van de meest memorabele muziekstukken over New York te schrijven. Van Frank Sinatra’s “New York, New York” tot Jay-Z’s “Empire State of Mind”. Songs over New York City gaan van generatie tot generatie.

Over de hele wereld zijn mensen geïnspireerd om muziekstukken over New York te schrijven.

Dus of je nu als reiziger voor de eerste keer een bezoek brengt aan New York City. De stad ooit bezocht hebt, maar heimwee voelt. Of onderweg bent naar je werk? Ik heb een top 6 voor je samengesteld met de mooiste songs over New York City die je heerlijk kunt beluisteren.

De lijst is in willekeurige volgorde, met een aantal zeer bekende songs die je direct herkent, maar er staan ook songs over New York City in de lijst die je niet zo snel  herkent. De eerste song van de lijst is echt een klassieker: “Start spreading the news…”

 

Stedentrips

 

Top 6 Songs over New York City.

 

1. “New York, New York”. Frank Sinatra.

Dit nummer wordt vaak toegeschreven aan Frank Sinatra, maar het is oorspronkelijk geschreven voor en uitgevoerd door Liza Minnelli in Martin Scorsese’s film “New York, New York.” Frank Sinatra nam het nummer twee jaar later op en sinds zijn vertolking is dit lied uitgegroeid tot het onofficiële volkslied van New York City.

 

 

2. “Empire State of Mind” by Jay-Z Featuring Alicia Keys.

“Empire State of Mind” werd opgenomen in 2009 en al snel werd deze enorme hit van Jay-Z een favoriet van iedere New Yorker, hip-hop liefhebber of niet. Het enige probleem met het nummer was dat het overal gedraaid werd. In New York stadions en bij radiostations. Al snel waren sommige fans het nummer van Jay-Z beu, maar de samenwerking met Alicia Keys maken dit nummer tot een klassieker.

 

 

3. “New York City”. John Lennon.

De iconische foto’s van John Lennon waar hij T-shirt van New York City draagt met het opvlammend vredesteken tegenover  het Vrijheidsbeeld zijn waarschijnlijk meer bekend dan deze song. Of het memorial over John Lennon in Central Park is waarschijnlijk nog meer bekend dan dit nummer. Dat neemt niet weg dat John Lennon in dit snelle rock nummer een schitterende ode brengt aan de stad.

 

 

4. “Back to Manhattan”. Norah Jones.

Met haar zwoele stem zingt Norah Jones over de persoonlijke verschillen tussen de stadsdelen Brooklyn en Manhattan. Het lied, een jazz achtige ballad, is in overeenstemming met de muziek van haar eerdere albums. Norah Jones, oorspronkelijk uit Brooklyn, voelt zich een echte New Yorker, zingt in dit nummer over over de scheiding van de inwoners van de twee verschillende stadsdelen.

 

5. “Angel of Harlem”. U2.

In 1988 liet ook U2 zich inspireren door New York. Dit nummer werd voor het eerst live ten gehore gebracht tijdens het Smile Jamaica concert op 16 oktober 1988 in Londen. Het lied is in de eerste plaats een ode aan Billie Holiday (de angel of Harlem in de track), maar ook de stad New York in het algemeen krijgt zijn aandacht.

 

6. “The Rising”. Bruce Springsteen.

Het verhaal gaat dat Bruce Springsteen vlak na de aanslagen van 9/11 op straat aangeklampt werd door een vreemde. “We hebben je nu nodig,” zei de man. The Rising (2002) werd vervolgens hét album dat het Amerikaanse rouwproces in muziek ving. Het nummer de Rising is een ode aan de stad en de slachtoffers. Het einde van dit nummer is een soort bezwering. Het liedje gaat steeds harder en harder. Kippenvel gegarandeerd.

 

Ook leuk om te lezen over New York.

–> Dit wil jij weten over New York voor je op citytrip gaat.

–> 100 super gave dingen om te doen in New York!

–> Uitgebreide uitleg over de metro in New York.

–> Lekkere trek in New York.

–> Zo boek je een helikoptervlucht in New York.

 

Stedentrips

 

Op vakantie naar New York? Kijk dan eens bij een van mijn favoriete websites.

Rondreis naar New York City.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar New York City.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in New York City.

Zoek overnachtingen

Camper huren in New York City.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in New York City.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button