BlogSan Francisco

Verborgen pareltjes in San Francisco.

Omdat wij voor onze reizen naar Amerika de stad San Francisco een aantal keer als startpunt hebben gebruikt, hebben wij dus ook meerdere malen in deze fantastische stad overnacht. Daardoor hebben wij de bekendste bezienswaardigheden van San Francisco uitgebreid bezocht. Zoals bijvoorbeeld: Pier 39, Fisherman’s Wharf, Alcatraz en Lombard Street. Maar toen we tijdens onze laatste vakantie weer op San Francisco vlogen, wilde wij meer zien van deze leuke stad. Om zo een nieuw verborgen pareltje in San Francisco te ontdekken.

5 verborgen pareltjes in San Francisco.

Om heel eerlijk te zijn vind ik San Francisco een geweldige stad die veel intiemer en hipper aanvoelt dan Los Angeles. Het blijft natuurlijk wel een grote stad. Maar de mogelijkheden om er steeds weer nieuwe dingen te ontdekken, zijn eindeloos.

Wanneer je in San Francisco alle beroemdste bezienswaardigheden hebt gezien, dan is het toch echt de hoogste tijd om een paar van mijn favoriete verborgen pareltjes in San Francisco aan je bucketlist toe te voegen!

 


Regel je reis naar Amerika.

 

 

 Reizen

 

5 verborgen pareltjes in San Francisco. Hier vind je ze!

 

1. Stow Lake Boathouse.

Stow Lake Boathouse ligt in het Golden Gate Park en is dus eigenlijk een pareltje in San Francisco wat niet zo heel er goed verborgen ligt. Maar, waneer je hier aankomt, voelt het echt als een ontsnapping aan de drukke stad.

Wij hebben met een roeibootje het halve meer rondgevaren en je waant je werkelijk in een andere wereld. Tijdens je boottocht kom je Stone Bridge en de prachtige Huntington waterval tegen. Volgens mij huur je een roeiboot voor ongeveer 20 euro per uur.

Hoe kom je er.

Aangezien Stow Lake Boathouse midden in het Golden Gate Park ligt, kun je het niet te missen. Voor het huren van een roeiboot, kun je terecht aan de noordkant van het meer. Er is ook een kleine parkeerplaats aanwezig en ze hebben een klein café waar je koffie kunt drinken.

Stow Lake pareltjes San Francisco

 

2. JAPANESE TEA GARDEN.

Ben je na je boottocht nog niet helemaal uitgekeken op het Golden Gate Park? Loop dan eens naar het volgende schitterend verborgen pareltje in San Francisco, namelijk: De Japanese Tea Garden. Het is ongeveer een kilometer lopen vanaf Stow Lake Boathouse. Je vindt hier echt een oase van rust en bent omringd door bomen en planten die in de zomer volledig in bloei staan.

De Japanse theetuin ligt op 5 hectare grond en is zorgvuldig samengesteld. Oorspronkelijk is de tuin ontworpen als “Japanse dorp” voor de in 1894 California Mid-Winter Expositie. Maar na verloop van tijd is het dorp geëvolueerd naar een volledige tuin met koi vijvers, een waterval en het heeft zelfs een kleine theehuisje.

Hoe kom je er.

Nou, te voet dus, want het Japanse theehuis ligt ook in het Golden Gate Park, naast het De Young Museum en het California Academy of Sciences. De tuin is in de zomer van 9:00 tot 18:00 uur geopend en de entree kosten zijn 9 dollar per persoon.

Thea Garden pareltje San Francisco.

 

3. 16TH AVENUE TILED STEPS.

Misschien is dit niet meer het meest verborgen pareltje in San Francisco, maar ik benoem de Tiled Steps on 16th Avenue voor de zekerheid nog maar even. De trap is echt een verborgen pareltje in San Francisco en gelegen in de wijk Inner Sunset.

Wanneer je de trap wil bezoeken is je beginpunt op Moraga St. en 16th Ave. Vanaf het beginpunt zie je de kleurrijke mozaïektrap al liggen. Vooral op zonnige dagen schittert het licht en de zon erg mooi in de mozaïek-stukken. Halverwege de trappen kan je de Golden Gate Bridge zien liggen.

Bovenaan de trappen ga je een kort stukje naar rechts, tot je aan de overkant van de straat (iets minder mooie) trappen ziet liggen. Deze stenen trappen gaan vervolgens over in houten trappen. Het is even een flinke klim, maar bovenaan vind je het Grand View Park, met een geweldig uitzicht!

Hoe kom je er.

Zoals ik al aangaf is het beginpunt van de trappen op Moraga St. en 16th Ave. Je kunt je auto in de straat parkeren, maar wees je ervan bewust dat hier veel auto inbraken zijn. Laat dus maar geen waardevolle spullen in je auto achter.

 

4. THE WAVE ORGAN.

Het volgende verborgen pareltje in San Francisco is een heel bijzondere beleving. The Wave Organ is ontwikkeld door kunstenaars van het Exploratorium en deze creëerde het Wave-orgel. Het Orgel versterkt namelijk oceaan geluiden met behulp van een reeks van buizen die uit oceaan komen.

Er wordt beweerd dat de geluiden uit het Orgel op zijn mooiste zijn waneer het tij hoog is. Maar ik moet heel eerlijk bekennen dat ik alleen maar een paar klotsende geluiden uit de buizen gehoord heb. Bovendien is het al de moeite waard om op deze plek bezoeken voor het uitzicht want die is namelijk is niet mis!

Je bent aan alle kanten omringd door het prachtige uitzicht van San Francisco. Aan de ene kant zie je bijvoorbeeld Alcatraz, de jachthaven en de Skyline van San Francisco. En dan heb je aan de andere kant ook nog uitzicht op de Golden Gate Bridge! Het is zeker een bezoekje waard!

Hoe kom je er.

Wanneer je met je huurauto op pad gaat, kun je de auto parkeren naast de St. Francis jachthaven. Vervolgens maak je een wandeling over de steiger en zo bereik je The Wave Orgel. Ga je met de bus, neem dan bus 30 die stopt bij Crissy Field.

 

 5. LANDS END LABYRINTH.

De wandeltocht naar Lands End Labyrint is niet weggelegd voor mensen die wat slechter ter been zijn. Het is namelijk een flinke wandeltocht en je klimt bepaalde stukken behoorlijk omhoog en dan loop je bijvoorbeeld weer hele stukken naar beneden. Maar na flink wat gefoeter en gepuf van mijn zijde moet ik heel eerlijk bekennen dat dit mijn favoriete wandeling in San Francisco was.

Wanneer je op Lands End Labyrinth bent aangekomen, krijg je werkelijk een episch uitzicht op de Golden Gate Bridge en het landschap! Ik had nooit gedacht dit te kunnen zien in San Francisco en daarom een echt verborgen pareltje! Land End Labyrinth ligt in het uiterste noordwesten van San Francisco.

Hoe kom je er.

Je begint op Eagles punt in de buurt van 32e Avenue en El Camino del Mar. Daar vind je parkeerplaatsen langs de golfbaan op Lincoln Highway. Volg de Lands End Trail langs de kust tot je bij een bocht naar rechts aankomt, richting Mile Rock Beach. Volg de weg naar beneden en net voordat je bij het strand aankomt, is er rechts een klein vuil weggetje die naar het labyrint leidt.

Page 22 | Royalty-free francisco photos free download | Pxfuel

 

 

Ook leuk om te lezen over San Francisco.

Ben je op zoek naar nog meer leuke bezienswaardigheden tijdens je reis in San Francisco of aan de westkust van Amerika? Dan zijn deze blogposts wellicht ook leuk om te lezen.

–> Dit zijn ze! Alle bezienswaardigheden San Francisco.

–> De mooiste bezienswaardigheden van de Highway one.

–> Lake Tahoe: het mooiste meer van Californië.

–> Deze Grand Canyon bezienswaardigheden wil jij niet missen!

 

Reizen Amerika

 

Voor al onze reizen naar Amerika maak ik altijd gebruik van de zelfde websites. Neem een kijkje bij een van mijn favoriete websites van Amerika.

Rondreis naar Amerika.

Zoek een reis naar deze bestemming

Vliegtickets naar Amerika.

Vind goedkope vliegtickets

Overnachten in Amerika.

Zoek overnachtingen

Camper huren in Amerika.

Vergelijk verhuurders

Auto huren in Amerika.

Vergelijk autoverhuurders

Ook leuk om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button