Bezienswaardigheden AmerikaBlogSteden

6 onbekende en 11 bekende steden in Amerika.

Amerika kent vele grote steden. Sommige indrukwekkender dan andere, maar je voorkeur voor een stad is toch vaak iets heel persoonlijks. De ene stad heeft veel vermaak en de andere stad in Amerika is juist heel praktisch gelegen om bijvoorbeeld de prachtige natuur in te gaan. Maar welke steden in Amerika kun je de stempel mooi, onbekend of bekend meegeven?

Welke steden in Amerika wil jij graag zien?

Sommige Amerikaanse steden hebben miljoenen inwoners en zijn van internationale allure. Bovendien zijn er in de bekende steden van Amerika wel duizenden bijzondere plekken te vinden, die je het liefst allemaal wil zien.

Maar dan blijft de vraag bestaan: Wat zijn nu de mooiste, onbekende en bekendste steden van Amerika? Welke steden móet je een keer gezien hebben?

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Steden Amerika.

Omdat ik kwaliteit belangrijker vind dan kwantiteit, heb ik voor jou een lijst gemaakt met 6, wat minder bekende en 11 bekende steden van Amerika.

Ik heb ze voor je onder elkaar gezet, in willekeurige volgorde, zodat jij zelf een keuze kunt maken uit een van de mooiste, onbekende en bekendste steden van Amerika.

Welke van deze 6 onbekende en 11 bekende steden in Amerika wil jij graag zien?

 

6 onbekende steden in Amerika.

 

Savannah

bekende-steden-amerika-savannah

Savannah vond ik een van de mooiste steden in het diepe zuiden van Amerika. In dit historische stadje ga je helemaal terug in de tijd. Savannah staat bekend om haar rijke historie en honderden jaren oude architectuur. Daarnaast heeft Savannah, wanneer je goed zoekt, prachtige stranden en eilandjes.

Neem een rit met een koets en rij langs de mooie gekleurde huizen en de luxueuze promenade. Of vaar met een historische boot over de Savannah river.

Vergeet niet een van de beroemde Slaven Plantation’s in de omgeving te bezoeken. Savannah is erg indrukwekkend en vol met historie.

Rondreis naar Savannah.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Savannah.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Savannah.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Savannah.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Savannah.

Vergelijk autoverhuurders

 

Seattle

steden-amerika-seattle

Ik steek het niet onder stoelen of banken, ik ben niet alleen fan van Amerika, maar ook van de stad Seattle. Dit is een van de bekende steden in Amerika die niet in het rondje westkust past. De stad ligt daar namelijk veel te noordelijk voor. En dat is zonde want Seattle is absoluut een bezoek waard.

De stad is groot, maar er heerst hier een gezellige vibe en wanneer je in downtown  Seattle verblijft, kun je veel bezienswaardigheden te voet bereiken.

Seattle heeft zijn beroemde Space Needle, het allereerste filiaal van Starbucks is hier gevestigd en de berg Mount Rainier ligt heerlijk op de achtergrond te rusten. Er zijn talloze hippe restaurantjes, kleurrijke boutiques en artistieke wijken te vinden in deze stad. Wil je het noorden van Amerika bezoeken, sla dan Seattle absoluut niet over.

Rondreis naar Seattle.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Seattle.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Seattle.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Seattle.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Seattle.

Vergelijk autoverhuurders

 

 

Phoenix

bekende-steden-amerika-phoenix-arizona

Waarom toeristen toch vaak Phoenix voorbij rijden is voor mij echt een vraag. De hoofdstad van Arizona ligt namelijk midden in de woestijn en kent heerlijke hete zomers. Met een rijke kunst- en cultuurgeschiedenis, evenals verrassende natuur in de omgeving, is Phoenix een stad waar historie- én groenliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Bewonder bijvoorbeeld moderne kunstwerken in het Phoenix Art Museum, wandel eens in het Papagopark langs tientallen woestijnplanten, bezoek een van de vele outlet malls of breng een bezoek aan de dierentuin. Phoenix rockt, mensen!

Niet meer aan deze stad voorbij rijden, maar boek een overnachting in Phoenix. Overnacht in een spectaculaire  huis, met een schitterend uitzicht en infinity pool en je hebt de tijd van je leven in Phoenix!

Rondreis naar Phoenix.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Phoenix.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Phoenix.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Phoenix.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Phoenix.

Vergelijk autoverhuurders

 

Honolulu

steden-amerika-hawaii-honolulu-oahu

Hoewel Hawaï een heel stuk van Amerika ligt, hoort deze eilandengroep toch echt bij Amerika. Hawaï is voor veel mensen een bucketlist bestemming, terwijl een bezoek aan Hawaii meer binnen handbereik ligt dan men denkt.

Ben je in Los Angeles? Vlieg dan eens voor een aantal dagen naar de stad Honolulu, Hawaii. Dit is goedkoper dan je denkt.

–> Dit kost een reis naar Hawaii. Alle kosten op een rij. 

Vanaf Honolulu kun je een bezoek brengen aan de binnenlanden. Deze zijn groen en weelderig begroeid en de stranden op Honolulu zijn paradijselijk mooi. Je vind op het eiland Oahu vulkanen, tropische regenwouden en de beste golven om te surfen. Honolulu is een bestemming dichter binnen handbereik dan je denkt!

Rondreis naar Honolulu.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Honolulu.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Honolulu.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Honolulu.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Honolulu.

Vergelijk autoverhuurders

 

Atlanta

steden-amerika-hawaii-honolulu-oahu

Atlanta wordt ook wel hét New York Of The South genoemd. En ik moet eerlijk bekennen, na een bezoekje aan deze stad, kan ik mij hier wel in vinden. Ook in Atlanta vind je namelijk enorme wolkenkrabbers, drukke wegen, volop chaos en een bijzondere vibe die in de stad hangt. Wat te denken van hoofdkantoren van gigantische bedrijven zoals bijvoorbeeld CNN en Coca-Cola. Atlanta heeft het allemaal!

Er zijn volop leuke bezienswaardigheden in Atlanta te ontdekken. Bijvoorbeeld het Georgia State Capitol, World of Coca Cola, het Georgia Aquarium en het indrukwekkende Martin Luther King, Jr. National Historic Site. En de BeltLine: Dit is Atlanta’s High Line van New York; wandelpaden van wel bijna 53 kilometer lang. Maar bezoek ook de diverse musea, het Grant Park, Atlanta History Center en het beroemde Centennial Park Area.

Er is voldoende te doen in Atlanta en de stad wordt naar mijn idee wat ondergewaardeerd. Wellicht omdat het niet helemaal op de route ligt van je Amerika reis? Maar ga naar het diepe zuiden in Amerika, sla dan Atlanta absoluut niet over!

Rondreis naar Atlanta.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Atlanta.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Atlanta.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Atlanta.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Atlanta.

Vergelijk autoverhuurders

 

Philadelphia

steden-amerika-philadelphia

Philadelphia, gelegen in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft net als New York een geschiedenis met een Nederlandse invloed. Het centrum is een van de dichtstbevolkte binnensteden van Amerika. Philadelphia is een mengeling van musea, cultureel erfgoed en bijzondere bezienswaardigheden.

Wat te denken van een bezoekje aan de Eastern State Penitentiary. Hier heeft maffiabaas Al Capone zijn straf namelijk uitgezeten. Tegenwoordig is deze gevangenis een museum, compleet met rondleiding en behoorlijk spannende verhalen.

Mocht je lekkere trek krijgen in deze stad dan ga je voor de bekende Philly Cheese Steak. Een bijzonder broodje met biefstuk en gesmolten kaas. Voor de rest van de dag heb je trouwens geen calorie meer nodig!

Rondreis naar Philadelphia.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Philadelphia.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Philadelphia.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Philadelphia.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Philadelphia.

Vergelijk autoverhuurders

 

 

 

11 bekende steden in Amerika.

 

Orlando

steden-amerika-orlando

Wellicht vind je dit een aparte keuze, maar niets is minder waar. De stad Orlando is zeker een bezoekje waard. Want Orlando is méér dan alleen gigantische pretparken, Mickey Mouse, beroemde waterpretparken en dansende strip figuren. Orlando heeft bijvoorbeeld ook een spectaculaire winkelaanbod, waarmee je je kledingkast weer voor een jaar kunt aanvullen, tegen spotgoedkope prijzen.

Er zijn in de omgeving van Orlando meerdere State Parks te ontdekken waar het wildlife je letterlijk om de oren vliegt, loopt of kruipt! En de ligging van enkele mooiste moerassen van Florida is ook een goede reden om deze fantastische stad te bezoeken. Nee, vlak Orlando zomaar niet uit…

Rondreis naar Orlando.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Orlando.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Orlando.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Orlando.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Orlando.

Vergelijk autoverhuurders

 

Boston

bekende-onbekende-steden-amerika-boston

Boston is eigenlijk een stad die veel meer Nederlanders moeten bezoeken. En waarom niet? Na New York is Boston vaak de goedkoopste stad waar je in Amerika naartoe kunt vliegen.

Bij veel Amerikaanse steden is het juist leuk om eens van de gebaande paden af te gaan, om bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken. Maar bij Boston is dit juist andersom. Volg je de 4 kilometer lange Freedom Trail van de stad dan zie je automatisch 16 hoogtepunten van de binnenstad van Boston.

Op zoek naar meer bezienswaardigheden in Boston? Bezoek dan de beroemde universiteit van Harvard in het nabij gelegen Cambridge of neem een kijkje bij het Boston Harbor Islands National Recreation Area.

Rondreis naar Boston.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Boston.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Boston.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Boston.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Boston.

Vergelijk autoverhuurders

 

Chicago

bekende-steden-amerika-chicago

Chicago is een stad van uitersten. De zomers kunnen hier erg warm zijn, terwijl het in de winter juist ijzig koud is. Nee, Chicago is niet een van die steden in Amerika die je bezoekt vanwege haar fantastische weersomstandigheden.

Nee, je gaat naar Chicago voor de restaurants, de architectuur, de muziek en dan met name de jazz, blues en soul en de vele stadsparken en bezienswaardigheden die in de stad te vinden zijn.

Bezoek Willis Tower Skydeck, Magnificent Mile, het Millennium Park, de Navy Pier, Hancock Observatory en het Grant Park Music Festival. Waarom staat Chicago eigenlijk nog niet op je bucketlist als stedentrip?

Rondreis naar Chicago.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Chicago.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Chicago.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Chicago.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Chicago.

Vergelijk autoverhuurders

 

New Orleans

bekende-onbekende-steden-amerika-new-orleans

We hebben allemaal op televisie de verschrikkelijke beelden van Hurricane Katrina in New Orleans gezien. Zou de stad ooit weer worden opgebouwd? Laat New Orleans ooit nog zijn muzikale centrum schallen? Gaat de stad dit ooit te boven komen? Op al deze vragen kan ik volmondig JA antwoorden!

New Orleans is namelijk door gebundelde kracht en door hulp van vele Amerikanen weer opgebouwd en de stad is wederom nieuw leven ingeblazen.

New Orleans bruist als nooit tevoren en het muzikale centrum van de stad, de French Quarter, is volledig herrezen. Wanneer je in het diepe zuiden van Amerika bent, sla dan af naar deze bruisende muzikale stad en beleef hier de gezelligste muzikale avond van je leven.

Rondreis naar New Orleans.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar New Orleans.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in New Orleans.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in New Orleans.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in New Orleans.

Vergelijk autoverhuurders

 

Las Vegas bekende-onbekende-steden-amerika-las-vegas

Las Vegas is meer dan een gokstad, daar ben ik in mijn blogpost erg duidelijk in. Maar natuurlijk kun je niet om deze enorme gokstad heen.

De reusachtige casino’s annex hotels aan The Strip zijn werkelijk fenomenaal. Trouwens ook Downtown Las Vegas: het oorspronkelijke deel van de gokstad is een bezoekje waard. Welliswaar iets rustiger dan de beroemde Strip in Vegas, maar absoluut iets ruiger.

Vanaf Las Vegas kun je talloze schitterende dagtrips maken en zijn er meer dan voldoende bezienswaardigheden te ontdekken in de omgeving. Dus wie denkt dat hij Las Vegas enkel en alleen voor de gokkasten en casino’s gaat bezoeken heeft het totaal mis.

Rondreis naar Las Vegas.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Las Vegas.

Vind goedkope vliegticket

Overnachten in Las Vegas.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Las Vegas.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Las Vegas.

Vergelijk autoverhuurders

 

San Diego

san-diego-bezienswaardigheden-balboa-park

San Diego is een de stad die veel mensen overslaan tijdens hun reis naar de Amerikaanse westkust. De stad is het ondergeschoven kindje vergeleken met de andere twee bekende steden aan de Amerikaanse westkust. Maar deze uiterst vriendelijke en gemoedelijke stad doet helemaal niet onder voor bijvoorbeeld een San Francisco of Los Angeles.

De bezienswaardigheden zoals Bilboa Park, old town, Sea World, La Jolla, San Diego Zoo, het zonnige schiereilandje Coronado en de ligging vlakbij de Mexicaanse grens zorgen voor een sfeer die je nergens anders vindt.

Rondreis naar San Diego.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar San Diego.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in San Diego.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in San Diego.

Vergelijk verhuurders

 huren in San Diego.

Vergelijk autoverhuurders

 

Los Angeles

steden-amerika-los-angeles

Zoals je in mijn blogpost Los Angeles kunt lezen zijn de meningen over deze stad nogal verdeeld. In het kort: You love it, or you hate it!

De ene toerist vindt het de vetste stad ooit en de ander wordt al gek tijdens het denken aan de overvolle wegen die de stad kent.

Bezoek je de Amerikaanse westkust dan ontkom je eigenlijk niet aan Los Angeles. En ach, de stad heeft zo ook zijn eigen charmes.

Santa Monica, maar ook Venice Beach, het chique Beverly Hills en het levendige Hollywood zijn plekken die je ooit in je leven bezocht moet hebben.

Rondreis naar Los Angeles.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Los Angeles.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Los Angeles.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Los Angeles.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Los Angeles.

Vergelijk autoverhuurders

 

Washington D.C.

washington-dc-bezienswaardigheden-capitol-house

Wanneer je in Washington D.C. bent, ga je natuurlijk als eerste een kijkje nemen bij het Witte Huis. Heb je dit gedaan dan is het toch echt tijd voor een bezoek aan de beroemde Mall (officieel National Mall).

The Mall is een lange, brede laan die van het Washington Monument tot aan het Capitool loopt. Het is een soort park, gevuld met schitterende bloemen, bomen en fonteinen. Aan deze laan vind je bijvoorbeeld ook het National Museum of American History, waar de Declaration of Independence hangt.

Vergeet ook niet dat Washington D.C. een culinaire stad is. Restaurants en winkeltjes voor je lekkere trek vind je hier bijna op elke hoek van de straat. Ben je in Washington bezoek dan ook het indrukwekkende Arlington. President J.F. Kennedy ligt hier samen met zijn familie begraven.

Rondreis naar Washington D.C.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Washington D.C..

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Washington D.C..

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Washington D.C..

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Washington D.C..

Vergelijk autoverhuurders

 

Miami

bekend-onbekende-steden-amerika-miami

Miami en Miami Beach, hét strand van Amerika waar je ooit een keer geweest moet zijn. En Miami bezoek je niet alleen wanneer je van een feestje en wat cocktails houdt. Zeker niet!

De zandstranden zijn namelijk een  prachtige en perfecte plek voor zonaanbidders. Maar ook de heerlijke restaurants die je in Miami vindt, zijn een bezoek waard. Op Ocean Drive moet je ooit een keer gereden hebben, maar vergeet het Art Deco District voor kleurrijke architectuur en opvallende gebouwen niet.

Wist je dat je vanaf Miami ook een schitterende mini cruise kunt maken?

Miami, een prachtige stad voor zonaanbidders, voor shop- en food liefhebbers, rondom de stad vind je overweldigen natuur. Azuur blauwe zee, hip en trendy, ach, Miami heeft het allemaal!

Rondreis naar Miami.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Miami.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Miami.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in Miami.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Miami.

Vergelijk autoverhuurders

 

San Francisco

beste-van-het-zuidwesten

San Francisco wordt ook wel de meest Europese stad van Amerika genoemd en behoort voor de meeste toeristen absoluut tot de favoriete stad van Amerika.

De wereldberoemde Golden Gate Bridge mag je natuurlijk niet missen in San Francisco. Een tochtje met de fiets over de brug is een van de belangrijkste highlights van de San Francisco geworden.

Maar je vindt hier ook hippe bars en heerlijke restaurants die de stad alleen nog maar meer allure geven. Ben je eenmaal in San Francisco vergeet dan niet de geweldige parken, leuke wijken en bijzondere musea te bezoeken.

Rondreis naar San Francisco.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar San Francisco.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in San Francisco.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in San Francisco.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in San Francisco.

Vergelijk autoverhuurders

 

New York

bekende-steden-amerika-new-york

Natúúrlijk moet je ooit een keer in New York City zijn geweest. Deze stad in Amerika staat waarschijnlijk op bijna iedereen zijn bucketlist. New York City, een stad waar zo ongelofelijk veel te beleven valt.

De bezienswaardigheden in New York zijn niet om aan te slepen en kun je eigenlijk niet in een bezoek zien!

De drukte, chaos, sirenes, geuren en de lekkere restaurantjes in New York, geloof mij: New York is absoluut een plaats op je bucketlist waard!

–> De kosten van een heerlijke week New York City op een rij. 

Rondreis naar New York.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar New York.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in New York.

Zoek overnachtingen 

Camper huren in New York.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in New York.

Vergelijk autoverhuurders

 

Ik hoop dat wanneer je een vakantie naar Amerika boekt, je één van deze 6 onbekende of één van de 11 bekende steden in Amerika een bezoekje brengt. En ik ben dan natuurlijk reuze benieuwd wat je er van vond. Laat je het mij even weten?

In mijn blogpost steden kun je nog veel meer uitgebreide informatie vinden over de diverse steden in Amerika. Hierin leg ik bijvoorbeeld ook uit hoe je goedkope vliegtickets naar Amerika kunt bemachtigen.

Wat de leukste bezienswaardigheden van een stad zijn of waar je nu juist dat super hippe lunch cafeetje in bijvoorbeeld New York vindt.

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button